На море в Гърция 2014 - I

• 88 180
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
тази сутрин се раздвоих  Crazy Получих оферта за Корфу, с настаняване в хотел Olympion village на HB. Някакви отзиви - местоположение, храна, близост до плажа, плажът с пясък ли е? Има 2 екскурзии, които харесах - обиколка и Палеокастрица, останалите дни ще сме на плажа евентуално. До утре трябва да резервирам .... Акти на Уранополи или Корфу. Моля помагайте  Hug

tuk
http://greek-beaches.info/#best-beaches
има Корфу - ама няма Уранополи Simple Smile

# 46
  • където и да е,само да не съм сама
Параход, за оформлението на темата  bouquet
С удоволствие я чета, защото е страшно позитивна за разлика от предходната
Правим в момента резервация за 2 семейства и ни искат по 2 нощувки капаро от общо 5 - нормално ли е /за края на юни става въпрос/?
Миналата година само една дадохме и пак за Халкидики беше....

# 47
  • София
Ина, аз резервирах 10 нощувки за 4 семейства на Касандра и ми поискаха да предплатя 30% от общата цена на резервацията.

# 48
  • София
shark Разликата е много голяма, относно пътуването. Акти е на крачка, а Корфу....
За хотелите, категорично Olympian Village, прекрасно място. Хем си в планината, хем си на морето и басейна. Не се двоуми, а се стягайте за по-далеч. По-близкото остави за друг път, е къде е......

# 49
  • където и да е,само да не съм сама
Благодаря ти , Vivi!
Мислех, че по-голямо капаро искат само хотелите, а и гръцкия ни опит се свежда засега само до едно пробно 5-дн море.
Мястото ни е препоръчано и ще платя.

# 50
Момичета и момчета, тази сутрин се преобърнах на 180 градуса  Laughing Остава сега да убедя съпружеството в полза на разглеждане на красоти, а не толкова лежане на плажа. Доколкото разбирам, хотелът е ок, плажът е ок, островът е супер.... Благодаря на всички за споделените мнения, прекрасни сте   bouquet
Единствено ме притеснява агенцията, отзивите са за стари автобуси и не съвсем коректни отношения, но щом хотелът и мястото са добри, пътят все някак ще го преживеем. Все пак ще се радвам на някой отзив и от вас за тази агенция

# 51
Sternenstaub Разбира се, че може и то с удоволствие. С такова желание пожела да има басейн, че веднага ти давам един хотел не с един,а 5 басейна и собствен плаж:
Скрит текст:
Били сме в него, на минутки от селището, изключително удобно място. Басейните за децата са рай.
ЕТО ТУК ОЩЕ СНИМКИ

А може ли още няколко хотела като идеи?

# 52
  • София
Теди, много ще се радвам ако успеете за Цикладите, от сърце ти го пожелавам  Hug
М/у другото, за да спестите малко пари, можете да използвате, че на Наксос (и на Парос) нощувките са доста по-евтини от Куфониси (има и по-голямо разнообразие), и от там да мръднете до Куфониси за един ден - с круиз, или самостоятелно. Като гледах цените на студия по околните острови, останах с впечатлението, че Парос и Наксос са най-удобни - и икономични - да се използват за ''щабквартира". А от тях, човек може да отскача до доста интересни и красиви местенца.
Пък и двата острова са с прекрасни плажове, и страхотни неща за разглеждане  Sunglasses

Това с цените го забелязах да. Не знам пусти пари дали ще стигнат за тази година уви, но ще видим.
Сега имам и друг проблем обаче - моят любим се е запалил да купува евентуално малка лодка (гумена предполагам с двигател). Това е хубаво, ще свърши работа, но не съм запозната има ли някакви по-специални изсквания при ползването на собствени лодки, а и при транспортирането. Друго си е да доплаваш до малките Сейшели примерно или от Наксос до Куфониси   Mr. Green  (това второто пък съвсем не знам дали изобщо е постижимо) Изобщо има толкова страхотни плажчета достъпни само с лодка............

# 53
  • София
Calm Въобще не си нахална, не си го мисли, да си намеря снимките и имаш информацията....

Sternenstaub Разбира се, но все пак до каква цена, този който ти дадох, зависи от сезона, се намират добри цени.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 11:19 от Bled

# 54
  • София
Някой дали е ползвал егейските авиолинии?? Прави ми впечатление, че са част от Star Alliance, а съм ползвала други компании от групата и съм оставала доволна. Но пък искат допълнително заплащане за чекиран багаж, което е практика на нискобюджетните компании и това малко ме смути.

Moharet, Aegean Airlines не е нискобюджетна компания (те наскоро мисля, че купиха и Олимпик, така че са най-голямата компания в Гърция). Това с доплащането на багажа е от скоро, наистина разделиха икономичната тарифа на две тарифи, едната с багаж, другата - без (15 евро искат на куфар на полет допълнително). Това не е лошо, защото ние примерно като пътуваме с 1 голям куфар, на мен и детето взимам от най-евтиния билет, а само на мъжа ми - с багаж.  

# 55
  • София
Благодаря jul Simple Smile!
Тази година ще е Лефкада. Какво ще кажете за селцето Лигия. За колко време ще се стигне от там до плажовете на западното крайбрежие. Гугъл дава от там до Каламици 30 минути!? Обикновено пътищата на островите са тесни с много завои и по тях се пътува бавно.

# 56
Calm Въобще не си нахална, не си го мисли, да си намеря снимките и имаш информацията....

Sternenstaub Разбира се, но все пак до каква цена, този който ти дадох, зависи от сезона, се намират добри цени.

Горе долу за 4 човека (2 възрастни и 2 деца) във високия  сезон за около 6-7 дни с цена максимум 700 - 800 Евро със закуската.

# 57
  • София
bibia Ето нашето местенце в Лигия:
Скрит текст:
Няма проблем за отиване до Kalamitsi, пътя леко обикаля покрай Лефкада и става бързо.
А е близо и до главния град за разходки, приятно място.
ЕТО ОЩЕ

# 58
тодоричка, относно лодките - чувала съм, че всички трябва да са регистрирани, за да се ползват в морето ... относно транспортирането - ако е с колесар, той си е регистриран задължително още тук и по-специално не знам да се изисква нещо.

# 59
  • София
bibia Ето нашето местенце в Лигия:
Скрит текст:
Няма проблем за отиване до Kalamitsi, пътя леко обикаля покрай Лефкада и става бързо.
А е близо и до главния град за разходки, приятно място.
ЕТО ОЩЕ

Много добре изглежда, би ли ми дала линк към него.

Общи условия

Активация на акаунт