СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 401
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Цветелина Костадинова, силно ти стискам палци всичко да е наред и да нямаш никакви притеснения с бременността и да ти е лека и безпроблемна!  Hug
При предната ми бременност бях на фраксипарин през ден или по два пъти на седмица, сменях дозировката след изследвания на тромбоцитни агрегати \дано не бъркам името\ при Конова в Плевен. Сега не съм си правила изследвания и не знам какво количество е необходимо, не си бия, следим бебо и ако има изоставане в седмиците \не дай Боже  Praynig\ ще трябва пак да почвам фраксито. Засега съм решила да не слагам но тези неща не мога аз да ги решавам, ако се наложи, ще слагам. При предната бременност нямах вече място без бучки, къде да бия - по корема, по ръцете ....  и слава Богу, родих живо и здраво детенце, а това е най-важното. Желая успех и на теб! 

Благодаря ти Simple Smile  Hug На мен ми се налага, тъй като имам тромбофилия. Бия ги всяка сутрин и пия аспирин протект, всяка вечер. За сега нямам бучки, но имам синки Simple Smile Ама какво да се прави, за предпочитане е, само да докарам всичко този път до щастлив край Simple Smile, защото имам един аборт зад гърба си и една от причините е тромбофилията.

# 391
  • Paris, France
Draga_D, и при мен беше същата история със зъбите, долните два мъдреца бяха точно като на снимката, но това беше преди изобщо да съм мислела за деца и ми ги извадиха също чрез операция, в Стоматологията в София. Покрай доктора, който ги вадеше имаше студенти - стоматолози и той им обясняваше, та... определено много добре ги извади и двата, не съм усетила грам болка, но това е с нормална упойка. Дори да има упойка, която да могат да ти сложат за махането, после 1-2 дни се подуваш като плондир и без болкоуспокояващи няма как да ти се размине. Дано отмине, има го това, че по време на бременност зъбите се обаждат по-често, но с миналата ми бременност след едно такова временно обаждане, болката взе, че отшумя и до сега не съм имала проблем. Стискам палци да се размине!  Hug

# 392
Рали85, още не съм записала час при Даскалов, мисля да го направя следващата седмица, дано да има де, ако не ще трябва да търсим връзки  Laughing
Аз също съм с хипотиреоидизъм - Хашимото, като гледам не сме малко момичетата с подобна диагноза в този форум  newsm78

# 393
  • гр.Варна
Цвети,и аз съм на фракси,но през ден.При мен май е по-скоро профилактично,отколкото наложително.Нямам тромбофилия.Единственото нещо,което не ми беше наред бяха нк-клетките,но те бяха много под долната граница.Доц.Конова се безпокоеше от този факт,а Емин каза,че се глда нали нк клетките са високи,а не ниски.И аз нищо не намерих като информация за понижени клетки.Въпреки всико,вливах и Имуновенин.Всичко в името на това,нещата да са добре.И аз изследвах тромбоцитно-левкоцитни агрегати и при следващ преглед при Емин ще коментираме резултатите:)
Стискайте ми палци в 14:30....малко се притеснявам от консултацията.Дано всичко с бебо е наред Praynig

# 394
А пък мен много ме притесни това, което matsutka пише за прясното мляко, аз знам че ако е минало термична обработка или е пастьоризирано няма проблем, така ли е или не съм добре информирана?!
Притеснявам се, защото аз много обичам прясно мляко, от магазина или домашно няма значение, умирам за мляко, толкова ли е лошо???

