"Песен за огън и лед" - 6

• 65 306
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Умирам от любопитство да узная какво се случва с Давос

Изяден от канибалите...

Въплътен в Дух и убит от дивак, който си прави от него нов кожух.

Корабът й потъва в морето на път за Вестерос и оттогава насетне става известна като Денерис Родената и умрялата в буря.

Отсичат му главата и си прави нова такава от злато. За долната му глава става дума.

Омъжва се за Варис.

Прекосява морето на юг и става кралица на Летните острови, където я почитат за бялата й кожа и всяка година ражда нова Кафява перла от различен племенен вожд.

Ох, да пише по-бързо този Мартин

Толкова ли бързаш да стигнеш до гореописаното  bouquet

# 616
Толкова ли бързаш да стигнеш до гореописаното  bouquet

Абсолютно! Hug

Мартин, ти тука под псевдоним Коронис ли пишеш, хм? Thinking

# 617
  • Варна
Ахахаха, Коронис надявам се да не си прав. В следващата книга смятам обаче, че ще се разделим с Джайм, Церсей и Баристан. Те ми са в топ 3 на  убитите. Пък и смятам, че са вече направиха каквото можаха, повече няма какво да покажат. Laughing

# 618
  • Русе
Мартин, ти тука под псевдоним Коронис ли пишеш, хм? Thinking

Мартин е доста често срещано в България име.

Не, просто гледам да не се надявам за по-добра съдба на героите в поредицата. Играло ми е лоши номера в миналото. Бедният Джофри, да си отиде тъй млад и невинен Outta Joint

# 619
Цитат
В следващата книга смятам обаче, че ще се разделим с Джайм, Церсей и Баристан

За Джайм и Баристан съм съгласен. Персонажите няма накъде повече да бъдат развивани. Джайм тъкмо стана любимец на публиката и ще бъде погубен по типично Мартинов стил. Баристан вероятно ще погине "с меч в ръка", защитавайки честта на своята кралица - точно това, което той самият желае.

Виж, за Церсей, обаче, не съм съгласен. Много бързате за нея. В предсказанията се казва, че тя ще надживее децата си, така че Томен и Мирцела са пред нея на опашката.

# 620
Мисля, че Аря ще играе Марж в глумската игра, защото е глумска игра - хем има истина, хем нещата са преувеличени и изопачени в адска степен - Мардж уж е девица, а какво по-гнусно от това Дяволчето да убие "скъпото златно момче", което му е племеник и да изнасили девствената му невеста върху сватбения пай?  Whistling

# 621
Коронис, недей така.  Joy
Мартин така интересно и зловещо въведе идеята за Скагос, със сигурност ще ни го покаже. Поне аз съм сигурна, де.  Grinning Давос се изплаши като чу къде го праща Мандърли, а ако знаеше Мандърли какъв е изкусен с рецептите....  chef
При втори, трети прочит излизат невероятни детайли. Вчера попаднах на Джейми, как се реши на протеза за да "притиска Серсей към себе си". Не се отказвам аз от идеята за валонкара.

# 622
  • Варна

Виж, за Церсей, обаче, не съм съгласен. Много бързате за нея. В предсказанията се казва, че тя ще надживее децата си, така че Томен и Мирцела са пред нея на опашката.

Къде е предсказано такова нещо? newsm78

# 623
старата вещица, да - такова беше предсказанеито - ще надживее децата си

# 624
  • Варна
старата вещица, да - такова беше предсказанеито - ще надживее децата си

Чета, чета... не виждам да го казва .

# 625
ще видя къде беше и ще пиша  Wink

# 626
  • Варна
Това ли имаш предвид?

Цитат
— Злато ще са короните им и от злато — плащаниците им — каза й. — А щом сълзите ти те пресушат, валонкарът ще стисне бялата ти шия в шепите си и ще ти отскубне живота.

# 627
Това ли имаш предвид?

Цитат
— Злато ще са короните им и от злато — плащаниците им — каза й. — А щом сълзите ти те пресушат, валонкарът ще стисне бялата ти шия в шепите си и ще ти отскубне живота.

Точно това!
Само че от превод не става ясно, че под плащеница се има предвид наметалото, с което покриват мъртвите при погребение. Ето защо сълзите ще я пресушат - ще се скъса от рев! Да надживее чедата си е много по-страшно наказание от това да бъде удушена...

# 628
аз така го разбирам - че всяко от децата и ще има корона и ще погребе всяко от тях; а като си изплаче сълзите по тях, идва нейният ред - може би го приемам прекалено буквално, но на 1/3 смъртта на Джофри е изпълнила предсказанието за децата й; нямам усещането, че Томен или Мирцела ще имат дълъг живот

# 629
  • Варна
Аз не съм го погледнала по този начин.
Но ако се приеме, че е така, би трябвало валонкарът да е Джендри или друго от копелетата на Робърт. Защото цялото предсказание се отнася за техните деца. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт