Преминаване към новата визия на тема - понеделник, 27 януари

• 40 129
  • 940
  •   1
Отговори
# 300
Там е работата, че ако трябва да се коригира всичко това, както и писното от много от останалите потребители и пак се връщаме на изходна позиция според мен - Старата визия.
ОообаааЧе... ТЦ.  Tired
Аз пък си мисля,че могат да се направят доста добри промени (откъм визуално отношение) и да изглежда по-добре от старата визия същевременно със същата подреденост и по-добра функционалност, но явно хората нямат виждания за нещата...

# 301
Mamma,

относно снимката към темата за втора употреба - нямаше нужда да я качвам в прикачи, защото когато кликнах върху прозорчето, където трябваше да сложа снимката, ми даде опция да я прикача от компютъра (което сигурно също е ново за форума), а не от url адрес.

Това е снимката (пускам я в оригиналният й линк от интернет), зачудих се да не съм кликнала по погрешка върху някой друг файл и да съм объркала нещата ...

Благодаря предварително

# 302

От коментари "ужасно е, минавам на старата", няма как да разбера/разберем какво точно не се харесва.

Ето моето мнение:

- не ми харесва оформлението естетически
- не ми харесва новия изглед на темите
- натоварваща ми е за очите (които шарят повече, за да намерят и обхванат нужното)
- старата ми е удобна, практична, опростена и очите ми не се натоварват от нея

Разбирам, че са направени много промени, за да се угоди на потребителите, но моите предпочитания клонят към старата.

# 303
  • Там,където се събуждам щастлива.
Шрифтът в старата визия е много по-малък по размер. И при вас ли е така?

Компютърен профан съм, но се оказа, че ако искаш да си тук, трябва да станеш компютърен специалист (пискели, миксели, настройки и т.н.) Tired

Може ли да се махне този ужасен хороскоп вдясно (кой плаща за подобна щуротия). Има една стрелка, ама тя те отправа в началото на страницата. Какво прави при хороскопа, не знам....

(Изненадва ме, че повечето критики малко или много се повтарят с тези отпреди 2-3 седмици).

# 304
Точно отговорих на същото в другата тема и се учудих къде изчезна.

Дясната колона/хороскопи и каквото там пречи, може да скриете.
Има линк скрий и съответната иконка горе вдясно.

За текста - всички опции за темата са в Още на самата тема, горе и долу.

Клик върху още

Избор на "Вдигни големината на текста" или "Намали големината на текста"

# 305
  • София
На мен освен бъговете, които се появяват, главно не ми харесва оформлението на новата визия. Дизайна тотално куца според мен.
На първо място отместването в ляво, колкото и да се отмества все си е леко вляво, защо не може просто да е центрирано? Другото, което е, е че няма ясно изразени граници на потребители, постове, заглавия, всичко е някак лишено от рамки и граници. Сякаш се разлива и разпръсква на монитора, което води до объркване и трудно ориентиране. Голямото разстояние между редовете също води до това усещане за неподреденост, безтегловност. Не на последно място и цветовете, които всичките до един са бледи, белезникави, сливащи се. Не казвам всичко да е в неон и шарения, но по-тъмно сини линии на заглавията на темите, по-тъмно сиви линии на номерацията на страниците и т.н. Въобще съветвам за по-отчетливи елементи с ясно изразени граници с цел по-лесно ориентиране и по-голяма подреденост, от там и по-добър изглед на форума. Според мен в момента новата визия изглежда твърде вертикална, а след като представлява платформа за четене би следвало да е повече хоризонтална на вид, т.е. повече разтегляне настрани и по-малко разстояние надолу. Сега погледнах и друго, информацията за потребителите, профилите са твърде разхвърляни също. Аватарът е някак откъснат от мнението на потребителя, макар да вървят заедно в едва забележимата лента, оформяща темата. Въобще всичко неприятно и трудно поносимо идва от дизайна, който е разхвърчан, вместо подреден и разливащ се, вместо отчетлив.

П.С.: Доста глупаво се чувствам да обяснявам неща, които всеки добър Уеб Девелопър и Уеб Дизайнер би трябвало да знае и да умее... А на всичкото отгоре не е един човек,а екип от хора! Не знам какво да учили, но подобен продукт в този бранш доста излага създателите му... 

202uu Дано някой от дизайнерите и администраторите обърне внимание на написаното от теб. Обяснила си го много по-ясно и точно от мен.

# 306
...

-   Възможност логнатите потребители да скрият дясната колона и така да се разшири основното поле за текст
...

не откривам тази опция. С Адблок съм. Не мога да кажа пиксели и подобни.. ако ми кажете къде да погледна, мога и да отговоря.

Не се виждат броя на мненията на потребители. Това беше важно за мен, а предполагам и за други. Мога да се обоснова, ако е нужно.
временно ли е или постоянно?

# 307
  • Там,където се събуждам щастлива.
Мерси за отговора, но дори и като увелича от "Още" и прехвърля на друга тема...Пак малък размер шрифт. Нямам нерви (и желание) да правя нещо по 100 пъти или да разучавам кое как се прави. Форумът е за развлечение, а не урок по компютърна грамотност.

И хороскопа не можеш да го скриеш от основната страница, където са изредени различните теми. Само, като влезеш в една тема и може да се скрие, но там новата версия е все едно пишеш в Word. Tired

С две думи: нямам думи.

# 308
Позволих си да променя някои неща в новата визия с помощта на Photoshop  Mr. Green

Това е оригиналът: http://s1.directupload.net/images/140127/8ledocsp.png

А тук са промените, които направих: http://s14.directupload.net/images/140127/56283fhw.jpg

Това е моето предложение за промяна на този етап.
Перфектно няма да стане  Tired, но ми се иска поне да е приемливо и за двете страни  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 00:31 от B & C

# 309
Аз вече съм доволна.  Peace
Махнах страничната бяла лента, включих да виждам подписите на другите потребители.
Най-важното за мен - фона и големината на буквите - за мен са идеални. Не ми се уморяват очите.
Като плюс отчитам, че не се вижда броя на мненията. Така уж се създава условие за равенство и никой няма да бъде нападнат, че е новак. Всъщност за това последното не съм сигурна.  Twisted Evil Mr. Green Innocent
Не разбрах има ли как да си сложа любимите подфоруми на заглавната страница.
На мен ми харесва.  Simple Smile

# 310
  • София
Искам да попитам, така ли е предвидено да остане старата версия или е бъг?

# 311
Естел, вижда се броят на мненията, когато кликнеш на потребителското име.

# 312
Естел, вижда се броят на мненията, когато кликнеш на потребителското име.
Да, видях. Вижда се и местожителството и ранга.
На стария изглед си се виждаше директно без цъкане на профила.  Peace

В Здравния има някакви стари заковани теми. Ако имате възможност може да ги поразчистите. Също и в личните готварски рецепти има теми попаднали там по погрешка.

П.П. Защо като стигна до края на страницата и не мога да отида директно в подраздела? Трябва да върна страницата до горе и там да натисна подраздела.  Crossing Arms

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 02:23 от Естел Бързоход

# 313
П.П. Защо като стигна до края на страницата и не мога да отида директно в подраздела? Трябва да върна страницата до горе и там да натисна подраздела.  Crossing Arms

Отдолу под последното мнение има "препоръчана тема" от същия подраздел, но на практика са два линка: "Още от ...." е линк към подраздела, а заглавието на темата е линк към самата тема.
Другият вариант, ако си била в подраздела при самото отваряне на темата, като натиснеш кръглия хикс, те връща пак там.  Peace

# 314
  • София
______Freya_______ - хубаво е описала нещата.

За мен в момента пак е натоварващо четенето, най-много ми дразни на очите това по-тъмното синьо във фона на темите, има нещо натрапчиво и искращо в него, направо ми изтичат от него...(то си е и в новата и старата визия, ама нещо му стана покрай всичките промени на този нюанс и просто сега едвам гледам.)

Общи условия

Активация на акаунт