Мъници от всички страни, добре сте дошли!

• 36 634
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • на брега на морето
Голям Б.  по принцип не ака в ДГ, онзи ден ми заяви как се стиска, когато е там- ходи само да пишка. Добре, 4е не е по цял ден в ДГ, 4е да не го мисля. Чувала съм и от други майки, 4е децата им избягват по ДГ и у4илища да вършат голямата работа.
И Кирил не ака в ДГ. Ака или сутрин(аз го водя в 9ч, та обикновено има време да я свърши тази работа преди това). Или вечер, а някой път и сутрин и вечер. Все още иска на гърнето да ака. А там имат само тоалетнички, но мисля, че не е само заради това.
Брюксел, да, нека си хапва детето, по-добре ящно дете. И Кирил някой път ни изумява с апетита си, много му се радваме. Simple Smile  Hug Особено пастичо, мусака или лазаня-омахва по-огромна порция от моята. Laughing

# 706
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет...

глътка въздух след динамичен уикенд, Тим ни спира тока  Shocked

Брюксел, 2 седмици е свикване, днес започна втората седмица. днес беше на половинчасовата сбирка на групата, но я саботираше. не поиска да седне в кръга и чат-пат крещеше: искам да избягам, искам да съм шумен, искам да счупя всичко  Whistling иначе си играе с кеф там, но за закуска трябва да стоя там, после ме освобождава да си ходя. четвъртък и петък ще го запиша и за обед да видим как ще е.

при нас е все така ветровито, направо ураганен вятър, незнам как живеят хората по крайбрежието!
вчера решихме да излезем, но на Тим му стана студено на ръцете и голям театър направи.
следобед го облаках, сложих му и ръкавици. 20 мин. театър на 100м. от нас. искаше да го носим. той сяда на земята и обяснява, че нямал крака и не може да върви  hahaha това започна да го прави след като изпробва тетаъра с болките, но аз му казах, че ще идем на лекар да го прегледа и сега за по-сигурно му изчезват краката  Joy та рев, театър, заплахи... накрая една баба мина и му каза нещо, той млъкна, хвана баща си за ръка и вървя мирен. беше час и половина навън, накрая му посиняха бузите, обаче навън иска... Crazy
иначе говори до несвяст на слушателя...

сега е и в някаква фаза на опознаване на тялото. постоянно обяснява как иска да съблича гол приятеля си и да го гъделичка. преди баня гол танцува туземски танц из къщата и крещи, че е гол да идем да го гледаме. Crazy като се къпе с баща си и дръжи да си играе с генилатиите му... Crazy при мен не проявява интерес, само се радва неистово на гърдите ми ooooh!

за яденето - и той е в ящен период, ама нали малко неща яде, та е трудно. вчера след дългата разходка опука 2 купички супа с макарони (правя зеленчукова супа и прецеждам и давам само бульона). редовно ми вика: искам да ям. като го попитам какво иска и ми вика: какво обичам да ям?  hahaha
хит е чипс от kale. на малки парчета, омачкан с олио и соев сос и малко сусам. после на 80С изсушен. голямо ядене пада, давам, че има витамини, а нали не яде плодове и зеленчуци... Whistling

# 707
  • UK
Ася, с глас се разхилих на описанията на деянията Тимови - младежът е характер та дрънка. Жив и здрав да е, може и актьор да стане или писател....абе няма да е скучно покрай него.
Нас утре ни чака първо ходене на градинка, но едва ли ще ме оставят да стоя твърде много с него - все пак имахме една пробна сесия миналия месец. Много ми е напрегнато, като че ще се явявам на важен изпит  ooooh! В сряда патуваме до Германия за няколко дни и младежът няма търпение да се вози на самолета  Party  - ще гледам това да използвам като аргумент ако се наложи... Та ще е интересна седмицата  Peace
Ще ви информирам как сме с приспособяването. Хубава седмица ви желая   bouquet

# 708
  • София
И аз се забавлявам искрено с разказите на Ася-
Тим е голям умник, винаги има с какво да ни зарадва!  Hug

Успех с градината на Ди!
Peregrina, разбирам тревогите ти-ще свикнете и двамата с промяната, по-бързо от очакваното.
Прегръщам те!
Hug

# 709
написано звучи весело, ама да ви кажа вечер нямам сили...
май трябва да се замисля дали не ми липсва някой микроелемент или просто студът ми изпива силиците...

вчера дойде приятелчето на гости, което Т. иска да съблича  Mr. Green
хем си играят заедно, хем току започнат да се бият... Crazy
понеже е много ветровито и изкарах хвърчила. реших, че навън е по-добре и малко движение и хем интересно с хвърчилата. уви, децата не прозряха моята идея и хвърчилата ги ползвахме аз и другата майка  Crazy
за сметка на това двамата решиха да поливат градината и резултатът е 2 чифта мокри обувки и панталони... биеха се кой да пуска водата  Crossing Arms

# 710
  • Немция
Здравейте!

Перегрина, да си изкарате добре на немска земя!
За свикването в ДГ- ще се полу4и, и ти ще се свикнеш, и детето! Hug

Ася, как е Тим в момента с яденето в ДГ?
Моите Бибитковци умират от желание татко им да ги гони, да ги плаши и да им реве като динозавър, докато с в банята. Стана задълижителен ритуал напоследък, не искат да се къпят , преди баща им да им изска4а като звяр иззад вратата. Mr. Green

Идеята за хвър4илата в това ветровито време е супер!

В4ера имах два разговора в ДГ относно развитието на децата- един плануван и един неплануван.
Набързо ще споделя, 4е нямам много време.
Първо- плануваният разговор във връзка с малък Бибитко- слаби места - недостът4на самостоятелност. Защото не умеел да се обли4а и събли4а, само обувките. Казах, 4е на 2 и половина години за мен тези умения не са толкова важни, но окей- ще работим над тях. Отговор- работете над това, той не е бебе ве4е и още "Да не би да ви се иска още едно бебе?" Shocked

Друго- когато го му сменяли памперса им направило впе4атление, 4е детето не се обръщало от гръб по корем ooooh!, да не би да има проблем, педиатърът забелязал ли бил нещо? Как може да се правят мащабни изводи, защото детето не реагира в момента, както на тях им се иска Rolling Eyes. А Бибитко е здраво, право дете, обръща се, но явно не и на повивалника в ДГ.

Друго- на закуска не си отдръпвал стола сам назад, стоял, докато някой му го издърпа. Отделно кутията за закуска не си я бил отварял сам. Това е липса на самостоятелност. Crossing Arms
Вси4ко това бе казано в мил тон, но вътрешно се раздразних как с ровят в дреболии....
Обмислях да записвам скоро дребното на обяд в ДГ, но за пореден път се отказах.
След лятната ваканция може би, когато стане на 3.

Следобедът взех баткото, който днес беше обядвал в ДГ- едната у4ителка искаше да се посъветва с мен на 4 о4и относно капризите на хранене на голям Б., защо е толкова труден, как се храни у нас, 4е им е трудно с него, как постъпват с него на обяд и дали мога да дам съвет..... Нямам да разказвам подробности, но ве4е през юни имахме тежък емоционален разговор с у4ителките, които първона4ално ми предлагаха да го отпиша от обяд в ДГ, макар 4е ходи само 2 пъти седми4но на обяд там. Rolling Eyes В крайна сметка пак си ходи 2 пъти седми4но, за общото благо, но за съжаление това ще го дъв4ем кой знае колко пъти до приклю4ването с ДГ на голям Бибитко.

Излишно е да казвам колко ме натовариха тези разговори.... От година на година имам все по-малко желание за тези заклю4ителни разговори в ДГ.

# 711
Бибит, много са дребнави при вас....

Тим също не се съблича/облича сам, но до сега не е било тематизирано.
кутията сам си я отваря и сервира и отсервира...
за храната - яде там само за закуска, нося я аз, само в четвъртък имат Buffet, яде мюсли на сухо и пие вода  Crazy

исках тази седмица четвъртък и петък да го запиша на обед, но ми казаха да изчакам до другата седмица, че в 11.30 се строявал на вратата да ме чака и да не му дойде много още един час да стои там. при цена 3.50 за порция, честно казано бих го оставила да обядва вкъщи, отколкото да плащам и да не яде... до когато мога де... Whistling

# 712
  • Немция
И голям Бибитко кара на сухо мюсли(не знам дали е окей за стомаха, но...) и предпо4ита вода- както и храната трябва му е възможно суха- сухо сварени картофи, оризи, просо, булгури и про4ие.

# 713
да, и Тим е така.
бях накиснала кашу и той го пипа и вика: не е сухо, не искам... Twisted Evil

незнам дали е ок за стомаха, запек няма. смятам утре да направя гранола: basis müsli  на Alnatura, Dinkelpops, разни семки и ядки, Apfelmus или от друг плод. обърква се и съхне във фурната, растлано в тава. става на малки купчинки и може едрите части с ръка да се ядат... така вкарвам малко плодове....

понякога яде крем-супи, като съм му дала крутони или печени филийки да си ги топи вътре.

# 714
  • на брега на морето
Бибитка, Hug разбирам раздразнението ти. Аз не зная дали бих изтърпяла подобни коментари. Twisted Evil Вероятно бих стигнала до там да сменя градината. Peace

# 715
здравейте мами!
влизам на бързо и не по темите за което се извинявам,ама ви чуствам близки и искам да споделя.
както бях споменавала,мъж ми се беше захванал с много голям проект който костваше много жунлиране с децата,мое екстра време и общи нерви.Както и да е.
Тук в Калифорния и по-точно в Лагуна Бийч се организира всяко лято най-големия Арт фестивал за художници и склуптори.Над 250,000 посетители,звезди от всякакъв ранг  и хора от целия сват идват да си копуват арт.Всяка година артистите които иска да участват минават през два етапа на оценяване от жури което се мени всяка година.Първият е дигитално жури което се отсява още от снимките,и тори етап е артиста трябва да представи 3 работи на живо.Тази година кандидатите бяха на 400,втори етап бяха 120 артиста за 18 нови места.
С гордост искам да се похваля че мъж ми е поканен да си представя и продава работите на фестивал,като е и единственният българин успял да влезе там:)
пускам линк на блога на мъж ми ако ви е интерсено и ще пусна линк  на сайта на фестивала
Скрит текст:

по- нататък ще се включа по темите

хайде мами  приятна седмица! Hug Hug Hug

# 716
  • Калифорния, САЩ
   Честит РД на Андрей, да е здрав, много палав и успех във всичко!!!

Ася, много забавно, но отстрани, искрено ти съчувствам. Явно нашите диванета са от една порода, дупе да ни е яко!
    Бибитче, ужас, аз незнам как ще реагирам в твоето положение. Не бих им останала длъжна поне с приказки. Сила, майче!
   Брюксел, а ти изобщо говориш ли на Йоан на български; когато сте с таткото тримата  коакъв език използвате?

# 717
  • USA
Честит трети рожден ден на Андюшата! Да е здрав,все такъв умник и мама много да се гордее с него!
Ир може Ванката да е бил преуморен,нещо.Лекси има периоди в които е някак уморен и си наваксва със сън и иска да си е в къщи.АЗ все го мъкна някъде,той винаги казва ,че не иска,но после едва го прибирам в къщи Rolling Eyes
Ася и аз все съм пълна с идеи как да си прекараме чудесно,но 3 годишните все намират начин да ги саботират.Вече не правя сбирки у дома,защото ми идва много натоварващо.Избягвам и да ходим на гости.Винаги става война за играчки и съм като арбитър.Лекси е много разбран,но и той е на 3 и често трябва да му се напомня.С едно детенце много хубаво си играят винаги,но като ни дойдат на гости,Лекси иска да се гонят или играят на криеница,а на другото са му интересни чуждите играчки и не ще да се гонят.Лекси започва да го дърпа и става войната,а на неутрална земя просто ми стоплят сърцето как си играят.За игрите в двора ми е толкова познато  особено калната част hahaha
Бибитче не знам за какво те занимават с глупости.Лекси нарежда 8 големи пъзела за 20 минути ,но не иска и да се опита да си свали дрехите Rolling EyesОт скоро иска да се закопчава сам на седалката,но само през гърдите може.Като цяло няма да се разсърди и ако реша да го храня,рядък мързел е.
банята ми е любимата част от деня Simple Smile Лекси преодоля страха да му мия костата покрай Андрей.Къпя ги заедно във ваната и накрая половината вода е отвън  ooooh! След баня и у нас ритуала е да ги гоним голи или Лекси с халат,та сега поръчах и на Андрей,че и той копира брат си във всичко Crazy Баща им ги гони идо като ги облечем е лудница.
Люци страшни таланти сте и двамата с тм! МНого успехи ви желая!

# 718
  • София
Честит празник на Андрей!
С пожелание за много здраве, късмет и безгрижно детство!

Аз от вчера съм на лекции и ще ви навестявам по-малко.
 Йо е на "бабина градина" за първи път и мноооого ѝ харесва.
 Стискайте палци да се справя-успоредно с ученето търся и работа...
Praynig

П.С.: Почерпете се и за здравето на голямата ми дъщеря-днес навършва 15г

# 719
честит рожден ден на Андрей!!! да расте весел и щастлив и сред много смях (това няма как да не предотврати при толкова голямо семейство!!!) Hug

Люци, поздравления!!!
супер нещо е когато многото работа и талантът са оценени!!!

Калалили, сподели идеи за занимания... сега Тим като не спи следобед и се чудя какво да правя с него.

Общи условия

Активация на акаунт