"Песен за огън и лед" - 6

• 62 651
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Можем ли да проследим Ашара как така има виолетови очи?  И след като Баристън като погледнел Денерис все едно виждал дъщерята на Ашара, възможно ли е с Денерис да са направили някаква врътка? Под вол теле май търся аз  Laughing

# 91
Можем ли да проследим Ашара как така има виолетови очи?  И след като Баристън като погледнел Денерис все едно виждал дъщерята на Ашара, възможно ли е с Денерис да са направили някаква врътка? Под вол теле май търся аз  Laughing

на предната страница съм цитирала Мартин защо Ашара може да има виолетови очи  Wink

# 92
  • Варна
Ахааа, значи Оберин и Джон вероятно са невинни. Laughing
Ами... Брандън трябва да е човека..Или някой от другите двама братя.
Но като си припомня лейди Дъстин, Брандън е бил донжуана в семейството.

Еди си е мълчалив и срамежлив, но нали знаеш какво казват за дълбоките води. Може след танца да се е поотпуснал. Бенджен пък по него време е бил прекалено малък.

Абе.. не ми се вярва. Нед си е пълно дръвце.
Как пък поне един романтичен спомен нямаше.. Стане ли дума за Джон Сняг и потъваше в земята.

П.П.
Все още не знаем, защо Бенджен отива на Вала. Mr. Green

# 93
  • Варна
Интересно е обаче да помислим защо Нед лично отива в Звездопад, да занесе меча на мъртвия Артур Дейн.
Идеи?

# 94
Въобще не се опитвам да търся закономерности и причини. В общи линии се отказах след първата книга. Сега просто чета и или се дразня, че нещо не се е случило както аз го искам или се радвам Simple Smile

# 95
  • Варна
Въобще не се опитвам да търся закономерности и причини. В общи линии се отказах след първата книга. Сега просто чета и или се дразня, че нещо не се е случило както аз го искам или се радвам Simple Smile

Пропускаш половината удоволствие по този начин. Laughing

# 96
bubanka- капацитетът започна да ми се изчерпва след толкова много конспирации и теории Simple Smile. Благодаря, че помагаш. Заинтригувана съм от Ашара и от Звездата в момента и ще се разровя по чуждите форуми да видя какво разправят другите.

Хексе - дай някой цитат, някоя подсказка да се сетим каква беше историята около Звездопад Simple Smile. Кой къде, пък на кой какво казва, с кой се среща по пътя Simple Smile. Ти си паметлива, ама на мен паметта ми изневерява доста Simple Smile.

milennn - присъствието ти и коментарът ти будят сериозен брой противоречия. Но след като ти носи удоволствие...... ОК.

# 97
bubanka- капацитетът започна да ми се изчерпва след толкова много конспирации и теории Simple Smile. Благодаря, че помагаш. Заинтригувана съм от Ашара и от Звездата в момента и ще се разровя по чуждите форуми да видя какво разправят другите.

и моят се изчерпва, просто пасажът за бягството на Ариан с Мирцела го четох преди няколко дни - иначе никога нямаше да ми направи впечатление цветът на очите и косата на Джеролд Дейн  Joy

# 98
  • Варна

и моят се изчерпва, просто пасажът за бягството на Ариан с Мирцела го четох преди няколко дни - иначе никога нямаше да ми направи впечатление цветът на очите и косата на Джеролд Дейн  Joy

Айде малко въпроси за провокиране на капацитета.  Laughing
Защо Тъмна звезда иска да убие Мирцела? Защо Оберин е мразел Тъмна звезда? (освен, че сигурно защото е гадняр Mr. Green)

# 99
за да изправи Дорн срещу Кралски чертог - най-очевидното  Thinking
заради някоя тайна претенция основана на кръвта му?  Whistling
имаше нещо за мЛад дракон, който минава през Дорн - той ли беше умрял в легло от скорпиони като преди това е посетил колкото легла на дорнски благороднички е могъл?
каша ми е в главата - колкото повече чета книгите и форумите, толкова по-трудно отличавам какво е написал Мартин и какво е съчинил някой фен  Laughing

# 100
  • Варна

Хексе - дай някой цитат, някоя подсказка да се сетим каква беше историята около Звездопад Simple Smile. Кой къде, пък на кой какво казва, с кой се среща по пътя Simple Smile. Ти си паметлива, ама на мен паметта ми изневерява доста Simple Smile.

Скрит текст:
Цитат
Нед не искаше и дума да й каже за майката, но в един замък няма тайни и Кейтлин скоро чу приказките на слугините си, които те пък бяха чули от устните на войниците на съпруга й. Шепнеха за сир Артър Дейн, Меча на утрото, най-опасния от седемте рицари на кралската гвардия на Ерис, и как младият им лорд го посякъл в двубой. И разправяха как след това Нед върнал меча на сир Артър на красивата му млада сестра, която го чакала в един замък на име Звездопад, на брега на Лятното море. Лейди Ашара Дейн, висока и светлолика, с омайващо виолетови очи. Две нощи й бяха нужни, докато намери в себе си кураж, но накрая, една нощ в леглото, Кейтлин попита мъжа си за истината. Попита го в очите.

И това беше единственият път през всичките им години, когато Нед я изплаши.

— Никога повече не ме питай за Джон — каза й той, студен като лед. — Той е моя кръв и това е всичко, което трябва да знаеш. А сега държа да науча откъде сте чула това име, милейди. — Врекла се беше да му се подчинява. Каза му го. И оттогава приказките секнаха, а името Ашара Дейн повече не се чу в Зимен хребет.

# 101

Скрит текст:
Цитат
Нед не искаше и дума да й каже за майката, но в един замък няма тайни и Кейтлин скоро чу приказките на слугините си, които те пък бяха чули от устните на войниците на съпруга й. Шепнеха за сир Артър Дейн, Меча на утрото, най-опасния от седемте рицари на кралската гвардия на Ерис, и как младият им лорд го посякъл в двубой. И разправяха как след това Нед върнал меча на сир Артър на красивата му млада сестра, която го чакала в един замък на име Звездопад, на брега на Лятното море. Лейди Ашара Дейн, висока и светлолика, с омайващо виолетови очи. Две нощи й бяха нужни, докато намери в себе си кураж, но накрая, една нощ в леглото, Кейтлин попита мъжа си за истината. Попита го в очите.

И това беше единственият път през всичките им години, когато Нед я изплаши.

— Никога повече не ме питай за Джон — каза й той, студен като лед. — Той е моя кръв и това е всичко, което трябва да знаеш. А сега държа да науча откъде сте чула това име, милейди. — Врекла се беше да му се подчинява. Каза му го. И оттогава приказките секнаха, а името Ашара Дейн повече не се чу в Зимен хребет.

Имам идеяяяяя Simple Smile)). Така-  Нед убива Артър, който пази Лиана в Кулата в Дорн, докато тя ражда племенника му- Джон Сноу. В знак на благодарност, че все пак Артър е охранявал сестра му и новороденото и имайки предвид силно изразеното чувство на справедливост на Нед, той решава да направи жест към семейство Дейн, като лично връща меча на Ашара и прекланя глава пред нея. Но в никакъв случай не се е възползвала от нея, защото първо честта му не би му позволила и второ Джон е вече роден, така че спал или не спал с нея- няма значение.

Р.С.
Разрових се да чета цитати от Нед и Джайм за Артър. Всички са изпитвали дълбока възхита към този предан рицар. Нед го убива, следвайки убежденията си, а не защото му е враг или го е искал. Затова той връща меча - в знак на почитание.

# 102
Според мен не е задължително да свързваме точно Нед с Ашара, защото и е занесъл меча на брат и.
Той го е убил, и бидейки благородният и праволинеен Нед, който познаваме, е решил, че е правилно точно той да и го предаде.
Особено ако наистина е имало нещо межди нея и някой от братята му (ако правилно разбирам какво се опитва да намекне Хексе за Бенджен Simple Smile).

А ако приемем, че Нед никога не би излъгал казвайки 'Той е моя кръв и това е всичкокоето трябва да знаеш' - чисто практически колко са вариантите?
Да е син на Лиана - най-популярната теория.
Да е син или на Нед или Брандън.
Най-малко вероятно ми се струва да е на Бенджен.

# 103
  • Варна
Ако Джон е син на Ашара и Нед, защо тя ще се самоубива, че да му даде или да му дадат и детето?
Отдавна е знаела , че Нед е женен, няма да е от разбито сърце заради него, Брандън също е бил мъртъв отдавна, за да е заради него.
 Заради брат си? Не ми се вярва..

П.П. В интерес на истината не Нед убива Артур Дейн, а Хоуланд Рийд, макар да се говори, че го е убил Нед.

# 104
Ако Джон е син на Ашара и Нед, защо тя ще се самоубива, че да му даде или да му дадат и детето?
Отдавна е знаела , че Нед е женен, няма да е от разбито сърце заради него, Брандън също е бил мъртъв отдавна, за да е заради него.
 Заради брат си? Не ми се вярва..

П.П. В интерес на истината не Нед убива Артур Дейн, а Хоуланд Рийд, макар да се говори, че го е убил Нед.

Ти ме застреля направо. Прободе ме с меч Simple Smile. Историята на Артър гласи, че Нед го е убил. Артър е застанал с/у него и му е казал - "Ето сега се започва" и Нед отвръща- "Не, сега всичко приключва" и го е посякъл. Има ли по - нататък някакъв цитат, който казва, че не Нед го убил? Всъщност това няма кой знае какво значение. Нед отива да върне меча на Артър по съвсем други причини, които споменах в предния си пост.
А защо Ашара се самоубива- прелъстена от Брандън Старк, ражда мъртво му дете, дотогава вече и Брандън е мъртъв,  убиват брат й- за мен това са достатъчно причини тя да се хвърли от скалата. Когато Нед връща меча вече е било капката, която й е преляла чашата. За мен м/у Нед и Ашара не е имало нищо интимно.

Добавям интересен цитат от Звездата:  "My house goes back ten thousand years, unto the dawn of days," he complained. "Why is it that my cousin is the only Dayne that anyone remembers?"

Общи условия

Активация на акаунт