СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 392
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
  • Kos, GR - Plovdiv, BG
Момичета, днес си запазих час за 20.02 за ФМ+ БХС. Само за информация да споделя в Пловдив при д-р Даскалов ( много добри отзиви и голям наплив) цената е 140 лв, като те си изпращат пробите в генетичната лаборатория в София.
Съжалявам, че не пиша, но няма много време, едвам смогвам да изчета всичко.
Иначе, аз нямам от какво да се оплача, никакви симптоми чак от време на време забравям. в петък съм на преглед, дано всичко да е наред.
Лек ден и безпроблемно бременеене...

# 331
Момичета пипнал ме е някакьв гаден вирус , Не мога да стана от леглото. Гьрло ,глава ,уши .всичко ме боли  .Какво пиете вие ? Аз за сега само парацетамол .

# 332
Момичета пипнал ме е някакьв гаден вирус , Не мога да стана от леглото. Гьрло ,глава ,уши .всичко ме боли  .Какво пиете вие ? Аз за сега само парацетамол .
За парацетамола, личната ми лекарка каза, че може да се пие в крайни случай и да не се прекалява, но това предполагам е известно на всички!
Месеца преди да забременея, бях хванала някаква настинка с гърло и кашлица, но понеже не бях сигурна дали не съм бременна и питах в аптеката, там ми дадоха Хербитусин за гърло и бронхи комбинирано, но има и отделни само за гърло!
До колкото знам билково всичко може да се пие и друго нищо май!
Успех, да я пребориш настинката!

# 333
Ооо да, билков чай с мед и много лимон!

# 334
  • София
Аз пък днес си видях тупкащото сърчице на бебчо! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 335
Браво TIAta! Честито мила! Аз съм чак на 11 Sad

# 336
  • София
TIata, супер. Така искам и аз вече. То аз като ида следващия път сигурно вече ще има и ръчички и краченца.  Mr. Green Чак на 13-ти съм. А все още не съм чула сърчице

# 337
  • София
Ще чуете момичета! Hug
Следващият ми  преглед е чак на 17.02. и не знам как ще изтрая до тогава! Heart Eyes

# 338
Добре дошли на новите мамчета! Чстито на всички, чули и видели сърчица!
Нощни очи , ако Колева е Даниела Колева- това е една страхотна млада дама - акушерка в клиника Нова, слушала съм я на лекции за бъдещи майки във Варна. Не знам обаче дали може да ти води ЖК.
За Марков - голям грубиян е понякога, просто защото е безумно зает.
VV и LUcky - аз съм в другата крайност - моя само ходи и мърмори колко било разхвърляно вкъщи, а аз не мога да се надигна от леглото два дена. Ами кочина е - какво да направя - те чиниите никога не свършват, нито пък праха и дрехите за пране, гладене и прибиране.  И това с двама. Ако имам и още един вкъщи сигурно ще се хвърля от блока.... Joy

# 339
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!  Grinning

pressii, оправяй се бързо. Лежи, почивай си и спи колкото можеш повече.

TIAta, честито сърчице!  Hug

Някои билки не са подходящи за бременни. Ето малко информация по въпроса: http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm

poloni, оказа се, че е тази Колева, да. Акушерка. За това и не можах да намеря нищо за нея. Simple Smile Ще питам моята ЛЛ с кой лекар работи. Peace Тя също е в клиника Нова и има наблюдения над лекарите там. До сега ме е насочвала безпогрешно към специалисти, когато сме имали нужда.

# 340
  • Plovdiv, Bulgaria
Мили мами, здравейте!
На мен мнооого ми се спи.. на работа мога да заспя направо на бюрото. И ми е постоянно студено, дори и в помещението да е топло..  Sad Гади ми се от хапчетата, ама няма начин, трябва да се пият. И постоянно се чувствам подута, дори и да съм хапнала един залък..
На 07.02 съм на преглед, да се види сърчице..макар че видях много малко светкащо чудо миналат седмица, но тази трябва и да сме по-големи вече  Heart Eyes

Аз да споделя за моя приятел, направо да си го похваля - мие чиний, пуска прахосмукачка, проска пране - без да се оплаква, поне за сега  Crazy Остава само да го науча и да готви   chef

Хубав ден на всички   bouquet и дано скоро видим слънчице, че тоя студ вече не се търпи!

# 341
  • София
Хайде и аз де се оплача, от вчера нещо ми дращи гърлото. pressii от миналата бременност ми казаха, че мога да пия панадол (на таблетки) при болки в гърлото и главоболие и да смуча прополки - те са от рода на стрепсила, но са на билкова основа и стават за бременни.
 Браво на мъжете, които помагат, но са малко такива, моя помага ако му кажа иначе сам няма да се сети да направи нищо, а и мен ме е налегнало едно безсилие направо едвам се издържам.

# 342
Здравейте  на  всички ,в петък бях  на  преглед  имаме  пулс  но  не  можах  да  го  чуя  а  много  исках ,ехографа  дето  ме  гледа  сигурно  е  стар  ,но  все  пак  съм  в частна  клиника  и  малко  ме  е яд .Като  ви  чета вие  за  какви  ехографи  и  прегледи  говорите при  мен  поне  такива  екстри  няма ,дават  ми  снимка   от  която  нищо  не  разбирам  .Имаме  две  дами в  групата   от Пазарджик   ,даже  мисля  на едни  години  сме  с  едната  -биха  ли  споделили  къде  ходят  на  преглед  и  къде  ще  правят  ФМ
и БХМ.Желая  лека  вечер  на  всички!

Здравей benu7   Simple Smile Аз също съм от Пазарджик. На ЖК ходя при Коруева в "Здраве". Нямам никакви забележки към нея. Много съм доволна до момента. Внимателна е и винаги, когато я търся по телефона за нещо, откликва и помага. Прегледите до момента ми ги прави с вагинален и коремен ехограф. Не знам дали са нови или стари, но апарата като цяло изглежда съвременен. Вижда се всичко ясно. За ФМ и БХМ все още не съм се ориентирала, но се надявам,че когато стане време за тях, докторката ще ме насочи къде да отида.

Днес бях на преглед и всичко върви нормално при нас. В 9г.с съм вече и мисля че гаденето взе да се появява по-рядко. Но нещото, което мен ме мъчи най-много от всичко, е гадният запек Sad . Някоя от вас , момичета, има ли го този проблем? Аз вече не знам какво да правя. Всяка вечер изяждам по 1 круша, 1 ябълка, 1 киви и 1 грейпфрут. През деня задължително хапвам салата или поне кисели краставички. Дори започнах да закусвам с боб  #Crazy Ям предимно манджи и супи. Тестени изделия - много рядко. Спрях и лакомствата, защото не ми се ядат. Пия по около 3л. вода на ден... Просто вече идея си нямам какво да правя Cry Ще съм много благодарна, ако ми дадете някои съвети за справяне с проблема.

Относно секса  Tired грам желание нямам, а и прокървих съвсем леко преди 3-4 седмици та и докторката каза да поизчакаме малко с ласките. От друга страна мъжът ми не е много доволен от този факт, но за сега търпи кротко и мълчаливо  Wink

Някой беше писал по-нагоре за мазна коса. Моята по принцип е мазна, така че сега, откакто съм бременна, няма никаква промяна. Но аз от няколко години започнах да се къпя с бебешки шампоан No Vex и съм доста доволна от него. Поне не ми излиза вече пърхот и не ме сърби главата от него.

Ах и един въпрос към мамите от Пазарджик: Момичета, знаете ли случайно дали в града може да се намери курс по йога за бременни?

Приятен и усмихнат ден на всички   bouquet

# 343
 Здравейте, момичета !!!  Simple Smile

Честито на всички мами чули вече сърчице сигурно е голямо щастие. Аз също си чакам прегледа на 11.02 тогава ще съм точно в 8 г.с и се надявам всичко да е наред и този път да чуя сърчице.

Бих искала да ви помоля за съвет  Simple Smile
Ако всичко с бременността се развива нормално и е наред, понеже съм от малък град - Смолян, за да бъда по-точна. Лекарят ми има нова и добра апаратура за нашия град мисля, че е един от добрите лекари. Той прави БХС и ФМ.  
Мислите ли, че ще е добре да направя БХС и първата ФМ при него, а за втората да пътувам до Пловдив или София, или може би ще е по-добре да направя и двете извън Смолян. Притеснението и умуването е заради предишната неуспешна бременност, а и сигурно запазването на часове ще е доста сложно.  Simple Smile

Хубав и усмихнат ден!!!

# 344
Да се включа и аз Simple Smile В момента съм в 5 г.с. с два броя точици Simple Smile Все още не сме обсъждали с лекарката кога точно е термина, но според моите изчисления е края на септември или по точно 30. 09 Simple Smile На 13. 02 съм отново на преглед и дано тогава да си видя сърчицата на малките ми точици Simple Smile Само да кажа че съм след ин витро процедура, едната ми точица е по мъничка от другата. Докито се е притеснила че започвам двуплодна бременност, а килцата са ми в повечко, но ще направя всичко възможно да не кача много Simple Smile А и на всичко отгоре ме мъчи запушен нос, и болки в гърлото. Няма как, шушито се разболя и след него и аз, естествено. Веднага се свързах с докторката ми и ми каза да пия парацетамол и витамин С и ако не се оправя да си взема и БИОПАРОКС.  Стискайте палци на 13. 02 всичко да е наред и да си видя двете сърчица Simple Smile Късмет на всички септемврийски мами, и не само  Praynig  Hug

Общи условия

Активация на акаунт