Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :)

• 78 116
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря момичета,ще проверя в Лили И ДМ

Sweety, там няма Христина  Peace
Има ги в малките козметични магазини и аптеки; разни магазинчета за козметика, където има Хималая и подобни.

Lodsi, повечето хора махат и очния грим с олиото, по това което съм чела из нета.
Мен обаче ми е неприятно и само леко под очите почиствам, но спирали, моливи махам с двуфазен лосион.

# 76
АЛЕНА,страхотна тема   bouquet  bouquet 
Аз ако съм гримирана първо минавам лицето с мицерална вода на Орифлейм от диамантената серия,след това измивам лицето с  гел,след това ексфолирам,попивам с кърпа,нанасям тоник,малко след това крем и околоочен Simple Smile

# 77
Страхотна тема.   bouquet

Моят рутиал е доста дълъг.  Mr. Green Обикновено ми отиват 20-30 минути и го правя с голямо удоволствие, наслаждавам му се максимално, и го ползвам като време за почивка.  Heart Eyes
1. Започвам със сваляне на грима от очите със тампони напоени със мицерална вода.
2. За сваляне на грима от лицето (фдт, руж, т.н.) ползвам почистващо олио, cleansing balm или melting gel. Като цяло съм фен на свалянето на грима с олио. Минавам също и очите, за да махна всякакви следи от спирала и очна линия.
3. Ползвам лек и неизсушаващ почистващ крем/гел, за да почистя порите в дълбочина. В момента ползвам ензимния на Елемис като го премахвам със гореща влажна кърпа (hot cloth). Така ексфолирам леко кожата.
4. Следва серум или ретин-а.  Изчаквам да попие 10-15 мин.
5. След това крем - обичам мазни кремове за през нощта, понякога сменям със арганово или кокосово масло.
6. Завършвам със очен крем - силно хидратиращ, като нансям съвсем леко и оставям да попие.
7. Слагам кокосово масло на веждите и върха на миглите за подхранване.  Heart Eyes
8. И накрая балсам за устни.

Преди да легна, около 5-6 часа след вечерния ритуал повтарям крема и балсама за устни.

През уикенда когато не бързам сутрин обичам да правя маски - ензимни, пилинг или хидратиращи.

Сутрин ритуала е доста кратък - измивам лицето само с вода - обливам около 7-8-9 пъти. Ситрин кожата ми е доста суха и не ползвам почистаяи средства, защото се радразва много. Следват серума, околоочния крем, и крем за лице с фактор.

Като цяло обичам да сменям продуктите си за лице, защото кожата ми привиква бързо, а и понякога на мен ми омръзват ароматите им.  Blush

Ако някой се интересува мога да напиша какво ползвам в момента.  Hug

# 78
  • в 1001-та нощ
Аз се радвам, когато се посочват и конкретните продукти  Peace

Аглая Епанчина  Peace основната функция на ензимите в продуктите за почистване на лице е да разграждат по ензимен път - връзките между здравата кожа и мъртвите клетки, т.е. почистват и полират  лицето, без обаче да има абразивни елементи, като в скраб, няма търкане и раздразнение по кожата  Peace

Тук е хубаво да се уточни, че от трите групи - храносмилателни ензими - които познаваме - амилаза (за разграждане на въглехидрати - в слюнката), липаза (за разграждане на мазнините) и протеази - за белтъците - нашата работа я вършат протеазите  Peace или т.нар. протеолитични ензими  Peace

Съдържат се в папаята, сока на зелените смокини (бялото, от което кожата се дразни), ананаса ... който е хапвал повечко ананас и е усещал дискомфорт по лигавицата в устната кухина - това е - прекалил е с "пилинга"  Blush

Папаинът - ензимът в папаята е най-безобиден и в дозите, в които се прилага в козметиката не дразни кожата  Peace

Може да се правят и домашни маски (с ананас), но аз не бих рискувала  Peace

В медицината се прилагат за обработване на открити рани и по-бързото им зарастване - не знам дали ще мога да обясня добре принципа, но ...ще опитам  Heart Eyes Когато живата кожа има ръб (кръгла рана), то тя се стреми да се затвори и произвежда клетки, докато се затвори. Обаче - ако на ръба има мъртви клетки, те я заблуждават, че е затворена, ензимите ги почистват и така процесът на затваряне на раната е по-бърз  Peace

При мен - ефектът от трите ензимни продукта, които съм ползвала - е грейнала кожа, сияеща, просветлена.

Не съм ползвала маската на Елемис, не мога да сравня, не съм разглеждала какво съдържа, но ако ми попадне тестер - ще я пробвам  Peace

# 79
  • София
Как 10 долара за олиото на Шу Уемура? Аз не пазарувам от ибей и нямам представа, защо е толкова евтино, но разликата с това, което аз купувам е фрапираща. Малката опаковка излиза около 60 лева, а голямата, която аз използвам е 120-130 лв., а може и малко по-скъпа да е. Не мога да се сетя в момента, купувах и други неща.  Не съм ги купувала от България, но сега се разрових и видях, че и Ягодка ги продават.
В Ягодката имаше 450 мл от олиото на Шу Уемура (не помня коя разновидност) за 120 лв! Беше в дневните промоции.
Конкретно за Ebay - при продавач с над 16 000 оценки и 100% положителен рейтинг вярвам, че продуктите, които продава са оригинални. Всеки сам преценява от къде да купи и колко да плати   bouquet

# 80
  • София
Lodsi, повечето хора махат и очния грим с олиото, по това което съм чела из нета.
Много се радвам, че става и за очи Simple Smile
Надявам се после и пяната хубаво да почисти лицето от олиото  Heart Eyes

# 81
  • Пловдив
Момичета, да ви питам за тези кърпи, които ползвате за премахване на почистващия крем - има ли полза от тях или измиването с топла вода е достатъчно?
И как се почиства тази кърпа - след всяко ползване ли я перете или е достатъчно само да се изплакне?

# 82
  • Велико Търново
Аз ползвам такива маски без отмиване,но понеже нямам кърпа,с която да отстранявам остатъка,а и честно казано,не ми се занимава да пера и суша постоянно Blush, използвам памучни тампони,с които отстранявам грима-навлажнявам ги леко и с тях обтривам лицето Peace

# 83
Момичета, да ви питам за тези кърпи, които ползвате за премахване на почистващия крем - има ли полза от тях или измиването с топла вода е достатъчно?
И как се почиства тази кърпа - след всяко ползване ли я перете или е достатъчно само да се изплакне?
И аз имам същото питане,и ако може по точно обяснение как се използват тези кърпи само с вода ли почистваме лицето или се слага и почистващ гел,пяна?

# 84
Момичета,предложете ми ензимна маска,но да мога да я купя от магазин или бг сайт(не от чуждестранни). И имате ли пособия за ексфолиране-четки,ръкавици и т.н.?

# 85
  • София
Леле, момичета, страхотна тема!
Научих за толкова много продукти и .... може би полезни привички =)

Сега ще ви споделя аз как процедирам.
Единствената разлика в ритуалите ми с грим или без грим е това, че макияжа трия с

Много ми харесва как почиства, доста е икономично, но, както всички тоалетни млека, щипе...

След него действам с това:

А ако съм под душа с това:

Процедурата приключва с това:

Не винаги слагам крем. Даже да не кажа много рядко.
Устните винаги преди лягане обаче напоявам с божествения балсам на Нюкс - бурканчето.

Сутрин почиствам пак с пяната и пръскам с термална вода. Нищо особено не съм =)

# 86
След работа/ излизане, задължително си свалям грима, като при мен важното е да съм си улучила продукта за кожата. За сега съм се спряла на мицеларната вода на Bioderma, Демакиращ гел с масло от арган за лице и очи на Galenic (идеален за суха кожа), околоочен - Clarins Gentle Make Up Remover и термалната вода на Ла Рош.

Скраб, както и маска използвам един/два пъти седмично.

Един от най-важните ми продукти е за очите, защото често прекалявам със спиралата, а и обичам да използвам моливи. При свалянето на грима, никога не търкам, слагам добре напоеното с продукта тампонче, изчаквам 10-на секунди и после с плавни движения свалям, като често редувам и с изплакване с вода и после пак разтвор.

Термалната вода ми е задължителен завършек, когато съм била с грим, а мицеларната ми е универсално почистващо средство, което използвам ежедневно.

# 87
  • Пловдив
Аглая Епанчина,Алена,благодаря за подробното описани за ензимните маски. Hug

Алена,знам ,че поръчваш от ай  херб мога ли да те помоля да дадеш линкове към ензимните маски от който си най доволна.От гримовата тема знам ,че използваш ежедневно скраб,от както го написа се опитвам да намеря своя ,но все попадам на твърде агресивни.Ако може да помоля да ме насочиш към по щадящ ще съм благодарна Praynig

Lodsi ,може ли линк към продавача за да си поръчам гела за измиване Hug
о

# 88
Поздравления за страхотната тема   bouquet

Споделям и моят ритуал вечер ...
 - ако съм сложила много спирала я размеквам с мокри пръсти докато падне повечето
 - почиствам с пяна (сега съм със синята на Нивея , харесва ми и розовата , редувам също един измиващ гел на Бебе и един оранжев гел на Гарние май беше с малки частици).Пяната я слагам на лицето и минавам с малка гъбка за лице. Само когато ползвам ексфолиант не почиствам с гъбка. Сменям я на 10 дни някъде.Миналата седмица си взех един ексфолиант на Виши Нормадерм серията като ги редувам с пяната през ден.
 - Следва термална вода (сега съм с Ла Рош ,но ги редувам с Виши и Авен)
 - С тампонче и кокосово масло минавам очите ,за да махна ако има останала спирала или молив. И да няма пак слагам почти всяка вечер кокосово масло ,защото миглите ми са къси и не особено гъсти. Маслото им действа много добре.
 - Следва крем... сега съм с Нормадерм на Виши (появиха ми се няколко пъпки напоследък и определено този ми помага ... поне за 10 дни усещам подобрение),а скоро свърших Толериан Ултра на Ла Рош ,но не останах очарована.

Сутрин само термална вода и крем. След крема слагам едно кремче върху пъпката само Нормадерм Хиалуспот. Образува люспичка като изсъхне и предпазва от замърсяване.

Веднъж в месеца ходя на почистване при козметик(там процедират само с такива топли хавлиени кърпи и е много приятно), а на две седмици веднъж използвам един гел, който маха мъртвата кожа  . С леки масажни движения за 2 минути и пада като кир Simple Smile Марката е Obey Your Body - Radiance-Repair Peeling Gel  ,а след него слагам маската от серията Superior Performance.
От време на време правя маски на Мерц . Вземам различни видове и ги редувам.

Май е това общо взето. Като грим слагам пудра ,спирала и черен молив.

В търсене съм на околоочен крем за през деня(превантивен срещу първи бръчки) и крем за лице с фактор. Предпочитам медицинска козметика,но прочетох доста добри отзиви за Филорга и мисля да пробвам,но не съм убедена ,че са подходящи за 25г.
Приемам предложения Simple Smile

# 89
И аз имам същото питане,и ако може по точно обяснение как се използват тези кърпи само с вода ли почистваме лицето или се слага и почистващ гел,пяна?

И на мен ми е интересен този въпрос. Какви са тези кърпи и как се процедира с тях? С какви продукти?
Страхотна тема!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт