На море в Гърция 2014 - I

• 88 231
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Момичета, предвид последните мнения за гръцките Сейшели през Юли, мислите ли, че на Закинстос също ще е фрашкано с народ началото на месеца?

Възможно е в началото на юли все още да не се е напълнило, но се подготви психически и да е.  Wink  Но пък островът е много хубав и ще "преглътнете" тълпите.  Grinning  За съжаление повечето хубави места са пренаселени в сезона.

# 436
  • София (Възраждане)
Скрит текст:
MooimeiskeHug Тя пречи на другите деца, щото все още не е усвоила понятието лична собственост. Мисли си, че живее в комуна що се отнася до чужди топки, кукли и прочие инвентар.

Същата работа. Но нейното си е само нейно. И ела да видиш скандала, ако някой не и даде нещо или и пипне нейното.

Щото са мънички още, ама то това е сладко за околните, не е досадно, ако не е твоето собствено дете, разбира се. Ще порастнат и ....ще боднат поглед в някой таблет от който няма отлепяне. Всяка възраст е очарователна, мха!

# 437
MooimeiskeHug Тя пречи на другите деца, щото все още не е усвоила понятието лична собственост. Мисли си, че живее в комуна що се отнася до чужди топки, кукли и прочие инвентар.

Същата работа. Но нейното си е само нейно. И ела да видиш скандала, ако някой не и даде нещо или и пипне нейното.
Да са ви живи и здрави децата, радвайте им се и не мислете, че някой има нещо против - аз обичам децата въпреки че моето е вече голямо и най-малкото те биха ми пречили на почивката. Както вече писаха, като забодат поглед в нета и са със слушалки в ушите, ще стане по-лесно  Simple Smile А това време ще дойде по-бързо, отколкото очаквате.

# 438
  • София

Възможно е в началото на юли все още да не се е напълнило, но се подготви психически и да е.  Wink  Но пък островът е много хубав и ще "преглътнете" тълпите.  Grinning  За съжаление повечето хубави места са пренаселени в сезона.

Мерси Танче  Hug
Ще го измислим някак, то все още е проекто идея, аз за тълпите съм се закъхарила Simple Smile

Но ако можем да избегнем тълпи и шумотевици и времето да е хубаво, бих го планирала за Септемрви, ако зависеше само от мен.

Всъщност сега видях, че вие сте били 7-13.09. Изглежда прекрасно времето, а и всичко останало Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 13:57 от Марипоса

# 439
За тълпите е много относително, ако човек се отдалечи малко от Северна Гърция.
Има места, където високият сезон наистина е около месец (да се чудиш кой им ходи на жегите баш през август).
Примерно на Миконос - който би следвало да е суперкомерсиален - в самия край на юни беше сериозно полупразно.
Писала съм го - приблизително 15 юли-20 август е стандартно непоносимата лудница, но има райони и периоди, които са частен случай и правят изключение. В Парга примерно и началото на септември по улицата със сувенирите беше яко гъч, яйце да пуснеш, на глава ще падне -в кръчмите по крайбрежната ако позакъснееш вечер, може и да не си намериш място. Лятото не знам как е и май че не искам и да знам Grinning
На Пелион като бяхме миналия юни, за техния празник Св. Дух (тридневен уикенд) беше неописуема гмеж от гърци, коли и гъч по плажовете - такова чудо не бях виждала никогаш никъде в южната ни съседка. На следващия ден останахме ние и едни англичани в селото, ама буквално. Местните викат - а, сега докъм средата на юли не ги търси...

# 440
  • София
Параход,
вчера точно четох разказа ти за Парга Simple Smile
Явно наистина е относително, но за Закинстос попаднах на мнения , че е гъсто населен с англичани.За Лаганас мисля се отнасяха.Но пък нищо не ни пречи да се настаним на друго място из острова.

# 441
2K там плажовете са кофти наистина. Само камъчета, пясък няма. Лимни е близо и е приятно за разходи, но това което гледаш е в едно малко селце, не сме влизали, но малко забутано ми се вижда. По-добрия избор е Blue Beach според мен, там има и още хотелчета, ако не държиш на първа линия, това го огледахме също не е лошо и ми даваха добра цена: http://www.hotelaki.gr/
Има го и в букинга.
Теди, Таис мерси .... Peace иначе при мен "първата линия" и "гледка море" са жизнено важни и определящи  Joy че всяка сутрин откарвам на терасата мин. 2 часа докато стане мъжката част  Mr. Green или излизам тихичко на крайбрежна разходка ....освен ако не ни е "музикална" вратата като миналата година в Канали  hahaha след като се "разпиука" на измъкването ми втората сутрин в 6.30 и събуди освен моите и околните  Sick останалите сутрини си откарах на тераската с книжката ....добре, че балконската врата не беше електронна  Grinning  сори за отклонениетоИначе цената на Blue Beach е супер, направо чак нереална ми се видя ...та я проверявах и с калкулатора  Peace

