На море в Гърция 2014 - I

• 88 158
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Викторияс сикрет, Финикя е от тази страна, откъм калдерата - вярно че там е тесен островът, ама не ми се вярва да гледа на другата страна. Ся дали е на първа линия с гледката, не дочетох в сайта. То и във Фира и Фиростефани е пълно с къщички, които нямат гледка към калдерата.

Иначе и аз съм абсолютно "за" настаняване във Фиростефани и Имеровили, ма те във второто цените са подобни на тези в Иа.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 11:43 от Параход

# 226
  • София
Това, което най-малко искахме, продължава да се случва. Кефалония, буквално е подложена на непрекъснати удари от земята. Последният трус е преди 30 минути, а преди 5 часа имаме 2 по около 6 Magn...Представям си в момента какво изживяват хората там, 1953 г. година се повтаря......

Tаис Това също не е приятна новина, но по-добре това, отколкото другото....

Moharet Вила Ambelia се намира близо до Църквата Свети Artemius. Често има много добри цени за мястото на което се намира:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f … 707382e&msa=0
Ние сме били в тези двете за кратко:
http://www.anemoessa-villa.gr/index.php?option=com_content&v … =5&Itemid=109
http://www.vipsuites.gr/rates.htm

# 227
Блед, това място, което си пиннала на гугъл, е в центъра на Иа. Не е там.

# 228
  • София
Блед, това място, което си пиннала на гугъл, е в центъра на Иа. Не е там.

Това е църквата, от спомена който имам, че Ambelia е близо до нея. Близо беше и музея Naval. Не съм чела сайта на вилата, но мисля, че е там. Наблизо имаше голям паркинг.....

# 229
Момичета не искам да споря с някой. Просто повечето къщички там са все едно на първа линия защото са на стръмното. Те са издълбани в скалата. Гледка на всички пише към Калдера. На тези на които не пише са обърнати на другата страна, ако изобщо имат гледка море. Според мен Moharet търси нещо нормално, с гледка към Калдера, Да се събуди сутринта, да отиде на балкончето и да види Анафи и Калдера, морето да е в краката и. Поне така мисля че иска. Ако иска нещо друго става и това което е намерила. Даже от сайта на хотелчето на първа страница се виждат ливади. Те са от другата страна.Не би трябвало да се виждат ливади, а море.

# 230
Ние обсъждаме а Moharet я няма. Според мен е намерила къде е хотелчето. На google earth се вижда къде е ако напише правилното име.
Аз реших че иска гледка към Калдера, а може и да не иска.

# 231
Да Виктория,
погледнах къде е (над пътя) и вероятно си права, то зависи на каква височина е, де. Терена го знам, всъщност ние също нямахме гледка към калдерата - във Фиростефани, но то и се задържахме в стаята само да спим, така че не е било проблем да киснем на ръба 100 метра по-надолу.

Всъщност от това, което видях, излиза, че мястото е не във Финикя, а в покрайнините на Иа, така че Мохарет наистина ще си прецени кое е по-важно за нея - дали да вижда вулканичния ръб от прозореца или на 2 минути от нея да е баш гледката.

# 232
  • София
Да Виктория,
погледнах къде е (над пътя) и вероятно си права, то зависи на каква височина е, де. Терена го знам, всъщност ние също нямахме гледка към калдерата - във Фиростефани, но то и се задържахме в стаята само да спим, така че не е било проблем да киснем на ръба 100 метра по-надолу.

Всъщност от това, което видях, излиза, че мястото е не във Финикя, а в покрайнините на Иа, така че Мохарет наистина ще си прецени кое е по-важно за нея - дали да вижда вулканичния ръб от прозореца или на 2 минути от нея да е баш гледката.

Да точно така, сайта нещо заблуждава, видях го. Ето намерих и една друга карта, показва я точно там:
http://www.expedia.com/Santorini-Island-Hotels-Ambelia-Tradition … 03.HDSHReb.X.QCMM|.1603341.ch.2609.482941.en_US..&eapid=21187-1&mctc=9#map

# 233
  • София
Ох, това с петрола е много неприятно, дано не излезе нищо ...

# 234
Аз пък обърках Анафи с Тирася.
Просто знам че заблуждават хората много често.
Иначе не е на лошо място. Просто няма да има очаквана гледка от балкончето. Няма да я има онази магия за която всички говорят.

