СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 312
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
fashionmama, shamenet  Hug минала съм през това, знам колко е неприятно, но бъдете позитивни, следващия път всичко ще е наред!   bouquet

# 571
shamenet, fashionmama, много съжалявам за това развитие на нещата, момичета. Пожелавам ви много сили и дано скоро пак се влеете в редиците на отчетните! Прегръщам ви силно  Hug  Hug  Hug

Добре дошли на новите бъдещи мами Simple Smile Леко бременеене Simple Smile

Аз да си призная честно, съм болничен от началото на януари и не знам дали ще се връщам на работа. Ако аз не се грижа за себе си и бебчо - няма кой. Няколко колеги пипнаха грипа и ходиха болни на работа, ние сме 17-18 човека в едно помещение, но няма възможност да се проветрява често. Единият колега, който беше с грип, споделил, че спи в друга стая, понеже жена му е бременна, вкъщи ходел с маска, но в офиса нали не си мислите, че се е замислил дали ще зарази някой... а нашите работни места са долепени и разстоянието между него и мен е около метър. Та след дълги опити за естествено забременяване и трети опит ин-витро аз не се чувствам гузна, че не ходя на работа. Винаги са ме осигурявали на реалната заплата, винаги си плащам всички възможни данъци навреме, дори и този за миналата година по граждански договор вече съм си платила, та не мисля и че системата ощетявам особено много... та така, малко дълго ми стана писанието, ама то за компенсация на редките случаи, в които пиша Simple Smile

Искрено се надявам да не се отписват повече момичета от темата  Praynig

# 572
Привет момичета. Записвам се в прекрасната ви тема. На кратко...
Миналата година на 12 ноември родих прекрасно момченце. Днес вече той е на 3 месеца. Януари, по случайност и вероятно невнимание на ММ съм забременяла. Все още съм много объркана и не знам какво ще правя, но за сега реших да се запиша във вашата тема и да започна приема на фолиева киселина  Grinning. Моя док изчисли термин 26.09... На 24-ти този месец отново съм на лекар и тогава ще си дам окончателното решение дали ще задържа бебето. Пожелавам ви лека бременност на всички и се надявам по-нататък пак да съм сред вас  Heart Eyes

# 573
 smile3508 хайде, наште!!  Laughing
Честито на всички, очакващи живот  Peace

Chikka , ще те следя с интерес. Успешна и лека бременност на всички Hug Hug Hug

# 574
shamenet, fashionmama не ви познавам, но искрено ви съчувствам за това, което ви се е случило:( Дано имате сили да преодолеете ситуацията и пак да се похвалите в някоя подобна тема Hug

eli_t  много си права за това с колегите и грипозната ситуация в страната, за съжаление не само при вас не се съобразявам и идват болни и на антибиотик на работа. Дори и да няма бременни, т.к. все още не съм казала и аз:) някак не е много възпитано да се идва на работа в такова състояние, то така се случват епидемиите и разпространението им. Аз директно си казах на две мои колежки, какво мисля, но и това не ги спря:( Добре, че нямам никакви симптоми до момента.

Имам едно питане аз, с първата бременност, нямах никакво гадене, нито ми е прилошавало. Сега има моменти когато не ми е много комфортно, като вчера чак ми се повдигна докато гледах един филм, а това  не ми се е случвало до сега, а съм гледала какви ли не гадости по телевизията:) Та питането ми е, кога трябва да започне този период с прилошаването и повръщането и пиете ли нещо по особено за да го подтискате? Thinking

# 575
Момичета, имам нужда от вашето мнение.
Малко предистория:
С ММ ще се местим за живеем в Пловдив, той вече се премести, но аз чакам да дойде средата на март, че имам важна сертификация в офиса. В края на ноември 2013 казах на шефа ми, че ще се местя или да измислим как да продължа да работя в компанията или да знае, за да си намери кадър. Въпроса е, че сега съм бременна и ми се иска март да изляза в болничен, и така да се преместя в Пловдив. Малко ми е притеснено как ще реагира шефа ми... знам че сигурно нямам причини да се тревожа, но съм паника. Мисля да изчакам днешния преглед да кажат, че всичко е наред и следващите дни да говоря с него. Вие какво бихте ме посъветвали, как да му кажа, да му казвам ли за болничния?

# 576
Това вече зависи от вашата връзка с шефа ти:) ако той е бил частен и коректен работодател, мисля че и ти трябва да постъпиш така с него:) Принципно предполагам знаеш, че като бременна закона те защитава и ако искаш и лекарят ти ти дава болничен може да си караш до раждането така:) Въпроса е чисто човешки според мен, и ако не си имала проблеми с местоработата по добре да седнете да измислите решение което ще удовлетворява и двете страни:)

Уф  не знам дали ясно се изразих....... Извинявай, ако само съм оспамила   bouquet

# 577
  • София
fashionmama   Hug Hug Hug
 На мен майчинството ми изтича в петък и мисля да си пусна болнични и въобще да не се връщам, с първата бременност ходих до 6-тия месец на работа и ме хвана яд, че никои не ме щади и аз ако не се пазя няма кои, за това сега болнични и даже съм решила отпуската да си я запазя.
 НБ най-добре поговори с шефа, да си намери човек да работи и ти да си взимаш болнични, ти не го ощетяваш с нищо и невиждам причина да има проблем за него.

# 578
Благодаря момичета. Аз също си мисля, че е най-добре да му кажа, че планът ми не се променя генерално и че ще се местя в Пловдив март месец, просто ще е с болничен... за да може да има поне 2-3 седмици да обуча нов човек. Иначе той знае от повече от 2 месеца, че ще се местя и каза, че има някаква идея кой да ме замести.

# 579
Щом си го предупредила не виждам какво се чудиш Simple Smile действай си, както си знаеш, и гледай на теб да ти е спокойно Laughing А той да си се оправя  Peace

# 580
flapper, с първата ми бременност ми беше лошо денонощно, опитах какво ли не, но не само че не ставаше по-добре, ами беше и по-зле. като питах АГ-то има ли лекарство срещу това чудо, тя ми отговори "да, нарича се "13-та седмица" Mr. Green и наистина в момента, в който влязох в 13-тата седмица ми мина като с нож! още на първия ден!

иначе нощни скоро беше писала за стискане на юмруци, мацките бяха казали, че помага. аз все забравям да го пробвам. на мен лично ми помага да ям честичко, но пък има друг страничен ефект Laughing

нощни, възхищавам се на спокойствието ти как досега не си отишла на лекар! аз ако можех щях да ходя всеки ден Simple Smile

# 581
Здравейте!
Развълнувах се попадайки на вашата тема и изчетох почти всичко.
Не издържах на изкушението да се включа ,обаче.
И ето ме - на 37 години,живея в София и очаквам петото ,да,добре прочетохте ,петото си дете  Laughing на 29.09.14.Имайки в предвид,че ще е трето секцио,ясно е ,че ще се случи по-рано от термина.
Леко бременеене на всички !"Страданията" си заслужават  Simple Smile

# 582
Пето дете?????  Прости изумлението ми, мога само да те поздравя за това, аз лично никога не бих се нагърбила с повече от две. Леко бременност Peace

# 583
Hi,момичета,
аз да се оплача днес док. ми се обади да смени датата на следващия ми преглед от 17.02 на 21.02,
предният ми преглед беше на 28.01 Sad толкова са дълги дните...да припомня,че съм с първа бременност(ин витро) и всичко ми е толкова непознато,че си умирам от притеснение  Shocked
На 21.02 ще съм в 12с2д,тогава ще е БХС И ФМ - късно ли е за това?

# 584
  • ул. "Мечтание"
Chikka, това се казва изненада. Simple Smile
Стискам палци каквото и да решиш всичко да е наред и да си удовлетворена от решението си.  Hug
Вероятно каквото и да решиш хич няма да ти е лесно.

flapper, обичайно гаденето започва около 6та-7ма седмица. Но все пак е индивидуално С предната ми бременност например ми се гадеше от 4та до 6та и после ни звук ни стон по въпроса. Нормално е докато си бременна сетивата ти да са изострени във всяко отношение и да са ти непоносими, неща, които обичайно понасяш.

НБ, според мен е редно да му кажеш.

Елч, аз съм зодия бивол все пак!  Mr. Green На моменти имам биволско спокойствие. С Искрен отидох в 13та седмица за първи път.  Wink
Аз за себе си просто не виждам смисъл да ходя, предвид, че се чувствам добре и нямам някакви проблеми. Фен съм на минималната намеса, пък било то и "само ехограф".

Татянка-Бърборанка, браво на вас!  Hug И добре дошла!
Като нищо да разпалиш тайните ми желания за пето дете.  hahaha Joy До сега само за четири сме си говорили, ама на мен не ми се спира до там сякаш.  Whistling Crazy

quqkli4ka, мисля, че не е късно.  Peace Обсъди с лекаря си притесненията си. Ако имаш време и желание попрочети повече какво се случва по време на бременност, как се променяш ти, бебето ти и т.н. Неизвестното е това, което плаши. Когато знаем какво ни се случва всичко върви по-леко и спокойно. Simple Smile

Ама не тръгвайте да четете по форумите страшни истории и да започнете и вие ах-и-ох, какви ужасни неща могат да ми се случат. Не е конструктивно!  Hug Прегръщам ви!

Общи условия

Активация на акаунт