На море в Гърция 2014 - I

• 88 182
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Единственото което ми предлагат по евтино за този перод е в Никити - 50 евро апартамент - вила Хрисавги, но тя също ми изглежда отдалечена от селото.

# 541
  • София
Блис, три, и стискаме ръце   bouquet
Не за друго, но аз включвам и пицарията на Топ студиос, където почивахме първия път когато бяхме в селото  Simple Smile

Без значение кой къде ще е във Вурвуру, мога само да ви посъветвам да не ходите в ресторант Горгона и Пулман. Много, много рядко съм попадала в Гърция на кофти кухня, но тази беше такава.

Тук гледам, че има и доволни, но са малко:
http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1191030-d4658179-R … al_Macedonia.html

барабенка, за по-голям пазар, ако сте във В., ще трябва да ходите в Никити, на десетина км.
Там има Лидъл и Масутис. Иначе във В. има сладкарници и пекарна, закуски може и от там да си купувате. По-скоро избери според къщата, която ти харесва..а началото на юли е топло, но все пак не е страшна жега. Приятно е. Вие нали ще си носите чадър?

Хрисавги е на майната си.

# 542
  • София
Хрисавги - отпада като вариант веднага тогава, сега остава да избера Едра или Каравици. За Едра четох няколко отзиви, но за Каравици нито един. Някой не е ли бил там?

# 543
Здравейте,

Едно въпросче - от автогарата в Солун, където спират автобусите от София, ли се взимат автобусите за Трипити (споменати на първа страница)?

Ако се отиде на Амулиани без автомобил, къде препоръчвате настаняване - в селцето, където спира ферибота? Има ли хубави плажчета на пешеходно разстояние? И друго се чудех - след като целия остров е 4.5 км, не е ли всичко на пешеходно разстояние?

# 544
  • София
тодоричка, да, същите Кастри са. Благодаря много, отказвам се от тях.
Важно ми е да има читав плаж на пешеходно разстояние.Ако някой се интересува, оферираха ми 25 евро за студио до 9.06.Може и до 15ти да държат тази цена,не питах.

Търсенето продължава  Sunglasses

# 545
  • София
барабенка, от тук май никой не е бил в Каравици, но пък има няколко мнения на македонци, които са ходили..доколкото мога да разбера (добре, че баба ми навремето ми говореше на трънски диалект), хората са много доволни..  Wink

На този сайт има и мнения на английски, също му дават отлична оценка.
http://sithoniagreece.com/sithonia/neos-marmaras/hotels/villa-karavitsi/

Единствения недостатък, за който аз поне се сещам, е че е на половин км от самото Мармарас.
Което не е много, нали..
А, и не е съвсем чист пясък на плажа, ами има и малки камъчета.
Не знам дали би ви пречило, на нас с дребната не ни пречи  Peace

# 546
  • София
Здравейте,
Едно въпросче - от автогарата в Солун, където спират автобусите от София, ли се взимат автобусите за Трипити (споменати на първа страница)?
Ако се отиде на Амулиани без автомобил, къде препоръчвате настаняване - в селцето, където спира ферибота? Има ли хубави плажчета на пешеходно разстояние? И друго се чудех - след като целия остров е 4.5 км, не е ли всичко на пешеходно разстояние?
shark, силно ме съмнява да има автобус от Солун до Трипити (пристанището за Амулиани). Трипити е много малко, то май е само пристанище без село.
В селото на Амулиани няма хубави плажове. Хубавите са на няколко километра от там. Всеки от тях на по около 3-4км да речем. А Амулиани е 4,5 кв.км и не всичко е на пешеходно разстояние. Да не говорим, че има черни пътища и няма тротоари и не е най-приятното преживяване да ходиш пеша в жегата.

# 547
Има автобус Солун-Трипити, той е вързан с разписанието на ферибота и е специално с цел солунчани да пътуват до Амулиани.
http://www.visitammouliani.com/en/the-arrival/bus-timetable/
Автобусите от София спират на различни места в Солун, не знам вие точно с кой планирате да пътувате, но за Трипити (както и изобщо за Халкидики локалният КТЕL транспорт) е от автогара Македония, която е извън града в посока полуострова, близо до мол Космос.

За плажовете Дечи ти е казала, че са извън града. Е, не са всички на 3-4 км, то целият остров е дълъг 4.5 км. Аликес е на около километър, има и едно закътано плажче без чадъри и заведение на около 300-400 м от пристанището. Карагация е най-далече. До Аликес имаше някакъв транспорт, рейс ли, магарета ли... абе трудна работа без кола на плаж там. Може да наемете моторче или АТВ, вероятно.

Таис,
Каравици не е на половин км от Мармарас, а на толкова от Парадисос. От центъра на града е на поне 2. Горгона във Вурвуру и аз я намирам за ужасна кръчма! Освен нея, Парис (не е Париж, а героят от Омир) и пицарията има и още един ресторант нагоре към Ормос, ама не знам как се казва. Абе 3-4 са общо, аслъ Sunglasses нищо няма в това Вурвуру. И все пак, много хора го харесват, сигурно има защо.

Цената - висока е, но през юли и за 1-ва линия на плажа, ми се струва обичайна.
Оф 16 пъти го дописвах тоя пост, извинете.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 17:53 от Параход

# 548
  • София
Ей това не е ли разписанието на въпросния автобус от Солун до Трипити  Thinking
http://www.visitammouliani.com/en/the-arrival/bus-timetable/

Параход, вярно, че е до Парадисос половин км. Но пак не е кой знае колко далече..а и в Парадисос беше Арвантидис (или нещо подобно), доста добър, голям магазин. Ние доста пазарувахме от там, нали бяхме наблизо. Те са верига де, и в Полихроно ги има.

За таверната Парис ме уби, аз защо съм го запомнила като Париж, един Бог знае  hahaha
Благодаря  Hug

Вурвуру си има достойнства..просто е много, мхм, убито  Wink

# 549
Да,
всичко си има в Парадисос, и супермаркет, и местни малки магазинчета (аз ги предпочитам), и ресторанти, и магазин за риба (носят чувалите с миди сутрин направо...), и пекарна. Може спокойно да не се ходи до Мармарас за всяко нещо.

# 550
  • София
Има я и таверната Парадисос  Heart Eyes
Ехх, спомени..как ми се ходи пак в Гърция, не е истина просто.

# 551
Ооох, аз пък като прочетох за пекарна и така ми се прияде топъл гръцки хляб eat ..... и маслини ..... и една хубава тиропита......  Blush Искам вече да е юниииии  Whistling

# 552
  • София
О, да, тиропитите, но и бугацата, пълнените домати. Гиросите. Абе хубавините край нямат.

desex, и аз чакам юни  Hug

Тия дни ми е все криво едно такова, та като се вкисна, веднага се подсещам, че само след три и половина месеца, ще топя дупе ей тук.
http://www.flickr.com/photos/mylittlenomads/galleries/72157629944374349/

# 553
  • София
Аз нали съм се заровила в старите теми от няколко дни, имам чувстото че е лято вече Simple Smile

А и то не остана, ей го къде е  Sunglasses

Ау Таис, страхотно!

# 554
  • софия
Тази тема винаги е лято Heart Eyes
И аз бленувам юли. А, Таис, голям подстрекател и разсейвач си  Hug

Какво става със СКО? Никаква я няма в няколко поредни теми.

Общи условия

Активация на акаунт