Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 846
  • 718
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Много странни тез лекари,мойта отказа да ми даде за tsh,а винаги ми е давала Tired
Попитах я,ами трябва да си диспансеризирана newsm78,пак я питам,е как да го направя Shocked
Смотолеви нещо,че и трябва документи от ендо Joy
Ужас

Хм, няма такова нещо, аз взимам два пъти в годината от ЛЛ талон за ендо + изследване за ТСХ, за да не правя двойна работа - да ми дава ендото и от там пак да се връщам при нея, за да ми види резултата, и никога не ми е отказвала...не съм и давала никакъв документ за диспансеризация.

# 121
Аз пък съм диспансеризирана при ендокринолог и ходя 2 пъти годишно и тя ми пуска направление за хормони.

# 122
Леле..колко сте изписали..докато ви настигна Wink
И да не е гол запис-приемате ли Коластра...

# 123
Здравейте,

Аз все още нямам диагноза, в понеделник пускам хормони. Ендокриноложката установи увеличена жлеза - 1а степен и ми даде направление само за ТСХ, но заедно с него ще пусна и т3 и т4 по съвет на мой близък приятел - лекар. Той ще ми направи и ехография.

Искам да ви попитам - какъв е реда в лабораторията на Токуда? Трябва ли предварително да се обаждам? Просто сутрин преди кафето ми е най-удобно да пресека булеварда и да отида до Токуда. 

Другият ми удобен вариант е Вита, но по някаква причина (не ми се занимаваше да разпитвам) ендокриноложката ме помоли да не ги пускам там.

За талоните - личната категорично отказа да ми даде направление за хормоните, тя можела да издава само след като вече съм минала през ендокринолог и имам история на заболяването.

# 124
в лабораторията на "токуда" просто отиваш и си казваш на рецепцията какви изследвания искаш да ти направят. те ти дават номерче и чакаш да те викнат. става много бързо дори и да има повечко хора, защото обикновено кръв взимат 2 жени.

# 125
Чудесно, благодаря Simple Smile

# 126
 k@li, на мен личната преди няколко месеца ми пусна ТСХ без да съм диспансеризирана.

# 127
Ето в Националния рамков договор за медицински дейности за 2014 година е описано всичко.
Приложение 6 - Списък на заболяванията, за които се издава "Рецептурна книжка на хронично болния".
Приложение 9 - Пакет дейности и изследвания на ЗОЛ по МКБ, диспансеризирани от ОПЛ.
Приложение 13 - Дейности на ОПЛ по имунопрофилактика, програма "Детско здравеопазване", профилактични прегледи на ЗОЛ над 18 години, формиране на рискови групи при ЗОЛ над 18 години, и програма "Майчино здравеопазване".
Приложение 14 - Пакет дейности и изследвания на ЗОЛ по МКБ, диспансеризирани от лекар специалист.

Приложение 6
Приложение 9
Приложение 13
Приложение 14

# 128
Ето ме и мен тук. Нова съм за статистиката, лечение започнах преди два дни. Заподозряха, че имам Хашимото още докато бях бременна миналата година. Докторът каза след раждането да следя ТСХ. До три месеца след раждането беше ок, но на шестия вече беше 4,7 при граници до 4. За всеки случай направих още едно изследване десет дни след първото и беше 5,6 Shocked
И понеже съм супер нова, искам да попитам някои неща. Взимам еутирокс 25. Кога мислите ще почувствам подобрение? Симптомите от първата страница ги четох, сега ще опиша и моите. Слабост в мускулите на краката, задух, стягане в сърдечната област, замайване, безсилие. Трудно заспиване, изтръпване на едната или другата ръка. Възможно ли е симптомите ми да са толкова силни при положение,че стойностите са видимо не чак толкова завишени или да търся и друг проблем? Споделете вашия опит със симптомите, моля.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 21:46 от caramelle

# 129
caramelle Какво да ти кажа? Нито дозата ти е висока, нито стойностите толкова малко завишени.  4 не е нормална стойност за, да кажем, млад човек.

Аз имах такива симптоми при стойност 2,1-2,2 Crazy
 Успех с лечението, ще пускаш контроли и ако трябва дозата се коригира.

# 130
caramelle  wavey
Стойностите не са високи.
Всеки различно се повлиява от лечението. Едни още на първия ден, а на други им трябва повече време. При някои симптомите изчезват, при други някои симптоми остават... появяват се трети и т.н. А някои нямат никакви симптоми.
Има хора с хормони в норма, при които пък е разгърната цялата клинична картина на заболяването, та при всеки е индивидуално.

Дано скоро се почувстваш по-добре.

# 131
Ето ме и мен тук. Нова съм за статистиката, лечение започнах преди два дни. Заподозряха, че имам Хашимото още докато бях бременна миналата година. Докторът каза след раждането да следя ТСХ. До три месеца след раждането беше ок, но на шестия вече беше 4,7 при граници до 4. За всеки случай направих още едно изследване десет дни след първото и беше 5,6 Shocked
И понеже съм супер нова, искам да попитам някои неща. Взимам еутирокс 25. Кога мислите ще почувствам подобрение? Симптомите от първата страница ги четох, сега ще опиша и моите. Слабост в мускулите на краката, задух, стягане в сърдечната област, замайване, безсилие. Трудно заспиване, изтръпване на едната или другата ръка. Възможно ли е симптомите ми да са толкова силни при положение,че стойностите са видимо не чак толкова завишени или да търся и друг проблем? Споделете вашия опит със симптомите, моля.
А случайно да имаш тревожност, депресия или паническо разтройство?

# 132
А случайно да имаш тревожност, депресия или паническо разтройство?
ПА имах години преди диагнозата. Да, в последно време се възобновиха, но ги овладявам. Депресия също, но мислех, че е следродилна. Защо питаш?

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 20:41 от caramelle

# 133
Момичета здравейте Hug
Имам записан час при доцент Тодорова тази неделя-но няма да го ползвам.Ако някоя от вас има желание да отиде-нека ми пише на лични да дам подробности Heart Eyes

# 134
Merelenda
С мед с лук и лимони се вдига тестостерона /зависи и от количеството все пак/, което не е много добре за жени.

Общи условия

Активация на акаунт