Мъници от всички страни, добре сте дошли!

• 36 636
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Калифорния, САЩ
Ир, Калалили, как са кашлиците на децата?

Кашлицата е само от храчки за сега, но имаме втора вълна от сополи  ooooh!, а и мен пак ме понаболява гърлото и имам суха кашлица /два дни бях добре, после отново/. И аз викам - аман!
    Твоите сладурковци що така не ядат? Аз не се оплаквам - Иван докато беше с Т и отказа да яде - смъкна 600-700 грама за два-три дни. Сега вече прояде и си ги възстанови; на бъдни шечер си хапна леща с хляб, домат и авокадо, а вчера на Коледа - пилешка супа с много зеленчуци + дежурните авокадо, краставица и домат. За закуска вчера му правих нещо като бисквитена торта, но с бишкоти, млечен крем и смлени бадеми; така се беше улисал с новите два влака, които "дядо Коледа" му донесе, че яде, докато му стана тежко  Grinning. И той не обърна внимание на другите подаръци - само като видя влаковете и забрави за всичко останало.
Скрит текст:
ММ се избъзика, че ние можем да се усамотим в другата стая за час, а той няма и да забележи  Joy.

Иначе днес му правих кесадия с чедър, хапна си с кеф + едно малко плодово кисело млекце. Пу-пу-пу.
Дано всички болести останат в старата година!
......
Я кажете децата ви говорят ли на сън.Лекси по цяла нощ говори и се кикоти.Това дете няма спокоен сън.
    Дано  Praynig Praynig Praynig !

И Иван  говори много насън, той е много емоционален. Почти всичко, което казва е свързано с влаковете му  ooooh!, преживяванията му през изминалия ден. Снощи например бяхме на гости на наши приятели. Двете им дъщери /на 12 и 22 години/ не спряха да се занимават цяла вечер с него, то не бяха игри и борби, смях и играчки /и отново влакове/. Беше превъзбуден и уморен, заспа за отрицателно време като се прибрахме. Но аз си знаех и както и очаквах през нощта ми спретна такава серенада, че не мигнах часове - рева насън, бута ме и ме гони да излизам, отвива се и иска да си сваля чорапите, с които спи, абе - пълна програма. Забелязала съм, че имаме трудни нощи, ако се превъзбужда през деня или вечерта. Ето и сега, докато пишех се разплака в съня си, понякога крещи и ако не съм до него се събужда напълно плачейки. Много рядко се събужда в добро настроение, независимо колко е спал.

Бибитче, писали сме заедно. Страхотни са ти бибитчетата, каква хубава косичка има малкия.

# 646
  • София
Да оздравяват всички сладурчета, болестите да останат в старата година!
Тази нощ не беше лека и за нас-Йо се отвива, мрънка, струва ми се запушено носле. Sad
Тя като цяло спи спокойно, дори с часове не помръдва-така съм и аз.
Разбира се, след много емоционален ден. има изключения. )
Бибитка, сега видях окото на голям Б., точно като на Йо от миналата година.
Не е ечемик, но много прилича-издува се, спада, но беше там около година.
Сега на мястото му има малък белег и две миглички извити в неправилна посока.
Дано и при вас мине скоро-много неприятно и тревожно се чувствах,
а и детето го усещаше и на няколко пъти го спукваше, което е доста болезнено. Sad
За градината, мисля писах, че лесно се отпусна-още на третия ден остана да спи там.
За съжаление, и нея не я подминаха вируси и настинки, та за 2 месеца има 4 седмици.
Последната почивка беше дълга 3седмици и имахме малко драми първата сутрин с приготвянето за градина.
Там имаха тържество миналата седмица и като цяло я взимам доволна от деня в ДГ.
Спи без проблеми на обед, яде почти всичко (иска да я хранят), спокойна е ...
Единствено, полудяването после вкъщи ми е малко в повече, но
...  Crazy

Kalalily, честит празник!
Желая ти здраве, късмет, много любов и прекрасни моменти с твоите момчета!
  bouquet

# 647
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Честита Коледа на всички. пожелелавам ви една благословена и изпълнена с радост година!!!  Hug

как сте мацки, оцеляхте ли след празниците?  Mr. Green
Скрит текст:
за поредна година празникът у нас беше с понижено настроение.  Sad
по принцип празнуваме в свеки, но аз не искам (като съм там и не усещам Коледа...) миналата година не бяхме, но свекърът беше болен, тази година отказах да отида и мъжът ми беше със съответното изражение.
Тим много се зарадва на подаръците си: лампа, която си меня цвета на светлината, трамвай и легло с пързалка  Crazy

при нас заваля сняг, с 2 дена закъснение, но поне хората успяха по сухо да стигнат за където са тръгнали на Бъдни вечер.

# 648
Привет и от нас.
Ние празнувахме Коледа с кръсниците на Йоан, по старо му. Трапезата ни беше на земята, четохме молитва и т.н. Йоан получи там само техния подарък - Бинго игра за над 3 години. Много и се радва засега и си изчаква неговия ред, а не се сърди като някой дръг трябва да върти колелото.

Прибрахме се в 3 сутринта, а той до тогава игра като луд с каките си. Като се прибрахме сложихме млекце и бисквити на дядо Коледа и той за 5 минути заспа (в очакване на подаръците).

Спа що годе неспокойно, и сутринта в 8,30 се събуди. Беше забравил дядо Коледа, падаръци. От леглото направо в ливинга на дивана и гледаше доста странно елхата с подаръците.
Попита ни дали може да вземе нещо ....и един по един отвори всичко.

Много се зарадва на Кинетик пясъка (най после багера му влезе в употреба), влакова композиция и един разправящ приказки заек. Имаше и други подаръци, които вече бавно, бавно открива и много се радва.

Засега сме здравички. Аз съм отпуск до 5 януари. Тати беше отпуск тази седмица и другата е на работа 3 дни.

Нова година ще сме в нас с комшиите. Аз ще приготвя всичко, но сме решили да няма основно ястие а салати, баница и десерт. Може пък да изпека някоя друга пържолка за да не сме на сухо, но общо взето съм решила малки порции, че после да не се налага да ядем 3 дни едни и същи манджи.

# 649
  • Калифорния, САЩ
  Мила Калалили, честит празник!

# 650
  • Немция
Калалили, да си носиш със здраве името!  Hug

Брюксел, стана ми интересно с трапезата на земята. И ние си направихме по традиционному Бъдни ве4ер, и ние 4етохме молитва. Най-вълнуващото е, 4е за втора поредна година голямото Бибит4е ни казва молитвата от ДГ(ходи в католи4еска такава), думите и жестовете са като за деца, толкова мило зву4и, макар 4е не сме кой знае колко религиозни. В ДГ молитвата се казва, преди да обядват, той я е запомнил и не я казва у нас по друго време на масата, а по4ти само на Бъдни ве4ер.

Ася, не ти завиждам за ситуацията със свеки, много е деликатно. От друга страна сигурно и аз бих се цупила, ако ММ отказва да изкара Коледа с майка ми, ако така съм си го планувала, тоест разбирам реакцията на половинката ти. Не ми се иска да съм на твое място, без компромиси от твоя страна няма да мине. Надявам се да не ти раз4овъркам раните. Hug

Ир, малкото Б. яде като цяло, но 4есто прави се4ено на някои храни. Днес си хапна добре, но някой път разиграва циркове на масата и тъй като брат му е проблемен с храненето ми идва нанагорно, когато капризите се удвоят.

Дани, 4удесно, 4е градината ви е потръгнала така добре, от болести няма да се отървете съвсем, поне да са по-рядко!
Е4емикът на горното око на Бибиткп определено расте, все още е активен, за4ервен е и не знам колко още смята да расте това 4удо, може и да тръгне да се пука. Rolling Eyes През януари ще го водя пак на о4ната лекарка, за да проследим развитието му.
От днес и аз се сдобих с е4емик Crazy, малък е. На мен от време на време ми излизат, не ги третирам с нищо ве4е- из4езват си сами.

И при нас днес бе навалял първи сняг, направихме снежен 4овек, макар и снегът да не бе много. Радостта на голямото Б. , 4е имаме сняг, бе голяма- миналата година зимата бе мека и снежинка не видяхме. Дано се задържи снежно, 4е и шейна да покараме.

# 651
От друга страна сигурно и аз бих се цупила, ако ММ отказва да изкара Коледа с майка ми

Скрит текст:
разбира се, че ситуацията е супер тъпа и аз съм в ролята на черната овца. Rolling Eyes
обаче има допълнителни причини, поради които отказвам да ходя там.
свекърва  ми готви само за себе си и мъжа ми и аз трябва да пазарувам и готвя за мен и Тим. обяснението е, че сме капризни, не ядем много неща и не знае какво да ни сготви.
за мен е логистично сложно да влача продукти от нас или да купувам всичко наново за там. отделно, че тя не се занимава с Тим, т.е. пазаруване, готвене - всичко с него. та ми е по-лесно да си стоя вкъщи, поне знам със затворени очи кое къде стои. Mr. Green
това е един аспект, има и други, но са много лични вече... Whistling

Бибит, преди и на мен ми излизаха ечемици и ги търках със златен пръстен.

Калалили, честит имен ден със закъснение!!!  Hug

откак Тим получи новото легло го слагаме да спи там. последните 8 месеца спеше при нас.  Crazy
заспива, но към 1.00 се събужда и пак идва. застава до леглото и започва да ми обяснява как не искал да спи повече. като го попитам дали ще се гушне при нас и отнася веднага плувката  Whistling незнам кога ще осъмне в неговото си легло.

# 652
  • на брега на морето
Честито Рождество на всички! Hug Да сте здрави и щастливи! Hug  bouquet
Ще пиша набързичко, по-нататък като намеря време пак.
Бибитка, много са сладки момчетата ви! Hug Йоан също е голям сладур! Hug
И ние изкарахме много добре Бъдни вечер и Коледа. Интересно бе докато отваряхме подаръците сутринта на 25ти. Кирил много се радваше. Фаворит му е касовият апарат, и редовно говори по микрофона.  Crazy
Скрит текст:
Борис го бяхме сложили в сгъваемата кошара, която стои близо до елхата. Беше буден през цялото време и се усмихваше.
Кирил, като малкия Бибитко, и той започна да прави капризи при храненето от едно известно време. Преди си ядеше абсолютно всичко(и манджи и т.н.) и винаги е бил ящен. Сега също е ящен, но отказва неща, които е обичал преди. Например пълнени чушки с голям зор си куса...Мисля, че това почна откакто тръгна на градина. Не зная как е в немско, но тук в градините ядат най-общо казано-сухоежбина. Т.е. няма готвено, ами ядат сандвичи на обяд и следобедна закуска- плод, кис.мляко, пак някоя филийка или бисквити( ooooh!). Той закусва вкъщи(на градина е от 9 до 15ч, аз ходя да го карам и прибирам, с бебето). Та откакто тръгна на градина почти не иска да яде манджи и супи(обичаше супи), ами фаворит са му кремвирши, тортили, пърж.картофки и любимият му кашкавал. Crossing Arms Само на паста все още се навива. И лошото е, че все гледа да се самообслужи бъркайки из хладилника и шкафа. И се сърди и тръшка някой път, отказва категорично да яде нещо друго. Една приятелка ми беше разправяла преди за нейното дете така. Че като тръгнало тук на градина, и спряло да яде манджи. Надявам се да е някакъв период и скоро да отмине. Rolling Eyes
Бебчо продължава да е много кротичък, ами това е засега от нас. Hug

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 17:37 от Мелина_3

# 653
Здравийте мами!
И аз да се разпиша Grinning
Първо да кажа Калалили,пак си се престарала с приготвянето на РД.4удесни снимки ,4удесни де4ица видях!
Бибитка много са ти готини децата,а големия наистина като поет застанал Laughing
Брюксел,много сладък Йоан4о Hug
Ася,според мен правиш грешка да му предлагаш да спи при вас.Казвай му"а не,вече си имаш голямо легло като нашето и всеки си спи в него"Аз така направих и дадох примери и бързо свикна,не знам дали ви казах но от няколко месеца преместихме кайл в децката при кака си и той в неговото легло и кака му в нейното.Проблеми няма,като кажа лягайте и всеки по леглата:)
Аз имах много натоварена коледна седмица,пълна програма с уроци от 9-7:30 заради по4ивните дни,а за по4ивните дни имахме гости от Алабама и познайте как си по4инах,та и на връх коледам имах и гиг ooooh! вече у нас ми викат пепеляшка,прибирам се от работа и хоп в кухнята,от кухнята отивам на работа абсолютна лудница.
Но пък успях да направа трапезата и за бъдни вечер и за коледа.На голеда ни дойдоха още едни приятели които току-що се сгодиха и ни изненадаха със сладка ракия да ни поканят за кумове.Та догодина септември месец съм на сватба да комувам SunglassesСега трябва да се разтърсвам да чета какво правят кума и кумата на сватбата Laughing
Ние нямахме кой знае какви подаръци под елхата,Мони си беше поръчала книги,,дядо коледа и донесе цялата поредица и тя беше ужасно щастлива и имаше едно механично коте,иска детето коте но все още не съм се навила но се замислям да взема едно до година SunglassesКайл получи пушка,говори за каубойска пушка от 2 месеца,постоянно я разнася и един динозавър,мърдащ се,в магазина много му се спираше ама тук от време на време играе с него,но важното е че децата останаха доволни,
Тази седмица програмата ми е същата,но поне по малко ще се потготвям за празниците,ще си празнуваме сами унас.Миналата година си направихме голям купон,и тази ще е така:)

Хайде мами,приятно посрещане на новата година от мен! Hug Hug Hug

# 654
  • USA
Привет момичета,и благодаря за поздравленията,аз даже не успях да се добера до компютъра да ви почерпя Wink
Бибитче страхотни са и двете братлета и каква коса само има малкия роден е за момиче Simple Smile А бати наистина е доста слабичък.Умник ти е той!
Брюксел много ви се радвам ,че се забавлявате и най-после си почиваш,че се смаза от работа ти!Ама как се наемаш да готвиш за толкова хора не знам.
Ася отлично те разбирам както и ситуацията в която си.Нашата е подобна,но аз отказвам да ходя на гости и я каня тя да дойде ако иска и да си донесе манджи ,че тя пък млечни не ядяла  Rolling Eyes
Мелина едва ли е от градината отказа на любими храни.На тази възраст и лекси започна да ми прави същите номера.Малко по малко отказа всякакви супи и течни яденета.Минаха периоди на отказ на любими храни,после реши да опита други които преди не искаше,хареса и пак отказа,с две думи яденето е мъка.Спрях да се боря обаче.Мъкна го с мен на пазар и го карам да си избира той какво иска да яде и после му го сервирам.Понякога яде понякога не е във възторг и го оставя,но поне опитва.
Ир за суха кашлица пробвала ли си да си вариш ленено семе?Пие се отварата от него и действа отхрачващо.Дано се оправите бързо! Hug
Дани много кофти с тези вируси! Как се справяш с училището като е болна Йо?
Люци твоята почивка кога бе мила? Като ти слушам програмата и вече не искам да се обаждам ,че ми е тежко  Laughing Макар че на мен ми е тежко от недоспиването де...
На Андрей сопола и кашлицата се засилиха и ми се струваше ,че хърка и пак му включих инхалатора.На лекар не съм го водила и се надявам да се справим без лекарства този път.
Направихме престъпулката вчера.Андрей си избра глобуса и не го пусна много време Simple Smile после го пуснах за втори избор и си хвана едновременно един диск и тенис топка Simple Smile С една дума момчето си пада по топките и това е Simple Smile Изобщо не се колеба като Лекси и питката ми не я и погледна а много и се старах Simple Smile
Ново двайсе при нас Лекси се оплаква от време на време ,че го болят краката ,но като го питам къде не може да каже.Тези дни си търси и за хапване повечко ,та го отдавам на скок в растежа,но все пак ме притеснява и го наблюдавам.
Хайде оставям ви за да свърша по нещо,че всичко мен си чака Simple Smile

# 655
Цитат
Брюксел много ви се радвам ,че се забавлявате и най-после си почиваш,че се смаза от работа ти!Ама как се наемаш да готвиш за толкова хора не знам.

Кали
, аз обичам да готвя стига да знам какво. Най ми е омразно да мисля какво да сготвя. Виж, кажи ми искам това, ставам и го правя.
За утре направих едно Тирамису (вече е готово) и отлежава на студа на терасата.
Млечната салата ще я направя утре, но тя е много бърза, тъй като млякото е готово, изцедено.
Руската салата е почти готова и тя. Йоан наряза морковите (или по-точно ги направи на разкашкано пюре), всичко останало е просто да се нареже на дребно.
Омесих каймата и ще направя кюфтета за месно-ящните. И всичко е готово.

Не обичам никакви полуфабрикати и всичко готвя, и съм свикнала. Обичам да посрещам гости и много бързо мога да сложа масата.

Дани, дано се размине адашката и да празнувате по здраво.

Люци, ние двете с тебе, еййййй работохолички ще си умрем, да знаеш....

Ася, и ние имаме проблеми с Йоан със спането. На седмица изкарва по една цяла нощ в собственото си легло. През другото време се събужда към 3-4 часа сутринта, и аз го взимам при нас. Иначе не се спи. Не ни пречи това взимане, а и ни позволява да си поспим и ние. Но ми се иска да си спи по цяла нощ в леглото.

Мелина, съчувствам ти. За радост, тук има готвено - топла кухня и ние сме записали Йоан. Та на обяд яде топла храна. В къщи яде определени храни, но които ние си обичаме. Готвено яде, но от извесно време забелязвам че яде все повече бисквити, и т.н. Та след нова година ще си остане само на бисквитите буквички и всичко останало, ще ме извини, ама ще си остане по щандовете в магазините.
Как е Борис? Спокойно бебе ли е?

Бибитче, ето малко обяснение за трапезата на земята:
Скрит текст:
Традиционната трапеза на Бъдни вечер е постна, тъй като с нея завършва 40-дневния Рождественски пост. По стар български обичай ястията са нечетен брой – 5,7,9 и т.н – пита, варено жито, ошав, фасул и т.н. Макар и постни тези ястия са празнични, вкусни и питателни, приготвени от сръчните ръце на българката. На трапезата присъстват в натурален вид и традиционните плодове, които ражда земята ни – ябълки, круши, дюли, орехи, грозде, царевица и т.н. Всичко, което ражда земята се предлага на Бога за благословение и се освещава с молитва, която традиционно се произнася от главата на семейството (най-възрастният мъж в къщата). По примера на Христос и Неговото крайно смирение, коледната трапезата се постила на земята. Поднесените ястия се кадят с тамян, прочита се молитва, с която започва празничната вечеря. Към полунощ по традиция във всяка християнска къща влизат коледарите – по примера на пастирите, те разнасят благата вест за Христовото раждане, пеят коледни песни и изричат благословии за дома и стопаните му.

Ир, как сте вие? Надявам се и вие да не сте болнички и да празнувате здравички.

На Йоан изследванията излязоха: пак е анемичен, и пак започнахме да му даваме желязо. Всичко останало е ок. За разлика от моите изследвания: ще трябва сериозно да се замисля за килограмите и от нова година съм се зарекла че ще трябва да се хващам да влизам в "норма" че не се живее вечно изморена.

Ако не си "пишем" повече тази година, жела на всички:

ЧЕСТИТА НОВА 2015-ТА ГОДИНА. Много здраве, щастие, усмивки, детски глъч, още бебета и любов.

# 656
  • Немция
Моми4ета, пожелавам ви едно весело посрещане на Новата Година, здрава да е и късмет да има!

Ася, моят е4емик май из4езна, за златния пръстен знам ина4е, но рядко съм го прилагала- както писах, забелязах, 4е си из4езват и без да ги третирам.
За свекито- 4ела съм, 4е е образ голям, проблемът е, 4е не може съвсем да я за4еркнеш от живота ви. Ще трябва да измислите някакъв компромис, който да урежда и теб, и мъжа ти.

Ние имаме в детската стая на голям Бибитко още едно легло, става за големи хора като нас и когато се събуди през нощта от кошмари, вика някой от нас да спи при него, в стаята му, на спалнята отдааавна не е спал. Така 4е защо не помислите и за такъв вариант, например да имате резервен матрак в стаята му.
Люци, по-лесно е, когато двете деца спят в една стая, може би малкият не изпитва голяма нужда да спи до родителите си, когато усеща в стаята присъствието на сестри4ката му.

Мелина, може би и ние другата година ще вземем на дребното касов апарат, в морето от игра4ки сме пропуснали тази джаджа и със сигурност ще бъде приета добре и от малкия, и от големия.
Малък Бибитко не е записан на обяд  в ДГ, само закусва там. Обядът е топъл ина4е.
Забелязвам, 4е към оризовите ястия е станал капризен(както и пълнен пипер като при вас Wink), но общо взето се храни много по-пълноценно от батко му, само дето е с гореща балканска кръв и нежеланието му да яде нещо го 4уват сигурно и съседите Wink.
Скрит текст:
Не съм писала, 4е с голямото Бибит4е по4нахме един  вид терапия на храненето, по-скоро майката я терапират Mr. Green, тоест с мен се разговаря на 4 о4и и аз изпълнявам разни предложения от терапевтката. Детето бе доскоро с мле4на алергия и това е една от главните при4ини за възникване на проблеми с храненето.

Брюксел, да ви е вкусно... и забавно на празника. Гледай все пак да си по4инеш през празни4ните дни. Simple Smile

Калалили, 4естит ви пътешественик с топка под ръка! Wink
Дано овладеете кашлицата и сополите!
За болките в краката може наистина да са от усилен растеж. Лекси има ли плоскостъпие?

Моми4ета, благодаря ви за милите думи за децата ми!:hug:

Засега толкова от мен, 4е зарязах кухнята, за да драсна някой ред тук. Mr. Green

Догодина, до амина! Grinning

# 657
  • на брега на морето
Добре сте вие с топлите обяди в ДГ. Аз все се чудя как норвежците израстват такива големи и като цяло нямат проблем с кг, предвид повсеместната им сухоежбина. Явно е до ген.
Брюкселес, спокоен е Борис, направо е душичка. Heart Eyes Вообще не мога да се оплача. Simple Smile
Весело посрещане на НГ от нас! Hug И много късмет през новата 2015 година! Hug  bouquet

# 658
привет в последния ден на годината  Hug

Калалили, благодаря, че сподели. по едно време реших, че аз съм задно колело и все аз попадам в подобни ситуация.
бързо подобрение на малчуганите, Тим също се бори с една кашлица, 2 пъти повръща от кашляне...
яде ли Лекси храни, богати на калций?
аз имах растежни болки, боляха ме ставите. ужасно беше.

Скрит текст:
преди сме канили свекървата и свекъра за Коледа, но те идват за 3 часа. канили сме ги и без повод - отиват и се наяждат в някой магазин (има евтини ресторанти вътре), дойдат за кафе и постоянно повтарят колко са преяли  Rolling Eyes
като почина свекъра, мъжът ми канеше няколко пъти свекървата и тя нон стоп стоеше затворена в стаята или стоеше в задната градина с книга в ръка и питаше Тим: мама къде ще те води сега... Rolling Eyes
като сготвя - няма нужда да готвиш. като не сготвя - няма ли да ядем?! ooooh!

Люци, няма как от един път да му забраня да идва да спи при нас. последните 8м. спа между нас. след смъртта на свекър ми ситуацията беше сложна. не исках допълнително да стресирам детето или нас с разни възпитателни драми.  Peace

Брюксел, от какво е анемията? нали добре си хапва Йоан? аз взимах по време на бременността един сироп Kräuterblut, има го в ДМ, но можеш и да го поръчаш. сладък е и приятен на вкус и не води до запек.

за играчките - касовия апарат и при Тим е хит, но той имаше тази занимавка в яслата и не искам да взимам дублиращи се игри.

пожелавам ви весело посрещане на новата година и успешна 2015г.!!!  Hug

# 659
  • Rennes, France
Весело посрещане на Новата 2015г! Пожелавам на всички вас и семействата ви сбъднати желания   bouquet

Другата година ще се включа по темите Hug

Общи условия

Активация на акаунт