СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 413
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
  • ул. "Мечтание"
Рали85, ако имаш доверие на лекаря си не виждам проблем той да ти направи първата фетална морфология, а дори и следващите.  Peace

Цветелина, добре дошла и честито ти две точици!  Hug

# 346
Но нещото, което мен ме мъчи най-много от всичко, е гадният запек Sad . Някоя от вас , момичета, има ли го този проблем? Аз вече не знам какво да правя. Всяка вечер изяждам по 1 круша, 1 ябълка, 1 киви и 1 грейпфрут. През деня задължително хапвам салата или поне кисели краставички. Дори започнах да закусвам с боб  #Crazy Ям предимно манджи и супи. Тестени изделия - много рядко. Спрях и лакомствата, защото не ми се ядат. Пия по около 3л. вода на ден... Просто вече идея си нямам какво да правя Cry Ще съм много благодарна, ако ми дадете някои съвети за справяне с проблема.

Wickedly, пробвай да закусваш кисело мляко с овесени ядки. Аз имах по едно време страшен запек и с това се оправих. Сега са горе-долу добре нещата и закусвам друго (това ще го приемам като лекарство, когато има нужда, че в момента хич не ми харесва Simple Smile  )

Добре дошла, Цвети!

# 347
Добре дошли на новичките!

При мен запекът не е с пълна сила, за сега се справям. Прясното мляко също би трябвало да дейста, особено сутрин топличко.

А кажете с гаденето как сте? Аз си купих вчера капки Вомитосхил и много бързо ми подействаха, обаче днес- нищо не помага. Ама и ядох леща и май от нея се влошиха нещата. Четох в един сайт, че храните които намаляват гаденето са- банани, ядки, моркови, картофи.

# 348
  • ул. "Мечтание"
Идеи, които могат да се прилогат при запек през бременността:
1. Естествени пробиотици - кисело мляко (не Активия, дори да ви действа, най-добре домашно, за да е сигурно, че е истинско), кисело зеле, естествено ферментирали туршии, кефир.
2. Пълнозърнести храни, за предпочитане домашно приготвени.
3. Много пресни плодове и зеленчуци, бобови храни.
4. Консумиране на храни, богати на магнезий.
5. Колкото се може повече движение. Ходенето помага за перисталтиката.
6. Прием на достатъчно течности. Ориентировъчно - около 30 мл на килограм тегло и не по-малко от 1-1,5 л на ден.
7. Сушени сини сливи действат добре на някои хора.

Да се избягва максимално употребата на преработени и и рафинирани храни.
Употребата на слабителни лекарства също е добре да се ограничи максимално, тъй като е възможно да предизвикат контракции на матката.

# 349
Добре дошли на новичките!

При мен запекът не е с пълна сила, за сега се справям. Прясното мляко също би трябвало да дейста, особено сутрин топличко.

А кажете с гаденето как сте? Аз си купих вчера капки Вомитосхил и много бързо ми подействаха, обаче днес- нищо не помага. Ама и ядох леща и май от нея се влошиха нещата. Четох в един сайт, че храните които намаляват гаденето са- банани, ядки, моркови, картофи.

На мен личната лекарка ми изписа за гадене Натриев цитат, в неделя ми стана доста гадно, за първи път, ама аз съм в самото начало, така че... Ако искате пробвайте с него, не е скъп и ми каза докито, че щом усетиш че ти става зле си пийваш една глътка и се оправяш. В неделя след като ми стана доста гадно си пийнах и след десетина минути ми се размина повръщането и се почувствах по добре Simple Smile Ако искате се посъветвайте с докторите си и го пробвайте Simple Smile

# 350
Здравейте момичета!

Извинявам се, че се намесвам в темичката ви, аз съм от августинки 2014г. и ви чета така от време на време.  Blush
Гледам говорите за гаденето и повръщането, понеже при мен беше много сериозно положението поисках съвет от доки и ми препоръча таблетки за смучене Емил. Те са хранителна добавка, основно витамин Б6, а в листовката дори пише, че се препоръчват при бременност, а най- важното не са лекарство- твърдо против съм всякакви такива. Лично на мен ми помогна, е има дни в които все пак не успява, но като цяло взех да се храня нормално.
Леко бременеене и дано скоро отшумят неприятните симптоми!  Hug   bouquet

# 351
Привет, момичета,

Аз също съм с хрема, гърло и уши Sad 
Смуча хомеопатия - за гърлото тонзилотрен, за хремата и синусите - цинабзин, за ушите ....някакви специални капки, като допълнение инфлуцид нон-стоп. Работата горе-долу върви на оправяне май ... вече, не смея да се похваля много  Shocked

Рали85 аз ще бягам към Даскалов за ФМ и БХС, според мен тук няма достатъчно добър доктор за гледане на тия работи  Peace

Желая ви много здраве без вируси и болежки   bouquet

# 352
 adyto, и аз май съм на това мнение и също мислех за Даскалов. Ти обажда ли се вече или евентуално кога смяташ да се обадиш?

# 353
  • София
Идеи, които могат да се прилогат при запек през бременността:
1. Естествени пробиотици - кисело мляко (не Активия, дори да ви действа, най-добре домашно, за да е сигурно, че е истинско), кисело зеле, естествено ферментирали туршии, кефир.
2. Пълнозърнести храни, за предпочитане домашно приготвени.
3. Много пресни плодове и зеленчуци, бобови храни.
4. Консумиране на храни, богати на магнезий.
5. Колкото се може повече движение. Ходенето помага за перисталтиката.
6. Прием на достатъчно течности. Ориентировъчно - около 30 мл на килограм тегло и не по-малко от 1-1,5 л на ден.
7. Сушени сини сливи действат добре на някои хора.

Да се избягва максимално употребата на преработени и и рафинирани храни.
Употребата на слабителни лекарства също е добре да се ограничи максимално, тъй като е възможно да предизвикат контракции на матката.

newsm10
Бих добавила да НЕ се пие прясно мляко, тъй като е силен алерген и няма да повлияе добре на бебето. Вярно, че разхлабва и е най-лесния начин, но не е дългосрочно решение. Причината, поради която прясното мляко разхлабва е, че то не се усвоява от организма на възрастен човек, за това както се казва "прокарва" и изхождането става по-лесно.
Абе каквото и да си говорим, факт е, че бременните трябва да се храним максимално здравословно и по-важното - балансирано, за да има достатъчно хр. в-ва за бебо и за нас.

# 354
  • гр.Варна
Цвети,честити две точици:)Искам да ти кажа,че и аз започвам с не малко кг +,но какво да се прави.И предният път бях така и всичко мина като по вода,така че не се тревожи,а мисли позитивно:)
Момичета,да ви се похваляю,утре ще ходя да се запиша на ЖК:)Нямам търпение да се срещнем с малкото човече.Утре ще съм в 9г.с. и 5 дни:)))) newsm44

# 355
 Здравейте!
От много време не съм писала, но ви наглеждам редовно.
Цвети, много ме зарадва с двете точици  newsm44 Дано всичко да е ОК и бременността ти да е лека!  Praynig

# 356
matsutka, сега се притесних  ooooh! аз пия по една чаша на ден

# 357
  • ул. "Мечтание"
Цвети, моите и трите бременности ги започвам с наднормено тегло и всеки следващ път повече от предишния. Най-вероятно ще качиш по-малко от средното. Първата бременност я стартирах на 96 кг, втората на 102 кг, тази я стартирам на 110 кг. Предните два пъти качих 6-8 кг.

Ако имаш време, потърси назад, бях пускала калкулатор, който изчислява минимално-максимално тегло по време на бременност. Има и опция, когато става дума за близнаци.
Не се тревожи толкова за теглото. Има си някои неприятни моменти, но като цяло, ако принципно нямаш здравословни проблеми, не е кой знае колко по-"страшно", отколкото, ако си с нормално тегло.

matsutka, сега се притесних  ooooh! аз пия по една чаша на ден

Без паника!  Hug Ако можеш избягвай консумирането на прясно мляко като цяло и толкова.  Peace

# 358
  • София
matsutka, сега се притесних  ooooh! аз пия по една чаша на ден
Ами няма да е лошо да го спреш. Ти защо го пиеш, защото ти е вкусно, или за разхлабване?
Аз съм консултант по хранене, занимавам се с курсове по правилно и балансирано хранене и т.н. да не обяснявам с подробности. Послушай ме и спри прясното мляко. Ако ти е възможно, разбира се.  Hug

# 359
Благодаря на всички момичета за подкрепата Simple Smile  Hug Някак си се изненадах че и двечките са се задържали и то от първия опит Simple Smile Пожелавам на всички много успех и леки бременности Simple Smile Килата гледам много да не ги мисля, гледам да съм вечеряла най-късно до 20 ч. и след това само вода или някой плод, но рядко, а и не ми се дояжда, за сега, все пак съм в началото, ама дано и така да върви Simple Smile Лошото при мен е че имам гастроезофагеален рефлукс, които лекувах ноември и декември, но неуспешно, и киселини, които от сега ме мъчат и се надявам да не навредят на дечицата ми  Praynig Докторката ми ми каза да пия Сопрал, но при нужда, а аз всеки ден имам нужда Sad С фармацев си говорих че това е нелечимо, освен ако не се лекува повече от 6 месеца или с хомеопатия. А сега определено няма как да стане да се лекува. Ох, не знам, лекарката се надява с напредването на бременността да не се засилят киселините или да отшомят, ама се съмнявам. Ще поживеем и ще видим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт