На море в Гърция 2013 - XI

• 73 450
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
  • София
WASP, Едипсос (ударението е на ''о''  Wink ) си е курортен град - хотели, магазини, пристанище с пристигащи и заминаващи ферита, голяма детска площадка, и много таверни и кафенета по крайбрежната улица, която вечер става само пешеходна зона и е страшно приятна за разходка. Минералните извори също са в града. Съответно си е шумно - особено около главната улица.

Агиос Николаос е залепен за Едипсос - нещо като негово продължение. Красиви къщи и хотели, повечето с градини, магазинчета, таверни, кафенета и една църква. Но всичко е на първа линия, най-много на втора от плажа. Тишина, особено вечер, спокойствие...ние всяка вечер слушахме вълните как леко приплискват отсреща. Е, може би юли/август няма да е чак такова спокойствие, но все си мисля, че дори високия сезон там ще е по-тихо и уединено.

Аз пак бих отишла в Агиос Николаос, на нас много ни хареса. Едипсос е красив, но доста шумен. От друга страна, ако на човек му трябва само база за всекидневни обиколки, вероятно града е добър избор - още повече, че и цените са ниски. Да се има предвид, че плажа в самия град не е хубав, та човек ще ходи до Агиос Николаос и до други плажове в района. Но пък района е толкова красив, с живописни пътища и различни плажове, че ми се струва грехота да се седи само на едно място  Peace

Това е май всичко, ако съм пропуснала нещо, Теди ще допълва  Simple Smile

Парцалеса, чудесна е вилата  Simple Smile
Ще чакаме отзиви от тази част на Евия догодина, ако отидете. Ние този юли изкарахме 2 седмици в Неос Мармарас без климатик - имаше си, разбира се, но аз по принцип ги мразя и гледам максимално да караме без климатици. Беше топло в града, 32-34 градуса според термометрите, но вътре си беше ОК в стаите. Пускахме вентилатора от време на време.

# 136
Благодаря Таис
 Hug

Дано имаме късмет да го видим на живо догодина

# 137
  • София
WASP, пожелавам от сърце  Hug

Параход, намерих чудесен гайд за стров Евия - има инфо за градчета, плажове, културни и религиозни забележителности, алтернативен туризъм и малко инфо за остров Скирос. Накрая има и подробна карта на Евия.
Може ли да го сложиш на първа страница в следващата тема, мисля, че ще е от полза за всички, които проявяват интерес към острова  Peace

http://issuu.com/entelia/docs/island_of_evia_tourist_guide_2010_english_

# 138
  • София
Бих допълнила, че в Едипсос не е чак толкова шумно според мен. Поне в частта, в която бяхме ние си беше съвсем тихо и спокойно. Би било шумно ако изберете настаняване много близо до крайбрежната.

# 139
   И защото стана въпрос за Мандолината на капитан Корели и защото точно днес правих плаж на Антисамос, Кефалония (мястото, където е сниман филма), едно поздравче ви отправям.

Anna bel, хареса ли ти Антисамос?
Ние се възхитихме на изумрудения цвят на водата от високо, разходихме се 10-15 минути по камънака и единодушно решихме да отидем отново на Миртос  Grinning

Таис, Тодоричка, много полезна информация сте дали за Евия. Определено ще я уважим на път за някой южен остров  Peace

И ние се върнахме от 10 дни безвремие на Халкидики, което беше по-осезаемо след 7-8 септември  Wink
Но пък ходим рано сутрин на топ местата, за да се насладим максимално докато мястото все още не е изгубило своето очарование към обяд ...
Най-разкошна беше водата в района на Портокали.

# 140
  • София
Записвам се, че темата ще свърши  Laughing

taffi, какво точно те интересува?

Дали евентуално по-големите собственици на студиа, организират празнична вечер,дали по хотелите е добра програмата. Заслужава ли си? Зачудих се, дали да не си организираме една новогодишна екскурзия.

# 141
  phile, Peace! Същото мнение! На Антисамос наминахме още първия ден като слязохме от ферибота в Сами. Не се стърпях- филмова слава, Никълъс Кейдж, Пенелопе и т.н. Възхита, снимки. Вчера се върнахме отново за плаж по мое настояване. Мъжът ми, като теб, си беше направил разходката в района Simple Smile! Стояхме около час. Не ми е най-любимото място за плаж в Кефалония. Най-забавното бяха рибките, които връхлитат на ята в краката ти като им пуснеш хляб. Иначе на Миртос почти всеки ден ходим, дори за малко. Той ни е "селският плаж" Simple Smile.
  Плажът Петани ми е фаворит след Миртос, плътно следван от Мунда бийч.
  Току се връщам от едни места, на които може би сте ходили, но повечето хора ги намират забутани и оф роуд. Силно, силно ги препоръчвам на всички, в които има поне зрънце авантюризъм. Та, това е един път от Агия Ефимия на север през селата Неохори, Комитата, Плагия към Фискардо. По пътища, къде асфалтови, къде черни, се стига до такива невероятни заливчета и  самотни плажчета , изглеждащи като пощенска картичка. Гледките по целия път мога да сравня единствено с пелионските. Следват те всеки метър и си благодариш непрекъснато, че си се решил да потеглиш по тези места. Пак нереални цветове на водата, преобладаващо онова "deep blue", което знаете. Отсреща следи пътя и Итака по начин, който не се наемам да обясня. Щраках много с апарата, сменях памет и батерии. Когато се мобилизирам, ще кача снимки, но надали те ще покажат и част от истината.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 22:00 от Anna bel

# 142
  • София
Та, в този ред на мисли..... и извън всичко, което предстои да питам за островите.... как е в края на юни на плажа Калогрия, на Ситония?
Предпочитам хотел на плажа, а там единствен такъв е Mango - http://www.booking.com/hotel/gr/mango-kalogria.bg.html?aid=33953 … 477a9fd1d1;dcid=2
Четох в старите теми, че Калогрия е един от най-добрите плажове на Ситония, но ако ще е навалица, и то - изсипана под прозорците на хотела.... няма да е това мястото.
Не намерих тук отзиви и за самия хотел Mango. Някой настанявал ли се е в него?

Преди два дни ходихме там на плаж. Няма да ви е шумно в хотела, защото той е по-встрани от плажа между дърветата. Плажът е много хубав и водата е кристална, но малко бързо става дълбоко. Най-много ми харесва в неусвоената му част - останалата е голяма гмеч. Освен барът на Манго, има още 2 бийч бара с чадъри, има и водни спортове - гмуркане, кану, водно колело. Самите чадъри на Манго са сигурно десет реда и ако не хванете първите три реда, гледката към морето е просто невъзможна. Иначе пускат много приятна музика. Има един недостатък този хотел според мен - намира се в нищото и поне ние не видяхме таверни на пешеходно разстояние  Laughing

# 143
  • София
Moharet, благодаря ти за мнението!
Това - "голяма гмеч" - може да ме откаже от най-прекрасния плаж.
Предполагам че неусвоената част, която ти е харесала, е най-далече от Mango  Laughing

# 144
  • София
Всъщност неусвоената част дори и до самите чадъри на Манго си е доста рехава. Ние бяхме се настанили сравнително близко до тях и пак се чувствахме доста добре. Е не е като на Трани Амуди, хора в близките 20 м. и от ляво и от дясно да няма, но пък на мен самия плаж и морето повече сякаш ми допаднаха на Калогрия.
Благодаря на Таис, по нейните описания за плажа реших да го посетим сега като ходихме.  Hug
Иначе и за Никити да си кажа. И на мен не ми допадна. Стори ми се много гъсто застроено, някак му липсваше въздух на това място, особено в частта близко до морето. Плажната ивица ми се стори доста тясна и това не ми хареса. Иначе си имат страшно много магазинчета и може всичко, което ти потрябва да си намериш. И на мен ми направи впечатление, че има много българи.

# 145
  • София
Много ви благодаря, момичета!  Hug

ПП Ако някой се включи и с мнение как е видял Калогрия в края на юни - "голяма гмеч"  или не.... ще съм напълно доволна. Simple Smile

# 146
  • София
Таис,  Hug

Сетих се да потърся клипчета, снимани на плажа Калогрия в youtube. Не е моят плаж това. Много народ..... А и като гледах кадрите... наистина не е много подходящ за деца, близо до брега става дълбоко.
Ще отменям резервацията. 

# 147
  • София
Виви, да, за деца наистина не е подходящ. Иначе е чудесен плаж, но си има хора. То това е проблема на по-хубавите плажове - щом са готини, има и хора  Wink

Портокали, който ми е номер едно в ситонийската класация, съм го виждала празен в седем сутринта. И после, половин час по-късно, гмежта е започнала да се заформя..
Но е приказно място, поне за мен  Heart Eyes

# 148
  • София...........
Хайде и ние от преди няколко часа сме в БГ Sad Студено ми е, гадно ми е и многооо нервно .
Изкарахме страхотно 6 дни на Тасос. Ходихме на няколко прекрасни плажчета - Пахис, Салиара (Мраморния - пътя до там не е никак страшен и невъзможен), Прадайс и Голдън бийч. Много ни хареса острова и както каза ММ - поне още едно идване.
Аз от още преди месец  го обработвам за следващата година за Лефкада - Кефалония - Закинтос, но той ми е тежка гемия и в краен случай ще се задоволя Лефкада - Кефалониоя или Евия.

# 149
  • София
дивна, добре дошла  Hug За студеното и гадното те разбирам, ние от 6 дни сме тук, и още не сме свикнали със студа и сивотата в София.
Поне тук в темата е уютно, а и ги има плановете за догодина - опитвам се да бъда оптимист и да си внушавам колко бързо ще мине времето до следващото лято (от малка не понасям зимата)  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт