"Песен за огън и лед" - 6

• 62 578
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
За терминологията обещах, че ще отговарям. Както и да давам предложения за по-добро звучене на български, не съм толкова "обременена" с английския. Mr. Green Blush

# 151
" - И какъв е копнежът на сърцата ни?
- Възмездие ... Справедливост... Огън и кръв."

сещете ли се от къде е цитатът?

днес се замислих за това до колко Варис действа само по заповед на Иларио и с кого Иларио може да е в съюз -  а също и за убийството на сир Кеван
но може би по-скоро е свързано с първите години на Визерис и Денерис  Thinking

Скрит текст:
" - Но кой е той? За кого съм била сгодена през всички тези години?
- Все едно, той е мъртъв ... Беше гърне разтопено злато. Принцовете грижливо съставяме плановете си, а боговете ги разбиват с безгрижно нехайство."
...
" - Онова зеленокосо момиче беше дъщерята на Архонта. Теб трябваше да пратя на нейно място в Тирош. Трябваше да служиш на Архонта като виночерпка и тайно да се срещаш с годеника си, но майка ти ме заплаши да посегне на живота си, ако й отвлека още едно дете, и аз ... не можах да й го причиня."

# 152
О това е последната глава на дорнците в пир за врани(принцеса в кулата или нещо такова беше, там където трябва да е и санса в бг превода, ама я нямаше и тогава реших да си я припомня тази глава).
Значи принц Доран говори с Ариана(от както  писахте мохабета  с бирата и само за това мисля Grinning), като Принца казва, че тя ще бъде негов наследник за Дорн, и я запознава с това какви са му били плановете -> че тя е трябвало да бъде кралица Simple Smile
И съответно, че е пратил брат и към Денериз(завоалирано казв там, ама в другата книга си се разбира вече)  и казва, че той помни и иска своето възмездие.А преди това(в началото на главата) Ариана  критикува Принцът за това че  не действал Simple Smile
Много хубаво си го поснтала, и аз имам някакви съмнения че този договор без съдействието и знаието на Вариз и Иларио не е можел да стане, ама това са си спекулации де Simple Smile
Ще ви оставям, че гледам хокей на лед и имам чуството че скандинавците ще се избият и изядат.
Лек и успешен ден на всички Simple Smile

# 153
и аз имам някакви съмнения че този договор без съдействието и знаието на Вариз и Иларио не е можел да стане, ама това са си спекулации де Simple Smile

да, защото ние тук често бистрим мотивите на варис и иларио, но май никога не сме замисляли за техни евентуални съюзници или поне други, за които "врагът на моя враг е мой приятел" /освен Дж. К./
за мен Доран много е разчитал на брака на Ариан с Визерис да донесе желаните възмездие и справедливост и се с готвил снишен за тази война с години /"тревата, в която се крие змията" поне за мен вече има и по-друг смисъл освен съгласуваните му действия с Оберин/

Скрит текст:
въпросът ми беше риторичен, преписвах цитатите на ръка, но е добре, че си обяснил, ако някой не се сети  Wink

# 154
  • Варна

днес се замислих за това до колко Варис действа само по заповед на Иларио и с кого Иларио може да е в съюз -  а също и за убийството на сир Кеван
но може би по-скоро е свързано с първите години на Визерис и Денерис  Thinking

Скрит текст:
" - Но кой е той? За кого съм била сгодена през всички тези години?
- Все едно, той е мъртъв ... Беше гърне разтопено злато. Принцовете грижливо съставяме плановете си, а боговете ги разбиват с безгрижно нехайство."
...
" - Онова зеленокосо момиче беше дъщерята на Архонта. Теб трябваше да пратя на нейно място в Тирош. Трябваше да служиш на Архонта като виночерпка и тайно да се срещаш с годеника си, но майка ти ме заплаши да посегне на живота си, ако й отвлека още едно дете, и аз ... не можах да й го причиня."

Егон? newsm78

Скрит текст:
въпросът ми беше риторичен, преписвах цитатите на ръка, но е добре, че си обяснил, ако някой не се сети  Wink
Скрит текст:
Ти си луда. Mr. Green Има всичко в Читанка.

# 155
Аз останах с впечатлението че става въпрсо за  Визерис от тази  глава Simple Smile
Пак ще Ви оставям, че сега  хванах  другият хокиен мач Simple Smile
Лека и приятна вечер на висчки Simple Smile

# 156
  • Варна
Аз останах с впечатлението че става въпрсо за  Визерис от тази  глава Simple Smile
Пак ще Ви оставям, че сега  хванах  другият хокиен мач Simple Smile
Лека и приятна вечер на висчки Simple Smile

Имах предвид "уж дъщерята" на Архонта да е бил Егон.
 Все пак е бил отглеждан някъде като бебе и по-малко дете, а с тази коса е било почти задължително да го боядисват.
Но пък момиче.. Crazy
 Все пак майката на Ахил е направила точно това за да скрие сина си от Зевс - предрешила го е като момиче. Laughing
Визерис и Дани били ли са в Тирош за дълго? Знам, че са скитали и може би са минавали от там, но би го споменала ако имаха толкова високопоставен поддръжник.

# 157

Визерис и Дани били ли са в Тирош за дълго?

и аз това се чудех
ако се е оказало, че донската принцеса няма да отиде в Тирош, може Д. и В. изобщо да не са ги водили /оставили/ там  Thinking

Скрит текст:
Скрит текст:
Ти си луда. Mr. Green Има всичко в Читанка.

кеф ми е  Mr. Green

# 158
  • Варна

Визерис и Дани били ли са в Тирош за дълго?

и аз това се чудех
ако се е оказало, че донската принцеса няма да отиде в Тирош, може Д. и В. изобщо да не са ги водили там  Thinking

Сега чета точно това. Дани и Визерис са били в Браавос и дефакто, когато Дари е починал, слугите са ги изхвърлили. Тогава са почнали да се скитат сами двамата из волните градове, докато не ги прибира Илирио. Не са се задържали, още по-малко да живеят в дома на Архонт.

И на още нещо попаднах.
Цитат
Но любимецът ми беше Гарин. Когато яхнех Гарин, никой не можеше да ни надвие, дори Ним и онова зеленокосо тирошко момиче.

Явно Ним и тирошкото момиче са били физически доста силни. Wink

# 159
в Дорн на жегата и плацикайки се из езерцата на двореца дали едно момче би могло да си скрие анатомията до там, че да заблуди другарчетата  Thinking

значи плановете са били: Егон в Дорн, Ариан в Тирош, за да се среща с Визерис?

# 160
  • Варна
в Дорн на жегата и плацикайки се из езерцата на двореца дали едно момче би могло да си скрие анатомията до там, че да заблуди другарчетата  Thinking

E, да това е слабото звено. Но не е невъзможно за по-малко дете. Thinking

значи плановете са били: Егон в Дорн, Ариан в Тирош, за да се среща с Визерис?

Пълен е с тайни този Доран..

# 161
захващам пета книга и внимателно ще чета пак всичко за Егон, може да излезе нещо в подкрепа на теорията

# 162
  • Варна
Намерих цитат от Дани, не личи да са били гости на Архонта в Тирош.

Цитат
— Като малко момиче обичах да си играя на пазара — каза Дани на сир Джора, докато вървяха по засенчения проход между сергиите. — Толкова живо беше там, всички викат и се смеят, толкава чудни неща, които можеш да видиш… макар че рядко имахме пари, за да си купим нещо… освен по някоя наденичка понякога, или медени пръчици… в Седемте кралства има ли медени пръчици, както ги пекат в Тирош?

— Сладкиши някакви ли са? Не мога да ви кажа, принцесо.

# 163
може Архонта да не ги е приел след като Ариан не е отишла  Thinking
и тогава Доран да се е договорил с  Иларио да ги приюти?

# 164
  • Варна
може Архонта да не ги е приел след като Ариан не е отишла  Thinking
и тогава Доран да се е договорил с  Илирио да ги приюти?

С Илирио вероятно ги е свързал Варис, би трябвало да са отгледали малкия Егон в дома на Илирио. Докато е станал достатъчно голям за да го поеме Гриф, и тогава вече е можело да поканят Дани и Визерис.

Една връзка Доран -  Илирио би била интересна наистина.

Общи условия

Активация на акаунт