Преминаване към новата визия на тема - понеделник, 27 януари

• 40 156
  • 940
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Конкретно - не ми харесва това, че полето на темите е стеснено, колкото и да центрирам с CTRL и "-" пак половината ми екран е празен, което е супер дразнещо и нелогично от моя гледна точка. Същевременно в момента полето ми на писане и шрифтът е много дребен.
Предпочитам старият изглед именно заради разширеното поле, което предполага по-малко скролване, по-лесно четене.
Липсват ми инфото на потребителите, странно ми е мнението на потребител да започва с аватара и в дясно от него да е името на потребителя (и съответно липсва инфо като брой мнения, местоположение). По-логично полето да започва с името на потребителя и под него аватар, евентуално може в дясно да се пада информацията за потребителя. 
Има прекалено много нюанси на цветовете, като пък същевременно трудно се отличават едно от друго мненията. Т.е. вместо лесно да се ориентираш и да прегледаш, се получава по-скоро леко объркване, отнемане на време да се ориентираш.

# 286
Aз използвам старата версия,но разбирам ,че тя ще се потдържа само временно,какъв е срока й на годност,до кога ще е активна?

И мен ме интересува до кога ще е активна старата версия?

# 287
Старата версия ще се поддържа докато си оправят новата! ОК

И аз пак питам какъв е проблема да се поддържат и двете  ? Това искам да ми обясните!
Не му разбирам,но като обикновен потребител ,както АБВ .бг ми дава тази възможност ще се радвам и бг-мамма да даде тази вэзможност!

# 288
Какъв браузер и версия и каква разделителна способност? Благодаря!

Резолюция 1366*768
Браузер IE 10
Уиндоус 7 Хоум едишън
https://www.dropbox.com/s/suvod2pp3u6ujbm/toptop.jpg

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 23:31 от Sugar Kate

# 289
  • Sofia
Aз използвам старата версия,но разбирам ,че тя ще се потдържа само временно,какъв е срока й на годност,до кога ще е активна?

И мен ме интересува до кога ще е активна старата версия?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=761943.msg27302247#msg27302247

# 290
  • София
Май се пипа в момента и старата верси, нещо ми се стесни драстично, но поне е центрирана.

# 291
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Май се пипа в момента и старата верси, нещо ми се стесни драстично, но поне е центрирана.

Ако си пипала ctrl + / ctrl -   ще ти се смени естествено. Оправи си го.

# 292
  • В Космоса
Не ми харесва:

- стесненото поле за мнения;
- намалените аватар и подпис;
- претрупаността, която се създава от различни по големина и цвят шрифтове, големина, цвят и форма бутони, цветове на фона.

Това за визията.

За функционалността друг път, като събера отново смелост да превключа изгледа. Crazy

# 293
  • София

Ако си пипала ctrl + / ctrl -   ще ти се смени естествено. Оправи си го.

Е, оправям го, но определено не е същото. Като ползвам "+" става прекалено едър шрифт, с "-" се стеснява полето и от двете страни остава празно бяло поле. Няколко пъти сменях на нова и стара версия, не се е получавало така до сега.

Ред.: трябва да се пипне и с бутоните за шрифта над темата.

Аз така и не разбрах каква е идеята на толкова празно поле отстрани?

# 294
Така ... ще бъда откровен. От две злини избирам по малката и този път новия изглед е приемлив. Обаче:

- щом ще си играете със статистиката, сложете и една такава да ви отчита колко потребителя са скрили дясната част от екрана - така сами ще се уверите, че тя е неизползваема и рано или късно сами ще решите да я премахнете;

Сложена е статистика.

- сложил съм отметката да не ми излизат аватарите отляво, обаче не разбирам защо на тяхно място се появяват едни шаблонни картинки с едно кръгче и нещо си като обърнат полумесец - ми щом съм отметнал да няма аватари, значи ги махате там и тия картинки и така полето за четене ще ми се разшири;

Точно така е предвидено. Временно виждате сивите аватарчета при активирана опция да не се показват аватари. Предполагам още утре ще бъде на/поправено.

защо като съм махнал дясната част от екрана не ми се разширява достатъчно екрана за четене;

При свит сайдбар ширината на текста е 660 пиксела. Ако се свият и аватарите - 760. 780 е при старата визия.

Както вече писах, ще се оправят явните бъгове за нецентриране на текстовете.
Дори при 1280 пиксела, 780 за централна колона (аватари и текст), остават 500. От тях 200 от ляво, 300 отдясно.
Колоната с аватарите е 100, т.е. заедно с нея центрирането трябва да е абсолютно точно и трябва да бъде направено.

# 295
Именно и затова нееднократно моля за съвсем конкретни критики (изключвам ясно видимите бъгове, които ще бъдат отстранени), кое точно не се харесва, кое точно е в повече или липсва.
От коментари "ужасно е, минавам на старата", няма как да разбера/разберем какво точно не се харесва.
Не знам защо ме дразни, не знам защо ме товари, но - факт. Как да обясня защо четенето ми измаря очите и ме напряга, вместо да разтоварва, като сама не разбирам причината. Не ми е подредено, претрупан ми е екрана. И в тази тема, и в предхождащата я няколко съфорумки, които са в час с Web-дизайна изразиха мнение, че новата версия е сбирщина оттук-оттам, затова изглежда така хаотично и дразнещо. Звучи ми логично.
И не е въпрос на свикване - старата версия си ми беше удобна и като четящ гост преди 7 години, и като пресен нов потребител преди 6. Задържах се толкова време заради ценната информация и заради готините хора, които правят атмосферата тук неповторима. Сега е тегаво, най-активните и пишещите мълчат. Все още чета нормално, разбрах ще е до време. Драма няма, оцелявала съм и преди форума, и пак ще е така  Simple Smile. Но не е приятно.

# 296
  • Sofia
catty m, аз от сутринта съм си със старата визия и поне докато съм на линия не ми се е променяло нищо. С Мозила на Ундоус 7 съм, ако е от значение.

# 297
  • София
catty m, аз от сутринта съм си със старата визия и поне докато съм на линия не ми се е променяло нищо. С Мозила на Ундоус 7 съм, ако е от значение.

Оф, оправих го. Луда станах с това увеличване, намаляване, центриране и прочие. Пробвха няколко пъти на новата верси, за да свиквам, но адски се изнервям и пак се връщам на старата. Но от многото настойване, така стана накрая. Аз толкова никога не съм си настройвала форума, а има няма от 8 години съм тук.

# 298
На мен освен бъговете, които се появяват, главно не ми харесва оформлението на новата визия. Дизайна тотално куца според мен.
На първо място отместването в ляво, колкото и да се отмества все си е леко вляво, защо не може просто да е центрирано? Другото, което е, е че няма ясно изразени граници на потребители, постове, заглавия, всичко е някак лишено от рамки и граници. Сякаш се разлива и разпръсква на монитора, което води до объркване и трудно ориентиране. Голямото разстояние между редовете също води до това усещане за неподреденост, безтегловност. Не на последно място и цветовете, които всичките до един са бледи, белезникави, сливащи се. Не казвам всичко да е в неон и шарения, но по-тъмно сини линии на заглавията на темите, по-тъмно сиви линии на номерацията на страниците и т.н. Въобще съветвам за по-отчетливи елементи с ясно изразени граници с цел по-лесно ориентиране и по-голяма подреденост, от там и по-добър изглед на форума. Според мен в момента новата визия изглежда твърде вертикална, а след като представлява платформа за четене би следвало да е повече хоризонтална на вид, т.е. повече разтегляне настрани и по-малко разстояние надолу. Сега погледнах и друго, информацията за потребителите, профилите са твърде разхвърляни също. Аватарът е някак откъснат от мнението на потребителя, макар да вървят заедно в едва забележимата лента, оформяща темата. Въобще всичко неприятно и трудно поносимо идва от дизайна, който е разхвърчан, вместо подреден и разливащ се, вместо отчетлив.

П.С.: Доста глупаво се чувствам да обяснявам неща, които всеки добър Уеб Девелопър и Уеб Дизайнер би трябвало да знае и да умее... А на всичкото отгоре не е един човек,а екип от хора! Не знам какво да учили, но подобен продукт в този бранш доста излага създателите му... 

# 299
  • Sofia
Там е работата, че ако трябва да се коригира всичко това, както и писното от много от останалите потребители и пак се връщаме на изходна позиция според мен - Старата визия.
ОообаааЧе... ТЦ.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт