СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 407
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • ул. "Мечтание"
Защото трябва да пия нещо топло сутрин, не мога ей така. Кой чай е подходящ за бременни, защото нямам време сутрин да си правя фреш, на работа съм.

И аз подкрепям идеята само на топла вода преди закуска.  Peace Супер се отразява! Simple Smile

Иначе можеш да пиеш лайка, мента (кърмачките да го пият с повишено внимание), липа, мащерка, шипка, зелен и бял чай... Има и други, но не се сещам в момента. Плодови чайове, но ако са с черен чай вътре (повечето купешки плодови чайове) не повече от две чаши на ден. Инстантни/гранулирани чайове не са препоръчителни, съдържат подсладители и други вещества, които не са никак ок.

Днес пуснах линк с билки, които не се препоръчват по време на бременност, можеш да погледнеш дали го има там, нещо дето ти харесва.

# 376
Може да е бил линка в предишната тема.

Ето го пак: http://www.baby2see.com/pregnancy_weight_calculator.html

Благодаря ти Simple Smile В най-добрия случай 110 кг, които се надявам доста от тях да паднат след раждане Simple Smile Абе дано всико да върви нормално, пък килата после ще се свалят Simple Smile

# 377
Аз като се зачетох отново отначалото на темата и виждам че не съм отбелязала нищо за себе си. Такааа...
На 31 год, съм, първа бременност, дълго чакана, 5 г.с. от София Simple Smile Има ли други мами които да са заченали по метода ин витро? И има ли мами, които се боцкат всеки ден с фраксипарин?

# 378
  • ул. "Мечтание"
Под таблицата с килограмите по седмици има инфо кои килограми от какво идват - бебе/та, плацента и пр. Средно 12-13 кг. Обичайно веднага след раждането олекваш с 5-10 кг. Останалите постепенно се смъкват първите 2 месеца (възможно е да отнеме и повече време обаче, зависи от много неща). Peace
Хапвай балансирано и без да преяждаш. Пък каквото сабя покаже!  Hug

# 379
Момичета, знаете ли как се радвам, като видя мами с повече от едно детенце, а ако са три, още повече Simple Smile Това ме прави много щастлива, че все пак се раждат и българчета Simple Smile Аз има две познати, които си имат повече от три деца и са българки Simple Smile Горди български майки Simple Smile Едната е с четири деца, три момичета и едно момче, а другата е с пет дечица Simple Smile Три момчета на две момичета Simple Smile

# 380
Здравейте,

И аз да се запиша в темичката. Най-сетне и моето чудо се случи и видях двете чертички точно преди рождения си ден. термина ми е 30.09.14г и го чакам с нетърпение. В момента съм в 6 г.с. и този петък ще ходим да чуем тоновете на бебчо.
Всичко е прекрасно, но на прегледа гинеколога ми откри миомен възел на задната стена на матката с размери 30/28 мм. Много ме притеснява това, но какво да се прави, който няма късмет си го няма. И на всичко отгоре от два дена ме боли гърло и дясното ухо и най-вероятно това е от мъдреца, който ми прави проблеми периодично. Нз дали мога да направя снимка и да пия АБ в такава ранна бременност. Този мъдрец е във венеца и не може да израсне трябва операция да се прави. Моля някоя от вас, ако е имала такъв проблем да сподели.

Леко бременеене на всички, това са едни много хубави 9 месеца и се радвам, че ще имам удоволствието да си ги припомня още веднъж

# 381
Здравейте,момичета   Hug
Бях в провинцията няколко дни и сериозно си починах  Laughing Ходих на лекар за зацапването,уж е слаба работа, а за симптомите на бременността, незнам защо ми минаха....съмнявам се гаденето ми да е само 10 дни, но времето ще покаже ( не че се натискам за него специално)  Peace
Понеже на прегледа за втори път чух сърчице, вече мога да кажа , че ми се появява някакво 6то чувство за мъжка рожба, но да видим  Laughing
На мамите с две точици - голямо честито, а на тези, при които има съмнение за две - стискам палци за двойно щастие Simple Smile
Колкото до килограмите.....моя милост е с поликистоза и хипофункция на щж, така че пълнеенето ми е " в кръвта "  #2gunfire Много ще трябва да внимавам, но днес н.п. бях цял ден супер гладна,а и цигарите спрях окончателно, та ще трябва по-често да съм на кантара, но най-важното е да сме живи и здрави  Praynig

# 382
Здравейте,момичета   Hug
Бях в провинцията няколко дни и сериозно си починах  Laughing Ходих на лекар за зацапването,уж е слаба работа, а за симптомите на бременността, незнам защо ми минаха....съмнявам се гаденето ми да е само 10 дни, но времето ще покаже ( не че се натискам за него специално)  Peace
Понеже на прегледа за втори път чух сърчице, вече мога да кажа , че ми се появява някакво 6то чувство за мъжка рожба, но да видим  Laughing
На мамите с две точици - голямо честито, а на тези, при които има съмнение за две - стискам палци за двойно щастие Simple Smile
Колкото до килограмите.....моя милост е с поликистоза и хипофункция на щж, така че пълнеенето ми е " в кръвта "  #2gunfire Много ще трябва да внимавам, но днес н.п. бях цял ден супер гладна,а и цигарите спрях окончателно, та ще трябва по-често да съм на кантара, но най-важното е да сме живи и здрави  Praynig

Оооо, мила, и аз съм с поликистозни яйчници, и аз имам проблеми с щитовидната жлеза и пия за това хапове. И аз като теб спрях цигарите, нещо което откривам , че преди бременността обичах сладко, сега един бонбон като изям и ми става толкова сладко, че чак ми се догажда Sad Искам да ям само солено Simple Smile И ми се яде само солено, вчера съм хапнала две пълни чинии с пюре  Laughing Гледах по някакви таблици че ще е момиче, по други момче, ама при мен са две и то ин витро, така че, дано да са и от двечките Simple Smile  Praynig

# 383
Момичета, много се извинявам ако е обсъждано наскоро, но много ме заболя гърло от 2 часа насам. На работа съм и ще скокна до аптеката. Какво може да се пие?

Още веднъж се извинявам ако сте писали за тези неща скоро   bouquet

# 384
  • have faith and be patient ..
Този мъдрец е във венеца и не може да израсне трябва операция да се прави. Моля някоя от вас, ако е имала такъв проблем да сподели.

Здрасти ,предната ми (неуспешна ) бременност ме заболя мъдрец и зъболекарката ми ме прати на челюстен хирург понеже се оказа ,че имам ретиниран мъдрец , и то не един а два- и двата долни бяха израстнали ,като на снимката . Съответно той отказа да ми прави снимка ,камо ли нещо повече  , "когато родиш и се накърмиш , тогава ела да ги махнем "  Shocked Изпили ми малко горните зъби да не опират и това беше . За нещастие ме сполетя спонтанен аборт , няколко месеца след който отидох и в рамките на месец и половина изкарах чрез операция и двата мъдреца , а то си беше ... много зле .Пих антибиотици по седмица след всеки зъб ,имах ужасни отоци ,по 4 шева на всяка операция , страхотни болки .Той ме убеждаваше ,че няма нужда да ги махам и двата , че може да ме заболи и след 20 години ,как може да съм се подлагала на това нещо два пъти един след друг бля бля .. Но аз си имах планове за бебе и бях твърдо решена да премахна този проблем ,за да не се обади когато пак съм бременна .. И така Simple Smile А ти защо не си предприела нищо след като те е болял периодично ?? Зъбите са си доста сериозен проблем . Не знам сега дали някой ще може да ти помогне за съжаление .Стискам палци да премине болката и да не е нищо сериозно .

# 385
Момичета, много се извинявам ако е обсъждано наскоро, но много ме заболя гърло от 2 часа насам. На работа съм и ще скокна до аптеката. Какво може да се пие?

Още веднъж се извинявам ако сте писали за тези неща скоро   bouquet

Аз от вчера съм с болки в гърлото, докито ми каза да пия парацетамол таблетки или сашетата, грипекс макс, и тем подобните, ама понеже аз не ги обичам тези и си пия таблетки. Витамин С, тя препоръчва ампули и нещо за смучене, не ми препоръча нищо, каза каквото и да си взема. Личната лекарка като разбра че съм бременна ми забрани да пия ефизол, всичко друго е позволено, без него Simple Smile Така че си вземи нещо за гърло, но все пак и питай фармацевтите в аптеката, в много аптеки са добри и знаят какво да ти дадат Simple Smile Успех и дано да не е нещо по сериозно Simple Smile Успех Simple Smile

# 386
  • ул. "Мечтание"
За болящо гърло добър ефект има компрес с извара. Peace

За сръчни майки мераклийки - как да си ушием сами подплънки за кърмачки: http://diymaternity.com/accessories/how-to-make-nursing-pads-with-free-pattern/
Комбинацията от вълна и коприна е супер!  Crazy

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 19:31 от Нощни очи

# 387

Здрасти ,предната ми (неуспешна ) бременност ме заболя мъдрец и зъболекарката ми ме прати на челюстен хирург понеже се оказа ,че имам ретиниран мъдрец , и то не един а два- и двата долни бяха израстнали ,като на снимката . Съответно той отказа да ми прави снимка ,камо ли нещо повече  , "когато родиш и се накърмиш , тогава ела да ги махнем "  Shocked Изпили ми малко горните зъби да не опират и това беше . За нещастие ме сполетя спонтанен аборт , няколко месеца след който отидох и в рамките на месец и половина изкарах чрез операция и двата мъдреца , а то си беше ... много зле .Пих антибиотици по седмица след всеки зъб ,имах ужасни отоци ,по 4 шева на всяка операция , страхотни болки .Той ме убеждаваше ,че няма нужда да ги махам и двата , че може да ме заболи и след 20 години ,как може да съм се подлагала на това нещо два пъти един след друг бля бля .. Но аз си имах планове за бебе и бях твърдо решена да премахна този проблем ,за да не се обади когато пак съм бременна .. И така Simple Smile А ти защо не си предприела нищо след като те е болял периодично ?? Зъбите са си доста сериозен проблем . Не знам сега дали някой ще може да ти помогне за съжаление .Стискам палци да премине болката и да не е нищо сериозно .
[/quote]

Благодаря за отговора,

Моите не са чак толкова легнали съвсем малко по изправени са, но това не ме успокоява. Говорих със стоматоложка и тя ми обясни, че все пак може да се извади има упойки, които могат да се слагат и на бременни и не е задължителен антибиотик. Ще ходя на лицево челюстен хирург и той ще си каже мнението и ще решим на момента. Вече болката в ухото е понамаляла, което ме навежда на мисълта, че може да спре да боли. Дано ми се размине. Но първото нещо, което ще направя след като родя е да ги извадя и 4-те един по един.

# 388
Аз топла вода сутрин е изключено да пия, аз студена едвам преглъщам  Sick
Незнам защо, но водата ми една такава блудкава и гадна.
Както и да е, ще видя дали някои от чайовете ще ми помогне. Иначе си закусвам веднага като изляза от вкъщи.

# 389
  • Пазарджик
Цветелина Костадинова, силно ти стискам палци всичко да е наред и да нямаш никакви притеснения с бременността и да ти е лека и безпроблемна!  Hug
При предната ми бременност бях на фраксипарин през ден или по два пъти на седмица, сменях дозировката след изследвания на тромбоцитни агрегати \дано не бъркам името\ при Конова в Плевен. Сега не съм си правила изследвания и не знам какво количество е необходимо, не си бия, следим бебо и ако има изоставане в седмиците \не дай Боже  Praynig\ ще трябва пак да почвам фраксито. Засега съм решила да не слагам но тези неща не мога аз да ги решавам, ако се наложи, ще слагам. При предната бременност нямах вече място без бучки, къде да бия - по корема, по ръцете ....  и слава Богу, родих живо и здраво детенце, а това е най-важното. Желая успех и на теб! 

Общи условия

Активация на акаунт