Приморско 2014 г.

• 81 771
  • 678
  •   1
Отговори
# 465
А покрай хотел Флирт някой други хотели да ми назовете

# 466
Ние се завърнахме от почивката ни в Приморско , бяхме в една от Перлите. По точно в Перла 1. ще се опитам да разкажа и за плюсовете и за минусите. Като цяло мога да кажа, че Ол инклузива им е доста далеч от този на Албена и то на хотел на трета линия там, просто ги сравних, не останахме тотално разочаровани, но ние Не сме от претенциозните и въпреки това... . Перла 1,2,3 са една до друга с общи басейни и ресторант. Плазата не е на първа линия, с отделен басейн е и ресторант, но не мога да дам отзиви за там.
Ще започна с плюсовете: Стаите, лоби бара, ресторанта и въобще интериора в Перла 1 много ми харесаха. Специално в Перла 1 стаите са много просторни и стилни, ние бяхме в двойна стая. Почистваха всеки ден. В Перла 2 и 3 , май положението е по различно, поне по думите на поичващи там.
Храната също не е много зле но е далече от Ол инклузива на който съм била, пак в БГ и то както казах на трета линия в Албена. Както вече казах Перла 1,2,3 са с общ ресторант , но места винаги се намират. Готвените ястия бяха вкусни и що годе разнообразни. Но закуската им беше една и съща, сирене тип фета, кашкавал пак със съмнително качество, т.е. 100% растителен продукт. Колбасите също. Не че не може да се нахраниш, нищо няма да ти стане ако една седмица ядеш боклуци, но можеше поне два вида сирене да има , поне едното да не изглежда 100% менте. Има още кренвирши(от най евтините), яйца(варени , на очи, бъркани) и разни банички. Обяда и вечерите бяха добри според мен и мъжа ми също ги одобри готвените ястия, риба имаше всеки ден под различна форма , пилешко и свинско месо също, салати, супи - по два вида, плодове, дребни сладки. Стремяха се да зареждат бързо ако нещо свърши, но често персонала беше видимо изнервен, не ги обвинявам,  явно нещо куца в мениджмънта.  Междинните хранения по скоро трябва да ги сложа в кавички. Един човек предлагаше и едвам смогваше, а и не смогваше според мен, да обслужи голяма опашка от мераклии за палачинки, пържени картофи и някое кебапче. Няма сладолед, пица, плод, зеленчук или какъвто и и да е друг избор и то сам да си го вземеш, а не някой да ти го подаде, след като се наредиш на опашка, така че по-скоро не ходете с нагласата , че Ол Инклузива ви включва и междинно хранене. Напитките бяха разредени и то многооооооо. Да не говорим, че отиваш и си поръчаш мента със спрайт и ти слагат мента, колкото да придобие зелен цвят и пълнят със "спрайт" и на детето да го дадеш , няма да усети че вътре има мента , само зеления цвят му е. Това го казвам за да са подготвени тези , които разчитат на питиета, нас не ни касаеше особено , затова и не знам ракиите как са, не сме поръчвали. Като цяло всичко беше добре, лошо отношение не видяхме, персонала беше любезен макар преуморен, винаги имаше какво да си харесаме да ядем, но не бих повторила Ол инклузив на Южното Черноморие, особено като гледах и приличните цени по заведенията, чак ми стана жал че гоня часове за хранене.
И сега ще споделя най - голямото ми разочарование, а то не е храната или обслужването, а начина по който "изчистиха"басейните след бурята и наводнението в Приморско. Няма да описвам картинката на сутринта след бурята, според мен Перлите, които са на северния плаж дори не бяха толкова засегнати колкото Перла сън парк , която е точно до "Дяволската река" на южния плаж. Като цяло градчето много бързо се възстанови от щетите, но басейните в Перлите 1,2,3 не ги източиха и да ги напълнят наново. А ги наблъскаха с бидони пълни с хлор или само те си знаят с каква химия, боклуците ги изловиха с мрежа, а калта отложена по дъното изчистиха или с водна прахосмукачка или я избутаха към "шахтите" с четка , така и не разбрах какво беше това приспособление. Но аз лично се разочаровах, била съм и в други хотел с наводнени от буря и то доста по големи басейни, водата беше източена, басейна почистен от мръсотия и напълнен отново с чиста вода( отне им точно два дена) . А басейните в Перлите ги пуснаха вярно на вторият ден след бурята , но без да сменят водата, наблъскана с химии и чистейки дъното почти цяла седмица с подобие на четка, прахосмукачка, съжалявам , че не снимах приспособлението, на дълга пръчка и човека , който обикаляше басейна по цял ден с него, за мен това не беше коректно спрямо почиващите в момента и бъдещите гости на хотела. Другото всичко е търпимо.

Съжалявам , че стана дълго , но се опитах да бъда максимално изчерпателна.

Здравейте, скоро бях Критикувана от потребители тук и реших да не ДРАСКАМ повече, но .....

и ние почивахме точно в този период, когато стана наводнението, с моето семейство. Бяхме с оферта  no namе и ни се падна перла сън парк. Наводнихме се в сряда ( на 3-ти ден) както басейна ,така и цялата лятна част на хотела. Реката и басейна бяха едно цяло, който иска ,имам снимки. Още следобед го изпуснаха, на другият ден чистиха с вода, смениха всичко и мрежичките,
които са като преливник, напълниха го с чиста вода и лично видях как слагаха препаратите. Много сме доволни. По всичко си личеше, че персонала бързаше да върне старото положение и всички почиващи да са доволни.

# 467
  • Пловдив
Здравейте,
има ли някой актуална информация за чистотата на водата на южния плаж в Приморско? Притеснява ме тази година като слушам колко е мръсно морето и още се чудим дали да ходим. Вчера една приятелка се върна от Созопол (първо мислихме да ходим там) и каза че водата там била изключително мръсна и са ходили с колата на някакъв плаж на 50 км от града.

# 468
Върнах се от Приморско преди седмица, водата на южния плаж беше мръсна, а след като преля реката стана още по- мръсна.
Сега може да се е поопраяило, ако не е валяло тази седмица ..
В Приморско като че ли на Перла беше най-чисто.

# 469
Здравейте! Утре заминавам на море, ще ходим с приятелки на свободно и не сме решили още къде. Мислим за Приморско. Може ли да ми кажете как вървят цените на шезлонг и чадър? Интересува ме главно за южния плаж. Благодаря предварително.

# 470
  • София
Valka83n , точно това трябваше да направят и с басейните  в Перлите на Северният плаж, така съм виждала и аз да правят на други места, но уви не го направиха. Sad Само изчакаха водата да се оттече, после наблъскаха водата с препарати, не броих колко бидона изляха вътре и с какво. И цяла седмица минаваха с мрежички да ловят боклуците и чистиха дъното понеже беше кално с нещо като водна прахосмукачка , поне така каза мъжът ми,  то няма и с какво друго да е. Е накрая дъното се видя, сигурно убиха и бацилите дошли в басейна от улицата и калта, но ..., това не знам нормално ли е за Хотел , който има претенциите да е 4 звезден и уважава клиентите си, а не ги баламосва с уж почистване. Пак казвам няма как да скрия, че това беше най-голямото ми разочарование , и го споделям тук , за да си знаят бъдещите посетители , че в Перлите на северния плаж не е сменявана водата в басейните, след наводнението, а не са толкова огромни да кажеш.
Иначе северният плаж и на мен ми хареса повече, децата си се плацикаха на воля, нямаше водорасли, нито щипалки, тук там се срещаха много малки медузки и то само някои дни колкото да не е без нито една, все пак си е море , а не басейн,но за мен беше видимо по-чист от Южния.Там  ходихме веднъж и ми се стори по-мръсен и пренаселен.

# 471
  • София
Коя  е старата част на Приморско?!

Просто няма такава.
Сори ,но знам Приморско от преди 30 и няколко години,старата част е около черквата има все още запазени къщи и там. Снимах една ,но ще се опитам да  якача след няколко дни.
Днес последен ден на плаж Перла от към резиденцията. Жега ,но след обяд водата се размъти.
 Северния плаж енай чист и дълъг.
Не ми хареса ,че няма табели на улиците да се знае коя е. Не ми хареса ,че освен на крайбрежната улица откъм северния плаж няма пейки,стари хора като мен да си починем.
Много нови хотели ,само бетон няма дървета и зеленина.
 Северния плаж си заслужава и компенсира донякъде нещата.

# 472
Има пейки около Общината в градинка или площадче както там се води
на широки бетонни обръчи около фонтана са наслагали дъсчици и са като пейки
удобно е за почиване
има и в градинката около лятното кино или там... към южния плаж преди входа му е една голяма градина с много пейки над пристанището почва и до входа на южния плаж продължава (образно казано не е точно описано но..)
има пейки и в градинката на ул. Ропотамо Там има и доста атракциони за дечица и свободно се влиза в едно като училище май е отзад има нещо като детска фитнес площадка На мен ми се видя много интересно и не бях виждала такива неща за дечица
Пред него е пак градинка с пейки и пързалка май за дечица
Има пейки и пред Перлите до морето преди да почне Крайбрежната улица
пак там има също за дечица неща да играят
В Созопол точно 6 пейки пребройх в новия и стария град включително по стената дето са я направили  Не слагам обаче парка , но той е в стария град и само един за всички туристи. Не може все там да седи човек и да се разхожда иска да си пообиколи и види различни места и неща в градчето но...няма сядане ((
Така че те разбирам напълно и на мен ми е трудно ходенето , но си мисля , че не си видяла всички места (може би има и още ) дето има къде да седнеш и починеш и продължиш.

# 473
Хей...къде изчезнаха всички..... повечето коментарчета са за запитване къде да се отседне.... ами тези които са в приморско....споделете къде сте...как е там .... а тези които се върнаха вече дали са доволни и от кое хотелче.... аз заминавам след 6 дни.... ще пиша как е ...

# 474
Ние сме тук сега в апарт.Фроса,точно до южния плаж,не съм претенциозна,къпахме се във водата,много е топличка,имаше вълнички,от вълните се образува пясък ,който се размътва,но все пак е море,разходихме из града,обиколихме с малката целият кей,целият център,поскача на батута(това най-много ми хареса ,че е 5 лева неограничено,3 надуваеми замъка и един батут,а миналата година във Влас беше 30 мин 7 лева,което много ми с евижда).Вечерта се напълни с хора по центъра.

# 475
Хей...къде изчезнаха всички..... повечето коментарчета са за запитване къде да се отседне.... ами тези които са в приморско....споделете къде сте...как е там .... а тези които се върнаха вече дали са доволни и от кое хотелче.... аз заминавам след 6 дни.... ще пиша как е ...
Вие къде решихте да отседнете, дано сте доволни Hug

Ние сме чак от 28,08 ще пиша тогава, за другото лято да се знае  Mr. Green  Peace

# 476
Здравейте бих искала някакви отзиви за Аквапарка, но да са актуални, че намерих някакви от 2008г. Ако някой е ходил тази година ако може да сподели ще съм благодарна Simple Smile

# 477
  • София
Здравейте бих искала някакви отзиви за Аквапарка, но да са актуални, че намерих някакви от 2008г. Ако някой е ходил тази година ако може да сподели ще съм благодарна Simple Smile

Има на предишната страница  Laughing :

Ние ходихме в Приморско, в хотел Норт Бийч. Чувствата от хотела са смесени. Базата е нова, но самият хотел е сякаш направен с много малко средства. Основната критика е ресторанта, където бяхме със закуска и вечеря на блок маса. Не готвят лошо, но има само 2-3 основни ястия, а останалите места за други видове храна са запълнени с еднообразни неща, които не могат да се нарекат ястие - напр. само с грах, само с моркови. Самите им готвени ястия са странни понякога и не толкова популярни. Голям недостатък е, че от по-хубавите неща слагат по малко и като свърши казват, че няма. Това те поставя в ситуация да ходиш точно в началото на вечерята за да можеш да заграбиш, ако има нещо хубаво, защото после няма да заредят.  Confused Кафето беше ужасно, напитката е степче, а десертът - всеки ден един и същ. Откъм чистота заслужават похвала и то, защото камериерката беше много усмихната и отзивчива, почистваше хубаво и с внимание, дори ни подреждаше дрехите Simple Smile Плажът е наблизо, което е плюс.

За Аквапаркът - не е лош, 16 лв. е цената от 14 до 19 часа, но пързалките не са обезопасени особено едната, която е като полукръг и те пускат, изритвайки ти дюшека за да достигнеш по-далеч от другата страна и така се лашкаш, докато се забави скоростта и не паднеш в басейна. Само че така ни засилиха, че приятелят ми се удари в стената на пързалката, спря му дъха, а на гърба му се появи моментално огромна тъмна синина. Друго момче, което беше с нас пък си свали малко от кожата на ръката на т.нар центрофуга, чиито ръбове явно не са обезопасени. Освен това, когато има много хора се чака твърде дълго, няма пояси и т.н. Затова ако някой ходи - внимателно. Simple Smile

# 478
А може ли малко актуално инфо за цените на храната? Ние ще ходим след една седмица и сме платили само за преспиването, т.е. храната си е от нас. Как са цените в ресторантите и капанчетата?
Благодаря!  Simple Smile

# 479
  • София
Аз съм от завърналите се, преди повече от седмица.
За Шурелови, всичко изписано, за жалост, се оказа вярно. Захабено, неосвежавано откакто е открит хотела, шумно (ресторант Лагуна с певица срещу хотела Sick - това ми беше най - най - неприятната изненада, и ако бях го прочела тук, определено щях да откажа резервацията).. Не чистят, дори да ги помолиш сутринта изрично, пак е през пръсти. Ако отмести човек легло или диван може да му призлее. Не съм първа чистница, но все пак си плаща човек, и определено така клиенти не се печелят. Шумно, не се съобразява и персонал Shocked, хайде остави отседналите гости, че има n - на брой почиващи вътре. От 7 часа се почва тропане и викане по стълби, от двор, басейн. Вечери шумни компании в т.нар. механа, ревящи деца, викове, не е за приказки.
Определено ме загубиха, като клиент, а бях отишла с големи очаквания - че съм намерила най - доброто място за тази цена. Няма да почивам повече там, категорично.

Градчето си е същото, откакто го помня от 2010- та. По - оживено и шумно е за моите разбирания, но е ок, мога да го преживея с по - тих и уютен хотел. В сравнение с Китен, даже ми е по - спокойно, поне центърът му е широк, и дори многото сергии и шарении не бодат така очите, има къде да минеш по тротоарите, има такива, по - просторно е. В Китен няма местенце да се разминеш, всичко е така натъпкано със стока, че една 20 минутна разходка там ми се стори, като  в братски Китай.. Как не загубихме децата, не ми е ясно. Голям гмеч, не стъпвам повече за нищо на света там. (Не, че има и какво да му се гледа на Китен, но това е една друга тема.)

Северният плаж е най - хубавият ми спомен, чист, голям, плитък, имаше от всички видове море, и езерно, и леко бурно, и по - бурно такова. Нямаше щипалки, водорасли, медузи, гадости. Само навалицата е минус, но вече в разгара на сезона може би се счита за нормално на повечето места.
Плаж Перла беше много мръсен, през целия ми едноседмичен престой (особено след "бедствието" на 15 юли), цветът на морето беше като калната река с/у му, клечки и боклуци вътре, много мръсно. В частта към резиденцията беше по - чисто (след рибарския кей), но там се оказа и по - дълбоко. Беше и фраш с медузи.

За заведения много не мога да бъда полезна, държахме да вземем студио с кухня и повече вечеряхме на терасата (под "приятния" акомпанимент на певица отсреща Sick). Като цяло цените са като навсякъде, не са високи, зависи си от мястото, може да се ориентира човек по хората, и меню-тата. Ако са само на чешко-полско-словашки, определено не са ни по джоба (бях писала омлет по 9 лв и бира по 7..), ако си е нашенско име, обикновено се изкарва и обедню меню, около северния плаж цените са направо ниски.

На който му предстои, да се разходи в старата част на Приморско, към църквата, кея и парка.. определено е по - хубава, има дървета, запазила е нещо от старото очарование на курорта. Новата, Северна е гол бетон, няма останало дръвче.

В Аквапарка не сме ходили, не ми вдъхна доверие, до последно. Аз и по друг начин разбирам почивката на море - повече плаж, по - малко аткракциони, басейни и пазар. Всеки каквото търси, в Приморско специално има от всичко, за всеки. Въпреки това, догодина  или на север, или към Синеморец. Ако ме разбирате. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт