Преминаване към новата визия на тема - понеделник, 27 януари

• 40 133
  • 940
  •   1
Отговори
# 795
Разбирам примера ти , но според мен е неуместен защото правиш паралел между нещо което вече не става и нещо , което трябва да е пропорционално на достигнатото развитие . Обаче тук не е така.

Тук не говорим за нещо ,което вече не става или е умаляло .  

Защо  
Цитат
подмяната му с нещо по-актуално
, като старото върши перфектна работа  и дори новото отблъсква ?

Кой ще смени нещо , което му върши работа с нещо ново ,което не му върши , само защото е ново ?

И ако новото има по-голям смисъл от старото , то къде и защо се сменя изгледа , а не се въведат просто необходимите функции вмъкнати в стария изглед .

Да , сигурно задавам зададени въпроси , но не съм ги прочела в темата , нито отговора им .

С една дума какво изисква смяната на изгледа конкретно ...което не може да бъде интерпретирано във стария изглед ?

Чела съм какви ли не коментари и то засягащи тема пари . Но се абстрахирам от тях и изключвайки ги , наистина се чудя защо . . .

# 796
  • Sf
проблемът е, че новото не е по-добро от старото

Това от чия гледна точка? Ето ти пример.
Ако форумът беше мой, щях да се радвам, че маргиналните подфоруми силно са намалели. Преди имаше места, където пишеха едни и същи 3-5-7 души. Сега има голямо раздвижване, от нюсфийда на първа страница ти излизат теми, които не би потърсил сам. Това бих го отчела като голям пробив, ако бях собственик на сайта. И като потребител го отчитам също - на мен ми харесва и го оценявам.

# 797

Това от чия гледна точка?

Общата . Засягаща конкретно изгледа на темите .

# 798
  • София
Ние, като потребители, основно гледаме на повърхността, т.е. - визията. промяната обаче е доста по-генерална. Самите основи на сайта са сменени, защото те не могат да издържат на толкова голямо потребление. Едно е да има 1000-2000 потребителя, друго е да са стотици хиляди. Ако не бяха направени тези промени в основите, форумът щеше да забива все по-често, да дава бъгове и накрая съвсем да сдаде багажа.

# 799
Т.е. тези вътрешни промени не могат да бъдат поднесени със нормалния изглед на форум  Thinking

За това се налага новата матрица ?  Sad

Мислех ,че изгледа е най-лесната част от всичко . И промените там имат по комерсиален смисъл .
Тук комерса определено не е бил никога водещ .

Жалко, ако няма начин да се съчетае нормален изглед и големия подем на посещение .

# 800
Ние, като потребители, основно гледаме на повърхността, т.е. - визията. промяната обаче е доста по-генерална. Самите основи на сайта са сменени, защото те не могат да издържат на толкова голямо потребление. Едно е да има 1000-2000 потребителя, друго е да са стотици хиляди. Ако не бяха направени тези промени в основите, форумът щеше да забива все по-често, да дава бъгове и накрая съвсем да сдаде багажа.

Ок. Но това не пречи да конфигурирате новата визия, така че да е максимално близка до старата, нали?
Идеята с фейсбук визията е доста плоска по мое виждане. Както някой по-назад каза: от тук чопнато, после от другаде взето и накрая компилацията - огромна боза. Без да се засягате.   bouquet

# 801
Това от чия гледна точка?
Общата . Засягаща конкретно изгледа на темите .

Или поне преобладаващата. Не съм собственик на форума, явно разсъждавам като потребител. Peace

# 802
Аз му свикнах на новия изглед вече, не ми е неприятно, честно казано се чудя какво толкова не се харесва, но всеки си има право на мнение.
За мен старият изглед пък беше доста разлят, по дължината на цялата страница. Сега с новата визия е по-събрано в центъра.

# 803
И аз го харесвам, защото положих известни старания и аз самата да си оправя настройки, блокери, прочие и ми стана чистичко и приветливо.
Малко усилия ми трябваха.

# 804
  • София
Идеята с фейсбук визията е доста плоска по мое виждане. Както някой по-назад каза: от тук чопнато, после от другаде взето и накрая компилацията - огромна боза. Без да се засягате.   bouquet

Единственият, който може да се засегне е дизайнерът  Laughing На мен като цяло ми харесва новата визия доста повече от старата, но съм съгласна, че има какво още да се пипне. Някои неща се усещат в процеса на употреба. Сещам се да ползвам нещо и осъзнавам, че преди ми е било по-удобно или че сега ми е по-добре. Или прочитам тук някакво предложение и си казвам: "Ей, наистина така може би ще е по-хубаво..."
Чакам с огромно любопитство новите корекции и вярвам, че малко по малко, с общи усилия, ще оформим една много по-красива BG-Mamma. И казвам "с общи усилия", защото всеки, който дава идеите си тук, ще има някакви заслуги за крайния резултат  Peace

# 805
Приветствам въвеждането на нови функции .
Но начинът по който е поставена темата в новата версия не ми допада . Сякаш е извадка , а не самият форум . Не просто защото не е центрирана . Големината на полето ми идва малка .

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 22:48 от Брезичка

# 806
Адри́ ще ти кажа от заглавната страница какво ползвам и ми харесва:

1. Бутоните - особено "Нови отговори"и "Следено". Добра идея.

2. Бързите връзки към подфорумите.

Не ползвам:

1. Хороскопите
2.Ново от всички форуми
3. Препоръчано.

Дразни ме:

1. Големите снимки с извадени "важни теми"в центъра. И да не се заблуждаваме. Там беше предвидено да има реклами.

Поради ад блока не виждам никакви други глупости.

В темите:

1. Отчайващо в ляво ми е и на служебния лаптоп, и на домашния. Единствено горед-долу (но не напълно) ми е центрирано на таблета.

2. Дясната лента ми е непотребна. Не ползвам нищо от нея, поради което я няма.  Mr. Green

3. Дизайна и цветовете вече ги коментирахме. Отчайващо неясно се е получило. Трудно различавам в коя тема съм (ако съм по надолу). Търсенето на името на потребителя също ме затруднява. Не разбрах защо титли и прочие инфо не е под името, а над мнението. Така скролването става още по-досадно.

4. И най-важното.... празните полета от двете страни на мненията дразнят с безсмислието си. И като ми се наложи да скролвам 4-5 пъти напълно загубвам интерес. Несъзнателното ми отношение в този случай е същото като към прекалено дълги мнения.

Като общ резултат от мъждивостта (липсата на контраст) и малкото поле - получавам напрежение в очите при по-дълго четене на новата версия на темите и не без преувелиение - главоболие.

П.С. Нямам очни проблеми, както някой по-назад заядливо предположи. Освен това съм по минимум 8 часа дневно на компютъра и нямам подобни проблеми.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 23:04 от Анонимен

# 807

...

които работят еднократно! Не може да се актуализира информацията, ако очакваш да се появи тема в Нови отговори и да кликаш само върху бутона Нови отговори - той вече не е активен.

# 808
  • Варна
Ами не можеш да станеш 11 клас примерно и да тропаш с крак, че си искаш поличката от детската градина, нали? Най-накрая трябва да увре в главата на някои, че стария форум беше дърво и подмяната му с нещо по-актуално беше повече от наложителна. Това е.

Поличката от детската градина, ако ти става, в 11-ти клас може да стои, хм-м, доста добре. Grinning За мен по-подходящо за случая е да се запиташ би ли сменила 10-годишен мерцедес за чисто нов трабант? Rolling Eyes

Аз изобщо не съм срещу промените на основите на сайта, напротив, приветствам ги. Peace Сама виждам как извеждането на интересни теми на началната страница наистина повишава писането в тях. Party Но не виждам защо значимите промени в основите на сайта да не се съчетаят с досегашната визия на темите, която, поне за мен, е идеална?! Rolling Eyes

# 809

...

които работят еднократно! Не може да се актуализира информацията, ако очакваш да се появи тема в Нови отговори и да кликаш само върху бутона Нови отговори - той вече не е активен.

Peace  забравих да го кажа, иначе идеята е добра. Сега трябва да рифрешвам, но имам спомен, че в началото не беше нужно рифреш, а само повторно натискане на бутона.

Общи условия

Активация на акаунт