# 442
  • софия
Теди, Таис мерси .... Peace иначе при мен "първата линия" и "гледка море" са жизнено важни и определящи  Joy че всяка сутрин откарвам на терасата мин. 2 часа докато стане мъжката част  Mr. Green или излизам тихичко на крайбрежна разходка ....освен ако не ни е "музикална" вратата като миналата година в Канали  hahaha след като се "разпиука" на измъкването ми втората сутрин в 6.30 и събуди освен моите и околните  Sick останалите сутрини си откарах на тераската с книжката ....добре, че балконската врата не беше електронна  Grinning  сори за отклонениетоИначе цената на Blue Beach е супер, направо чак нереална ми се видя ...та я проверявах и с калкулатора  Peace
На нас ни додоха цена 70евро за големия апартамент, което е супер цена за този сезон.

# 443
  • софия
Миналата година Петър беше похвалил Рoseidon Palace. Има оферта, за който се интересува.

# 444
  • София
eli_dzh, Благодаря за отговора. Местенцето наистина изглежда много добро. Нашето куче е мопс и спада към малките породи. Мисля, че няма да е проблем за тях.
Проблема обаче е в плажовете. Дали ще допускат любимци? Защото ако не се допускат няма как да ходим с нея на плаж и ще трябва да я оставяме с часове сама без надзор.
От тази гледна точка ми се искаше плажа да е близо, за да отскачаме да я наглеждаме.
Аз съм ходила в Гърция с куче. Нашия е и доста кротък. Миналата година пообиколихме с кучо. Естествено гледахме да не се бутаме на по-пълните плажове. Ходихме настрани. Наистина имаше някои плажове със забранителни табелки. Бяха ни казали, че гърците не обичали кучетата да се къпят във водата. Истината е, че никъде не ни направиха проблем. Когато ходихме към някой бар питахме може ли - не може ли? И тази година ще пътуваме с кучето. Член на семейството е все пак.  Simple Smile

# 445
  • Младост 4
parcalesa, много готини вили си дала. Някои са тъкмо моя размер за 6-8 човека  Peace

Ох, аз пак ударих на камък... Водя вече 2-3 седмици преговори със собственика на "моята" къща и май няма да се разберем... Договорът за наем, който ми е изпратил, никак не ми харесва...

Минах вече на следващ вариант и там нещата за сега са добре, но ще се похваля този път чак след като преведа капарото ooooh!

Иначе, си ви чета най-редовно и с голямо удоволствие Hug

# 446
parcalesa, много готини вили си дала. Някои са тъкмо моя размер за 6-8 човека  Peace

Ох, аз пак ударих на камък... Водя вече 2-3 седмици преговори със собственика на "моята" къща и май няма да се разберем... Договорът за наем, който ми е изпратил, никак не ми харесва...

Минах вече на следващ вариант и там нещата за сега са добре, но ще се похваля този път чак след като преведа капарото ooooh!

Иначе, си ви чета най-редовно и с голямо удоволствие Hug

Това е около половината кореспонденция. Накрая се изморих, стана ми каша в главата и се преориентирах мързеливо към  bookimg.com. И  никога никога никога  никога повече няма да се захващам с организиране на толкова хора/ семейства/ двойки за почивка в чужбина.

# 447
  • София
Сали, какъв договор за наем са ти пратили..на нас никога не са ни пращали таквоз чудо  Thinking

Специално за Mooimeiske, която се интересуваше какво са Лихадонисия на Евия, ето една хубава снимка от един немски сайт:

http://griekenland.net/griekse-eilanden/evia/

Ние бяхме на чадърчетата. Красиво е, много. Има и много зайци, скачат си насам-натам из горичката. Диви са, и не стават за хващане/галене - лично проверено  Wink

Заминаващите това лято, ако ходят на Лихадонисия-та, могат да се оглеждат за семейство тюлени. Казаха ни, че там си живеят, едни от последните в района. За съжаление ние не успяхме да ги видим..

# 448
  • Младост 4
Таис, сигурно, защото е за цяла къща, не знам...

За семейството тюлени на Лихадонисия е много интересно. Имало тюлени и срещу Платамонас. Живот и здраве, може пък да ги зърна това лято Wink

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 21:22 от Сали

# 449
  • София
иначе при мен "първата линия" и "гледка море" са жизнено важни и определящи  Joy че всяка сутрин откарвам на терасата мин. 2 часа докато стане мъжката част  Mr. Green или излизам тихичко на крайбрежна разходка ....
+ 1   Hug Цяла година гледам блока отсреща и ми се иска поне по време на почивката да ми е широко и красиво пред очите.

Иначе и нашия куч си е важен член от семейството, но ние сме му намерили един супер хотел, в който по цял ден търчи из поля и ливади и той обожава да ходи там. Така хем ние си имаме почивката, хем той си беснее на воля и като го приберем една седмица спи почти непробудно  Laughing

Таис, нали се разбрахме да не пишем такива неща за Евия, а ти пак красоти показваш Hug

Общи условия

Активация на акаунт