Седми клас преполовихме - заедно тревожихме се и се веселихме! - №41

• 47 575
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • София

Да ми препоръчате нещо, явно ще работим вкъщи допълнително.

Ние имаме това:

http://www.book.store.bg/p49873/transformirasht-prerazkaz-tova-e … ntonio-ginev.html

и аз го харесвам. Довечера мога да погледна какво по-точно се казваше за преразказ от името на неутрален разказвач и пак ще пиша.

# 151
  • В тъмната гора.
tufche, ако имаш възможност би ли сканирала тази книжка. И аз мисля, че тя е най-добра от изложените в стор.бг. За ваканцията синът ми трябва да направи няколко преразказа,  а няма начин като я поръчъчам онлайн да пристигне за два-три дни. Сигурно накрая на другата седмица ще могат да я доставят.

# 152
  • Карлово
За ваканцията синът ми трябва да направи няколко преразказа,
И у нас ще се правят преразкази, ама хич не ще да прави план и края на преразка е все претупан. Не ще и поправка да направи, та се чудя има ли смисъл от тези мои амбиции.

В Пловдив има ли още грип?  Студът не изби  #2gunfire ли вирусите?

Видях бележника. По доста предмети  срочни оценки няма.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 13:04 от chatNoir

# 153
  • Пловдив
Че в Пловдив има ли много грип? Тук даже и грипна епидемия не обявиха.
Да не казвам, че в класа на моята дъщеря от 2 седмици са с присъствие на 100 %.

Нямат срочни оценки по предметите с 1 час седмично ...

# 154
  • някъде ... тук ...
нямат, щото са имали по веднъж седмично - по спомен географията е 1 час единия срок, а другия - два, с друг от предметите е обратното (ама кой беше newsm78)

# 155
  • Карлово
При нас биология и георафия бяха по 2 часа, а история и химия по 1, както и музика, ДБТ, ИТ.
По ЗИП-овете отделни годишни оценки има ли? По СИП-овете видях, че има.

# 156
  • Русе
пуснах част от отговорите на ПИ по БЕЛ. Другите са дъллллги и описателни.

# 157
  • София
tufche, ако имаш възможност би ли сканирала тази книжка. И аз мисля, че тя е най-добра от изложените в стор.бг. За ваканцията синът ми трябва да направи няколко преразказа,  а няма начин като я поръчъчам онлайн да пристигне за два-три дни. Сигурно накрая на другата седмица ще могат да я доставят.

За съжаление, нямам скенер на разположение. Ако е до няколко преразказа, може да е от всяка книжка с разкази.

# 158
Акулска стръв , да ви е жив и здрав рожденика! Много успешна година !

# 159
 nbirthday Акулска стръв да ти е живо и здраво момчето и да се класира най-вече по първо желание!

# 160
  • София
Да почерпя виртуално- моето диване днес става на 14 години. Много бързо порастна, поне на външен вид.
Срокът приключи с 4 по мат и 5 по Бел. На пробния изпит в СМГ 4,37 - като цяло не съм доволна.
Е, да ти е жив и здрав и мнгоо успешен за напред!
Е, ми прекрасни резултати, като знам от къде тръгнаха с моят син заедно! ooooh!
Моят мързеланко е с 3 по мат и 4 по БЕЛ! ooooh! #Cussing out
 Така, че водите с едни гърди резултата! Simple Smile

# 161
Тъй като има голям интерес към скалата за изчисляване на оценки отделно за двата модула, предоставям тези, които аз имам. Отново с уговорката, че смятам тези скали за не особено надеждни и напълно излишни в хода на подготовката и оценяването на теста и преразказа.

Скала за преобразуване на точките в оценки І модул(тест)
до 13 т вкл -  слаб 2
14-23т        - среден 3
24-33т        - добър 3,50
34-39т        - добър 4
40-47т        - мн.добър 4,50
48-56т        - мн.добър 5
57-61т        - отличен 5,50
62-65т        - отличен 6

Скала за преобразуване на точките в оценки ІІ модул(преразказ)
до 9 т слаб 2
10т  - среден 3                                                      23т  - мн.добър 4,625
11т  - среден 3,125                                               24т  - мн. добър 4,750
12т -  среден 3,250                                               25т  -мн.добър 4,875
13т -  среден 3,375                                               26т  -мн-добър 5                                        
14т -  добър 3,50                                                  27т  - мн.добър 5,125
15т -  добър 3,625                                                28т  - мн.добър 5,250
16т -  добър 3,750                                                29т -  мн.добър 5,375
17т  - добър 3,875                                                30т  - отличен 5,50
18т  - добър 4                                                       31т -  отличен 5,625
19т  - добър 4,125                                                32т -  отличен 5,750
20т  - добър 4,250                                                33т-   отличен 5,875
21т  - добър 4,375                                                34т -  отличен 6
22т  - добър мн.добър 4.50                                  35т  - отличен 6

Още веднъж:не гарантирам истинност на скалите, само ориентировъчно!

# 162
  • Пловдив
Ън, прави се формула, след като се определи за колко точки ще се пише 3.
в твоя случай, ако се пише 3 за 14 т. формулата би изглеждала така

(точки - 14)/(65-14) х 3 + 3 /мразя да пиша формули във форума/
т.е. (точки - 14)/51 х 3 + 3

за преразказа - ако се пише 3 при 10 т.
(точки - 10)/(35-10) х 3 + 3
т.е.
(точки - 10)/25 х 3 + 3

миналата година на НВО пишеха 3 за 18 т.

Но в крайна сметка в твой предишен пост беше казала, че е важно да се следят точките, а не преизчисляването им в оценка.

# 163
Аз открих някакви  презентации от 2011 и 2012, където точките за среден на първи модул и по двата предмета са повечко. През 2012 - 18, а през 2011 - 16. Скалите се различават и в останалите интервали, но това е обяснимо, доколкото всяка година формулата се променя и става ясна, знаете кога.  Mr. Green

# 164
  • София
tufche, благодаря ти, допада ми помагалото, най-вероятно още днес ще го поръчам.

Качих в пощата пробния по БЕЛ в СМГ, не стана с кой знае какво качество, но
мисля, че е приемливо.

Разгледах и подробно работата на младежа - аз се тюхкам за тезата и преразказа,
той прави купища елементарни грешки на упражнения, които никога не бърка вкъщи  ooooh!
За съжаление не ми донесе оригиналния текст на преразказа,
сравнявах работата му с текста в Читанка, но доколкото разбрах, на изпита е бил даден със съкращения.

Акулска стръв
, много успехи на порасналото момче!

Общи условия

Активация на акаунт