На море в Гърция 2014 - I

• 88 175
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Oт Chrousso village можете да ходите с кола на разходка до близките градчета - Пефкохори, Ханиоти, а може да отидете и до Афитос, което е малко по-отдалечено, но е по-интересно. Сигурна съм, че Блед ще ти изброи един куп забележителности на Касандра, ако се интересувате от такива неща.
А относно температурата на водата зависи от годината, обикновено към средата на юни е добра за къпане. На Крузо морето е плитко и водата бързо се затопля.

# 136
  • София
didizhivko, ако наистина Тасос ти е единия вариант, можеш да пишеш и в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=748911.0
Момичетата там са с голям опит и със сигурност ще са ти от полза  Peace

Понеже виждам, че и в двата поста питаш за температурите през юни, и явно се притесняваш, ето малко инфо:
In June the average maximum daytime temperature is a warm 27°C (81°F), with low heat and humidity, while the average minimum night-time temperature is a comfortable 18°C (60°F).
On average 30 mm (1.2 inches) of rainfall is expected during June with rain generally falling on 6 days of the month. There are usually 11 hours of bright sunshine each day, which represents 71% of daylight hours.
During June around midday under clear sky conditions the UV Index is Very High (UV Index 9). Average sea temperature in June is a nice 21°C (71°F).

Данните са за Халкидики, но преполагам, че за Тасос нещата няма да са фрапантно различни.

На Касандра освен Афитос за който dechy вече е писала, можете да направите еднодневен круиз до Атон, да видите Венецианската кула в Неа Фокеа. Със сигурност има и още, вероятно ще се включат и други хора.

А, и таверната Захос в едно селце, Касандрино, която се слави със страхотна кухня, особено кокореците, и изобщо всякакви месца  Wink

# 137
Крузо е по-добър избор от Илио Маре, по моему.
На Тасос началото и края на лятото са малко по-хладни и валежни отколкото на Халкидики, но за температурата на водата много зависи от конкретния залив. Плитките и затворени заливи са много по-топли от откритите с течения по всяко време на годината.

Има на Касандра доста неща да се гледат, чак до Атон оттам не бих се вдигнала Simple Smile

Петре, пак се изказваш неподготвен Wink за всяка конкретна дестинация пиша, когато мнозинството оферти ги няма в букинг (Пелион последно), и другите момичета също постоянно обсъждат адреси, които не са оттам.

# 138
pontes - и аз за храната само бих могла да кажа. Най-вкусните сардели май там съм яла. Само където бяхме в друго ресторантче. Явно там където и да седнеш всичко е прясно приготвено и както казваш на хубави цени.

# 139
Благодаря Ви момичета!
От постовете съдя , че водата все пак ще е може би не така топла както се представях за там - но то и времето явно е ранно!  
А на Крузо има ли таверни - човек да опита от тяхната храна  или не така като в другите места  - или тр да идем до тези градчета за да хапнем нещо добро и вкусно !

И още един въпрос - ако ни хареса - сега ли да си запазя за септември  или е рано още !  И има ли такива неща като повръщане и ужас  по това време!

# 140
И още един въпрос - ако ни хареса - сега ли да си запазя за септември  или е рано още !  И има ли такива неща като повръщане и ужас  по това време!
Изобщо няма такива неща, по никое време на годината, не се притеснявай... Моето дете е от 8-месечно по морето в Гърция.

Pontes, Victorias Secret, сега ще ме накарате да ходя до Кими, за да ям Simple Smile

# 141

Pontes, Victorias Secret, сега ще ме накарате да ходя до Кими, за да ям Simple Smile

Mr. Green А аз веднага погледнах колко километра са от Лутра до Кими.

А тези таверни на паралията ли са или в селото горе?  Mr. Green ММ ще се побърка.

# 142
  • София
Лутра-Кими си е доста, май бяха около 180 км., мен ме отрязаха на секундата за там. Не че не слязохме до Халкида после, но понеже аз нахално исках да вмъкна и  Кими - Скирос   Mr. Green

# 143
Миналия август в Керамоти намерихме за познати апартамент 21 евро/ден/4члено семейство Simple Smile
Нещо не мога да се справя сама. Може ли линк на такава агенция за района на Керамоти

# 144
  • Варна
А на Крузо има ли таверни - човек да опита от тяхната храна  или не така като в другите места  - или тр да идем до тези градчета за да хапнем нещо добро и вкусно !

Крузо е в нищото - хубав залив , плитко море и толкоз.Нали там е на ОИ - какви таверни да има.??
Какво ми е неподготрвено като мърморят , че не могат в Скала Потамия и Сарти да намерят места , вече било заето , дрън , дрън , баш пък там - сега им пратих списък с по 120 хотела и къщи за гости.

# 145
  • София
Аз все още съм в чуденка къде да почиваме  ooooh! Добре, че сте Вие да чета и да се ориентирам. Докато търсех отзиви за някои студия и апартаменти по старите темички ми направи впечатление, че са си дигнали цените от миналите лета. То мисля и Вие го бяхте споменали тук де.
Например ето това много харесах: http://www.halkidiki.com/maras-marinas/ , като от постовете 2012г. началото на юни месец апартаментите са били по 49Евро, а сега ми дадоха цена от 60Евро за този период.
И още нещо исках да Ви попитам. Понеже виждам в booking-a при отзивите винаги казват, че домакините били услужливи, добри и т.н. ... принципно как Ви се струват като хора гърците и в различните райони различни ли са. Все да питам откакто прочетох Таис (или някое друго момиче), което беше споменало как се е заговорило с едни женички в двора им.
Ние за първи път ще ходиме в Гърция, аз съм била по работа веднъж само до Солун на едно изложение и не можах да добия много впечатление. А баба имаше един квартирант грък няколко години и беше страшно мързелив и стиснат.
И така аз продължавам с търсене на подходящото място за нас. А между другото момичета много сте завладяващи с тези снимки и постове , дори в един момент си помислих да почна да разглеждам и аз нещо за Йонийското море, но ми се вижда много път с трите деца о там, въпреки че са малки и си поспиват повечко.
 Hug продължавам да Ви следя с интерес. Имам няколко оферти от Ситония за началото на юни, ако някой нещо се интересува

# 146
  • Пловдив
Имам едно питане аз, кажете си мнението  Hug :  за началото на май-говорим 2-3 май има ли смисъл след 2 нощувки в Атина да се глася за 3 нощи на Китнос или да не се надявам на хубаво време? Ако няма никаква надежда да пренасоча на другаде търсенето, например Пелопонес или просто да опитам да сменя датите  Thinking . В момента съм в буквално хаотично търсене, със сигурност знам само, че в Атина искаме да видим поне Акропола и мечтая да си опна дупето на някой гръцки плаж (но нямам особено големи надежди) !:)))

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 12:52 от aH~

# 147
  • София
Bled,, благодаря за Сивири! Точно това ми трябва. Чета по разни информационни и рекламни сайтове, че има таверни, магазини и т.н., нали? Ако споделиш, може и на ЛС, ако прецениш, и за хотелче, просто цена няма да имаш!!!   bouquet

Calm Ще ти покажа само хотелите в които сме били, ако не те устройват, познавам и другите.
Сивири – Хотел Stathis, директно на плажа, собствена ивица, шезлонги, чадъри, заведение отпред. Тоест всичко необходимо за добра почивка….
Скрит текст:
СНИМКИТЕ ТУК
Елани - Elani Bay, уникално място, собствен плаж, басейни, ресторант, луксозен бар. Пълен релакс, зеленина, хълмове и море. Мястото е извън града на плаж със син флаг.
Скрит текст:
СНИМКИТЕ ТУК

Таверните и магазините не са много, но има. Няма такава търговска улица, каквато има в други по-големи градчета. Тук по важна е крайбрежната, а тя е с хотели и заведения пред тях.

aH~ Най-добрият вариант е да смените датите за по-сигурно. И ние пътуваме май, но към края, началото е рисковано, а водата е направо студена. За Атина няма проблем, но плаж малко по-късно.

Kитнос - любимо място, един от най-старите обитавани острови. Много история от векове... Сравнително близо и удобно за отиване, плажове-плажове, дори недостъпни, но много красиви.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 14:45 от Bled

# 148
aH,
времето 99% ще е хубаво, най-вероятно чувствително по-топло от България и Северна Гърция (само минималната вероятност от няколкодневни валежи може да го развали - случвало ми се е и това, но наистина е малък, малък шансът). За киснене във водата не, но за ходене по потник и опване на плажа - си е ОК.
Обаче друго нещо - видях в другата тема, че планирате пътуване без кола, на Китнос знаковите плажове са труднодостъпни (то Колона примерно и с кола не е достъпен).

# 149
  • София
Здравейте, някой да е ходил в Хотел "Elanios ZEUS в Ставрос? Ако може да ми дадете мнения за него.
Предварително благодаря!

Mimoni Въпроса ти изостана, мислех че някой които е ходил ще се включи, явно няма. И аз не съм била в него, но миналата година бяхме в съдения хотел Electra, но само за една вечер. Не съм  разглеждала много Elanios, но изглеждаше добре от вън. Сигурно знаеш, че е далеч от морето, но видях басейн, чисто и подредено.
На предна линия е Rihios, ако искаш го виж…..

Общи условия

Активация на акаунт