На море в Гърция 2014 - I

• 88 165
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
aH,
времето 99% ще е хубаво, най-вероятно чувствително по-топло от България и Северна Гърция (само минималната вероятност от няколкодневни валежи може да го развали - случвало ми се е и това, но наистина е малък, малък шансът). За киснене във водата не, но за ходене по потник и опване на плажа - си е ОК.
Обаче друго нещо - видях в другата тема, че планирате пътуване без кола, на Китнос знаковите плажове са труднодостъпни (то Колона примерно и с кола не е достъпен).

С кола планираме , но четох че в Атина е трудно паркирането, паркингите били скъпи и за това там ако хотела има паркинг може би ще я оставим там при престоя, иначе за другите подвизи сме си твърдо с колата.  Ще предам думите ти и ще видим в каква посока ще поемаме в такъв случай Simple Smile) !

# 151
  • София
aH~, може да сте го съобразили, но да се обадя и аз: гледайте да не сте в Атина на 1-ви май, че е страшно - затварят целия център, има манифестации и ще откачите  Peace

# 152
  • Пловдив
Леле, по каква причина го затварят? В смисъл заради стачки или по хубав повод? Изобщо не знаех, благодаря , че сподели   bouquet . Принципно гледаме тръгването да съвпадне с почивните дни, приятеля ми е тотален работохолик и не мога да го накарам да си взима отпуски  Confused , само лятото за морето си взима 5 дни и това е  Confused , даже тази година и морето съвпадна с почивни дни и беше много щастлив  Laughing . Голяма мъка ми е това, оплаках се !  Hug 

# 153
Bled, много благодаря за Сивири!   bouquet

# 154
 aH~ Не се работи на 1 май и магазините са затворени защото е празник. Центърът е сложен за паркиране има синя зона и т.н... , но може да паркирате не е чак толкова невъзможно. А има и хубави хотели които са извън центъра. Така че избор голям.
Туцка - много хубаво си описала 1/5. Аз изобщо не съм обърнала внимание какво точно става. Стана ми много смешно:-)

# 155
В подготовка за Евия Grinning
Grinning
И аз май така.
Темата отново е  чудесна, полезна, слънчева  !! !

# 156
  • София
victorias secret , питай ме Mr. Green, натресохме се точно на 1-ви май, хотелът беше почти до Акропола и Плака, но нямахме GPS и не ползвахме още Гугъл мап /беше отдавна/. Обикалях в кръг като побъркана в един абсолютно непознат град, навсякъде знаци "затворено", целият квартал под Акропола беше полазен от празнуващия работен народ  Grinning

# 157
Така-- имам питене тъй като искаме да почиваме през септември на остров Закинтос,мнения за хотели които са добри.Моята информация е, че трябва да са от 4 звезди нагоре.Смятаме с фирма да се организираме но със собствен транспорт. Ако някой е бил там да дава инфо приемам всякакви съвети.

# 158
Имало и ретро  влакче в Парга, въобще блога е приятен :
http://www.pargablog.com/index.php?option=com_content&view=a … =78&Itemid=90

# 159
  • София
Имало и ретро  влакче в Парга, въобще блога е приятен :
http://www.pargablog.com/index.php?option=com_content&view=a … =78&Itemid=90

Има и са поне три. През октомври ги гледахме паркирани.  Wink Но съвсем не са ретро. Нормални туристически влакчета са, но по-красиво направени.

Някъде в последните страници на предната тема прочетох, че препоръчвате остров Лимнос за 14-15 годишен младеж. Да, има сърф училище. Има и лъскав хотел до него, в който най-вероятно има всякакви забавления за всички. Столицата Мирина е оживено градче и има много младежи. И това е всичко. Както Петерки често казва, Лимнос е от островите със скали, кози и селца с по 20 къщи. Страшно ми хареса точно това - спокойствието и липсата на тълпи с туристи. И диви плажове, на които бяхме единствените плажуващи.

# 160
  • София
LILIAN59 Това, че ще летувате на Закинтос е прекрасно. Отивате с личен транспорт, супер.
Много хора тук са били на острова/ние няколко пъти/, това че само хотелите с много звезди са добри, не е точно така. Предполагам, че агенцията ще предложи хотели, а ние после ще ги коментираме. Така ще е по лесно, иначе трябва да изброяваме, а вие ще се объркате.
И за да не е съвсем без нищо, ето хотели в който сме били.
Пет звезди:
Lesante ТУК
Четири звезди:
Andreolas ТУК
Три звезди:
Tsilivi Beach ТУК
Две звезди:
Balcony ТУК
Има още няколко, дори без звезди, ако е нужно.......Всичките ми харесват, но как да ги изброявам сега.
Много сме писали за Закинтос, потърси ако можеш и пак питай......

# 161
Харесвам такива влакчета и обичам да се возя с тях. Има ли някой да ги е ползвал в Парга и да разкаже?За лятото питам.

# 162
  • София
Чела съм за това влакче в един много приятен пътепис:
http://patepis.com/?p=10345

# 163
Минаваха покрай нашата къща, но не се возихме, защото ни мързеше да ходим рано в центъра на Парга и да търсим място за паркиране, това е много трудна задача там. Обикалят към час, качват се на крепостта Али Паша, която е над Антуса (не тази в самата Парга, над Валтос, а друга една, много по-високо), после се връщат в центъра - общо 2 ч. От крепостта се откриват страхотни гледки, спира за фотопауза.
Последно на такова влакче се возихме в Аргостоли, Кефалония, там беше по равното и не толкова атрактивно и дълго, но пак приятно. (Всъщност сега се сетих, че последното беше другаде, но не в Гърция.)

Ей ги влаците в Парга, имало още един, по-кратък маршрут, него не съм го проследила Simple Smile

# 164
  • София
Момичета, някой да има отзиви за тези апартаменти filianna-apartments & studios
Намерих от предишните години Тодоричка да е писала за тях, но не разбрах била ли е или просто ги е харесала.

Общи условия

Активация на акаунт