Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :)

• 78 101
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Wolwedans
Поръчах си Shu Uemura Cleansing Beauty Oil Premium A/O green.

Откъде го поръчва Praynig

# 61
  • в 1001-та нощ

Моята процедура за почистване на лицето:

този уникален Skin Cleanser.

Аз също ползвам този продукт, само че версията с екстракт от семки от грейпфрут, изключително нежен и деликатен , без пенители ....  Heart Eyes
Много хубава тема!
Този от линка има Sodium Laureth Sulfate (ingredient derived from ethoxylated lauryl alcohol and used as a surfactant), който е пенител. Има ли друг без тази екстра?

edit: Май го намерих  http://www.iherb.com/NutriBiotic-Skin-Cleanser-Sensitive-Skin-Fr … l-oz-473-ml/13314

Да, аз ползвам този, който си намерила  Peace Heart Eyes Вчера пратих проба на една приятелка, да видим дали ще й хареса  Heart Eyes

# 62
  • София
Поръчах си Shu Uemura Cleansing Beauty Oil Premium A/O green.

Откъде го поръчва Praynig
От Ebay, взех две по 50 мл за 10 долара едното /с безплатна доставка/.

# 63
АЛЕНА,страхотна и полезна тема  bouquet,ето го и моят ритуал:Ако съм гримирана,първо минавам лицето с дегримьор,ползвам поне три тампона по един за всяко око и един за лицето,след това измивам нежно лицето с хладка вода,след това измивам с гел,след това със скраб,попивам с кърпа,нанасям тоник,и след около 10 минути крем.Ще следя темата с интерес.

# 64
Как 10 долара за олиото на Шу Уемура? Аз не пазарувам от ибей и нямам представа, защо е толкова евтино, но разликата с това, което аз купувам е фрапираща. Малката опаковка излиза около 60 лева, а голямата, която аз използвам е 120-130 лв., а може и малко по-скъпа да е. Не мога да се сетя в момента, купувах и други неща.  Не съм ги купувала от България, но сега се разрових и видях, че и Ягодка ги продават. Следващия път ще си направя поръчката от там. Аз съм заклет фен на Шу Уемура, както за продуктите за лице, така и за декоративна козметика. Например всичките ми четки за грим са на Шу Уемура.

# 65
  • София

Моята процедура за почистване на лицето:

този уникален Skin Cleanser.

Аз също ползвам този продукт, само че версията с екстракт от семки от грейпфрут, изключително нежен и деликатен , без пенители ....  Heart Eyes
Много хубава тема!
Този от линка има Sodium Laureth Sulfate (ingredient derived from ethoxylated lauryl alcohol and used as a surfactant), който е пенител. Има ли друг без тази екстра?

edit: Май го намерих  http://www.iherb.com/NutriBiotic-Skin-Cleanser-Sensitive-Skin-Fragrance-Free-16-fl-oz-473-ml/13314

Сънчo, вредата от Sodium Laureth Sulfate в крайна сметка е малко преувеличена. Поне аз останах с това впечатление докато проучвах предимно чуждестранни източници, примерно http://www.cir-safety.org/. Да, в известна степен е иритант, но в по- големи концентрации, а примерно славата му на канцероген, за което преди време е бил набеден, така и не е доказана с годините. Ако се замислим, ежедневно ползваме и се излагаме на количества замърсявания и дразнители, които- къде доброволно, къде по стечение на обстоятелствата- не можем или не искаме да избегнем.  Simple Smile

Разбира се, всеки сам решава за себе си какъв продукт ще ползва; личният избор в случая е изразител на собствения опит и концепция за живота. Но аз лично смятам, че е за предпочитане да не генерализираме и "клеймосваме" по презумпция, най-малкото защото всички имаме определени предпочитания и очаквания, особено от козметичните продукти. И ако "срещам" в определен продукт желания ефект, аз не бих се разделила с него (особено ако става дума примерно за Метеоритите на Герлен, съдържащи, да кажем Bismuth Oxychloride, предизвикващ раздразнения- това пак не съвсем доказано  Simple Smile), само защото учените в продължение на години така и не са потвърдили изходната си теза за вредата, която оказва на здравето ми харесвания от мен продукт. Да не говорим, че  при този тип проучвания често пъти силно влияние оказват определени бизнес интереси, къде в интерес, къде не на определени козметични брандове и продукти. Тук не става дума естествено за доказани вреди. А само за преувеличени такива.  Peace

Не ме разбирай погрешно- в никакъв случай не се заяждам; затова предварително ме извини, че подемам, т.е., продължавам темата. Просто казвам, че понякога, ние- обикновените потребители, консуматорите на продуктите страдаме от амбициите на маркетингови стратегии, чиито цели няма как да са ни известни. Peace
Стана дълго- извинете ме за което!   bouquet

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 20:05 от Zhiki

# 66
  • Пловдив
Леле, какви ритуали имате!
Аз почиствам лицето вечер като с мляко свалям спиралата, а с пяната на Филорга почиствам лицето. Нищо повече  Simple Smile
Накрая слагам Shiseido Ibuku Softening Concentrate и нощен крем.
В шкафа имам и Shiseido Ibuku Gentle Cleanser, който още не съм започнала. Също чакам Bi-facial на Lancome

През 2-3 седмици правя маската на Филорга за около 15минути.

Заглеждам се от известно време по Emma Hardie Amazing Face Natural Lift and Sculpt Moringa Cleansing Balm и възнамерявам това да е следващата ми покупка.

Планирам да взема и трици от Христина козметика.

# 67
И аз да се запиша от скоро спрях да ползвам всякакви видове тоалетни млека и си купих една ръкавица която само се намокря с вода и с леко триене пада целия грим   Grinning

# 68
От каде взимате триците на Христина,има ли ги по магазините?

# 69
  • Велико Търново
sweety Simple Smile ,в малките дрогерии и по аптеките ги има Peace

# 70
sweety Simple Smile ,в малките дрогерии и по аптеките ги има Peace
Има ги и онлайн, много съм доволна от тях!  Peace

# 71
  • при моите деца .....
Много хубава тема.
Сутрин използвам гел или пяна за измиване, след това - дневен крем и околоочен.
Вечер - тоалетно мляко+тоник или мицеларна вода....
Не съм редовна с нощния крем  Embarassed

# 72
  • Пловдив
Очевидно маската на Elemis Papaya Enzyme Peel е много харесвана Flutter
Момичета,кажете нещо повече за нея? Hug

# 73
Благодаря момичета,ще проверя в Лили И ДМ

# 74
Очевидно маската на Elemis Papaya Enzyme Peel е много харесвана Flutter
Момичета,кажете нещо повече за нея? Hug

Канех се да пиша по повод ензимните продукти; а сега с този въпрос имам и повод. Купувала съм отделно Elemis Papaya Enzyme Peel и още поне 2-3 пъти са ми слагали мостри от нея в сетове с кремове. Така че имам от нея в изобилие и я ползвам.

Обаче признавам, че не виждам нищо свръхвпечатляващо. За почистване на кожата по-осезаем ефект имат ексфолиантите; за хидратиране - съответната маска. Elemis Papaya Enzyme Peel прилича всъщност на маска, след като я отмия, виждам по-скоро ефекта на маска, отколкото на почистващ продукт, обаче не най-добрата маска.

Та така и не разбрах предимството на ензимите, но си ползвам Elemis Papaya Enzyme Peel , понеже я имам. Надявам се, разбира се, и да има някакво полезно действие, макар и засега да е неосезаемо за мен.

П.П. Сетих се сега, че Elemis Papaya Enzyme Peel  е от този много интересен тип продукти, които хем не са нещо особено, хем нещо все те тегли към тях. Така ми се е случвало с базата за грим (червената) на Кларанс - не виждам нито заличване на пори, нито заличване на линии, но постоянно я купувам, защото без нея сякаш ефектът е не така добър. Навярно и Elemis Papaya Enzyme Peel  е такъв продукт: с леко, почти недоловимо действие, който обаче може би в перспектива работи.

Общи условия

Активация на акаунт