Преминаване към новата визия на тема - понеделник, 27 януари

• 40 300
  • 940
  •   1
Отговори
# 90
Има ли шанс да се върне падащото меню за бързо избиране на подфоруми, което стоеше отдолу?
Виждам го, когато съм в дадена тема, но когато разглеждам темите в даден подфорум липсва. Много ми е трудно, когато ви чета от телефона си, защото трябва да местя цялата страница надолу, за да се добера до менюто отгоре.
Не знам дали успях да обясня  Embarassed

# 91
Има един много гаден бъг, не знам дали е обсъждано, лентата с "отговори, известия, поща, профил" пада с един ред надолу и се слива с долната лента. Това го имам и при новата и при старата версия. А прочетох нещо за подписи, при мен в новата версия не се виждат подписите на потребителите.

# 92
  • Пловдив
Значи заглавната страница и подфорумите ще изглеждат точно така, както и до сега, така ли?

Никога не е коментирано, че те ще бъдат връщани към старата визия.
Коментарите и разговорите са били единствено и само по отношение на визията на тема.

Добре де, в момента не можете ли да видите, колко хора ползват новата и колко старата и това да ви е някакъв коректив.
До кога ще важи опцията да се ползва старата версия, моля отговорете конкретно с приблизителна дата/срок.

Писах горе, че е пусната подробна статистика. Не само, че ще следим статистиката, но и наистина искаме да разберем и да чуем съвсем конкретни мнения и коментари кое точно затормозява при четене в новия изглед на тема. Ще бъдат правени допълнителни промени и подобрения до постигане на максимално добър ефект и изглед за повечето. Няма как да посоча точен срок.

Аз също имам въпрос, защо "осъвременявате" нещо, което се е доказало във времето, че работи и се харесва, такова, каквото е  newsm78. Бихте ли ми обяснили на прост език защо се наложи това преминаване към новата визия, защото наистина не виждам никаква полза от "функционалностите" й. За справка вижте мненията на потребителите преди мен, които въпреки промените казват, че ще продължат да използват старата версия. Мнението си е лично мое и не ангажирам никого с него

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 13:16 от Аксиома

# 93
А прочетох нещо за подписи, при мен в новата версия не се виждат подписите на потребителите.
Трябва да махнеш отметката от: Не показвай подписите на другите потребители.

Профил=>Настройки Изглед и Подредба

# 94
наистина искаме да разберем и да чуем съвсем конкретни мнения и коментари кое точно затормозява при четене в новия изглед на тема.
Ами мен лично продължава страшно да ме дразни изместването в ляво. Не е вариант да мина на по-ниска резолюция, защото тогава като цяло всичко ми става лошо четимо, не само форума, но и каквито и да били други документи на компютъра. Тоест, за мен вариант да мина на нещо, различно от 1440 няма и оттам - нямам никакъв шанс да си центрирам текста.
Отделно на мен лично не ми харесва, че когато избереш да си на старата версия, изгледът в началните страници е като на новата версия и едва, когато влезеш в самата тема, става старата. Не е кой знае какво, но ме дразни, все едно се намирам на две различни неща.
Другото, което не ми харесва - като изключиш реклами и т.н., празните полета вляво и вдясно имат прекалено голям контраст спрямо полето за четене, докато в старата версия тоя контраст е толкова малък, че оптически създава усещането, че всичко е едно и няма празни пространства.
Плюс - при мен също, както писа по-назад една потребителка, хикса за затваряне на темата и иконата за скриване на рекламите са почти един върху друг, трябва доста презицност, за да натисна това, което искам.

# 95
Има един много гаден бъг, не знам дали е обсъждано, лентата с "отговори, известия, поща, профил" пада с един ред надолу и се слива с долната лента. Това го имам и при новата и при старата версия. А прочетох нещо за подписи, при мен в новата версия не се виждат подписите на потребителите.

Лентата ще бъде уеднаквена за всички страници.
Проблемът с вътрешните страници идва от по-дългото потребителско име, което измества останалите бутони надолу. Отбелязано е като проблем, ще бъде отстранен.

За подписите също съм писала в първия постинг и по-надолу. Всеки може да включи подписите от Профил - Настройки изглед и подредба - Показвай подписите - Промени профила.

Адри',
при теб като гледам на балкона на темата са изписани всички потребители, които я преглеждат... Как направи това, при мен са само като бройка. Е, отварят се в отделно прозорче като кликнеш, но мен тази постоянна необходимост да кликам тук и там, за да ми излезе информация ме дразни малко.

Адри е мод, затова вижда така в Правила и в Красива мама.

Аз също имам въпрос, защо "осъвременявате" нещо, което се е доказало във времето, че работи и се харесва, такова, каквото е  newsm78. Бихте ли ми обяснили на прост език защо се наложи това преминаване към новата визия, защото наистина не виждам никаква полза от "функционалностите" й.

Промяната не е само визуална, а изцяло на кода и платформата отдолу.
За да може да бъде надграждана, за да може да бъде осъвременявана (от гледна точка на поддръжка и ъпдейти на база данни и т.н.) е необходимо това да се направи. За да може тепърва да се надгражда с нови и полезни функции, основата трябва да е нова.
Старата система бе на базата на форум с отворен код, който е инсталиран преди 10 години и в последните години само се "кърпи", за да може да издържи и натоварване, и развитие.
Това няма как да е вечно и създава много повече проблеми.
Проблемите с бъгове, несъответсвие като дизайн във вътрешни и начални страници и т.н. ще бъдат постепенно изчистени и системата ще бъде уеднаквена, докато напълно не се премине към новия код.
За да можем да предложим функции, които и по-нагоре бяха предложени, като възможност за персонализиране - както да допълнителни функции, така и какво да се вижда като теми, подфоруми и т.н., то е необходимо системата да бъде коренно различна.

Тоест, за мен вариант да мина на нещо, различно от 1440 няма и оттам - нямам никакъв шанс да си центрирам текста.

Може ли скрийншот? Аз съм на 1440 и текстът е напълно центриран.

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 13:25 от Mamma

# 96
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Най-добронамерено деблокирах всичко, което бях забранила с Адблок +. Новата визия обаче продължава да си е все така ... левашка. Ето как изглежда със и без дясна лента, изключена от бутончето.

С налична дясна лента е забито плътно вляво и няма лявата лента с бутончетата. Т.е. вижда се по същия начин както когато всичко е блокирано с Адблок +. Със скрита от бутончето дясна лента се появява лявата лента с бутончетата, но изместването към центъра е незначително. Все още всичко е разположено в лявата половина на екрана.
Мерси, ама аз повече опити няма за какво да се мъча да правя. Връщам си блокировките и старата версия. Дано малко ви дойде акълът в главите и ни я оставите завинаги!

# 97
Темите могат да бъдат центрирани за всички, без да се налага да бърникаме по резолюции, шрифтове и т.н.
Не могат да са центрирани за всички, защото едни потребители са с 15 инчови монитори, други с 23 инчови, едни с малки резолюции, други с големи, някои четат от близо други от далече.

Настроено е за най-масово използваните резолюции. Всички други се налага да си ги нагодят по свой избор, еднократно. Това важи за всички сайтове, не само за Бг-мамма.

Ние с мъжа ми седим по различен начин и въпреки, че работим на един и същи монитор зумваме един след друг, за да ни е удобно.

# 98

Да, заповядайте:
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/829/y62y.png

Другото нещо, което предполагам, че би било възможно да се направи - на новата версия най-отдолу няма бърз бутон да се върнеш в подфорума (или поне аз така и не успях да го видя), нито да си избереш да отидеш в някой друг форум, трябва да се върнеш до най-горе, ама потребителите сме мързеливи, не обичаме да правим такива излишни действия Laughing

# 99
При мен пак си остава в ляво изтеглено всичко, от стрелката няма как да се регулира  Confused
Скрит текст:

Не зная каква е разделителната способност на екрана, ще открия къде е описана, ако трябва. За момента ще се възползвам от възможността за оставане на старата (толкова приятна, позната и удобна  Heart Eyes ) стара визия на сайта.
Не зная защо функцията Ctrl - при мен не действа, по никакъв начин не успях да центрирам поне малко полето за писане и четене.

# 100
  • София
Защо изчезнаха подписите?

На мен ми е добре центрирано, но почти веднага си минах на старата версия, новата общо взето е по-добре от преди, по едно време ми липсваше лентичка разделяща мнението от подписа, после се появи една пунктирана, сега изобщо подписите и в старата и в новата се затриха Simple Smile

# 101
  • Варна

Оставам със старата версия и благодаря, че ни давате възможност да избираме.

+1

И аз така. И да попитам - това постоянна възможност ли ще е или само за ограничен период от време?

Новата версия е по-добре от предишната "нова", но все пак, в сравнение със старата, има недостатъци:
- дори и като премахна дясната колона, полето остава сбутано в ляво и трябва доста да увелича, за да го центрирам, но така буквите стават прекалено големи за вкуса ми;
- подписите продължават да изглеждат несъразмерно големи в сравнение с аватара;
- за мен е важно местожителството и предпочитам да се вижда поначало, а да не се налага да цъкам на потребителя, за да го видя;
- цветовото отделяне на постовете един от друг, а и на цитатите, не е особено добро.

Защо изчезнаха подписите?

Влез си в профила и си коригирай настройките за изглед - явно сега по подразбиране е чекнато да не се виждат подписите на другите потребители. Peace

# 102

Да, заповядайте:
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/829/y62y.png

ИЕ ли е браузерът? Тъй като е намалено изображението до ширина 800 не мога да преценя колко точно е екранът и изместването. Със сигурност ли за 1440 ширина на екрана говорим?
http://prikachi.com/images/970/6997970E.jpg

на новата версия най-отдолу няма бърз бутон да се върнеш в подфорума (или поне аз така и не успях да го видя), нито да си избереш да отидеш в някой друг форум, трябва да се върнеш до най-горе, ама потребителите сме мързеливи, не обичаме да правим такива излишни действия Laughing

Най-долу, под всяка тема, има линк към подфорума и "предложена" произволна друга тема от същия подфорум. Името на подфорума е линк.

За разлика от преди, сега линк към всички подфоруми има горе в менюто, което се скролва навсякъде, т.е. не е необходимо превъртане нагоре. Х-ът вдясно пък Ви отвежда на страницата, от която сте влезли в темата.

# 103
Сивото квадратче със силует на хората, които нямат аватари, е малко дразнещо, може би е по-добре да е "празно квадратче", без силует.

Дарт Вейдър и аз не го харесвам  Grinning

опитах се да цитирам пост в съседен прозорец /Open link in a new tab/, но ми отвори празна бланка - на предишната версия беше възможно, много често използвах функцията

Angel_Dust , подписите на всички са автоматично изключени, включете ги, ако желаете, през личния си профил.

# 104
Не могат да са центрирани за всички, защото едни потребители са с 15 инчови монитори, други с 23 инчови, едни с малки резолюции, други с големи, някои четат от близо други от далече.
Наистина ли?
Защо аз мога да направя страница, която да изглежда центрирана на всичко монитори, а Вие (програмистите) не можете?
При стария изглед на форума нямаше такъв проблем  Simple Smile Тогава защо можеше, а сега не може? Или тогава съм имала късмет с мониторите  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт