На море в Гърция 2014 - I

• 88 186
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, в Гърция досега не сме почивали и въпреки че много ми се иска да ида на някое прекрасно место, за съжаление аз изобщо не я познавам и не мога да реша къде да търся. В отпуска съм от началото на Август - първоначално се бях засилила към Закинтос, но от агенцията към която се обърнах ми казаха, че по това време там е много горещо и не е за предпочитане.. Предлагат ми на Халкидики на Касандра х-л Lesse, Hanioti palace, Grandhotel Hanioti, Athos palace hotel
и на Ситония - Athena pallas village, Blue dolphin, Village mare.
Ще съм благодарна ако ме посъветвате кое да избера.   bouquet

# 61
  • София
Calm Харесвам Сивири, спокойно и малко приятно селище.
Скрит текст:
Няма много забавления и магазини, но си почиваш. От време на време духа малко повече, но не фатално. Плажа е хубав, има супермаркет на близо.
Ходихме често и до плажа Elani, прекрасно място:
Скрит текст:
В района има какво да се види, като забележителности.....Ако ти трябват съм насреща....
ЕТО ТУК СИВИРИ
А ТУК ЕЛАНИ

# 62
Запис и от мен. Безкрайно благодаря на Параход за хубавата тема, а и на всички останали, които толкова сърцато обясняват, споделят, дават препоръки и линкове, НЕВЕРОЯТНИ сте!!
А толкова ми е интересна и забавна Тайс, че така заразява и открива невероятни места.
Миналата година изкарахме страхотно на Ситония, а тази така съм си харесала тази невероятна Евия и искам да попитам Тайс, дали около градчето Лимни е подходящо за настаняване (знам, че сте минавали от там),и дали от Агиос Николаос, близо до Едипсос може вечер да се разхождаме до градчето, не е ли много далече?
Благодаря предварително Тайс!!!

# 63
  • София
Здравейте!
 За Крузо  ни дават цена от 1290 лв за АИ!

Моля те да ми препратиш къде видя офертата! Благодаря!

И аз при вас! Много се чудя къде да сме тази година. Искам хубав плаж и да не сме в студио.....прекалено тясно ни идва. А по-големите са по-скъпи от хотелите и несравними в много отношения.

Виви, вие къде резервирахте?
Параход   bouquet , брилянтна както винаги!

# 64
  • София
Sternenstaub Разбрах, за първия хотел да кажа, че закуската е доста икономична, и ние друга храна не ползваме.
Ето още едно изпробвано място, от другата страна, близо до Акти, но не в навалицата:
СНИМКИТЕ ТУК
Има още, но се опасявам да не надвишим лимита, защото става въпрос за висок сезон...

# 65
Благодаря jul Simple Smile!
Тази година ще е Лефкада. Какво ще кажете за селцето Лигия. За колко време ще се стигне от там до плажовете на западното крайбрежие. Гугъл дава от там до Каламици 30 минути!? Обикновено пътищата на островите са тесни с много завои и по тях се пътува бавно.

Ехе и ние така, само сега се чудя дали да е през майските празници или началото на септември.

# 66
  • София
Спокойна, през юни ще сме тук - www.edemparadise.gr      
Нищо не мога да кажа за мястото, все още, освен че собственикът беше изключително любезен и кооперативен по време на кореспонданцията ни.

# 67
  • София
кака_сийка Не се плаши от топлото, ако става въпрос за Закинтос.
Иначе са ти дали сравнително добри хотели....
Lesse-добър хотел, малко остарял. Близо, но не на плажа. Хубав басейн и детски кът. Най-отдалечения хотел от центъра на Ханиоти, но не е проблем, разходка....
Hanioti palace-в центъра, но не на плажа. От него започва централната улица, идеален за вечерни разходки. Голям басейн и градинска част.
Grandhotel Hanioti-На плажа и в центъра. Прекалено населено пред него, изключително малък басейн. На мен не ми харесва, да не обяснявам повече. Ако искаш ще ти кажа.
Athos Palace-Не е в Ханиоти, а в Kallithea или по-точно до пътя, но на плажа. Ако искаш ще ти кажа и за него.
Ако не избереш от тези, ще коментираме и Ситонските....

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 12:23 от Bled

# 68
Дани Аврамова,
няма проблем за куче. Много студиа и хотели приемат, само трябва да го уточниш в кореспонденцията. На фериботите обикновено ги качват с повод, също без проблеми. За място на палубата е безплатно (има разни други особености, когато е дълъг курс и се пътува в салона/каюта, но предполагам тези случаи не те интересуват). На границата са обичайните за ЕС документи.
Има момичета в темата, които са пътували с любимец до Гърция, надявам се да забележат въпроса ти сред многобройните описания на хотели, които напъплиха за една нощ.

Pontes, благодаря за уточнението за Aegean Airlines и багажите, навремето съм летяла доста с тях (когато имаха полети до София), продължават да ми пращат оферти май от време на време Grinning
Още чакаме с любопитство твоите разкази и снимки от зимен Крит!

----
И да знаете, че има 6-7 нови острова на 1-ва страница, някои от тях обсъждани в предишни теми, други не Grinning

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 12:38 от Параход

# 69
  • София
Имам въпрос относно дом.любимец, допускат ни с него,но някой ходил ли е скуче из Гърция?Какво се изисква освен чип и червен паспорт?Имал ли е проблем на границата или на фериботите?
Благодаря!
  bouquet

Това е: ветеринарен паспорт и чип /задължителна ваксина против бяс за ЕС/, няколко пъти съм минавала границата с куче/та, не сме имали никакви проблеми, дори не винаги искат паспорта, а като го вземат само хвърлят мижав поглед. По фериботите се возят кучета, но не знам каква и дали изобщо има такса, аз не съм ползвала ферибот с кучанка.

# 70
  • София
VILI_Z Paralia Agiou Nikolaou е на около километър от Едипсос. Но хубавите разходки са в Loutra Edipsou, което е на около 3 км. Точно тук ни бяха последните нощувки.......
Лимни е много приятно селище, но твърде далеч от това, което споменаваш.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 12:43 от Bled

# 71
Sternenstaub Разбрах, за първия хотел да кажа, че закуската е доста икономична, и ние друга храна не ползваме.
Ето още едно изпробвано място, от другата страна, близо до Акти, но не в навалицата:
СНИМКИТЕ ТУК
Има още, но се опасявам да не надвишим лимита, защото става въпрос за висок сезон...
Bled, благодаря много. Този вторият като че ли ми допада повече.

# 72
и на Ситония - Athena pallas village, Blue dolphin, Village mare.
Ще съм благодарна ако ме посъветвате кое да избера.   bouquet
Athena Palas e хубав, но плажът е камъни. Blue Dolphin - става.
Най-хубавият хотел на Ситония е Anthemus Sea. Aма дебели цени.
Погледни и Lahomandra beach или Lagomandra Hotel. Единият е на брега, другият над пътя.  Има мост и слизаш на плажа t.e. не пресичаш.
Ako бюджетът не стига, Philoxenia bungalows.  

# 73
Благодаря ти , Vivi!
Мислех, че по-голямо капаро искат само хотелите, а и гръцкия ни опит се свежда засега само до едно пробно 5-дн море.
Мястото ни е препоръчано и ще платя.
На мен досега са ми писали за капаро в размер на 20, 25 или 30%, не повече.  Peace

Дайте ми съвет моля  Praynig - Неос Мармарас или Вурвуру, че съм в голяма чуденка.  newsm78 Rolling Eyes

# 74
Много различни са, даже нищо общо нямат Simple Smile
Мармарас е на баир, има амфитеатрална архитектура, шумно, оживено, дори на моменти пренаселено градче с хубави таверни, магазини-циганийки, развлечения за деца, пристанище....
Плажовете са в двата края - "градския" след стадиона на юг, широк, пясъчен, и Парадисос, на 1 км на север, красив плитък залив с кристална вода, но по-тесен и каменист.
Ако се окажете в центъра на Мармарас, може:
1. да трябва да ходите на плаж с кола
2. да имате проблеми с паркирането и придвижването по тесните и стръмни улички.
(Лично аз, Н.М. бих избрала, но много ще внимавам къде е къщата.)

Вурвуру е тихо, спокойно (ако не случиш за съседи шумни сърби или българи), пасторално, зелено, тъпо, големи къщи с просторни дворове, най-добри са тези на първа линия, защото градината преминава директно в плаж. Ако човек не е на бреговата ивица, не знам защо изобщо ходи на Вурвуру да им плаща ужасно надутите в момента цени Grinning Селото няма обществени зони - няма тротоари, няма крайбрежна алея, няма обособен център, почти няма плаж извън тези в парцелите на къщите. Има няколко ресторанта и магазина, но не са скупчени на едно място.
Подходящо за лежерна почивка с хубава компания - едно семейство или двойка има добри шансове да умре от скука там. Има прекрасни плажове за изследване в района, но някои от най-хубавите - Кариди, Портокали - са гъч във всеки един момент от летния сезон.

Надявам се да помогнах Grinning

Общи условия

Активация на акаунт