Първото зъбче-кога???

• 2 141
  • 21
  •   1
Отговори
здравейте искам да попитам нормално ли е на 4 месеца да ни избива първото зъбче? навсякаде пише че към 4 започват симптомите,да се притеснявам ли, че няма да са му здрави зъбките на моя юнак,и как да се грижа за хигиената,здравостта и чешенето нещо по специално!!! Благодаря!

# 1
Това за връзката между периода на поникване и здравината на зъбите е голяма глупост.На първата ми дъщеря първия зъб излезе на 11 месеца,всеки повтаряше,че зъбите и ще бъдат много здрави щом са излезли по-късно,да ама не Simple SmileНа 2 годинки имаше 7 направени зъба с пълна упойка.Не се притеснявай,всяко детенце си е индивидуално.Между другото моето бебе си чешеше венците от 4-тия,но изби на 11.Миех и зъбчето със силиконов накрайник,слага се на пръста ти,много е нежен ,така хем ще  масажираш и венците  bouquet

# 2
  • София
Възможно е да се появи първо зъбче на 4 месеца. И ранната му поява няма отношение към здравината на зъба. Зависи преди всичко от наследственост и природни дадености, за които нямаме особен принос.

# 3
И според мен няма връзка - може би имат по-малко време да се развалят късните зъбки Wink Свикни го да ги почистваш отрано, че при нас беше драма - а зъби на малко дете се правят, както са написали по-горе - с пълна упойка.

# 4
  • София
Ние от 4 месец започнахме да се лигавим, яко да я дразнят венците и всичко да пъха със сила в устата. Но ето че първият зъб и изби на 8 месеца и до момента помен от 2, 3, 4 зъб няма. Така, че при всяко дете си е индивидуално. На едни им избиват в 4 месец, на други по късно. Това, че си чеше венците, че се лигави и т.н. не е симптом, че скоро ще избие/избият.
На мен ми бяха казали, че според това кога на майка и бащата са излезли първите зъби - горе долу по това време и на детето. Ами така е - поне при нас така се получи. Моите са излезнали около 8 - 9 месец и на малката тога.
А за здравината както са казали и другите - много зависи от хигиената и това и на родителите колко са били здрави.

# 5
Това за връзката между периода на поникване и здравината на зъбите е голяма глупост.На първата ми дъщеря първия зъб излезе на 11 месеца,всеки повтаряше,че зъбите и ще бъдат много здрави щом са излезли по-късно,да ама не Simple SmileНа 2 годинки имаше 7 направени зъба с пълна упойка.Не се притеснявай,всяко детенце си е индивидуално.Между другото моето бебе си чешеше венците от 4-тия,но изби на 11.Миех и зъбчето със силиконов накрайник,слага се на пръста ти,много е нежен ,така хем ще  масажираш и венците  bouquet

благодаря за отгожора,яжно наистина жсяко дете си е индижидуално,и не трябжа да се жодя по някакжи правила,и тожа да всеки ми казва 4е ако по късно избият ще са по здрави,но пак са някакви бабини работии

това за упойката не го знаех,ужас,толкова малки

благодаря за отгворите

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 00:17 от AnMary

# 6
да се притеснявам ли, че няма да са му здрави зъбките
Това са глупости, не се притеснявай Simple Smile Няма никаква връзка.
Съветвам те да започнеш да миеш зъбчето. И аз започнах още от първото зъбче със силиконов накрайник и бебешка паста за зъби.

# 7
здр не се поддавай на това което се говори за никненето че колкото по късно толкова добре на мен нашето педи ми каза Колкото по рано пукне първото толкова по добре защото венците са меки и зъбчето пробива по лесно моето момченце е на 6 месеца и половина и вече сме със 2 зъбчета първото изби на 5 месеца и няколко дни и до 2 седмици след това изби и второто а лигавенето и подуването на венцити започна като беше на 3 месеца ту се подуваха ту спадаха така че не се притесняваи ще поникне като му доде времето  Simple Smile

# 8
И това,че когато са излезли на родителите,тогава ще излязат и на децата,също не е вярно.На мен и на мм са ни излезли на 8 и съответно 9 месеца,а на нашата беба,първите 2 зъбчета й избиха заедно седмица преди да направи 5 месеца.Явно при всеки е различно.

# 9
На 4 и малко му излезе първото, като на баща му(по спомени на свекървата)... Няма връзка си мисля за здравината.

# 10
На моята дама ѝ излезна на 5м и 20 дена.
Аз съм чува,а че на тази бебета, на к им излизат рано, главите им са меки hahaha. На госпожицата е средно-мека, значи Thinking.

# 11
На моето дете първият зъб изникна на 5 месеца.
За сега няма развалени зъби, така че не виждам никаква закономерност.

# 12
как така са им меки главите,имат заболяване,или след време се оправят,и просто на това се дължи ранното избиване на зъбчето,наистина за първи път чувам такова нещо

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 11:19 от bobito88

# 13
bobito88, още колко глупости има да чуеш.... не само за зъбите  Mr. Green

# 14
аа сигурно,но исках да чуя други мнения   #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт