На море в Гърция 2014 - I

• 88 484
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,

тази сутрин се раздвоих  Crazy Получих оферта за Корфу, с настаняване в хотел Olympion village на HB. Някакви отзиви - местоположение, храна, близост до плажа, плажът с пясък ли е? Има 2 екскурзии, които харесах - обиколка и Палеокастрица, останалите дни ще сме на плажа евентуално. До утре трябва да резервирам .... Акти на Уранополи или Корфу. Моля помагайте  Hug

Впечатления от агенция Лъки Холидей, Варна?

Корфу без съмнение.
Извинете че така нахлувам в темата, но имаме намерение тази година да направим сефте в Гърция с наши приятели. Не познаваме страната и се притесняваме да тръгнем неорганизирано. Избрали сме Корфу. Обаче никоя агенция или авиокомпания не видях да предлага самолетни билети/самолетни почивки за там. Организираните екскурзии са само с рейс. Някой има ли положителен опит за самолетна почивка до Корфу?

# 271
  • Варна
Здравейте, тази година съпругът ми иска да отидем на почивка в Гърция заедно с едни приятели към август или септември и се загледахме в една оферта за о.Евия, но нещата се провалиха. Нашето семейство е с две деца на 6 и 1.5, а приятелите ни са с деца съответно на 3.5 и 1г.. Може ли да ми препоръчате място за почивка на база олинклузив, че да си призная до сега не съм ходила на почивка в чужбина и ми е малко объркано. Гледах в booking.com, Eretria Village Resort & Conference Center, но не знам дали е добре.Благодаря предварително!

# 272
  • София
Извинете че така нахлувам в темата, но имаме намерение тази година да направим сефте в Гърция с наши приятели. Не познаваме страната и се притесняваме да тръгнем неорганизирано. Избрали сме Корфу. Обаче никоя агенция или авиокомпания не видях да предлага самолетни билети/самолетни почивки за там. Организираните екскурзии са само с рейс. Някой има ли положителен опит за самолетна почивка до Корфу?
milittana, Koрфу е сравнително близо до БГ и затова агенциите не организират чартъри до там. Може би има вариант да пътувате със самолет от Солун, но лично на мен това ми се вижда излишно усложнение за толкова близка дестинация. Ако държите на пътуване със самолет до някой гръцки остров има чартъри от София за началото и края на лятото до Закинтос и до Крит.
Сега точно си кореспондирам със Солвекс за ползване само на самолета, без хотелското настаняване и ми дадоха цена 220 евро, само че не разбрах дали е с летищни такси или без.

# 273
milittana, Koрфу е сравнително близо до БГ и затова агенциите не организират чартъри до там. Може би има вариант да пътувате със самолет от Солун, но лично на мен това ми се вижда излишно усложнение за толкова близка дестинация. Ако държите на пътуване със самолет до някой гръцки остров има чартъри от София за началото и края на лятото до Закинтос и до Крит.
Сега точно си кореспондирам със Солвекс за ползване само на самолета, без хотелското настаняване и ми дадоха цена 220 евро, само че не разбрах дали е с летищни такси или без.
Благодаря много! Ами прочетох, че до Игуменица от Сф са си 640 км и ми се вижда далече, но щом няма предложения за самолетни почивки, явно е така. Ще се посъветвам с приятелите си или за смяна на дестинацията, или за някакво компромисно решение.

# 274
И аз да се включа с "банален въпрос" Simple Smile на абсолютно гръцконачинаещ. Миналата година ни беше за първи път и определено няма да ида на нашето море повече.
Моля да ми помогнете. Търся си студио/апартамент на самия плаж - отварям вратата и стъпвам на пясъка така да се каже. С оборудвана кухня и барбекю. Чист, пясъчен плаж и естествено да е плитко като за деца  Embarassed в  малко, китно селце/ градче, в което да има наблизо магазини и тавернички. Дестинация - Халкидики или околности. Рових се много и нещо нищо не мога да си харесам или аз не знам как да търся. Все попадам на обичайните обявени в БГ сайтове оферти. Миналата година минахме покрай Олимпиада на път за плаж Зугла. Определено ми хареса тишината , спокойствието и плажа.   bouquet

На първа страница е даден сайт за Халкидики, в който има стотици студиа по трите ръкава - отваряш, избираш район и гледаш едно по едно Simple Smile Пишеш на тези, които си харесала за период, брой хора и цени и така... Отнема доста време, но със сигурност ще намериш това, което търсиш. За критерия "отварям вратата и излизам на плажа" цените са по-високи, можеш да очакваш от 50 Евро нагоре студиото.

# 275
  • В полите на Пирин планина
Да се похваля, че резервирах нашата юнска почивка ето тук: http://www.papakosta.gr/index.php?lang=bg

Остава сега да чакаме лятото  Heart Eyes

# 276
  • Düsseldorf
Здравейте отново,
след като изпратих купища запитвания, получих и оферти от студия, за които не бях питала - взели запитването ми от приятели..
И си нямат сайт, пратили са ми само снимки, но не ми се иска да се ориентирам само по тях.

Та, в тази връзка, някой знае ли повече за Salonikou beach, между Ситония и Атон? От снимките ми се струва, че плажът е пълен с миди, или камъни?? А тя ме убеждава, че е пясък... Simple Smile

Инак, това явно е вилна зона с 5 къщи на кръст, което не ни пречи, ние сме с малки деца и в случая търсим спокойствие... И бихме имали къщата само за нас, което адски ме блазни...

# 277
  • Пловдив
 Миналото лято почивахме точно в този район, има няколко плажа. И доста малки заливчета. Ивицата е дълга-някъде е каменисто и неприятно, а другаде е широко , равно , без камъни. Ако сте готови да пътувате с колата няма значение къде точно във вилната зона ще бъдете, но ако не искате да пътувате трябва да видите координатите на вилата. Ние отидохме с идеята да не пътуваме с кола, но открихме толкова много прекрасни места, че се получи точно обратното и то с голям кеф!  Heart Eyes Разгледайте мненията ми след 6-ти септември миналата година там съм писала още.

# 278
Момичета, пак аз да досадя с моето Халкидики ... Наумили сме си Касандра - моля, кажете тихо и спокойно селце с хубав плаж, плитки води, хубави таверни и някой друг магазин???? Ако кажете и някое хотелче от собствен опит със студиа с кухнички - ще съм благодарна!  Simple Smile Не съм се оказала от Сивири, но вие ме размечтавате с разни други дестинации.... Та, си викам - да не изпусна нещо случайно?!  Embarassed

# 279
  • София
Здравейте отново,
след като изпратих купища запитвания, получих и оферти от студия, за които не бях питала - взели запитването ми от приятели..
И си нямат сайт, пратили са ми само снимки, но не ми се иска да се ориентирам само по тях.

Та, в тази връзка, някой знае ли повече за Salonikou beach, между Ситония и Атон? От снимките ми се струва, че плажът е пълен с миди, или камъни?? А тя ме убеждава, че е пясък... Simple Smile

Инак, това явно е вилна зона с 5 къщи на кръст, което не ни пречи, ние сме с малки деца и в случая търсим спокойствие... И бихме имали къщата само за нас, което адски ме блазни...

alex_shu,  Heart Eyes

Миналата година през юни бяхме там. На мен много ми хареса. Плажът е мнооого дълъг и празен, разкошно беше. Гледах къщичките отзад, видя ми се идеално да почиваш там и да излизаш на плажа веднага. Минус е, че морето е доста дълбоко. Дечицата трябва да са с плувки или нещо подобно. Също така не се сещам да имаше таверна. На за спокойна почивка е идеално Peace Плажът е пясъчен, не се притеснявай, има камъчета на определени места само.

Да допълня, съвсем близо има едно малко плажче, което е приказно. Слиза се по едни баири, но си заслужава, може да разнообразявате там. Вечер можете да ходите до Вурвуру или Пиркадикя с колата. Или до това селце - Агиос Николаос май беше. Абе, вижда ми се много добре Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 22:09 от pontes

# 280
  • София
Да се запиша отново и аз,вече планираме морето,сигурно ще повторим мястото от миналата година,но да ви следя,че може да ми подскажете по-хубаво място Simple Smile.

# 281
Да се запиша отново и аз,вече планираме морето,сигурно ще повторим мястото от миналата година,но да ви следя,че може да ми подскажете по-хубаво място Simple Smile.
Къде сте били миналата година?

# 282
Момичета, да попитам и аз като абссолютен лаик - каква е разликата между Касандра и Ситония - плажове ли, температура ли...Ориентирахме се към Никити(Ситония)за сега, но в темата видях и една изгодна оферта за Скала Фурка (или Форка?) Касандра...

# 283
  • Пловдив
Имай в предвид, че Никити е развито туристически, със страшно много къщи нагъчкани една до друга. Нови и красиви, но нещо тип нашите Приморско и Китен в по-цивилизован вариант, на мен народа там ми дойде too much.

# 284
Имай в предвид, че Никити е развито туристически, със страшно много къщи нагъчкани една до друга. Нови и красиви, но нещо тип нашите Приморско и Китен в по-цивилизован вариант, на мен народа там ми дойде too much.

Може би защото и двата пъти сме били в първите дни на септември, но си беше супер спокойно и тихо. Ако бях направила асоциация с тези два наши "курорта", изобщо нямаше да повторя. Понапълни се през уикендите, когато идваха гърци на плажа. Така че все пак е и до период на пребиваването. 

Общи условия

Активация на акаунт