Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :)

• 78 100
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да споделя и аз:

Вечер:

1. Почистване с мицеларния разтвор на Bioderma, включително очите. Прочетох по-нагоре, че доста от момичетата се справят с по 1, максимум 2 тампончета, което при мен ще е цяло чудо, ако въобще стане  Laughing Аз използвам по едно за всяко око (през деня съм с очна линия и спирала на очите), и колкото е необходимо за премахване на фон дьо тена-а от лицето (в момента ползвам Even better на Clinique, който, поне за мен, е доста покривен) - горе-долу на 3-то тампонче вече не остават следи от грим.
2. След това следва 3-steps системата на Clinique (в моя случай за кожа тип 2): измивам с гелчето, после с едно тампонче минавам цялото лице в една посока без да повтарям (стриктно следвам указанията на консултантката  Blush) и накрая овлажнителя. Понякога, когато лицето ми е с повече комедони, вместо овлажнителя, на проблемните места слагам това гел-лосионче на Lush - http://www.lushbg.com/shop/product/product/path/206_159/id/621/% … -grease-lightning. Бих казала, че помага, но е добре наистина да се нанася само върху проблемните участъци, защото пресушава и опъва доста.
3. Околоочен крем - тази стъпка ми е ала "когато се сетя", защото при мен е по-скоро за превенция (на 25 все още няма нито 1 бръчица в тази зона  newsm44).

Сутрин:

Процедурата е същата, но вместо мицеларната вода, си изплаквам лицето само с вода и за финал - задължително продукт с фактор  Peace

# 46
  • Варна
Много полезна темичка  Simple Smile
Почти не се гримирам  Blush
Когато все пак съм с грим той включва ФДТ,спирала и гланц.Почистващият ритуал в момента:
 -вечер
1.Ако имам спирала-2 тампончета дегримьор на Лореал за очите и мицеларна вода на цялото лице.Ако нямам-само мицеларна вода.В момента ползвам 3- Нукс,Микса и Лореал.Изплаквам с вода.
2.Измиващо кремче,много меко и нежно с фини частици на Талго.Никога не търкам,съвсем лек масаж.
3.След това редувам маски,всеки ден различна- Анеси,Талго,Нютроджена,Балеа,Ив Роше.За не повече от 3-5 минути.Изплаквам с минерална вода.
4.Термална вода+крем.
 -сутрин
1.Мицеларна вода,изплаквам с минерална и слагам крем.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 23:43 от tyzarka

# 47
  • в 1001-та нощ
Аз, купувайки тази пудра, явно бях игнорирала всички думи освен пилинг в името му и бях много разочарована, когато я пробвах и реално пукната частичка, която да прави пилинг нямаше. После се  зачетох какво всъщност съм купила и тогава разбрах изобщо за такъв тип продукти. Ти от кои си доволна?

Първите три ензимни продукта, които ползвах бяха:

1. Ензимна гел маска - http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Facial-Mask-Papaya-Enzyme-3-o … ;sr=null&ic=5 - като прозрачен зелен гел, нанася се леко на фин слой, не щипе, не пари, не се стяга, отмива се  Peace

2. Стягаща маска тип хума с ензими и соли от мъртво море http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Facial-Mask-Papaya-Enzyme-3-o … ;sr=null&ic=5 - дава по-силно усещане, засъхва, като хума

3. Панавейксал - ензимен продукт за зарастване на екземи, рани и т.н. (ензимите почистват мъртвите клетки по ръба ба раната и кожата се регенерира по-бързо)

Тогава в сайта нямаше други ензимни продукти, сега виждам, че са много http://www.iherb.com/search?kw=enzyme+mask&x=0&y=0#p=1

На Алба Ботаника - съм взела и този почистващ продукт с ензими  http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Facial-Cleanser-Pineapple-Enz … ;sr=null&ic=3 , но все още не съм го ползвала  Peace

Като ми свършат наличните скрабове - ще взема и този ензимен скраб (замислих се, че го ползвам и в двата рода  Crazy ) http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Natural-Hawaiian-Facial-Scrub … ;sr=null&ic=7

Ензимите са ми много дълбока тема и за почистване и за прием пер ос  Heart Eyes

Интересно ми е тези, които ползват розова вода - какво "различно" усещат с нея? Аз съм ползвала истинска от розоварна, в композиция с масло за двуфазен дегримьор, не съм пръскала, като тонер, но не мога да кажа - wow - нямах кофти реакции, но нямаше и мотив да продължа Rolling Eyes

И аз моята трета стъпка (овлажняващ гел) нещо съм я зарязала; а ме накараха (с разни увещания, даване на несесерчета, мостри и пр.) преди време да си купя голям размер. И хем си знаех, че така ще си стои, хем се поддадох. Когато я ползвам, го правя вместо крем, защото с крем след нея ми идва тежко. Обаче като знам колко по-хубави кремове и серуми имам, нещо не я ползвам. Трябва да започна.

За третата стъпка - мога да предложа - да се ползва за тяло, деколте или за ръцете  Peace

В темата разбрах за т.нар "почистващи балсами /cleansing balm/" - ще потърся инфо, но ако и вие споделите повече инфо - ще се радвам  Peace

Линкове?

Също и за почистващо олио  Peace предполагам за какво става въпрос, защото при бременност - кожата ми изсъхва повече - особено на прасците имам големи проблеми и в Дерма вита ми предложиха да си взема Душ олио нa Юсерин  Peace

Предполагам, че ползвате подобни за лице, но пак моля за линкове към предпочитани от Вас продукти  Peace

Chanel, пяната на Ести и на мен ми е любима, изневерявам й с други от любопитство  Heart Eyes

Ще те помоля, ако не те затруднява да пуснеш линкове към продуктите, които описваш, както и инфо от къде ги купуваш  Peace

И тъй като се засегна темата - времеемкост - ами някак не ми изглежда дълго, дори самият ритуал ми доставя наслада, това е времето в което изразявам обич към кожата си, звучи налудничаво, но в тези моменти й  се радвам толкова, а после свежестта и усещането за прероденост са божествени  Blush

Честно казано - не се лишавам - колкото и да съм изморена, винаги се чувствам по-добре след това  Heart Eyes

Маските - все ги пропускам, някак не се сещам, не са се намърдали здраво в ритуала, последните две, които ползвах са на Sisley, доволна съм, но не съм обмислиал покупката на нова маска  Blush Blush

Алиена  Blush горещо препоръчвам да разгледаш и Кларисоник  Peace (знаеш къде съм, ако искаш да го видиш на живо, да го усетиш) ... Също, ако мислиш, че е възможно козметичката да ти е вкарала инфекция, коки ....друга неприятност - може да вземете секрет за МБ при дерматолог - поне ще си спокойна  Peace

# 48
От почистващите балсами (по-скоро кремове) имам опит с Guerlain Secret de Pureté . С доста очаквания бях от него, все пак е Герлен, но нищо извънредно не видях като действие. Нещо като тоалетно мляко.

# 49
  • София
Моята процедура за почистване на лицето:

1. Вечер първо почиствам очите с двуфазен дегримьор. В момента Микса.
2. Следва почистване с хладка/ топла вода и почистващ гел. От няколко години не заменям този уникален Skin Cleanser. Подходящ за чувствителна кожа (случвало ми се е и грима на очите да махам с него- не дразни очите, перфектен е! Peace); почиства прекрасно, изчистен е откъм вредни съставки, изключително икономичен- една опаковка изразходвам в рамките на 6-7 месеца при ползване сутрин и вечер.  Hug Вечер съчетавам гелчето с почистващата четката на Шисейдо. Много съм доволна от комбинацията- кожата ми се избистри с времето, а и напълно свалям грима така, без да остават наслоени следи от ББ или пудра в порите. Peace Следва леко напръскване със студена вода и първата стъпка от вечерното почистване е зад гърба ми.  Simple Smile
2. Леко попивам водата и тонизирам с розова вода (вечер) или Beauty Elixir на Кодали (сутрин).
3. Като попие тонера нанасям серума (сутрин Idealist на Estee Lauder, вечер-Hyal Defence на Filorga).
4. След половин час нанасям и крема- Time Filler на Filorga.

Сутрин, когато често не разполагам с толкова време просто измивам със Скин Клийнсър, попивам леко водата, тонизирам и след като изсъхне нанасям Тайм Филър.

Понякога вечер ползвам ексфолиращ продукт- в момента  този на Елемис .
Два пъти в седмицата- почистваща маска или ензимен пилинг. Редувам ги- примерно в сряда пилинга, в неделя- почистващата маска. След почистващата маска винаги слагам Мезомаската на Филорга.
И накрая моето лично откритие в почистващите процедури: ето тази почистваща джаджа. Ползвам й единствено само приставката- вакуум за почистване на порите. Почиствам с нея веднъж седмично, след баня и съм много доволна.  Hug За парите си е просто чудесна... Peace

# 50
Почистване на грим - първо с двуфазен лосион махам спиралата. После с тоалетно мляко изчиствам ББ крем, руж и т.н. И накрая минавам с Мицеларна вода ( в моемнта ползвам на Виши и според мен е в пъти по-добра от Биодерма).
След това измивам с вода лицето, нанасям тоалетни трици, който използвам вместо скраб. Накрая нанасям нощен/хидратиращ Avene/ или Глико А крем и околоочен Avene.

От няколко дни мажа с бадемово масло основата на миглите.

Сутрин - измивам с вода само и нанасям хидратиращ крем Avene и околоочен Avene.  Peace

През уикенда нансям маска, като ги редувам в заивисимост от сезона и състоянието на кожата ми.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 20:36 от Норе

# 51
  • Canada
Kalitea, изключително интересно ми беше да прочета за вечерният ти ритуал  Peace Ще го пробвам  Flutter

И аз съм от феновете на ензимните продукти - ползвам две маски в момента (Collin и IQ Natural), но имам непрекъснатото желание да пробвам нови и нови  Mr. Green
Три-ензимната реструктурираща маска на Елемис, която Aunt Ogg e показала е много добра, има видим ефект от нея  Heart Eyes

Иначе рутината ми включва:

- свалям първо грима от очите - с демакиант, тоалетно мляко или мицеларна вода, в зависимост от сезона, с леки потупващи движение;

- обирам с тампон, напоен с тоник/мицеларна вода останалия грим от лицето;

- задължително почиствам с Кларисоник и измиващ гел;

- минавам финално с розова вода с няколко капки масло от чаено дърво в нея.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 21:08 от Foncé

# 52
3тата стъпка ми е гел за мазна и комбинирана кожа. Консултантката ми ги избира, 1 и 3 за мазна кожа, а лосиона по-щадящ, за комбинирана кожа. Ще пробвам различни комбинации, с него и без.
Алена, не ми е по-зле отпреди почистванията кожата, съмнявам се да има нещо. Козметичката е изпитана с години, но никога не се знае де  Confused Основен проблем ми е около брадичката, подозирам и от честото пипане, все се подпирам пред компютъра  Laughing Ще почета за Кларсоника, може и при дерматолог да отида, да видя какво ще препоръча.
Много полезна тема, надявам се не е проблем и коментирането  Hug

# 53
  • София

В темата разбрах за т.нар "почистващи балсами /cleansing balm/" - ще потърся инфо, но ако и вие споделите повече инфо - ще се радвам  Peace

Линкове?

Също и за почистващо олио  Peace предполагам за какво става въпрос, защото при бременност - кожата ми изсъхва повече - особено на прасците имам големи проблеми и в Дерма вита ми предложиха да си взема Душ олио нa Юсерин  Peace

Предполагам, че ползвате подобни за лице, но пак моля за линкове към предпочитани от Вас продукти  Peace

Почистващите балсами, които съм ползвала, а и които съм си набелязала са на един принцип:

- Взимаш малко количество, разтриваш между сухи длани и масажираш върху сухо лице. Аз си правя лек масаж за минута-две, а балсама се превръща в мазна емулсия, която разтваря грима и себума. В повечето случаи са с прекрасни съставки, богати масла, които не изсушават, не дразнят, а при мен има ефект върху черните точки и също не ми се появиха лишеите, с които периодично се сдобивам зимата Blush След това взимаш муселинена кърпа ( аз използвам друга, от сурова коприна), мокриш я под горещата струя, изстискваш от водата и леко обтриваш лицето, а маслата остават на кърпата. Лицето ми после не е мазно, а чисто и успокоено.

Най- известният според мен почистващ балсам е на Еmma Hardie- Amazing Face Natural Lift and Sculpt Moringa Cleansing Balm 100ml. ( И Клиник имат, предлага се в БГ, но е според мен аналог на Лъш, отколкото на тези с добри и богати съставки)

Скрит текст:

Струва £34.00 във ФЮ; аз го поръчах и го чакам.

Използвала съм:

Balm Balm Frankincense Deep Cleansing Balm 100% Organic 30ml- почиства дълбоко.

Lush Ultrabland- на основата на пчелен восък; нищо особено като състав, твърде мазно. Не го харесвам.

После мия с много лека пяна (Филорга), за да съм сигурна че няма нещо останало от грим/масло, защото порите ми се запушват супер лесно.

За почистващото олио- принципа е същия- сухи ръце и лице, масаж на лицето, навлажняваш длани (тук не е задължителна кърпа), масажираш и то се превръща в емулсия. Отмиваш и си готов.

Ползвам съм олио на Shu Uemura и Lierac  Peace Лиерак е по-доброто за мен; Шу е скъпо, намира се трудно и основна съставка- mineral oil  Rolling Eyes Mоже да потърсиш и в гугъл Double cleansing method.

Стана дълго  Embarassed

# 54
  • в 1001-та нощ
Момичета,   bouquet много благодаря за информацията за почистващите балсами  Peace определено ще пробвам  Heart Eyes  bouquet

Алиена, много ме радват коментарите  Hug и за мен осмислят темата   bouquet

Интересно е, че вече няколко хора ми споменават за такъв проблем около брадичката - все там или в някоя конкретна зона  Peace

Скрит текст:
В пубертета ми се появиха едни пъпчици - на ръцете от външната страна, между лакътя и рамото - зоната на трицепса ..... Имах един период на гладуване - не умишлено ....повече стрес и липса на време  - така изведнъж изчезнаха - "завинаги". Появиха се отново след посещение на един салон, правиха ми някакви специални масажи, мазаха ме със 100 неща и цъфнах отново - пак там - пробвах какво ли не - наистина всичко възможно - и няма махане. Сега изчезнаха - при бременността, чудех се дали е от хормоните, по-скоро пак имах период на нехранене - освен заради гаденето - имах кръвоизливи и ме наблъскаха с хормони, от които не можех да се храня - близо месец и около 6 кг надолу - ти си ме виждала - можеш да си представиш ....още 6 кг надолу ... мисля си, че с нещо ми запушиха порички - там в салона - от мазилата и сега е станал някакъв детокс с гладуването   newsm78

Не те подтиквам към гладуване, но при мен и двата пъти така изчезнаха, иначе имаем парна баня у дома, правила съм и над гореща вода, пробвала съм ензими, сода, екфолианти, кларисоник ......всичко, което ми е хрумвало - не и не  Flutter

1. Вечер първо почиствам очите с двуфазен дегримьор. В момента Микса.
2. Следва почистване с хладка/ топла вода и почистващ гел. От няколко години не заменям този уникален Skin Cleanser. Подходящ за чувствителна кожа (случвало ми се е и грима на очите да махам с него- не дразни очите, перфектен е! Peace); почиства прекрасно, изчистен е откъм вредни съставки, изключително икономичен- една опаковка изразходвам в рамките на 6-7 месеца при ползване сутрин и вечер.  Hug
Скрит текст:
Вечер съчетавам гелчето с почистващата четката на Шисейдо. Много съм доволна от комбинацията- кожата ми се избистри с времето, а и напълно свалям грима така, без да остават наслоени следи от ББ или пудра в порите. Peace Следва леко напръскване със студена вода и първата стъпка от вечерното почистване е зад гърба ми.  Simple Smile
2. Леко попивам водата и тонизирам с розова вода (вечер) или Beauty Elixir на Кодали (сутрин).
3. Като попие тонера нанасям серума (сутрин Idealist на Estee Lauder, вечер-Hyal Defence на Filorga).
4. След половин час нанасям и крема- Time Filler на Filorga.

Сутрин, когато често не разполагам с толкова време просто измивам със Скин Клийнсър, попивам леко водата, тонизирам и след като изсъхне нанасям Тайм Филър.

Понякога вечер ползвам ексфолиращ продукт- в момента   този на Елемис .
Два пъти в седмицата- почистваща маска или ензимен пилинг. Редувам ги- примерно в сряда пилинга, в неделя- почистващата маска. След почистващата маска винаги слагам Мезомаската на Филорга.
И накрая моето лично откритие в почистващите процедури: ето тази почистваща джаджа. Ползвам й единствено само приставката- вакуум за почистване на порите. Почиствам с нея веднъж седмично, след баня и съм много доволна.  Hug За парите си е просто чудесна... Peace

Аз също ползвам този продукт, само че версията с екстракт от семки от грейпфрут, изключително нежен и деликатен , без пенители ....  Heart Eyes

# 55
  • София

...Аз също ползвам този продукт, само че версията с екстракт от семки от грейпфрут, изключително нежен и деликатен , без пенители ....  Heart Eyes

И него съм взимала- чудесен е; всички разновидности са много добри.  Peace Но сякаш по-често съм купувала ориджинал- версията...
Темата е много полезна- поздравления!   bouquet
---------------------------------

Илли, интересна информация... Thinking

# 56
  • в 1001-та нощ
Аууууу, страхотна информация, можеш ли да ги съпоставиш?

# 57
  • Sofia
   Темата наистина стана широко информативна и полезна за много от нас.  Peace Следя с интерес и черпя идеи и вдъхновение!  Hug

# 58

този уникален Skin Cleanser.

Аз също ползвам този продукт, само че версията с екстракт от семки от грейпфрут, изключително нежен и деликатен , без пенители ....  Heart Eyes
Много хубава тема!
Този от линка има Sodium Laureth Sulfate (ingredient derived from ethoxylated lauryl alcohol and used as a surfactant), който е пенител. Има ли друг без тази екстра?

edit: Май го намерих  http://www.iherb.com/NutriBiotic-Skin-Cleanser-Sensitive-Skin-Fr … l-oz-473-ml/13314

# 59
  • София
Поръчах си Shu Uemura Cleansing Beauty Oil Premium A/O green.
Искам да попитам дали след като навлажня дланите си с него и направя масаж на лицето - този масаж включва ли и очите? И колко време е достатъчно да масажирам?

До сега винаги съм махала грима си под течаща вода - първо с Елфчето на Алверде /дъщеря ми го ползва за измиване на лицето си/, а след това с пяна и Кларисоник. До скоро ползвах Филорга, в момента ползвам Миша с шоколад.
След това тампонче с двуфазен дегримьор за очите ако съм ползвала водоустойчив грим или пък тампон с мицеларна вода за цялото лице, вкл. очите.
Тампоните ми винаги са били чисти след мицеларната вода, затова не съм се замисляла дали да включа още нещо в почистването.
Но след като изчетох тази тема реших да пробвам и олиото на Шу Уемура Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт