Мъници от всички страни, добре сте дошли!

• 36 636
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Калифорния, САЩ
   Бибитка, добре дошли с твоите бибитчета!  Hug
  И Иван е с някакви такива "чувствителни" пръсти, понякога само като хване с ръка някаква храна /вчера например парченце манго, което иначе обожава/ и прави физиономия за повръщане, ча чак и озвучава. Потриса се, все едно че е.... И беше следобяд, времато му за някакъв снакс /в 90% от случаите е един или два вида плод/, да кажеш, че не е бил гладен, че е бил сит - не е. Забелязала съм го, че като бара/хване нещо различно с ръка /варени картофи от салата, намачкан банан, сварени спагети, някаква по-"лигава" храна/ и прави така; още не знае за какво става въпрос, дали е вкусно или не е, и се потриса. Беше на десетина месеца, когато го оставих в парка на тревата - еми нямаше такава гадост, докосна я веднъж и не повтори. В продължение на седмица всеки ден го оставях, за да усети по-различната на пипане материя, и най-накрая успя да я хване без да прави муцуни. И с пясъка бе така, сега не мога да го откъсна от него. Сега в училище му беше много интересно да се "запознае" с така нареченото тесто за игра playdough, но все още си мисли, че е за ядене и от време на време трябва да му го вадя из устата  Crazy.
    Калалили, дано времето около Великден бъде слънчево и хубаво, и не само при вас, ами и при нас.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 03:29 от ir74

# 106
  • на брега на морето
Здравейте отново! Hug
Бибитка, добре дошла! Hug Помня те от бременелки в чужбина.  bouquet И Кирил е като "подувка" Laughing, така вика мъжа ми, вече е около 13.3 кг. И бая височък е, ама той откак се роди си е големичък(роди се 3.900) и така си върви.
Интересни неща пишете.
Калалили, дано наистина ви е хубаво временцето, няма нищо по-хубаво от слънчев Великден. Hug
Ние зимата също бяхме с гумиран непропускаем гащеризон...Чудесен е Peace, сухичък, топъл отдолу, само му го навличах и така норвежкото време не ни уплаши.

# 107
  • Немция
Мелина, и ти си ми позната- не само от бремелинската тема. Wink Впе4атляваш ме с ранното ви махане на памперса, на мен не ми е приоритет и все пак браво за успеха ви. Кирил сам ли си подсказва за нуждите или ...?

Ир, и при голям Бибитко бе така с пясъка- мина доста време , докато свикна с допира му. Имахме по-бърз успех при пипане на пясъка с ръце, но му трябваше пове4е време с краката да свикне, имахме известен период, когато настояваше да е с 4орапи  и сандали на пясъка. На следващото лято, когато беше ве4е около 2 годинки, изведнъж израсна това.
Виж, дребното е друга стока- от първия му допир с пясъка заора като багер в него. Mr. Green
Хубаво занимание за деца с по-4увствителни ръце, а и за другите- размазване с ръце на пяна за бръснене.

На мен ми липсваше зимата тази година- ние практи4ески нямахме такава, което намирам за жалко. Децата не видяха сняг, а и ние не сме запалени по зимните спортове, 4е да отидем непременно на планина.
Калалили и Ир, сигурно ще ви подразня, но при нас е прекрасна пролет, засега няма много дъждове, много рано разцъфтя вси4ко, от седмица насам е 20-22 градуса, да видим докога. Пожелавам ви и при вас скоро да пукне пролет за 4удо и приказ!

Сега едно въпрос4е- имате ли опит с дете, което не желае да му мият зъбите? Малкият Бибитко е страшен инат, от известно време не мога да вкарам 4етка в устата му. В момента съм прекратила опитите, за да не го травмирам. Ако му дам сам да бърника с 4етката в устата, той я мята нанякъде. В пръст в устата пак не се полу4ава- изпохапва ме ужасно(има много силна захапка, като въл4Е е, 4есто ходя със синини, където ме е хапал... от любов Mr. Green). С голямото ми дете този проблем го нямах, миенето на зъбите бе перфектно, но той си беше кротушан.

# 108
  • Калифорния, САЩ
  Май само ние с Бибитка ще си пишем  Simple Smile.

Калалили и Ир, сигурно ще ви подразня, но при нас е прекрасна пролет, засега няма много дъждове, много рано разцъфтя вси4ко, от седмица насам е 20-22 градуса, да видим докога. Пожелавам ви и при вас скоро да пукне пролет за 4удо и приказ!

Не можеш хич да ме подразниш с това  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, ти не знаеш, че аз живея в Рая  Hug. По-хубав климат от този тук няма на цялата планета, градът ни е известен с уникалното си време и поради тази причина да се живее тук е много скъпо. Ние зима нямаме, не съм виждала Т под 0 градуса откакто живея тук /вече седем години/, сняг - около града в планините, два пъти за това време видях леки градушки. Като мине "дъждовния" сезон  Joy /вали по десетина пъти в годината, понякога за по 2-3 дни без да спира, но не са някакви страшни дъждове/, от края на април та чак до ноември няма и капка дъжд. Така че само можем да се радваме на топлото и сухо време  Hug.

Сега едно въпрос4е- имате ли опит с дете, което не желае да му мият зъбите? Малкият Бибитко е страшен инат, от известно време не мога да вкарам 4етка в устата му. В момента съм прекратила опитите, за да не го травмирам. Ако му дам сам да бърника с 4етката в устата, той я мята нанякъде. В пръст в устата пак не се полу4ава- изпохапва ме ужасно(има много силна захапка, като въл4Е е, 4есто ходя със синини, където ме е хапал... от любов Mr. Green). С голямото ми дете този проблем го нямах, миенето на зъбите бе перфектно, но той си беше кротушан.

Ей, нашите калпазани - един дол дренки. И Иван стиска зъби почти винаги, аз го мия с една четка с много паста /че я харесва/, тойй държи други две четки в едната ръка и пастата в другата. Само това работи, и то не винаги. Но аз настоявам и не пропускам този ритуал и сутрин, и вечер. Сега се опитва да избива втория от последните четири молара, цяла нощ ме е дъвкал, а като пусне и се унесе - и след две-три минутки изскимти и пак си търси бибата /разбирайте ц...цата  ooooh!/. Дори го усетих на два пъти как си стискаше челюста и си търкаше зъбчетата едно в друго. Явно му е много некомфортно, но не ми се иска да давам обезболяващо, за да му е по-добре и за да спи. Мия си зъбите пред него, давам му в това време и неговата четка, той я пъха в уста, имитира ме, но не прави почти нищо. Люцканова ми бе споделила за детски флосове, веднъж му дадох от нашите и той се справи забележително добре. Май ще трябва да му купя от дтските за него.

# 109
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
За възглавницата забравих да пиша, още не ползваме. Peace Имам някаква мъничка към спалния му комплект за кошарката, но той там не спи, спи все още при нас, нали и го кърмя, така ми е удобно. Пък и с изпишкването така ми е по-лесно.
Бибитка, и от коя друга тема, че ми стана любопитно? Simple Smile
За памперса стана толкова лесно и бързо, че даже и аз не разбрах как стана. Grinning Много ми помогнаха насоките на една юлска мама. Но може би улучих точния момент с Кирил. Наскоро писах в ЕБХ за това. В началото ми даваше знаци и го следях периодически за пишкането. За аки-то винаги е давал ясно да се разбере. А от август мин.год, когато беше на 1г и 1м, започна да си казва, в началото по-рядко, после все по-често. Сега почти винаги казва...Някой път се случва да се присетя, че отдавна не е пишкал примерно, и да реша да го проверя и да пишка, но обикновено си казва сам вече. И на мен не ми е било цел, просто си стана...и като стана веднъж нямаше връщане назад, детето вече си го иска. Simple Smile Отскоро му даваме и да пишка прав от време на време-в банята или в гърнето.
За зъбките- не знам. Казват да се миели когато не било много уморено детето, ама то нали вечер е уморено. Аз го вземам внимателно в скута си и му говоря и му казвам, че като му измия аз зъбките, ще му дам и на него четката да си ги измие. Той повече я дъвче, често сменяме четките, ама карай, важното е мир да има. Та така успявам криво-ляво да му ги измия. Сутрин е по-лесно.

Hug  bouquet

# 110
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася, видя ли какво добро дете е Тим? Ти върна ли се на работа вече? Как е свекър ти?

не, взех си 3та година майчинство.
вчера го погребахме  Cry

ще пиша следващите дни...

# 111
ние се прибрахме. АНдрей се скъса да реве в самолета, досега не е имало полет без истерия. Не понася да е вързан, а и не може да спи по седалките им. Уморени и с мускулна треска сме, но доволни от ваканцията.

възглавница не ползваме.

за памперса и гърнето - в момента сме в един никакъв период, когато Андрей с удоволствие пишка на гърне, но ака само в гащите и това ми отваря повече работа, отколкото смяната на памперсите. При това мълчи гузен Simple Smile но съм оптимист. Последните две седмици постоянно бяхме навън и беше трудно да тренираме, но сега смятам да постигнем по-голям напредък Simple Smile

# 112
  • USA
Ася моите съболезнования!
ЗА Зъбите Лекси имаше един период(тогава никнеха кътниците),не даваше да го пипна.Оставих го,но пак прояви интерес като ме гледаше как си мия моите и реши ,че иска голяма четка.Купих му и се миеше с такава сигурно около месец и после аз проверявах  Laughing И сега му оставям четката да се лигави и после аз проверявам,че той само я дъвче,но му мина мерака да бъде с голяма и да държи 5 четки.
С памперса сме до никъде,защото съм го оставила за лятото като махна бодитата и 100те ката дрехи ,че сега си е голям фитнес за мен като тръгнем да излизаме до като ги опаковам и двамата и само ми липсва когато сме готови да излезем,някой да ми каже,че трябва да пишка Mr. Green
Иначе му мина страха да седне на дъската,но не го натискам въобще.Май на мен ми е по-лесно така.
При нас все още си е студено около 5-10С ,но с вятъра е много по-ниска температурата.Въпреки това сме на вън и не сме се спрели щом има слънце.Лекси кара скутера постоянно до близката ни площадка и обратно.По разчистихме малко и задния двор,че на есен не успяхме да довършим листата,че отидох да раждам,а после падна снега.Вчера две патици кацнаха в езерцето ни и се ухажваха.Много е приятно да виждам пак живота.Все му се каним да го махнем това езерце,заради децата,но като гледам как катеричките и птичките идват да пият вода и се отказваме.Още повече,че прозореца на хола ни гледа точно към него ,а е 4 метра дълъг и френски.Лекси много им се радваше вчера на патетата като се събуди от сън.Андрей вече се върти по корем около оста си и като го гледам скоро ще лази.
за храненето с разни хлъзгави и неприятни храни,решихме проблема с прибори.Лекси също не искаше да пипа с ръцете много неща които всъщност харесваше за това много от рано вкарах приборите и сега и плодовете си яде с тях.Друг е въпроса ,че все още прави голяма мизерия под масата,но като не дава да му помагам и като му е кеф да препълва лъжиците #Crazy
На пясъка той никога не е стъпвал бос,но обича да играе с лопатки и разни играчки,но не го пипа.Да не си помислите само ,че е чист като не го пипа.Има и в памперса и миналото лято-преди да го прибера в къщи,първо го изплаквах на двора с маркуча Simple Smile

# 113
Ася, моите най сърдечни съболезнования за свекър ти.

Как се справя Тим на яслата? Вече по цял ден ли го оставяш?

Кали, шапка ти свалям как се оправяш с две малки деца. Мой Йоан тъкмо го облека и докато решим да излезем и е свършил работата. Айде пак събличай, мий, обличай че да излизаме....Абе, времето си бяга и докато се обърнем се стъмнило.

Тити, браво и на теб за тези тримата юнаци. Много си приличат и тримата - не можеш се объркаш че не са братя. А за момиче мислите ли? Или не искаш повече проби?

Бибитка, привет и тук. Ооох, дано никога не видя злоядо дете. Пу, пу. Дано да го израсте големият Бибитко това чудо. И ти ли си още майчинство или ти не работиш?

Ир, недей се хвали къде живееш че на мен такива дестинации са ми слабост....Чудя се само кой ме накара да се хвана за работа на която съм вързана да си стоя в страната....И тази година ще се задоволим с Европата, ама иде време и при вас ще дойда, да знаете и ти, и Люцката.

Йоан е малко мърморко тези дни. Нещо все е недоволен и хленчи и това ме изнервя повече отколкото като реве. Вчера ми направи скандал на пътя защото господина искал банан, а не ябълка...Еми, порева си и като взех да му ям ябълката изведнъж реши че я иска....това трая половината път до нас и после пак БАНАААААН....
Спим на възглавница за възрастни но много ниска от мнооооого време. На яслата спи без възглавница, а в нас със.
За миенето на зъби, аз не съм редовната. Ние нямаме ритуал за лягане, и като му кажа Йоан додо (dormir = спя) и само докато се съгласи и си бяга в леглото. Може би трябва да ги мием около 8,30 пм ама той после пак яде, я мляко, я нещо друго....

На яслата си казва за пипито, ама не и за акото. И понеже там са на истински малки тоалетни, му взех и за в нас една. Че не иска на гърнето и това си е.
Та от днес си имаме гърне-тоалетна и вече го опикахме.
Сложих го в нашата тоалетна, Йоан ме извика да правя пиш и поиска и той да прави. И се изпишка без проблем. Стискайте палци така да е за напред.

Зелито, найстина се изгуби.....какво ли става?

# 114
  • Немция
Ася, много съжалявам за загубата ви! Как се развиха нещата само... съдба! Hug

Мелина, знам те от от4етната- нали децата ни са родени в един месец, там хвърлям по едно око 4ат-пат, но не съм се вклю4вала. В подфорума "Родители в 4ужбина" също съм те мярвала, но преди време. Не си останала незабелязана, да знаЙш. Wink

Брюксел, не работя на този етап, но се замислям над това, но сигурно година още ще гледам деца вкъщи. Тъмна Индия ми е как ще съ4етавам вси4ко, отделно Бибитков ба4ка порядъ4но, но... ще видим.

Тити, и аз пред4увствам труден полет с малкото след 2 месеца. Сама ще съм с двамата в едната посока, голям Бибитко е безпроблемен открай време с полетите, но дребното миналата година беше труден за удържане и слушане. Mr. Green Сега си представям как ще ти4ам след малкото по пътеката в самолета и как големия ще ме следва плътно. А ако се стигне до тоалетна, ще е цирк. Mr. Green Както и да е- добре, 4е нямаме дълги полети. Не знам как се справяте с дългите полети- например дестинация Калифорния-България не е песен сигурно с малко дете. Crazy

Относно зъбите- у4удва ме, 4е малкият не копира батко си при миенето, а му е голям кумир, имитира го в много отношения. Покрай него на няма още 2 години е станал голям фен на Франклин Laughing, голяма любов, гледа книжки с него, а ако се слу4и да пусна ДВД с него, побеснява от радост.
Ще видим как ще му по4иствам зъбите, засега съм го оставила на мира, 4е миенето заприли4ва на мъ4ение, крие си главата, бяга като от тамян. Допреди 3-4 месеца дъв4еше 4етката с голямо удоволствие, а сега да не я види.

Калалили, приборите са едно на ръка- баткото изпитва отвращение към много храни и тъй като е големи4ък ве4е, ги нари4а "гадни", "гор4иви" или му се повдига, ако е решил да опита нещо, което всъщност не му е по вкуса. Напоследък е станал и 4увствителен към миризмите, които идват при готвене- в пове4ето слу4аи не му харесват.
Стискайте палци- въведох масло преди 2 седмици в менюто му, без да забележи(в явна форма няма да се реши да го опита)- нямаше кожна реакция. Пробвах и маааалко крема сирене в макароните- пак няма реакция. Дано алергията ве4е е на път да из4езне! Praynig

# 115
Привет и от мен:)

Ася моите съболезнования за свекър ти Hug

Ама много ме радвате така като се отчетете да знайте!

Калалили страшни сладурчовци! Hug
Бибитка добре дошла
аз със захранването много внимавах с Моника абаче с Кайл го одарих през просото,каквото му дадях ядеше,и сега си е такъв само риба не обича чак се прави че му се гади Laughing
за зъбите Кайл има навика да си мие зъбите вечер най-вече защото гледа от кака си и много са ми сладки,голямо желание за това миене,мием ги с детска паста,аз след като той ги "измие"минавам отново.
Мелина я сподели за насоките на Юлската мама че мие сме до никъде с памперсите.Моника нямаше памперс на годинка ,но пък тогава аз се бях закучила и всеки ден имахме ритуал,сега нямам физическа възможност да го направя.Иначе напоследък вечер преди лягане го слагам в голямата тоалетна(той много обича там и все "чете" нещо)и си свършва голямата нижда,обаче са пишане вобще даже не се сеща да казва...незнам
за възглавницата Кайл спи на енда много пухенка възглавница,бях я взела от икеа истинска перушина,много си я обича а има една която мачка с крака и ръце,нея не я дава на никой,едвам му я взимам да я изпера Joy
за спането в леглото ни абсурт да спи при нас,нито ние можем нито той,той си знае вече леглото и като си го намирише и се гмурква в него,а като малък ако помните изтирясваше.сега едвам го карам да дойде в нащо легло сутрин да се погушкаме.
кайл също е с чуствителни накрайници,казвам го така защото когато мачка възглавницата си толкова добре борави с краката като маймунче е:)Обаче дайте му да маже и мачка храна ей така между пръстенцата да му излиза Joy
Иначе тоя баланс байк е страхотен,вече развива що годе някаква скорост и си пуска краката да балансира,не съм предполагала 4е едно такова мъниче ще балансира така добре колело без помощни колелета.Скоро ще ви изпратя видео да го видите.Иначе все иска да е самостоятелен,все сам да слиза и се качва на леглото,сам да си мие ръцете,зъбите,да яде,абе всичко що се сетите сам.Много му се радвам.
Брюксел чакам ви Hug
Ирка ай са дан се надцакваме Wink Hug

ето ви и малко снимки от нас:

Хайде бай че ми свърши времето! Hug Hug Hug

# 116
  • на брега на морето
Здравейте! Simple Smile
Ася, моите съболезнования за свекър ти! Hug
И аз се възхищавам на Калалили как се справя с двамата мъници! Hug Големи сладури!  bouquet
Бибитка. Hug
Люци, направо се размечтах с тези снимки. Hug
Какво да ти кажа за памперса. Както писах при нас стана като на шега. Аз реших да пробвам, Кирил отреагира с охота. И после вече питах това-онова въпросната мама, защото знаех, че тя е практикувала успешно ЕБХ с трите си дечица от най-невръстна възраст. Но не зная дали същите съвети са валидни за дете под годинка и за дете на 2+ год. Под годинка още не е чак толкова осъзнато детето и може би това до голяма степен улеснява, не се инати например. Но като изходен пункт за пишкането мога да ти дам да му го следиш като за начало. Хващаш му 1то пишкане за деня и после го следиш. Обикновено след като са яли или преди да ядат доста деца пишкат. Като пийне повече вода също може да го провериш. Някои държат по-дълго, други пишат по-често. Затова не мога да ти кажа точен интервал, при дете под годинка може някой път и на 30 мин да пишка, сега някой път(следобяд) може и 1.30 мин вообще да не му се пишка. По принцип Кирил даваше знаци, че му се пишка и преди да почне да казва. Например ставаше по-неспокоен, почваше да се върти, да мрънка нещо...Също така ако детето си  има режим, лесно ще хванеш цикличността и при пишкането му. В смисъл кога пишка по-често, кога по-рядко. Кирил нали и го кърмя, до 30 мин. след кърмене също пишка. Можеш да започнеш и да го изпишкваш след събуждане, аз така почнах от 6м. Така свиква с гърнето и вижда, че е приятно. Някой път може да се е заиграло, а да се сетиш, че отдавна не е пишкал. Внимателно го вземаш и му обясняваш, че после ще си продължи играта. Аз гледам да е с удобни панталони и гащи. Само зимата беше малко по-трудно навън, но пак се справихме добре. Hug

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 10:37 от Мелина_3

# 117
Здравейте!
Отдавна не съм писала, а ето че има и нови попълнения Simple Smile добре дошли на бибитка и мелина!
Ася, приеми моите искрени съболезнования за свекъра ти!
Люцканова, ти като показваш такива снимки, имаш ли място да ни приютиш всички Simple Smile Ей сега стягам куфарите , омръзна ми този сняг  #2gunfire

# 118
Асич, съболезнования за свекър ти.  Sad

Наминавам да ви видя как сте. На всички ви се извинявам, но хич не ползвам компютъра и интернет по предназначение последните месеци. Някакви лични неща има за оправяне, но се надявам скоро да влезем в релси.

Надявам се всички сте добре. Леле, Кайл е станал голям мъж! А току що видях и Андрюшата колко е пораснал. :* Времето си летиии. Ние сме добре. Вико е голям гамен, взе да се очовечва и говори, но предимно на английски. Ходи за 3 часа всяка сряда на "градина" у една съседка, и много добре му се отразява, поне на обноските Simple Smile  За яденето- знаете си го. По малко, но пък взе да разнообразява поне. Манджа- демек нещо което не се яде с ръце, (освен крем супа от раци Shocked) продължава да не иска. Гърнето е абсолютна мечта засега. Ако има вода някаква ходи и се мокри умишлено, обича да е мокър, та не знам как ще стане. Чакам да се затопли и да се почваме с пикаенето по мокета Simple Smile

# 119
Меслина .Зана Имам мяасто за всички Hug
Мелина,много се надявах да ми кажешнещопо различно Laughing..аз просто нямам физическата възможност да го следя,нито майка,те са по цял ден на вън а тук не е като в бг пика ли ти се хайде в храстчето,това е проблем тук няма как по улиците да се съблича и облича а не върви да седи детето цял ден у дома щото трябва да се създаде режим....уффф,май ще поткараме до 3.Иначе съм го хванала за акането и успешно си ака в тоалетната,той гърне не може да понася.Благодаря ти за отговора Hug

зелуто,Кайл пораснал?Ами Дон Вико?Растат децата като гъбки!Я да се стягате там,ако имашпроблеми с нещо моля те не се притеснявай да ме потърсиш!

Времето ми свърши,
Приятен уикенд Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт