На море в Гърция 2014 - I

• 88 189
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря Bled!!
Обаче аз съвсем се обърках. Нали Paralia Agiou Nikolaou е продължение на Loutra Edipsou, а ако разстоянието между тях е 3 км, то означава, че без кола не може да се ходи до Loutra Edipsou, така ли е? А в Agiou Nikolaou има ли крайбрежна алея?
За Лимни, видях, че е по на юг, но не много и разглеждах снимки, които много ми харесаха, затова питам.

# 76
ViliZ, три различни неща са - Агиос Николаос, Едипсос и Лутра Едипсо.
Разгледай картата в гугъл мапс и ще се ориентираш лесно.

От Лимни Таис беше очарована, изчакай нейното включване или потърси в миналогодишните теми от септември. Ето малко постове по темата от лято 2013.

# 77
Тодоричка:
"Току що правейки вечерна разходка по крайбрежната видях табела за еднодневен круиз до Скиатос, Скопелос и Алонисо"

Това е цитат на Тодоричка, но ако някой знае да се включи.

От миналата година съм си извадила цитати, на посещавалите Евия. Това проверено ли е, съществува ли подобно туристическо корабче? И също от кое населено място е?

# 78
Да има, ето например - от Едипсос.

# 79
Desex, Параход ти е написала, и моето мнение такова.
Вурвуру е като вилна зона, няма къде да се разходиш, според мен е подходящо или за големи компании за 2, 3 вечери, или за семейства с малки деца, които искат статична почивка(по спомени, когато ми е било малко детето все си бях изморена).
Аз лично не бих избрала нито едното, нито другото.
В Никити, на нас много ни допадна атмосферата, и има дух това място, много ни хареса. Неос Мармарас ни хареса само за разходка, стръмно, многолюдно, и с много сергии.

# 80
Здравейте!Тази година планираме с приятели да посетим Златоград и оттам през Маказа да отидем до Гърция.За всички нас това ще е първо посещение в южната съседка.Мислим да си наемем между Кавала и Солун хотелски стаи . Моля препоръчайте красиво място с хубав плаж и на не много високи цени.Ще бъдем група от 7 души, но не разполагаме с висок бюджет.Предварително благодаря на всички , които ще се включат със съвети и препоръки.

# 81
  • София
VILI_Z Не, не са свързани. Има и крайбрежен път, но пак е далеч, може би около 2км. А по централния път не е по-малко от 3 км.
Loutra Edipsou e центъра на района, няма нищо общо с Паралия. Вечер там се изсипват доста хора и стават купони, шумно е.  Там има и доста хотели, ние бяхме точно на центъра, но не за плаж, обикаляхме при две пътувания.
Иначе сме почивали в обратната част, след Халкида, Eretria и от другата страна към Кими.
И Таис ще ти каже, тя обича по-спокойни места, коментира ли сме ги....

# 82
Благодаря Параход, сега ще погледна картата, а темата още миналата година я изчетох, и от тогава не ми излиза от главата тази Евия, а вие сега с тези други острови #Crazy съвсем ме ошашавихте, и сега имам планове за 5 години напред, и смятам да ги спазя Grinning

# 83
Благодаря Bled!

# 84
  • София
Тодоричка:
"Току що правейки вечерна разходка по крайбрежната видях табела за еднодневен круиз до Скиатос, Скопелос и Алонисо"

Това е цитат на Тодоричка, но ако някой знае да се включи.

От миналата година съм си извадила цитати, на посещавалите Евия. Това проверено ли е, съществува ли подобно туристическо корабче? И също от кое населено място е?

Проверено в две агенции за еднодневен круиз до Скиатос само. Цена около 20 евро на човек. За обиколката на трите острова не можах да открия инфо, защото на телефоните от табелата никой не ми вдигна.
Това което дава Параход сега ще го огледам и ще си го запазя, защото ако все пак сме на Евия, смятам да направим круиз поне до Скиатос. Тръгването беше от Пефки, доколкото си спомням.

Благодаря Bled!!
Обаче аз съвсем се обърках. Нали Paralia Agiou Nikolaou е продължение на Loutra Edipsou, а ако разстоянието между тях е 3 км, то означава, че без кола не може да се ходи до Loutra Edipsou, така ли е? А в Agiou Nikolaou има ли крайбрежна алея?
За Лимни, видях, че е по на юг, но не много и разглеждах снимки, които много ми харесаха, затова питам.

VILI_Z  далече е за разходки пеша между Агиос Николаос и Лутра според мен. Толкова е - около два- три км. там Няма крайбрежна алея за разходки, както има в Лутра, за вечер ще трябва да си палите колата според мен.
В Лимни не видях много места за настаняване, но не съм се и заравяла много. Определено е  много, много приятно местнеце, но е по-малко от Лутра доста и може би ще ви е по-скучно.

Точно тези им звънях и тяхна беше табелата, която гледах, но така и не можах да се свържа. Сега си погледнах снимките на табелата.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 14:08 от тодоричка

# 85

Параход, благодаря за линка. Разгледах го. Никога не съм се качвала на подобно корабче и не знам как се процедира. Възможно ли е в рамките на един ден да се обиколят толкова много места и да се спре на всички? Предполагам, че е изморително и за деца май не е много подходящо.
Видях, че имат спирка и в Орей /или там както се пише/ и в Пефки. Там ще ни е по-близо, ако решим.

# 86
  • Варна
Сега имам и друг проблем обаче - моят любим се е запалил да купува евентуално малка лодка (гумена предполагам с двигател). Това е хубаво, ще свърши работа, но не съм запозната има ли някакви по-специални изсквания при ползването на собствени лодки, а и при транспортирането. Друго си е да доплаваш до малките Сейшели примерно или от Наксос до Куфониси   Mr. Green  (това второто пък съвсем не знам дали изобщо е постижимо) Изобщо има толкова страхотни плажчета достъпни само с лодка............

Имам няколко лодки с 3 различни по големина двигателя и винаги мъкна някоя с мене заедно с една кола риболовни такъми .Simple Smile Досега никой нито ме е проверявал  последните поне 15тина години , нито имам някаква регистрация .Все пак ако ти трябва инфо иди в сайта = на риба.сом , там се разискват всякакви приключения с лодки.

# 87
Благодаря за ценното инфо. Като че ли един остров само ми се струва по-реално.
А пазиш ли някакви телефони или нещо за контакт за скиатоския круиз?

# 88
Благодаря, Параход и Туцка   bouquet
Ще проверя при ветеринарите за тези неща  Grinning

# 89
  • София
tsf До вчера бях в района. Може да си намерите място още преди Кавала, веднага след като слезете от Ксанти. После след Кавала има колкото искате, чак до Аспровалта и Ставрос. Разгледай района, ако има нещо конкретно, ще ти бъдем полезни.

Общи условия

Активация на акаунт