На море в Гърция 2014 - I

• 88 122
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
Параход, видях, че е на баир къщата, но пък е сравнително близо до плажа, а и цената е повече от задоволителна. Надявам се да останем доволни.  Peace
Планът засега включва посещение на остров Амулиани, евентуално круиз около манастирите на Атон, един ден ще отидем и до Вурвуру, да го видим, а и да посетим плажа Кариди, много интересен ми изглежда с тези странни обли скали.  Sunglasses
На връщане съм набелязала за посещение и двете пещери около Драма - Алистрати и Ангитис /Маара/.

ММ се включи в плана с идея да отидем след Халкидики за една нощувка до Волос да видим майка му, ако ходим и до там, задължително ще минем през Дион, защото досега все го пропускаме, а и двамата ни влекат подобни исторически местенца. В този случай, може би ще има и седма нощувка, евентуално в Аспровалта и оттам към пещерите.  ooooh!

# 196
  • Варна
Баракудата и на мен ми хареса, писах им, че даже ми отговориха веднага - и ми предлагат подозрително ниска цена - 45 евро за апартамент с 2 спални 50 м2, и 35 за малък с една спалня и доп. легло.. /последна седмица на юни/ Много не мога да си представя къде е, явно на излизане от Сарти към Сикия. Там си е ок плажът, нали? И е леко отдалечено от лудницата с многото заведения на Сарти, нали?

Toчно там , в квартала е огромен плажа и там близо има голяма площадка.
Тези имено са нормалните цени.Удвоени почти са в Агни и още няколко, щото са много предъвквани не само тук ами във всички възможни сайтове и агенций.Останалите над сто хотела и къщи за гости са имано с такива нормални цени. 

# 197
  • София
Параход, Таис, благодаря за безценните съвети   bouquet
Отивам да разглеждам и да запитвам!

# 198
# 199
  • София
desex, честита резервация в Неос Мармарас  Hug Сигурна съм, че ще ви хареса градчето, много е приятно. Хълмовете му придават по-особен, ''вълнист'' облик, за нас не бяха проблем.

Не знам доколко сте обикаляли района, но ако имате път към Никити, може да отидете до стария град: с красиви старинни къщи, повечето от камък, а на върха му е кацнала голяма църква.

Освен 2-та плажа в Неос Мармарас, по пътя от градчето към разклонението за Никити и Вурвуру, има няколко прекрасни плажа: Калогрия, Лагомандра, Ковиу, Агиос Йоаннис.
Има и още един плаж - доста дълъг, с плитка вода, който случайно открихме миналата година когато почивахме в Неос Мармарас. Обаче не успяхме да открием табела с името. Страшно ни хареса защото освен нас и едно гръцко семейство от Солун, цял ден нямаше никой друг.
Много готино беше, като частен плаж  Heart Eyes

Ариана, за нищо  Hug

# 200
# 201
Точно си е за неделя.
Започвам да чета, благодаря ти Параход

# 202
С поздрави от Италия ,се включвам и аз  Hug
От вчера ми се върти в главата да си отидем това лято в Бг. с кола /август/ ,но да се върнем в Италия с ферибот от Гърция /вероятно Патра newsm78/
Ще ми се да отидем до Атина .
Въпросът ми е ,ей така, от ваш личен опит ,без предварителни резервации,дали ще е невъзможно да си намерим места за спане,а и евентуално за 1-2 дена на гръцкото море ? Rolling Eyes

bowuu  bouquet

# 203
  • София
desex, как планирате разходката  до Амулиани?Аз в момента оглеждам целият ръкав и близката околия , както и интересни неща, които бихме могли да видим по път.Ще се радвам да споделиш и своите планове по темата

# 204
fio' - според мен може да намерите някъде да преспите.

# 205
  • welcome to the Jungle
И аз искам да направим разходка до Амулиани. Има вариант да се наеме моторна лодка за деня - 60 Е май струва. От другата страна на острова (не тази която се виджа от Уранополис) имало страхотни плажове.

# 206
  • София
Здравейте!
Да попитам, някой дали е посещавал Sithonia Village 3* на Халкидики?
Има оферта в Колективното пазаруване и е доста евтина, но досега не сме ходили до Гърция, а много ни се иска...
В началото на юни много ли е студено още морето? Кога евентуално става за къпане вече?

Благодаря!

# 207
  • София
И аз искам да направим разходка до Амулиани. Има вариант да се наеме моторна лодка за деня - 60 Е май струва. От другата страна на острова (не тази която се виджа от Уранополис) имало страхотни плажове.
С ферибота от Трипити излиза доста по-евтино и удобно пътуването до Амулиани. Колата струва 10 евро в посока, а билетът за възрастен мисля, че беше 2 евро. После с кола всички плажове на острова са достъпни. Единствено плажовете на мини островчето Дрения се достигат само с лодка, но те са откъм страната на Уранополис. Хубави са, но не са нещо, което трябва да се види на всяка цена, особено при еднодневна разходка до Амулиани.

# 208
  • София
Ние миналата година се разходихме с колата от Ормос до Неа Рода, Трипити и Урануполи. Пътят е някъде около час и е доста интересен. Има отбивка с беседка, от където се вижда острова. Имам снимки оттам, но пусто не съм се научила да качвам снимки все още  Embarassed
Ние в крайна сметка не ходихме до Амулиани, защото сме ходили и плажът Комица беше крайната ни цел. Но сега като се замисля преди години точно на Амулиани пламна любовта между нас, така че някой ден ще се върнем със сигурност  Laughing

# 209
Aз мисля дa отидем с фериботa от Трипити, билетa е, кaкто сте писaли, 2 евро нa човек и 10 зa aвтомобил.
Досегa не сме били нa Хaлкидики и всякa вaшa идея зa интересни зa посещения местa е добре дошлa Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт