Мъници от всички страни, добре сте дошли!

• 36 634
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Привет, привет.
Радвам се че сте изкарали хубаво празниците. При нас беше средна работа.
Всъщност Великден се падна с приключването на ДДС период и след инсталирането на последната версия на програмата, се получи проблем с данните на клиентите. И се занимавах едно 12 часа да пращам поотделно декларации. Сега останаха телефонните обаждания и емаилите за да отменя неверните данни. Абе, луда работа. Днес пратих един майл на фирмата разпространител на програмата и чакам отговор, но предполагам че проблема е мащабен.

Освен този проблем, дългият уикенд беше що годе добре. В понеделник водихме Йоан на зоологическа градина и той беше страшно щастлив. Толкова беше уморен после....

В момента съм в процес на избиране на диван за БГ (от БГ) че нямаме къде да спим (ако не броя "нара" който свеки нарича Диван). дано да си намерим нещо подходящо че....

Отиваме си в БГ на 23-ти май и се прибираме на 10-ти юни. После 2 седмици на френската ривиера от 16 до 30 август. Общо взето това ще са отпуските.

Кали, дано скоро се похвалите с махнат памперс. И ние се мъчим, но определено ще е в БГ ученето (ако е хубаво времето) по гащи и без памперс.

Бибитка, ти в коя част на Немция си?

Дани, браво за ваканцията. Какво по хубаво от Кипър и мъжо.

# 151
  • USA
Идвам да се похваля,че днес имаше две попадения в гърнето  Party Без да го насилвам въобще.Питах го дали иска да чете книжки на гърнето като му свалих памперса на два пъти за да го сменя и той пожела.След първия път(много дълго седя) и аз го оставих да си чете,ми викна с изненада ,че е свършил нещо.Наградих го със сладолед(фроузен йогурт) със боровинки и малини и втория път стана много бързо Simple SmileСега вече всички любими книжки са в стълбичката(има капак на най-горното стъпало като сандък) Гащи не съм му сложила още,защото не искам да го насилвам от веднъж,но постопли ли се и това ще стане.
Брюкселина много неприятна история!
Дани кога отивате в Кипър?

# 152
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Минавам само набързо да кажа- браво на Лекси за гърнето! Hug Калалили, и ние така още от началото и до днес, сме с книжки покрай гърнето. Така де, да му е комфортно на детето, и да не му доскучава. Hug
Ще пиша пак по-нататък... Hug  bouquet

# 153
  • София
Браво на Лекси!  Hug
При нас няма/ше заседяване на гърнето-ако пуска нещо, пуска... Joy
ако не-става, не е проявила интерес да седи и "да чете".
Като, че ли пък сяда-все търчи и се катери.  #Crazy
Kalalily, най-вероятно юни-обмисляме 3 седмици!
 Mr. Green

Брюкселче, тежко ви се е получило по празниците!  Sad
Дано поне плановете ви за почивки се изпълнят безпроблемно!
Да се похвалиш и ти с успехите на Йоан срещу гърнето!
  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 09:28 от Danny Milanova

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

тези дни нямах настроение за писане, извинете ме моля.

поздравления за попаденията на Лекси. Калалили, не връзвай свършена работа в гърне с награда. поощрявай го по друг начин. можете да кажем заедно да се полюбувате на "нещото" в гърнето и ритуално да го пуснете в тоалетната. ама храна не давай за награда, че после става сложно.

Брюксел, дано от фирмата да оправят скоро проблема. ама твоето време няма кой да ти го възстанови... Confused иначе планираната ви отпуска звучи супер, дано и хубаво време да имате.

Бибит, къде е този музей? аз съм в Rhein-Main Gebiet...

нашият Великден не беше хич велик. Rolling Eyes
Скрит текст:
предполагам, че аз съм много взискателна, т.е. отчитам го и това като фактор в цялата история, но да карам 120км. в едната посока, за да идем на гости на свеки да я подкрепим след смъртта на свекьо и тя да намира нон стоп работа на мъжа ми и да няма време за Тим, ми се стори много.
отидахме в петък следобед и 2 часа с мъжат ми разглеждаха подписи кой е бил на погребението. навън грее слънце и никой от двамата не излиза навън с Тим, защото били заети, а той иска с тях, защото с мен е по цял ден. все едно тези подписи не могат да ги гледат вечерта.
събота - мъжът ми работи от 10.00 до 20.00ч. накрая довърши работата с Тим до него, тя нямаше време  Whistling , на мен ми беше лошо.
в неделя покани гости и им обяснява: добре, че дойдохте да не съм сама. все едно ние не сме там. Twisted Evil разбира се, време за Т. пак няма, трябва да готви и слага маси. за мен и Т. трябва да готвя аз, тя не знаела какво ядем. Crazy
в понеделник до качването ни в колата намираше задачи на мъжа ми, накрая заваля порой и решихме да изчакаме да не се мокрим, докато се качим в колата. мъжът ми направи капучино и тя вместо да седне при нас и за последно малко да се занимае с Т., започна да подрежда съдовете от миялната. Shocked
за 4 дена се занима с Тим 2 пъти по час и половина, след като няколко пъти й казахме, че остава при нея. иначе си намираше задачи и нямаше все време.

казах на мъжа ми, че там повече няма да ида.
усещам поредния семеен скандал, но наистина не издържам там. Confused
добре, че времето беше много хубаво и с Т. бяхме нон стоп навън. има животни и течаща вода и той умира от кеф.
извинявам се, че разказвам цялата история, ама поне ще ме разберете защо не ми се е пишело. Tired

Тим доста напредва с бърборенето и се хилим на разни неща като "бука дика" - вдигат боклука, но се появиха и проблеми. от някъде е чул неприличен израз и го повтаря. ама лошото е, че го казва в ситуации, в които пасва, т.е. не е да го повтаря самоцелно, а си го използва по предназначение. ooooh!

# 155
Привет,

Ася, на твое място и аз не бих отишла. Качваш Тим в колата с баща му и ги изпращаш на гости на бабата. Там няма къде да идат = и двамата ще се занимават.

Кали, браво на Лекси за попаденията. Йоан ту се сърди и е срещу гърнето, то изявява голямо желание да прави пиш. Все още не сме достигнали за ако. Вчера му купих гащи памучни и ще ги взема в БГ. АКо е хубаво времето го оставям по гащи и ще се пробваме да се учим там.

Дани, дано да ви е хубава отпуската и да си оправите/изгладите отношенията с таткото.

Мелина, постопли ли се времето при вас?

Ваканцията в БГ е вече доста запълнена с ангажименти, така че дори и да е лошо времето - все тая. Няма да ходим на море и т.н. Принципно ще сме при семействата. Ние с мъж ми сме от един град и това много улеснява нещата. Но вече имаме 4 рождени дни, по това време ще ставам леля, ще се събираме за 15 години завършване, една сватба..Абе, няма да скучаем.

Скрит текст:
Незнам дали ви казах че търсих диван за БГ че там нямаме къде да спим (или поне старият диван е отврат и не се спи на него от твърдост). Та много съм горда че успях да намеря дивана на мечтите си.
http://www.google.be/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fvidenov.bg%2Fsit … art=0&ndsp=22

# 156
  • на брега на морето
Здравейте пак! Grinning
И аз се радвам, че повечето са изкарали хубаво празниците. Hug И ние добре ги изкарахме. Имахме гости(бг) на Великден, хапнахме, чукахме се с яйца, децата  си поиграха хубаво в градината ни, защото времето бе чудесно и т.н.
Брюкселес, жалко че така се е получило с тази програма. Confused Да, времето е доста топло тези дни. Направо минах от ботуши на сандали. Crazy И Кирил е пощурял, по цял ден сме навън.
АсялайнHugсъгласна съм с мнението на Брюкселес. Peace Много са ми странни такива свекита, дето не се радват на внуците си. Или пък на едното си дете на внуците се радват, пък на другото-не. И особено като сложиш, че не ги виждат често...Но може би е точно заради това, че не ги виждат често newsm78, кой знае, а може да си е просто до характер.
И ние както писах ще си ходим на Бг това лято, не сме си ходили от януари 2012, когато бяхме само за 10тина дни. Ще си ходим в началото на август за 2 седмици. И на нас ще ни е гъст графика, но задължително ще прекараме известно време и на морето. Имаме къща в крайморско градче. Иначе и ние сме от един град с мъжа ми, та и там ще сме известно време.
Приятна вечер/ден от нас! Hug  bouquet

# 157
  • USA
Ася Лекси изобщо не се трогва от храна за награда та било тя и замразено кисело мляко с плодове Wink Ето ,че беше забавно за 2 дни и днес не е свършил нищо.Поседя си малко на два пъти,но без резултат.Важното е ,че сяда ,защото и това си е голям прогрес.Преди бягаше от гърнето като от най-страшния звяр,а сега даже си седи сам в банята.Е понякоето време му доскучава и решава да си поиграе на водата или да си мие зъбите  hahaha та се налага да го наглеждам Simple Smile
Свекърва ти е абсолютен камък!Тя други внуци има ли?
Брюкселина много е готин дивана,дано е и удобен!
Лекси откри силата на "шената думичка мола" и сега ми вади душата с памук.Решила съм да захранвам Андрей тези дни и сега стажува на масата пред брат си Simple Smile

# 158
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Свекърва ти е абсолютен камък!Тя други внуци има ли?

още две. на 13г. и на 10г. те ходят често при нея, защото могат да гледат колкото си искат ТВ, вкъщи не им дават много да гледат. та и с тях кара през просото. момчето ми каза предния път: Ася, откак си тук си отядах, много вкусно всичко.... иначе яде хляб със салам когато е там...

дано и Андрей е ящен. Heart Eyes

Брюксел, честит диван. много евтин... тук подобни са над 1000€

# 159
  • на брега на морето
Добро утро! Grinning
Забравих вчера да кажа и аз за дивана на Брюкселес- страхотен е! Hug

# 160
Надявам се найстина да е удобен, че ни е голяма мъка спането като се прибираме в Бг. А и мъжа ми има проблеми,с,гърба и това още повече затруднява избора.

Ася, тук изобщо не съм виждала такива дивани. Тези дето стават за спане са съвсем обикновени и грозни. А и не са от най удобните.

Кали, и сядането си е прогрес. Йоан спря да сяда....пак сме в начална позиция.

Оправиха проблема, но никой няма да ми върне откраднатото време.

# 161
  • София
Брюксел, честит ви диван-дано сте доволни! Wink
Ние сме също с мебел на Виденов, че "нашия" дом не е съвсем наш и не ни се даваха много пари.
Доволни сме-след активно ползване 6 месеца имам само проблем с подшиването на подвижните възглавници.

Ася, за пореден път се убеждавам, че имаш ужасно свекървище!  #2gunfire
То бива да няма интерес, но и пред други хора така да се изрази ...
Разбирам, защо не искаш да ходиш там-дано и ТМ те разбере и подкрепи!
  Hug

# 162
  • Немция
Брюксел, голям екшън по Великден, но важното е, 4е вси4ко е приклю4ило добре. Hug
Живея в Централна Западна Германия, Рурската област, до Есен сме, Дюселдорф също ни е близо.

4естито диван, да го сефтосате с кеф Wink, когато сте в Бг. Блазе ви, 4е сте от едни и същи бълг.град с мъжете ви. С моя сме от разли4ни, както се подразбира, пътуваме много, изморително е( на вси4кото отгоре майка ми е от  другия край на Бг, така 4е през няколко години и там отска4аме Crazy)- затова тази година ще съм известно време сама с децата в БГ, в родния ми град, за да остана пове4е у дома. После и Бибитков се вклю4ва, ще се ходи на море и после у тях. В края на май заминавам с децата, общо 6 седмици ще ми е престоя в Бг.

Ася, не вярвам съвсем да можеш да за4еркнеш посещенията в свекито, но ще е облек4ение отвреме-навреме да даваш пас от гостуванията си там.
Музеят на влаковете е в Бохум, Рурската област, така 4е се пада дале4е от вас.

А за гърнето- голям Бибитко никога не съм го изпробвала с книжки, това е идея, макар 4е сигурно той щеше да ме "върже" да му разказвам. Mr. Green Аз съм давала награда, след като си свърши работата- лепяхме стикери след всяко ходене(той оба4е беше по4ти на 3 год. тогава) и се притеснявах мааалко дали няма да му остане навик и да иска месеци наред да лепим стикери Mr. Green, оба4е се оказаха излишни тревогите- след 2 седмици му мина мерака за стикери, но ходенето до тоалетна остана. Но 4овекът беше готов за тази работа, нямах никакви проблеми, докато на 2 и половина не можех и да си ме4тая за такова съдействие от негова страна. Като видях, 4е не ще, го оставих на мира месеци наред, без да го занимавам с гърнета и тоалетни, докато не усетих интерес.
Наблюденията ми в/у околни деца, 4е махането на памперсите става масово с промеждутъка м/у 2,5 години до 3, като около третата година е най-4есто. Става дума оба4е за деца в Немско- в Бг е друга практиката.

# 163
  • USA
Aся разбирам,защо не искаш да пращаш Тим с баща му сами в този случай.Положението при нас е същото.Ако реша да не ходя с мм и големия при свеки,това означава,че ще го остави да зяпа на компютира и ще яде близалка до като мм и оправя сметките Twisted Evil
Бибитче и ние с мм сме от различни градове и ако ходим заедно се разделяме за по няколко дни,защото това не е почивка вечно на път.Сама с двамата обаче не тръгвам! Миналото лято се прибирахме 24 часа+още 2 утрепани по изгубен багаж.Другото е,че и на него много му липсват децата и едва ли ще се навие на такъв вариант.Всъщност и на мен ми доскучава там,защото всички са си на работа,нямам много удобства(сушилня,кола)Къщата на родителите ми е голяма и имаме собствена гарсониера,но е на третия етаж...а апартамента ни е в града на мм и там живеем на 2-рия ет и няма асансьор.Сещаш се с количка и багаж +две деца...И най-големия минус и моя мъка е ,че мама я няма  Sad
Ирка къде се покри бе душко? Тити как сте?
Лумия оздравя ли Ники?Как е градината?

# 164
Хихи, ние не само сме от различни градове на по 200 км от Сф, но ивече сме мнозина( но нали сме си роднина) и не могат да ни сместят. При това едното е диво село с външна тоалетна. Но пък двамата големи ги пращам там лятото за малко сами.

Общи условия

Активация на акаунт