На море в Гърция 2014 - I

• 88 139
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
  • София
desex, мъничко по-назад ти писах за стария град в Никити, и малко готини плажове  Wink
Можете да откочите и до Сарти, приятно селце е, тъкмо може да си ''набележите'' някоя къща за следваща почивка.

# 211
И мен ме интересува евентуална екскурзия до Амулиани. Резервирах в Торони
, от там , надявам се също може да се отиде до някъде с кола и от там- с лодка или корабче, но как да се вмести това в един ден?

# 212
valya_bl, от Торони до Трипити е 100км, ферито до Амулиани предполагам е 10-15 минути.  Peace

Таис,   bouquet Hug

# 213
  • София
И мен ме интересува евентуална екскурзия до Амулиани. Резервирах в Торони
, от там , надявам се също може да се отиде до някъде с кола и от там- с лодка или корабче, но как да се вмести това в един ден?

Като се замисля, Торони май е любимото ми градче на Ситония  Hug Възможно е да се посети Амулиани оттам, но по-далече. Сега погледнах на картата - 94км от Торорни до Трипити. Това означава доста рано да тръгнете и съответно по-малко да стоите на острова. Аз не знам дали бих се юркала толкова за 1 ден. В района на Торони бих препоръчала да се разходите до Порто Куфо и плажа Тристинка. Също близо е и Каламици. По пътя Торони - Каламици има едно заведение точно на високото. Панорама нещо си май се казваше и има наистина страхотна гледка, но не сме спирали никога там.

desex, писали сме заедно   Peace

# 214
Благодаря за всички идеи!! Ще се възползваме максимално от съветите ви, сега събирам информация, макар че има доста време до юни!

# 215
  • София
Здравейте !!! За първи път ще ходим на море в Гърция и се нуждая от помощ Praynig. Тъй като сме около 7 възрастни и дете, търся вила, не хотел на спокойно място и плаж. Моля ако някой има добри впечатления да даде мнения.
 Hug

# 216
  • София
aleksa_sm, аз отдавна съм хвърлила око на тази къща за по-големи компании. Не знам дали разпределението ви устройва, обаче. Също така се намира извън Никити и ще трябва да се ходи с кола до там.

И аз имам питане, защото съвсем се загубих в Санторини. Иска ми се да отседнем в пещерна къща и засега съм харесала тази, но изобщо не мога да разбера дали е добре локацията, защото хем е близо до Ойя, хем не е. В самата Ойя има страхотни предложения, но са много над бюджета ни. Ако някой има и други идеи, ще се радвам да сподели  Hug
PS. Не знам как правилно се произнася Ойя или Ия, или по друг начин  Embarassed

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 23:58 от Moharet

# 217
Здравейте отново, момичета!

Нашите планове за настаняване на Лефкада претърпяха обрат днес след като получихме отговор от Villa Maria в Tsoukalades (даже не знам как се произнася правилно на гръцки):

http://www.villamaria.com.gr/index.htm

Вилата не е далеч от Агиос Никитас и от града Лефкада, ние и тъй или иначе ще сме навсякъде с кола. Имат собствен паркинг и хубава зелена градина, а и обзавеждането е доста съвременно и свежо. Цената е повече от добра, 20 евро за студио и 30 евро за апартамент за нашия период.

Някай да има преки впечатления от мястото?

# 218
# 219
  • Варна
Да попитам, някой дали е посещавал Sithonia Village 3* на Халкидики?

От 4 до 11 октомври бяхме там. Питай Simple Smile

# 220
  • с/у ОколоМръсТното
Параход, видях, че е на баир къщата, но пък е сравнително близо до плажа, а и цената е повече от задоволителна.

то цените са си такива за този тип настаняване. Ние и по-надолу сме намирали.
Честита резервация.
Ако не сте обикаляли Ситония, сега е времето. Хич не си заслужава да се юркате до Амулиани. Достатъчно красиви плажове и заливчета има по Ситония, та всеки ден да сте на различен плаж (ех, това го обичам най-много).
Всеки четвъртък има пазар в Неос Мармарас, на кея. Маслинки, плодове, ядки... ммм...

# 221
  • София
Много, много лошо с новото голямо заметресение Sad Горките хора, дано няма жертви, разрушенията се възстановяват...

eli_dzh, ако наистина не ви пречи, че всеки ден за плаж ще пътувате с колата. Ние спахме 2 вечери съвсем наблизо, в една прекрасна вила, но съвсем не ни беше удобно всяка сутрин да се лашкаме с колата за плаж. Но пък това беше август, имаше много народ, при вас ще е поне по-спокойно.

# 222
Мохарет, тъй като Иа (така се произнася, но и мен ме кефи да му викам Ойя) е най-комерсиалното поселище на Санторини, Финикя е почти долепено за него - редуват се постоянно хотели, къщи и т.н. край пътя по ръба на калдерата. Според мен разстоянието е около 1 км, но не съм го ходила и не се наемам да преценя точно, тъй като сме пътували с автобус по това трасе.
А и от сайта на къщата не се ориентирам много къде точно на картата се намира.
Иначе Финикя е на калдерата, чудесно разположение, ще имате хубава гледка и без да ходите до Иа.
Имай предвид, че и ресторантите в Иа са по правило много по-скъпи, отколкото във Фира.

Валя Бл,
аз съм ходила от Торони до Амулиани, с цел уплътняване на дъждовен ден - моткахме се яко и пак имаше достатъчно време за всичко. Но, както са ти казали, и на самата Ситония има доста за обикаляне.

----
Ужасно за Кефалония, съсипа ги направо, дано най-сетне да спре да се вълнува земята.

# 223
  • София
Ей таз новина изобщо не ме зарадва:

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/vyglevodorodi-za-80-mlrd.-dola … jsko-more-6004455

Няма начин там където се добива петрол, нещата да си останат чисти и ненакърнени.
Жалко за Йонийско море, едно от най-чистите в Европа е.

Печалбата обаче е голяма, гръцкото правителство просто няма как да се откаже от сондажите.

# 224
 Moharet - прави ми впечатление че никъде в сайта на хотела не пиша че има гледка към Калдера. Това означава че къщичките най-вероятно са с гледка към другата страна. За да намериш хубавите пещерни къщички ще трябва да си в Ия, Фиростефани, Меровили, Фира. Непременно да пише гледка към Калдера. Ако пише само гледка към морето, вилата е от другата страна. Имам напатили си приятели. 

Общи условия

Активация на акаунт