Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 779
  • 718
  •   1
Отговори
# 495
  • София
magia не прави експерименти, ТСХ трябва да е под 1 в първи триместър, не е много високо,ще го смъкнеш с хормона.За пулса на кардиолог...

# 496
Не е истина това, лежах в 2 болници една след друга и от двете съм с загубени хормони. #2gunfire

# 497
В някои случаи може на две седмици, 20 дни също да се проследи .
ако лекарят е казал ок, но останах с впечатление, че мира сама си е пуснала хормона, а мен лично начев всеки път само дето не ме кара да се закълна, че по-рано от 30 дни няма да правя контролното изследване. поне по 3 пъти ми го повтаря.

и за под 1 в първия триместър също не съм съгласна. под 1 е пожелателно, но всичко под 2 е ок. някои лекари се стремят към 1 за всеки случай и за да може ако има колебания да не надхвърля 2.

# 498
  • София

и за под 1 в първия триместър също не съм съгласна. под 1 е пожелателно, но всичко под 2 е ок. някои лекари се стремят към 1 за всеки случай и за да може ако има колебания да не надхвърля 2.
Това е изискване на лекари в това число и на Начев,а във втори триместър трябва да е под 2,лично аз отнесох голямо мъмрене и заплахи при ТСХ 2.22 във втори триместър от него, а ти с какво си съгласна или не,не е интересно. Rolling Eyes
И аз не съм съгласна с много неща,не мисля че ТСХ 2.22 е тооооооолкова зле,ама ей на, яко ме сдуха тогава...

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 09:27 от magnet_for_happiness

# 499
магнет, аз също съм при начев, тсх ми е 1,8 и тй каза, че е цитирам "перфектно". след като няколко пъти го питах дали все пак не е добре да е по-ниско ми даде избор дали да не се увелича малко дозата, като подчерта, че според него няма нужда, защото "всичко под 2 е идеално".

просто исках да ти обърна внимание, че няма нужда от излишно стресиране на бременни Wink

# 500
В препоръките по добра практика по ендокринология пише: При бременни на заместителна терапия с тироксин да се поддържа ТСХ в долногранични стойности! Всички знаят какви са долните граници на нормата! Wink Пък Начев, горкия колко пъти го "обвиняват', че държал бременните едва ли не в хипертиреоидно с-е. Wink
Така, че няма смисъл от спор! Crazy

# 501
mama irina значи смяташ, че в лек хипертиреоидизъм не би трябвало да е проблем за плода ....

# 502
Ох , аз като се сетя при мен какви стойности имаше ... Забременях без да го очаквам . Не , че не искахме , но понеже все не ставаше и се бяхме настроили на есен да правим пак изследвания и инсеминация , защото не ставаше иначе . Обаче , аз съм забременяла и то с ТСХ 7  Shocked . Като си направих изследването щях да се гръмна . Веднага на лекар , почване на л-тироксин , ТСХ изобщо не успя да падне под 3 за цялата бременност , да не говорим , че в началото  беше все в небесата . Лекарката ме уверяваше ,че всичко ще е наред с детето , наистина роди се живо и здраво и сега е едно прекрасно дете , не знам Бог ли ме опази тогава какво стана ...

# 503
adyto не аз, ендокринолозите, говорила съм с 5 . Със сигурност хипертиреоид. по време на брем. е по- малкото зло от хипо.
Всички са на това мнение. Аз последно бях с 0,25. Писх ви тук, че според д-р Начев дори това е в нормата /при брем. каза 0,13 е мин./

# 504
  • София
магнет, аз също съм при начев, тсх ми е 1,8 и тй каза, че е цитирам "перфектно". след като няколко пъти го питах дали все пак не е добре да е по-ниско ми даде избор дали да не се увелича малко дозата, като подчерта, че според него няма нужда, защото "всичко под 2 е идеално".

просто исках да ти обърна внимание, че няма нужда от излишно стресиране на бременни Wink
Той е странна птица, едни ги шашка,други успокоява! Аз не мога да кажа нещо,което не е казал-на мен и явно аз съм от контингента му за шашкане, защото при ТСХ под 1 пак е мрънкал ...а това аз да реша дали да се увеличи дозата...няма да коментирам Rolling Eyes даже,понеже знам какви ги бълва,когато отново ми изкара акъла НЕНУЖНО според мен,го попитах-може ли, на жени с много по-високо ТСХ от моето не говорите такива неща,а на мен....това с ТСХ 2.22,дали ще има проблем с бебето и той вдигна рамене и каза-гаранция не давам,не знам какво ще стане,госпожо! след като порядъчно ме беше наругал,че все едно нарочно съм си вдигнала ТСХ-то Rolling Eyes хем го знам какъв е, хем му се връзвам! С предишната бременност даже се оплаках на Сигридов,че ми говори ужасии при ТСХ 0.78! доктора се засмя и каза,че той просто е перфекционист Rolling Eyes

Така че, ние тук си пишем от призмата на собствената камбанария, всеки четящ има право да отсява информацията Peace
Видно е,че при Начев нещата са различни при различните пациентки със сходен проблем.

mama irina,да Начев най-беше доволен,когато ТСХ ми беше 0.17

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 10:49 от magnet_for_happiness

# 505
всъщност след като пуснах коментара се замислих, че всъщност ние коментираме сухите стойности, а може би лекарите гледат и цялостната картина на една пациентка - история на заболяването, предишни аборти, нормално/асистирано забременяване и т.н., знам ли. може и всички да сме прави Laughing

# 506
  • София
Ами аз изключая спонтанните аборти, забременявам естествено и при това в много кратък срок напук преклонната ми възраст.

# 507
Нещата малко са на кантар според мен. Говоря от позицията на пациент с хипертиреоидит.
Тук не искам да споря с вас или с докторите, а просто да изкажа своята позиция.  Hug
Да, ниските стойности са цел, но нещата са доста по-различни, когато хипертиреоидизмът е предизвикан умишлено с прием на тироксин, и когато пациентът е с хиперфункция на щитовидната.
И двата случая не са за подценяване според мен, понеже хиперфункцията може да предизвика също спонтанен аборт, или преждевременно раждане. Това не го казвам с цел да ви плаша.  Naughty Това ми го казват на мен като в моя случай не се препоръчва забременяване, макар често бременността да протича нормално според статистиките, с прием на до 3 таблетки тиреостатик. Все пак препоръчват операция и последващ прием на тироксин за поддържане на ТСХ в нормите.
Доколкото аз съм чела различни препоръки на различни доктори (едни препоръчват от долна гранична стойност на ТСХ до максимум 1, други препоръчват между 0,50 до 2, а трети между 1 и 2), за себе си приемам стойност от 0,50 до 1,5 за напълно приемлива.
Вече всякакви случаи има, знаем. Бременност с високо ТСХ, цяла бременност с много ниско ТСХ и т.н. Но от моята камбанария, като пациент с хиперфункция, аз клоня по-скоро към препоръки за ТСХ между 0,50 до 1,5.
 Simple Smile

# 508
 Merelenda аз написах за какви случаи, не говоря за такива в твоята ситуация на тиреостатик. Разбира се , че и тогава има риск.

# 509
Момичета имате ли представа колко време след еутирокса може да взема бромкриптин .

Общи условия

Активация на акаунт