# 395
  • София
Прясното мляко има белтък, който е силен алерген, за това прясно мляко не се дава на кърмачета и деца до 2 години. За да бъда още по-точна, нямаме ензима лактаза, който разгражда лактозата в прясното мляко. Права си, че трябва да е пастьоризирано купешко или добре сварено домашно, но като цяло прясното мляко не се усвоява от възрастните. Просто си набавяме излишни мазнини. Ние не усвояваме калция от прясното мляко, само децата го усвояват. Примерно при кърмене прясното мляко е абсолютно забранено. В крайна сметка всеки сам си решава, ако ти се пие, пий си го, но да знаеш, че не е добре. Или просто се опитай да го намалиш. Аз също много обичам прясно мляко, но знам, че организмът ми няма нужда от него и за това не го пия. Влияе негативно върху чревната микрофлора, за това и както се казва "прокарва".
alaskan summer, стискам палци за консултацията. Не се притеснявай, всичко ще бъде наред  Hug

# 396
ioana_ana лекарят каза ли ти да лежиш?
Аз днес също имам някакво зацапване, ама нещо мисълта да се тръшна в леглото не ме привлича особено...
Толкова съм гладна постоянно, че ако не съм на работа, ще мисля само за това. Сега и без това едва се спирам Sad

# 397
Poloni,аз с това зацапване се побърках-вече незнам такова ли е или по-скоро е течение и има ли разлика .....но,е кафяво....иначе искаха да не ходя една седмица на работа,но това няма как да стане при мен...

# 398
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, дами!  Hug

Примерно при кърмене прясното мляко е абсолютно забранено.

Нека да не сме толкова категорични в изказванията и да не всяваме паника. Simple Smile Ти много хубаво си обяснила как стоят нещата с прясното мляко и защо е възможно да създава проблеми.  Peace Все пак различните хора са с различна чувствителност към него и не можем да слагаме всички под общ знаменател.
По време на кърмене е желателно да се изключат напълно млечните и най-вече прясното мляко единствено, ако има непоносимост към тях при бебето или ако в семейството (някой от родителите или бабите и дядовците) имат установена непоносимост/алергия към кравето мляко.
Разбира се, ако бъде изключено от менюто би било чудесно, но това не винаги е най-лесното нещо и е хубаво да се действа спрямо конкретната ситуация, претегляйки ползите и вредите.  Peace

# 399
alaskan summer, и от мен имаш стиснати палци Simple Smile

Draga_D, не е добре да правиш снимка, ама хич даже Sad Дано да ти се размине всичко  Praynig

Цвети, аз съм след ин витро, но съм без фракси.

# 400
  • have faith and be patient ..
Момичета здравейте !! Много съм хепи ,преди малко бях на частен преглед и всичко е ок !!Вървим си точно с календара ,имаме си нещо подобно на ръчички и краченца , даже вече и подскачаме  Simple Smile)) Някой беше казал да прикачим снимчици на "точките" .. те малко не са вече точки де ,но аз реших да съм първа и да ви запозная с моето бебче  Hug Hug
Скрит текст:

# 401
  • София
Здравейте, дами!  Hug

Примерно при кърмене прясното мляко е абсолютно забранено.

Нека да не сме толкова категорични в изказванията и да не всяваме паника. Simple Smile Ти много хубаво си обяснила как стоят нещата с прясното мляко и защо е възможно да създава проблеми.  Peace Все пак различните хора са с различна чувствителност към него и не можем да слагаме всички под общ знаменател.
По време на кърмене е желателно да се изключат напълно млечните и най-вече прясното мляко единствено, ако има непоносимост към тях при бебето или ако в семейството (някой от родителите или бабите и дядовците) имат установена непоносимост/алергия към кравето мляко.
Разбира се, ако бъде изключено от менюто би било чудесно, но това не винаги е най-лесното нещо и е хубаво да се действа спрямо конкретната ситуация, претегляйки ползите и вредите.  Peace
За това й дадох съвет да го намали, ако й е невъзможно да го изключи напълно от менюто си. За кърменето съм непоклатима и абсолютно категорична!  Peace

# 402
  • София
Алекс, супер снимчица!!!!! Ох аз вече нямам търпеие до 13-ти. Както си бях спокойна, вече всички като сте ходили поне по няколко пъти, сега и е едно............ ooooh!

# 403
  • ул. "Мечтание"
Алекс Heart Eyes

# 404
Алекс  Flutter супер снимчици си имаш.

Общи условия

Активация на акаунт