Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 867
  • 718
  •   1
Отговори
# 390
Seti Beti , скачай при нас в темата за ВМ-НВХ ако искаш.  Hug

Elizabett, и при мен е така.  Peace
Ъъъъъ, коя тема казваш?  Crazy (нищо не ми говори съкращението)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=765426.0

# 391
Какво ви е мнението за лаборатория Zinvest?

# 392

Моята свекърва има недостиг на магнезий, В6 и още един беше, ама забравих ( дали не беше фолиева В9). Пи доста време на таблетки В6 и В9 май беше в големи дози, и си ги поръчваше да и купуват шофьорите на автобуси от Турция. На нея и казаха, че с храна няма да стане.
Магнезий продължава да пие  и определено се чувства по-енергична, кръвното и падна доста и май ще и спрат лекарствата за кръвното.
 newsm78А как са и открили недостиг на В6 не виждам в лабораториите такова изследване?

# 393
Не мога да ти кажа. Хематолог и пусна изследванията и ѝ предписа тези витамини, защото анемията се дължала на тях ( В6 и В9 ).

# 394
Ето ме и мен при вас! Чисто нова колежка! И със същата съдба... ТСХ - 0.22; FT4 - 1.56. Нещо не е наред. Подскажете, моля! Rolling Eyes

# 395
Ето ме и мен при вас! Чисто нова колежка! И със същата съдба... ТСХ - 0.22; FT4 - 1.56. Нещо не е наред. Подскажете, моля! Rolling Eyes

ТСХ-то ти е нисичко. Нормалната долна граница е 0.4  някъде. Ходи ли на ендокринолог вече? Може да се касае за  хипертиреоидизъм.

# 396
Е къв хипер,  проблема е  в ФТ4- ниско е!

# 397
В Бодимед това са референтните стойности :
TSH    0.27 - 4.2     
Free Т4 9.30 - 17

Е да, ама и тсх-то не е много високо Thinking
Може ли да не е верен някой резултат?

# 398
А, не...
Зависи от лабораторията. Споделяли са момичета референтни на Т4 от лаборатории, които не са стандартните 9-17, 12-24 и т.н.
Някакви ниски бяха, бегло си спомням, от 0,80 до 1.70 горна граница. Нещо такова.

Ето пример от едно мнение от форума. Изследването е правено във варненска лаборатория:
Цитат
Знаете ли какво означават завишените нива на FT4 и по-конкретно 2,2 при граници(0,8-2,0).Предварително благодаря.
Та зависи от лабораториите.

# 399
# 400
TSH    0.27 - 4.2     
Free Т4 9.30 - 17

Ниско е TSH. Даже се притесних. Изследванията ги правих във Военна болница. През последните 6 години стойностите започнаха от 46 (тсх), до минала пролет - 18. А съм все така извън кондиция, с наднормено тегло и всичко останало. И още трупам ли трупам. Пия си Еутирокса, масло от сьомга, Калмацин, Вит.Д, и като че ли няма никаква промяна. Оттоците си стоят. Отчаяна съм. Утре ще ходя при ендото. Всички ли са толкова ... незаинтересовани? Благодаря, момичета, с вас ще ми е по-леко. Хубав ден на всички!

# 401
Морска вълничке, щом си на тироксин и ТСХ е спаднало, значи би следвало да ти намалят дозата.

# 402
Така и не каза какви са референтните стойности на лабораторията, в която си правила изследванията?

# 403
TSH    0.27 - 4.2     
Free Т4 9.30 - 17

Ниско е TSH. Даже се притесних. Изследванията ги правих във Военна болница. През последните 6 години стойностите започнаха от 46 (тсх), до минала пролет - 18. А съм все така извън кондиция, с наднормено тегло и всичко останало. И още трупам ли трупам. Пия си Еутирокса, масло от сьомга, Калмацин, Вит.Д, и като че ли няма никаква промяна. Оттоците си стоят. Отчаяна съм. Утре ще ходя при ендото. Всички ли са толкова ... незаинтересовани? Благодаря, момичета, с вас ще ми е по-леко. Хубав ден на всички!
На каква доза еутирокс си ?

# 404
Леле, колко сте бързи! Браво на вас! Референтните стойности на лабораторията са:
 ТСХ-0.5-5.0;  ФТ4 0.7-1.9.
 А моето ФТ4 сега е 1.56. Дозата тироксин до сега беше 200, когато ТСХ беше 14 (миналия март месец) .От няколко дена съм си я намалила на 150. Утре ще видя какво ще каже докторката. Моят основен проблем е, че нямам хубави вени и взимането на венозна кръв често е неуспешно. Но вчера стана от раз. Лаборантката ми каза, че за ТСХ може да се взима кръв и от пръста. Защото трябва да е по-често. Кой знае от кога съм на тия стойности... точно по тази причина. Дали някога ще се върна към себе си... И да попитам още нещо: Каква е разликата между Еутирокс и Елтроксин? Има ли значение кое от двете се пие? И пак хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт