На море в Гърция 2014 - I

• 88 220
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
  • София (Възраждане)
 Hug

# 451
  • Варна
Миналата година Петър беше похвалил Рoseidon Palace. Има оферта, за който се интересува.

To aз не се сещам нещо дето не съм похвалил , общо взето в Гърция ми харесва навсякъде Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Колкото до заетоста , не забравяйте , че кризата яко ги тресе.Миналата година около 15 юни се озовахме на целия огромен плаж там между Паралия Катерини и  Коринос с един българин живял около десетина години в съседното село Калитеа заедно с още около 300 българи от които в момента са останали десетина.Той каза , че по същото време преди кризата на същия плаж нямаше да са нашите 2 коли , а сигурно хиляда.Същата вечер в хотела с 50тина стаи бяхме САМИ. Кметството на Кавала отчете за миналата година заетост 30 % от максималната която са имали преди години. Края на септември в Геракини пак бяхме сами българи и десетина руснаци при капацитет поне 200 - 300.

# 452
eli_dzh, благодаря. Ще ги разгледаме обезателно! Hug Като набележим нещо конкретно пак ще питам за отзиви.
Вие защо толкова държите да водите вашата на плаж или да ви е наблизо, за да я наглеждате? Ако е още малка, до лятото би трябвало да порасне и да изгради хигиенни навици и да не се притеснявате за нея  Hug
Не, тя е голяма. На почти 5 години е. Няма проблем с хигиенните навици и едва ли би направила беля, но не е свикнала да е сама затворена на чуждо място. Ходили сме така на доста места в България и винаги е била редом до нас. Ако къщата/хотела са ми близо до плажа ще ми е много по-спокойно, защото ще можем да ѝ хвърляме по едно око, а и тя да знае, че сме наблизо. Не мога да я зарежа половин ден сама в някаква стая. Вкъщи е друго. Няма и на кой да я оставим, та затова ще трябва да е с нас. Иначе не бих я мъкнала.
Ще гледаме някаква близка дестинация в Гърция, че ние пътуваме от Пловдив и през Кулата става цял ден път  Sick

# 453
Да се включа и аз с личните си впечатления от поведението на гърците , когато са тук, в България, и по-конкретно в Сандански. По стечение на обстоятелствата ходя до С-ски поне два пъти в месеца и почти винаги през уикендите е пълно с шумни групи гръцки пенсионери(предимно). Те се надвикват по улиците, хвърлят си боклуците по улицата (честно, виждала съм го) , и ако знаете само как се пазарят (циганят)  , когато си поръчват нещо и трябва да платят. Скоро ми се случи да видя подобна гледка и в Будва- там до нашата маса край морето имаше една група гърци, които си мислеха, че като никой не ги разбира, трябва да викат силно. Това го казвам не защото не харесвам гърците-напротив, но и при тях важи приказката , че във всяко стадо си има и мърша. Това важи за всички нации - и с италианците е така- била съм на море в Италия и до нас група италиански семейства си бяха направили трапеза и им беше много весело!! Не че оправдавам такова поведение, но всяко нещо трябва да си е с мярка де....
Иначе и аз нали си имам вече резервация за Торони и ви чета постоянно, нямам търпение вече да дойде юни и вече съм замислила къде ще сме догодина....

# 454
  • София
Bertichka, права си, всеки сам си решава дали да води домашния любимец на море  Hug Аз, може би имам различно виждане от твоето, защото моят е доста голям на размери и от една страна трудно се пътува с него, а от друга вкъщи е няй-добрия човек на света, ама навън е голяма гад към другите кучета и бих се притеснявала много, ако ми се наложи да го водя на плаж.

valya_bl , съгласна съм с теб, във всяка държава има културни и приветливи хора, както и човекоподони без обноски и с огромни претенции. Ние миналата година първите дни се засякохме с една тайфа нашенци, които изобщо не се съобразяваха, че в къщата има отседнали и други хора - окупираха барбекюто все едно само на тях им се полага и по цяла вечер се надвикваха на масата в двора. Малко по-късно, когато те си тръгнаха, дойде едно много мило семейство с детенце, с които заедно ползвахме барбекюто и беше много приятно с тях. Та си е въпрос на късмет на какви хора ще попаднеш. А да не ви разказвам на какви руснаци се натъкнахме една година в Турция ...  Laughing

# 455
  • София
Дам, навсякъде си има и свестни хора, и кретени..без значение от националността  Peace

Доколкото разбрах, и Блис, и звънче ще ходят в северна Евия..а има ли някой, който ще почива надолу, в южната част  Thinking
Ровя се из разни сайтове, очите ми останаха в някои места..обаче севера и юга са много различни. На юг сякаш не е толкова зелено, но пък плажовете са по-плитки, по-пясъчни..

Сигурно ще кажете, че съм сбъркана, но някои снимки от южната част на Евия ми напомнят на Крит:
http://www.panoramio.com/photo/72623068
http://www.flickr.com/photos/31693460@N06/7379772830/in/photostream/

# 456
Здравейте,

мисля тази година и ние да почиваме в Гърция и се разрових в стари, нови теми и мнения. Досега не сме били там на море и открих темичката. Моля много за съвети и съдействие  Hug  Hug Извинявам се и за лаишкия въпрос, но как точно се стига до Евия ?

Запитванията ми бяха към къщички до плажа - за апартамент с тераса с изглед към морето и 2 спални за 01.09. - до 05.09.- 3 нощувки.
Ето тук на Kalamitsi Beach – Sykia – Calkidiki имам оферта за 68 Е за нощувка :
http://ireneshouse.gr/contact
Тук на Edipsos Evia - 60 Е за нощувка, на 1 етаж :
http://www.galaziaakti.gr/en/contact
Тук ме отрязаха - нямало свободни  Shocked
http://www.halkidiki.com/kokkinos/index.htm

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 09:30 от Irene I

# 457

Ровя се из разни сайтове, очите ми останаха в някои места..обаче севера и юга са много различни. На юг сякаш не е толкова зелено, но пък плажовете са по-плитки, по-пясъчни..

Сигурно ще кажете, че съм сбъркана, но някои снимки от южната част на Евия ми напомнят на Крит:
http://www.panoramio.com/photo/72623068
http://www.flickr.com/photos/31693460@N06/7379772830/in/photostream/

Мислех на юг, но се усетих, че ще е края на юли. Иначе и аз гледах сайтове, има изключителни плажове, но става по-голо и каменисто.

# 458
# 459
  • Sofia
Записвам се да Ви следя. Търся оферта за Халкидики, края на юли-август. Близо до плажа, със закуски и вечери. Подходящо за деца ( почти 2г. И 3г. 4 м.)
Ще съм много благодарна, ако ме насочите на някъде, че оферти внета хиляди....

# 460
# 461
  • София
Ирене, ако ви е първо ходене в Гърция, може би ще е по-добре да се насочите към нещо по-близо, като Халкидики или Тасос. Те са само на около 420-450 км (от София), страшно лесно се стига. Тасос дори е по-близо.

И на двете места има доста българи, няма да се чувствате като ''изгубени'', има много и различни пясъчни плажове, страшно красиви местенца, и като цяло е по-туристическо..
Това е моят съвет, но все пак решението е ваше  Peace

Иначе пътят не е труден - но ако ще сте в северната част на Евия, тя е най-близка.
Централната и южната са доста далече, просто островът е огромен и трудно се обхожда.

София-Глифа (Glyfa) е 550 км, грубо. От Солун до отбивката за Глифа е само магистрала, кара се бързо и лесно. От пристанището хващате ферибота, билетите не са скъпи: за 2-ма възрастни и кола платихме 20 евро (в едната посока). Детето ни е малко и е безплатно.

Пътят с ферито е кратък, слизате в Агиокамбос (Agiokampos), което също си е курортно село, има и хубав плаж. И от там вече поемате към мястото, което сте избрали за почивката.

Специално линка, който си дала за Вурвуру, е едно от местата, които се пълнят още януари месец, та не е изненадващо, че няма свободни студия. Вурвуру е много посещавано, доста голяма част вече от къщите на ''първа линия'' са пълни.

Можеш да разгледаш линковете, които Параход е сложила, да си набележиш няколко места и да попиташ тук за мнения  Peace Със сигурност ще откриете вашето местенце  Hug

Допълвам се: ако сте само за 3 нощувки, то тогава наистина е по-добре нещо по-близо..та вие ще изгубите половината време в път, от острова нищо няма да видите и по-скоро ще се изнервите.

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 10:47 от Tаис

# 462
http://sail-la-vie.com/discover/a/139/Kymi-Aliveri_-_Sporades_Islands

Намерих това за събития,фестивали и пазари в района на Кими.
Всъщност има мисля и за други райони в Гърция.
Примерно това "15 of August
Festival of Virgin Mary in Kimi, in Kalimerianous and Oxylithos. In the world is offered stew that is cooked by all residents in large cauldrons." много ме блазни. Жалко , че няма да съм там по това време

# 463
15 август - Голяма Богородица е национален празник в Гърция (почивен ден) и като знам какво става по по-малките им празници,не бих се бутала между шамарите, не и като обикновен турист Grinning

# 464
На мен ми звучи интересно. Ако ми съвпада почивката с тези дати няма да пропусна.
Има и разни карнавали и пазари през други месеци

Общи условия

Активация на акаунт