Седми клас преполовихме - заедно тревожихме се и се веселихме! - №41

• 47 560
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Не ползвам тези скали изобщо, просто ги имам и ги пуснах. Аз карам на точки и обсъждам тях с децата, оценка пиша на ПИ върху двата модула и изчислявам по формулата, която и тук се знае.
Благодаря за ПИ в СМГ, сега ще го видя и аз.

# 166
  • Варна
Честит празник, Акулска стръв! Здраве и късмет на рожденика!
У дома грипната ваканция беше изкарана и с реално преболедуван грип, та едва днес младежът трябва да порешава задачи. За срочни оценки все още не знам. Дано на 5-ти да са на училище.

# 167
  • Русе
Май много се задълбахме в тези точки и оценки - съжалявам, че подхванах темата. Ън е абсолютно права, в това което казва. От всичко аз разбрах, че трябва да се стремим към минимум 60т. на теста и 30т.  на преразказа - другото за мен е неприемливо. това е.
Благодаря на ЪН за всички разяснения, беше ми много полезна и вече мисля, че съм наясно на какво трябва да се наблегне.

# 168
Маями,може ли телефона на школата?   bouquet

# 169
  • София

Нямат срочни оценки по предметите с 1 час седмично ...
В нашето училище нямат срочна оценка по физика и история.
Акулска стръв, да ти е здра и щастлив рожденика и да влезе в желаното училище!  bouquet
Дидева, бързо възстановяване на баща ти!

# 170
Здравейте!
Пише ви седмокласничка от Варна. Ако не е проблем може ли да се присъединя и да ви следя.

# 171
Дидева, бързо възстановяване на баща ти, а на теб сили   bouquet
Детето, само да е здраво, не го мисли, ще се справи!

При все камарите от помагала вкъщи съм си намислила да взема нещо конкретно за преразкази.
Снощи се оказа, че младежът не знае как да подхване трансформиращ преразказ от името на неутрален
разказвач, когато разказът е от първо лице и нищо не се казва конкретно за разказващия.
Накрая заедно стигнахме до извода, че трябва да говори за него като за детето, момчето (по подразбиране от контекста в конкретния разказ). И това го уточняваме в средата на седми клас  ooooh!

От предложенията в нета харесах това:
http://www.book.store.bg/p15205/prerazkazyt-podroben-sbit-transf … ilena-vaseva.html

Да ми препоръчате нещо, явно ще работим вкъщи допълнително.

На пробните по БЕЛ твърдо е заковал около петицата, ще ми се на преразказа да мръдне поне до 30 точки. Днес се надявам да им върнат пробните в СМГ и да го видя този труден тест.
Благодаря на elan за качествено сканирания тест по БЕЛ, приготвила съм го за ваканцията  Simple Smile

Да -добро е!Ние учим по него.Бях го взела за малката ,но и на баткото му помага доста.

# 172
  • София
Привет и от мен! На пробния в СМГ-5.071.На теста добре,но на преразказа издънка.Не мога да разбера защо така се получава, след като на последния преразказ в школата се е справила доста добре.Тя ми обяснява,че е била изнервена нещо.Не знам, сега чакаме пробните в Регалия.

# 173
Здравейте!
Пише ви седмокласничка от Варна. Ако не е проблем може ли да се присъединя и да ви следя.

Може,добре си доша!

# 174
Прегледах ПИ на СМГ. Много добър, изненадващо добър. Изтеглих го и ще го дам още утре да видя моите ученици как ще се справят. Мисля за преразказ към него да дам "Чувал тикви".
П.П. заповядай, Кате! Ще научиш доста неща, гарантирам Simple Smile

# 175
  • Русе
Carmela Biscuit, дали би могла да качиш и точките към отговорите, които знаеш естествено. Rolling Eyes ще съм много благодарна. то и аз да ги напиша на нашия пробен.

# 176
Дано! Добра ученичка съм и ще следя внимателно постовете ви. Май всички сте от София. Аз съм варненче...

# 177
  • София
Carmela Biscuit, дали би могла да качиш и точките към отговорите, които знаеш естествено. Rolling Eyes ще съм много благодарна. то и аз да ги напиша на нашия пробен.

Ето ги:
1 - 1
2 - 2
3 - 2
4 - 2
5 - 1
6 - 2
7 - 1
8 - 2
9 - 2
10 - 2
11 - 2
12 - 2
13 - 2
14 - 2
15 - 2
16 - 1
17 - 2
18 - 2
19 - 3 (?)
20 - 2
21 - 2
22 - 12 (?)
23 - 4
24 - 4
25 - 6

# 178
  • Русе
Благодаря Кармела, златна си.
Не сме Кате не сме, и Варненци има.

# 179
  • Пловдив
Дано! Добра ученичка съм и ще следя внимателно постовете ви. Май всички сте от София. Аз съм варненче...

Ааааа, не са само от София. Има от Пловдив, от Варна, от Русе ... абе почти отвсякъде.
И с приближването на изпитите групата ще става все по-многобройна и по-разнообразна /откъм местоживеене/.
Скрит текст:
Ако искаш да ти "сурна" малко пробни изпити, дай ми и-мейла на лични  Hug

Общи условия

Активация на акаунт