Как да излекуваме постоянната хрема

• 7 327
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте момичета! Детенцето ми ходи на ясла, по-скоро през половината време не ходи на ясла заради непрестанната хрема. Кажете ми вие как я лекувате. Всеки ден като се върне от ясла слагаме физиологичен разтвор и въпреки това нон стоп е със сополоки. От нослето по-късно се появява болка в ушите, кашлица и т.н.  Педиатърката ни изписва различни капки за нос, дори вече 2 пъти сме слагали коларгол. Преди успявах да излекувам хремата само с клеева тинктура и физиологичен разтвор, сега тази комбинация не помага. Няколко вида помпи имаме у дома, но нямам шанс да изсмуча сополите, защото се тръшка и не дава.

# 1
Ааа... По едно време казвах, че сополите са състояние. Въоръжи се със здрави нерви и дано да не се стига до усложнения.

# 2
 болки в ушите... това са усложнения от неизлекувана хрема  Wink

# 3
  • София
Обърнете сериозно внимание на състоянието на детето. Моята дъщеря беше същата, когато беше малка, и и откриха възпаление на третата сливица, искаха да я вадят, но ние не се съгласихме и се обърнахме към друг лекар, който ни каза, че с времето ще се оправи.
Така че, заведете детето на УНГ, може да е нещо от сливиците. Сигурно ще ви предпишат капки за нос или нещо за мажене на сливиците, на нас такова нещо ни дадоха, но не помня какво точно беше. newsm78

# 4
  • БУРГАС
На мен лекар Унг и то много добър специалист ми е казвал,че да се слага физиологичен разтвор в носа на малко дете е погрешно,каза,че те са за деца над 7-8 години.Каза ми,че докато слагам такива неща в носа на сина ми,той винаги ще има хрема.Спрях и след два дена я намаше хремата,която я имаше повече от месец.Та може и това да е причината при вас,спри всякакви такива води за няколко дни.Като цяло след като се разсополиви,много бързо му минава вече.Иначе за Коларгола съм чувала добри отзиви,но не съм ползвала,понеже се лекуваме с хомеопатия и избягваме капките.

# 5
Ще бъда по-сериозна - последно лекувах с правени капки, съдържащи АБ и КС. Давала съм и перорален АБ, ако се проточи по-дълго. И със шуслерови соли съм пробвала. На цинабсина не съм фенка, но просто моя опит с него не е положителен. Доволна съм от еуфорбиум спрей. Пускана ли е микробиология на секрет от носа, изолира ли се нещо? Категорично съм изключила ползване на капки с ксилометазолин, както и капки, които официално се водят за очи и уши. Давам имуностимулатор. Вечер след ДГ промивам нослето със сребърна вода. Ако явно е запушено нослето и диша през устата, ползвам виброцил, но стриктно броя колко дни го слагам. При моята дъщеря обикновено хремата е белезникава, рядко и то само сутрин жълтее, реално зелен секрет не съм виждала. Водена е на УНГ, да, проблемна й е третата сливица, но задържаме в някакво положение. По препоръка на ЛЛ на детето ползвам хипертоничните разтвори на куикс или Маример при хрема.

# 6
  • София
На мен лекар Унг и то много добър специалист ми е казвал,че да се слага физиологичен разтвор в носа на малко дете е погрешно,каза,че те са за деца над 7-8 години.Каза ми,че докато слагам такива неща в носа на сина ми,той винаги ще има хрема.Спрях и след два дена я намаше хремата,която я имаше повече от месец.Та може и това да е причината при вас,спри всякакви такива води за няколко дни.Като цяло след като се разсополиви,много бързо му минава вече.Иначе за Коларгола съм чувала добри отзиви,но не съм ползвала,понеже се лекуваме с хомеопатия и избягваме капките.
Подкрепям!
И аз слагах физиологичен разтвор на детето ми, и и отпушваше нослето, само за някакви часове, после хремата се увеличаваше.

# 7
Подкрепям!
И аз слагах физиологичен разтвор на детето ми, и и отпушваше нослето, само за някакви часове, после хремата се увеличаваше.
Това пък за първи път го чувам . newsm78

# 8
Да кажа аз как се справих - спирах детето от градина, веднага щом прокапваше нослето.
Перманентната хрема е заболяване, не състояние и трябва да се работи в посока на спиране на секретите, защото слиза към гърдите или отива към ушите.

Най-удачното е детето да се спре от ясла или да тръгне чак април-май. Ако това не е възможно поне да се спира, щом нослето закапе и да се следят секретите, да се пускат назални проби и при бактериален причинител той да се лекува.
Иначе - антиалергично, повдигане на главата по време на сън, изсмукване на секретите с помпа (няма не дава, тръшка се, ако трябва и насила, за здравето му е), отбъбване с Олинт 0.05% при вирусна хрема (сутрин и вечер, не повече от 5 дни!), включване на подсушаващи капки (от рода на Коларгол, но в % разтвор, който е съобразен с възрастта), когато е заднокапещ ринит, рибено масло, за да се предотвратят рецидиви към ушите и здрави нерви от страна на майката.

# 9
  • планетата Земя
1.Микробиология на носен секрет
2.Инхалатор
3.Търпение

Не всички деца могат да се справят с болестите в яслата.Ако пие АБ всеки месец и прави усложнения,е по-добре да го спрете.

# 10
  • в огледалото на живота
Подкрепям!
Аз също  Rolling Eyes

# 11
Нито коларгола нито физиологичният разтвор лекуват .Трябва си специалист  УНГ и сериозно лечение.

# 12
2.5год страдахме. Нито спахме, нито излизахме зимата, все изливах някакви илачи в нос, в гърло..... Сополите не спираха,кашлицата не спираше, и болката в ушите не спираше. На мен очите ми не можеха да се затворят от притеснение. Накрая вече не можеше и да диша нощем.
Та след 2год (детето беше на 4.5год) мъки, махнаха му 3тата сливица, сложиха тръбички в ушите, и заживяхме нормален живот цялото семейство. Само и единствено съжалявам, че не се случи това по-рано, и не му спестих всичките антибиотици. Но аз бях твърдо против операциите.

# 13
И моят син имаше подобен проблем когато беше малък. Носа му течеше и зима и лято. Наливах го с какво ли не, от лекарства до бабини рецепти - без ефект. Махнахме третата сливица и се оправи. Съжалявам че слушах педиатърката му ( и го мъчих месеци ), на която не и се даваше направление за специалист и ме залъгваше с глупостите си. Не че даде направление де, но това е друга тема.
Аз в момента имам същия проблем. Моето е алергия, която се опитвам да лекувам. И аз, като останалите смятам че трябва да се търси причината преди да се изписва каквото и да било.

# 14
  • БУРГАС
Подкрепям!
Аз също  Rolling Eyes
Да,и аз за първи път го чух,но факт е,че веднага даде резултат спирането на всякакви морски и прочие солени разтвори.След това хремата на детето ми е продължавала по няколко дни само най често и без никакви капки да му слагам,просто защото вече не му пръсках постоянно разтвор  ,само му духам носа.Той също има увеличена трета сливица,така че и за нас това е проблем.Доктора ми обясни,че един вод за да изчезне хремата сополите трябва да се сгъстят и да изчезнат,а нямало как да се сгъстят докато пръскам разтвор вътре.

Общи условия

Активация на акаунт