На море в Гърция 2014 - I

• 88 184
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Ей най-после ви настигнах  Wink
...след яко работа последните дни... днес я отсвирих и се наложи да изчета 20 стр. от предната тема на веднъж ....а вие вече и тук сте врътнали почти десетка   Hug
на Параход   bouquet както винаги за труда
А на всички останали реализирани мечтани почивки  Praynig

# 106
Проверено в две агенции за еднодневен круиз до Скиатос само. Цена около 20 евро на човек. За обиколката на трите острова не можах да открия инфо, защото на телефоните от табелата никой не ми вдигна.
Това което дава Параход сега ще го огледам и ще си го запазя, защото ако все пак сме на Евия, смятам да направим круиз поне до Скиатос. Тръгването беше от Пефки, доколкото си спомням.
Обиколка на двата острова Скиатос и Скопелос, тръгване от Скиатос ми дадоха цена 60 евро на човек. Преди няколко дни ми писаха. Peace

Параход, Вили, благодаря за мненията.  Hug Ама ме затруднихте още повече сега  Joy В Неос Мармарас попаднах на много изгодно предложение, което е и близо до плажа /не знам как се казва/, онзи, който по продължението му е Порто Карас.  Rolling Eyes Във Вурвуру цените определено са значително по-високи, поне от отговорите, които до момента съм получила.  Thinking Ще сме с дребната (на 4 г.), свикнало е детето да ходи насам-натам, че ние не сме от тези дето стоят на едно място по време на почивката си.  Blush

dechy, гледам, че си писала за Амулиани, я кажи струва ли се да се отиде до острова? Че съм го включила в програмата  Mr. Green

# 107
Desex,
щом е от страната на Порто Карас (юг), той значи е "градския" плаж - по-пясъчния.
Амулиани е популярна дестинация. Струва си разходката и пешком до градчето, но то е малко, обикаляш го за час и после сядаш на кръчма - няма много какво да се прави. Най-хубавото на островчето са плажовете, които са достъпни само с кола - някои са разработени, други усамотени.
Билетът за ферибот в посока 2 е за пасажер, 10 е за кола от Трипити. Вървят на всеки час през лятото.

# 108
  • София
Параход, благодарности за страхотната тема, както винаги и за новите включени линкове.
Парцалеса да се включа и аз за еднодневните круизи, естествено зависи от детето. Ние качихме големият ни син за пръв път, когато беше на 3 години на дневен круиз с кораба Нидри стар около част от Йонийските острови. Е, на него му понесе много добре, защото на кораба имаше детски кът, но ние не видяхме много, защото стояхме на смени с него долу. А на края на деня заспа на една от седалките.
Миналата година, го качихме на лодка, от тези с прозрачното дъно, на път за сините пещери и плажа Навагио.Беше почти на 4, определено му беше много по-интерсно, разглежда, радва се като го плисваше по някоя капка вода и най вече когато лодката спря за плуване около сините пещери.

# 109
  • София
Параход, благодаря за новата тема!     bouquet

# 110
  • София

Bled
Скрит текст:
Не моята, а твоята кутия е пълна и така не можеш да си получаваш личната поща!!!
[/quote]

# 111
Здравейте, някой да е ходил в Хотел "Elanios ZEUS в Ставрос? Ако може да ми дадете мнения за него.
Предварително благодаря!

# 112
  • София
Bibia Съжалявам, но плажа е предимно с камъчета, пясъка е много малко. Но мястото е невероятно, голяма тревна площ, неограничени места, включително около басейна. Ако искаш ще ти ги покажа.......

Parcalesa  Толкова се радвам, че някой тръгва в тази посока. Миналата година разказах за там, коментирахме го с Таис, но досега никой не е казал, че ще ходи там.
Kymi Palace Hotel, тук сме били, близо до вашия, но го избрахме заради близостта на града. От тук ходихме до Skyros.
Следващия път искам нещо като вашето, релакс.
И цените тук са ниски, знаеш ли, че за вашият хотел, ако останете повече има по-ниска цена.
Плаж Mourteri
Това е място където да избягаш от самия себе си. Да забравиш всичко.
Няма на Евия друг такъв плаж, няма такова спокойствие. Ще търсите някой да седне до вас, да ви прави компания. Трудна работа, просто на десетки, дори стотици метри няма. В същия момент няма и екстри, но в случая това е въпроса, почивка и само почивка.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 17:46 от Bled

# 113
Bled,, благодаря за Сивири! Точно това ми трябва. Чета по разни информационни и рекламни сайтове, че има таверни, магазини и т.н., нали? Ако споделиш, може и на ЛС, ако прецениш, и за хотелче, просто цена няма да имаш!!!   bouquet

# 114
Здравейте, често хвърлям поглед към темата, но не съм писала. Обожавам Гърция. Последната ни почивка беше в Агиос Йоанис - Пелион. Търсихме нещо тихо спокойно, с хубав плаж, без детски атракциони малкият ни син е на 6 години и иска всичко  #Cussing out. Бяхме последната седмица на август-уникална почивка. Плажа добър, цени приемливи - 3 плажа в селото, красива природа. Пътят леко кошмарен, но бих го минала многократно. От тази почивка детето казва, че имаме къща в София и Агиос Йоанис-така е впечатлен. Поздравления за хубавата тема и прекрасни летни почивки на всички.

# 115
Bled, благодаря за споделеното.
В случая мястото за нас е попадение в десятката. Мъжа ми е любител на риболова и комбинацият на морето с вливащата се в него близка рекичка /две дори/ го докарва до екстаз. Аз съм си заплюла плажа, а детето- басейна.
 плаж Каламос http://media.evia-guide.gr/en/beach/kalamos-beach.html
плаж  Корасида http://www.evia-guide.gr/en/beach/korasida-beach.html
също са сравнително близо.
Ще останем 6 нощувки.

В самото селище Кими има ли какво да се види?

# 116
  • в града на вечния купон
Да се запиша,ако имам нещо да питам Peace

# 117
  • София
 Shocked Хора, какво правите вие..един ден ме няма и сте навъртяли 4 страници.

Oтговарям на въпросите за Евия:

VILI_Z, Лимни е много красиво градче, абсолютно си струва да се посети и разгледа, но плажа му е кофти и поне аз, колкото и да ми хареса там, не бих го избрала за почивка.
Иначе ние изкарахем цял ден в Лимни - разходки, хапване в крайбрежна таверна, после фрапета, и много снимки.

Агиос Николаос е доста по-спокойно от Едипсос, но ако не ви пречи шума, не виждам причина да не се отседне и в Едипсос. Аз лично, при второ ходене в северна Евия, пак бих избрала Агиос Николаос, или Едипсос за ''база''. Хотелите в Едипсос, които са на главната крайбрежна алея са на доста шумно място, но при тези по-назад (градчето е голямо) със сигурност е много по-спокойно..
В Едипсос и настаняването е по-евтино отколкото в Агиос Николаос.

Извън минералните извори и бани, плажа в Едипсос не става - според мен  Peace
Но то така или иначе там се обикаля насам-натам с кола, та това би било проблем само за хора, които искат цялата им почивка да е от типа ''излизам от хотела и влизам в морето"  Wink

Парцалеса, вилата е чудесна, и аз, а и други хора сме я заглеждали, но има едно голямо ''но": плажа Муртери е доста бурен, точно там духа силно и има големи вълни! Иначе както е казала Блед, това е огромен, дъъълъг плаж, и човек може и да не срещне други хора.
Но ако сте с малки деца, изобщо не се препоръчва. Ако не ви пречат вълните, и не сте с бръмбъзлъци, защо пък не?

Ако някой ще ходи в централна или източна (южна?) Евия, най-добре пишете на viper , наша съфорумка, която буквално е ''открила'' острова преди години (и също като мен се е влюбила в него  Wink ). Може да ви дава насоки и съвети, доколкото знам, с мъжа си основно са ходили на изток и в центъра, а не на север..

Бях проверявала миналата година, и хубави плажове в центъра и на изток са Каламос, Алмирики, Хилиаду, Лимнионас. Със сигурност има и още, но вече не ги помня всичките. Агиа Анна е на север, но в по-централната част - много голям и много дълъг, с пясък.

Ето едно пояснение за Муртери:
http://www.cycladia.com/best-beaches-greece/mourteri/

# 118
  • София
Bled, благодаря за споделеното.
В самото селище Кими има ли какво да се види?

parcalesa  Таис е права за подветрената страна и вълните, явно сме късметлии. И двата пъти нямаше проблеми, даже отиването до острова беше като по тепсия. Дано имате късмет….
Не е кой знае какво, но има какво да се види в Кими. По принцип, ако търсите развлечения и купони, това не е мястото.
Ако говоря от моя гледна точка, тук се правят невероятни разкопки и се откриват цели градове на хълма Viglatouri.
Има Фолклорен Музей
Paralia Kimis
Пристанището
Църква
Манастира Galataki
Сигурно знаеш, че градчето не е на морето, има прекрасни гледки.
А за съпруга, това е точното място, рибата и рибарите.
Пожелавам ви прекрасно време и невероятни изживявания.

# 119
  • София
Bled,  Peace

Ето Кими ''отгоре'':
http://www.pbase.com/jimlab/image/83623016
http://www.pbase.com/jimlab/image/83662198

Контрастите на острова - едно от нещата, които най-много ни впечатлиха, редуване на ужасяващи скали, с прекрасни борове и всякаква зеленика:
http://www.pbase.com/jimlab/image/103030460

Parcalesa, ако ще сте в района на Кими, си струва да отидете до Метохи - красиво селце в планината, на около 20 км от Кими. Надолу от селото е и едноименния плаж, а наблизо пък е друг интересен плаж - Хилиаду  Peace

http://www.pbase.com/jimlab/image/83826691
http://greekaura.wordpress.com/2012/04/03/metochi-village-in-euboea-evia/

Сега прочетох, че в началото на юни в Метохи има фестивал на черешите. Обичам череши  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт