"Песен за огън и лед" - 6

• 65 325
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
— Имам чичо Бриндън — каза Бран. — Чичо е на майка ми всъщност. Бриндън Черната риба го наричат.

— Чичо ти може да е бил наречен на мен. Някои са, все още. Не толкова много като преди.

Възможно ли е да го тачат до такава степен Бриндън Реките, та да кръщават деца на него?

# 331
Най- готино ще е да е Бран Строителя , и да е старичък и да поназнайва това онова

# 332
  • Варна
Извинявам се, че пак се връщам на темата, която вече е обсъждана, но да кажа кой мисля, че е Студени ръце : http://awoiaf.westeros.org/index.php/Night%27s_King

Защо мислиш, че е той? Заради връзката си с жена от Другите? (тук май теорията ми , че Другите са безполови се срива Laughing)

Дали Старките и Диваците са го "изтървали" отвъд Вала, когато са го свалили? Облеклото му с нищо не подсказва, да е бил с по-висок статут. Възможно е да е просто някой убит от Другите член на Нощния страж,на  когото триоката врана е възвърнал донякъде мисловните функции за да играе ролята на негови крака.
Скрит текст:
Дървената врата на дългата къща се отвори с трясък. Отвън вятърът виеше, студен и черен. Дърветата бяха пълни с грачещи гарвани. Студени ръце не помръдна.

— Чудовище — каза Бран.

Обходникът го погледна все едно, че останалите не съществуваха.

— Твое чудовище, Брандън Старк.

# 333
  • Варна
— Имам чичо Бриндън — каза Бран. — Чичо е на майка ми всъщност. Бриндън Черната риба го наричат.

— Чичо ти може да е бил наречен на мен. Някои са, все още. Не толкова много като преди.

Възможно ли е да го тачат до такава степен Бриндън Реките, та да кръщават деца на него?

Ами бил е Ръката на Краля. От Рицаря, оставам с впечатление, че по-скоро е имало страхопочитание към него
 (Колко очи има Кървавия Гарван? Хиляда и едно. Wink) Та нищо чудно да са кръщавали деца и заради това. По време на соца нали имаше Лениновци и Сталиновци. Laughing

# 334
 Laughing Права си.

# 335
Такаааа, с това че казва, че гледал Бран от самото му раждане с хиляда и едно очи вече и съм напълно убедена, че Блъдрейвън в дървото. За какво му обаче Бран, остава загадка Simple Smile)).

Стигнахме и до извода, че Другите не са еднополови, ми даже се и размножават. Ако Студени ръце не е Бенджен, този самопровъзгласил се Крал на Вала е другият, който липсва от картинката, било е забранено да се произнася името му, носят се само легенди, не е ясно жив ли е мъртъв ли е, взел си е Друга за жена....и най- важното, че според баба Ви Нан той е бил Старк, брат на краля на Зимен хребет по онова време и името му е било Бран. Е това ако не е повод да помогне на нашия Бран, не знам вече Simple Smile.

# 336
  • Варна
Баб Нан не твърди, че името на този крал е било Бран.

Скрит текст:
— Според някои бил от дома Болтън — винаги завършваше разказа си баба Нан. — Други твърдят, че бил магнар от Скагос, според трети бил Ъмбър, Флинт или Нори. Някои ще те убеждават, че бил от дома Дървения крак, от ония, дето владеели Мечия остров преди да дойдат железните хора. Но не бил от тях той. Бил е Старк, братът на онзи, който го свалил. — След което винаги щипваше Бран по носа, той никога нямаше да го забрави. — Старк бил, от Зимен хребет, и кой знае? Може да се е казвал Брандън. Може да е спал точно в това легло, в същата тази стая.

„Не е — помисли Бран. — Но е крачил из този замък, където ние ще спим тази нощ.“ Мисълта за това никак не му харесваше. Посред бял ден Краля на нощта бил най-обикновен човек, все казваше баба Нан, но властвал нощем.

Каква точно е била съдбата на Краля, обаче не е ясно. Дали е останал отвъд Вала?
Относно Студени ръце, непрекъснато се повтаря "обходникът", Кралят е бил Лорд-командир.

# 337
Хексе- преквалифицирал се е Simple Smile). Вече е обходник Simple Smile. Пък и ако бяха казали "Лорд- командирът Студени ръце" щеше да е голяма спекула Simple Smile. Не знам- може и ти да си права. Не се сещам за някой друг, който може да е Студени ръце. Има теории, че Нед е жив, освен да са го заточили отвъд Вала и да е измръзнал  Laughing Laughing Laughing.  Не го вярвам, разбира се Simple Smile.

Паднах на много интересен цитат и сега ще се принудя, вместо да работя или да превеждам главата за Баристън, да се хвана да прочета всички глави за Бран от 5-та книга.
Споделям:
Скрит текст:
   A face took shape within the hearth. Stannis? she thought, for just a moment . . . but no, these were not his features. A wooden face, corpse white. Was this the enemy? A thousand red eyes floated in the rising flames. He sees me. Beside him, a boy with a wolf's face threw back his head and howled.[8]   ”
- Melisandre, looking into the fire in her chambers at Castle Black

Добавям и предположенията на феновете кой може да е Студени ръце : http://awoiaf.westeros.org/index.php/Coldhands/Theories

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 13:45 от gangnam style

# 338
  • Варна
Абе 8000 години са доста време. Едва ли Кралят ще е обикновен обходник изпълняващ поръчките на Кървавия гарван.

# 339
  • Варна

Добавям и предположенията на феновете кой може да е Студени ръце : http://awoiaf.westeros.org/index.php/Coldhands/Theories

От тези теории веднага ми отпадат Бенджен, Веймар Ройс и Уил. Както и Кървавия гарван. Остава.. Краля  Laughing
Само, че мисля, че това е друга личност. Може да е свързан с времето когато Кървавия гарван е бил Лорд-Командир.

# 340
  • Варна
Сега обаче като се замисля, единствената причина да отхвърля Бенджен са думите на Горските чеда. За това, че бил убит отдавна.
В полза СР да е Бенджен е отказът му да си покаже лицето на Бран. ( Защо?) Както и тези думи:  " Твоето чудовище". Thinking

# 341
Да ама Бенджен изчезна преди има няма година- година и половина от момента, в който Бран среща СР.  Листо (онова странно горско чедо) казва, че СР е умрял много отдавна. Тя е на 200 г. Като каже "много отдавна" , аз разбирам повече от година и половина. Въпреки че първоначално бях сигурна, че СР е Бен, сега  вярвам, че е Кралят. Но това не означава, че Блъдрейвън го ръководи като някой кукловод. Та той е толкова изнемощял,  даже забравил и да говори. А със СР можеше да се води разговор Simple Smile. Защо обаче СР не си показва лицето - разбрахме, че не диша, не е бял и че кръвта му е съсирена, разбрахме че и Лято не го харесва. Лято не е за подценяване. Нямам представа вече  Laughing А какво беше там около "твоето чудовище"???

Сетих се за още нещо, което знаем за СР- когато лосът пада на земята, СР го хваща за врата, казва молитва на непознат, странен език, който Бран никога не е чувал и прерязва гърлото на животното. Бен Старк от къде  ще знае странни езици? Не се е занимавал с окултни науки, не е ходил по Юга да се скита....

# 342
  • Варна
. Въпреки че първоначално бях сигурна, че СР е Бен, сега  вярвам, че е Кралят. Но това не означава, че Блъдрейвън го ръководи като някой кукловод. Та той е толкова изнемощял,  даже забравил и да говори. А със СР можеше да се води разговор Simple Smile. Защо обаче СР не си показва лицето - разбрахме, че не диша, не е бял и че кръвта му е съсирена, разбрахме че и Лято не го харесва. Лято не е за подценяване. Нямам представа вече  Laughing А какво беше там около "твоето чудовище"???

Сетих се за още нещо, което знаем за СР- когато лосът пада на земята, СР го хваща за врата, казва молитва на непознат, странен език, който Бран никога не е чувал и прерязва гърлото на животното. Бен Старк от къде  ще знае странни езици? Не се е занимавал с окултни науки, не е ходил по Юга да се скита....

Окултните езици не само на Юг. Laughing
СР прави това, което го кара Кървавия гарван. Може да не общуват с думи.
Скрит текст:
— От Крастърови — каза момичето. — Ти ли си онзи? Джойен се обърна и я изгледа.

— Онзи ли?

— Той каза, че Сам не бил онзи — обясни тя. — Имало някой друг. Онзи, когото е изпратен да намери.

— Кой го каза? — попита Бран.

— Студените ръце — отвърна тихо Джили.
Онзи, когото е изпратен да намери. звучи точно като изпълнение на заповед.

А за "твоето чудовище" цитирах няколко поста нагоре:

Скрит текст:
— Чудовище — каза Бран.

Обходникът го погледна все едно, че останалите не съществуваха.

— Твое чудовище, Брандън Старк.

П.П. СР е бял и с черни ръце. Може да говори и няма сини очи. Защо обаче не си показва лицето? ( Сигурно за да има над какво да си блъскаме главата Mr. Green)

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 14:42 от Хексе

# 343
Добре, Блъдрейвън го е изпратил да намери Бран и да му го заведе. Ако е така, то има ли значение кой е всъщност Студени ръце, като почти 98% не е Бен? Просто някой умрял Нощен страж. И то като по- чудо необладан нито от Други, нито от Бродници. А от самият Блъдрейвън Simple Smile.
Съгласна съм, че окултни езици има навсякъде, но Старките се молят само на дърветата. Не ми се вярва Бен да се моли и на нещо друго и то на чужди езици Simple Smile.

Хексе- прочети първият пост на тази тема: . Доста интересен и задълбочен анализ на това, за което си говорим ние в момента.

# 344
  • Варна
Добре, Блъдрейвън го е изпратил да намери Бран и да му го заведе. Ако е така, то има ли значение кой е всъщност Студени ръце, като почти 98% не е Бен? Просто някой умрял Нощен страж. И то като по- чудо необладан нито от Други, нито от Бродници. А от самият Блъдрейвън Simple Smile.

Да, няма значение. Даже е най-вероятно да е убит по времето на Кървавия гарван, отколкото някой скорошен или чак толкова отдавнашен. Чешем си езиците.

Съгласна съм, че окултни езици има навсякъде, но Старките се молят само на дърветата. Не ми се вярва Бен да се моли и на нещо друго и то на чужди езици Simple Smile.
И на мен.  Peace Но примерно може да се допусне, че покрай изчезването си е научил туй онуй от КГ.

Общи условия

Активация на акаунт