# 235
  • София
Ето ме, тук съм Simple Smile Цяла сутрин тичам по доктори и чак сега успях да ви изчета.
Може би трябваше да поясня какво точно търсим, за да не се чудите, но е малко трудно, защото и аз още не съм си изяснила този въпрос  Laughing В началото, като решихме да е Санторини, веднага си представих автентична пещерна къщичка с гледка към калдерата, но като поразгледах цените на тези къщички, доста бързо се приземих. Идеята ни е да спим 3 нощувки на Санторини. Първият ден няма да успеем да видим нищо, защото самолета каца в 10 вечерта, а на четвъртия ден ще хванем ферибота за Куфониси. Т.е. ни остават 2 пълноценни дни. През единия от тях мислим да хванем корабчето, което ходи до калдерата, а през другия да разгледаме възможно най много. Засега не планираме да взимаме кола под наем, затова и много ми допадна идеята на Параход за нощувки във Фиростефани, защото е близо до Фира, а до колкото разбрах оттам минават всички автобусни линии на острова. Бюджетът, който сме определили за нощувки на Санторини,  ни е макс 120 евро на вечер и ако намерим нещо по-евтино, било то и с компромис спрямо гледката, може би ще успеем да останем 4 нощувки и да разгледаме повече.
Параход, моля те, сподели в кои студиа сте били вие  Hug

# 236
Исках да коментирам цените на Ситония, че стана дума преди няколко страници... Разгледах студиата от списъка на desex и като сравних с цените, които аз съм получавала - не виждам особени разлики. Това, което е съществена разлика е броят на хората и локацията - ние сме 4 души (двете деца са на 5 и 10) и ни трябва или по-широко студио, или с две стаи (това не попречи миналата година в Торони да сме в студио 25 кв.м. с 4 легла вътре, но наистина беше доста тесничко, не ни е пречело де). Та, цените които получавам са най-често за апартаменти (т.е. с две стаи), което със сигурност ги вдига. На няколко места попитах изрично за студио и няколко от тях ми отговориха, че нямат право да настаняват в студио повече от трима души, дори и да са бебета Simple Smile (такъв им бил лиценза). Второто - локацията, в конкретния случай за нас е важно да е на самия плаж, понеже искаме мързелива почивка Simple Smile, а от друга страна във Вурвуру няма кой знае какъв плаж, та ако не сме на двата метра пред къщата, със сигурност ще трябва да се качваме на колата за плаж, а ние не щем  Mr. Green За да съм честна, получих и цени от 40 евро на самия плаж, както и някои оферти за студио вместо апартамент (явно само къщите с голям наплив си позволяват да спазват лиценза Simple Smile).

Да обобщя личното ми мнение - на Ситония има и по-ниски, и по-високи цени, в зависимост от критериите на всеки и числеността на групата Simple Smile

# 237
Мохарет,
не знам датите ви, но сега (търсейки в коя къща сме били), съвсем добре си намирам настаняване за 30-40-50 е на вечер в средата на юни, ако човек не е много претенциозен Simple Smile
А не знам в коя бяхме, защото не съм я избирала - пристигнахме без резервация през нощта и един дядо ни хвана на пристанището да ни вози догоре и да ни настанява. Цената беше ниска, условията много семпли - определено не беше пещерна къщичка, но ни правеше закуска на верандата и на връщане пак ни закара (щом няма да взимате кола, хубаво е да си уговорите транспорт от пристанището, не е достъпно пеша). Най ми прилича по местоположение и обзавеждане да е била тая, но наистина нищо специално.
Самото Фиростефани действително е удобно, има крайбрежна панорамна пътека по ръба на калдерата до Фира, имаше и в самото кварталче хубави таверни, до Иа и останалите места ходихме с автобус. Неприятното е само, че вечер след залеза (когато всички туристи искат да се връщат по къщите) той е ужасно претъпкан.

# 238
  • София
Това пусто Санторини ми е мечта от много време. Ако някога стигнем до там, искам да отседнем ето тук, не знам защо но това място ме грабна от първия път в който го видях:

http://www.marizan.gr/

За момента не ми се вмества в бюджета изобщо, но се надявам някой ден все пак да го посетим.
Мохарет, с нетърпение ще очаквам и твоите отзиви за Санторини, както и за Куфониси.
Аз гледах, гледах, размишлявах, но за сега Наксос и Куфониси ще отпаднат. Като се замисля, че отпуската ми е от 15 Август, си мисля, че дори и на мен няма да ми понесе жегата по тези камъняци. А и високата цена на ферито е другото, което все пак ще ни стопира за сега. Ще продължавам да го мисля, но докато мисля  взех, че контролно направих едно резерве за Евия, с опция за безплатна анулация до края на Юли. Да не съм съвсем капо от толкова зяпане в последните дни   Mr. Green

# 239
  • Лондон
Здравейте, чета ви с интерес Hug

Аз също се опитвам да се организирам за Санторини за последната седмица на юли... Оказа се, че точно тогава вдигат цените на макс, но няма как да променя нещо... Ще бъдем само 2 приятелки, за първи път от години ми се отдава възможност за почивка без дете Sunglasses и ми се иска всичко да е перфектно Grinning

Запазих малък хотел в Периса, изцяло под влияние на мнения на хора, които са били там... Идеята ни е да обикаляме оттам, с автобус и някои от дните да вземем кола под наем на място. Имаме 4.5 дена и не мислим да ходим другаде...Цените в Ия ми се видяха прекалено високи за нас, предпочитам тези пари да ги дам за хапване, питиета и разходки...

Някой мисли ли, че бъркам с избора newsm78... Само самолетните билети сме платили, та хотела мога да го сменя... Мерси предварително

Общи условия

Активация на акаунт