На море в Гърция 2014 - I

• 88 131
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • София (Възраждане)
Но сега гледам сте писали и за Assa Maris.

Не намерих какво е писано за Асса Марис Embarassed
Едва ли нещата там не са се променили отпреди 15 години, от когато са моите впечатления, но със сигурност плажа си е останал чакълест.

# 631
  • София
Не, че сега ще тръгна да защитавам All incl., но според мен Lioness искаше дакаже, че качествения  гръцки Al е за предпочитане пред българския такъв. А съм на същото мнение от опита ми с 3-4 гръцки хотела с някакъв вид изхранване. С изключение на един в околностите на Катерини, в който бяхме за 1 ден, в другите храната си беше доста добра. Имаше хубава риба всеки ден, даже е имало и морски дарове. Може да не са били много като разнообразие ястията, но пък повечето от тях са били качествени и пресни. Такива преработки от едно ядене в друго не съм забелязвала и разни кайми с незнаен произход. Да не говорим, че поне аз в гръцки хотел май само веднъж съм се бутала за маси и храна за разлика от България. То вярно, че не ходим в топ сезона в Гърция де... А от единствения ми опит в турски 5* хотел преди много години такива състезания провеждахме с рускините за каквото се сетите, че повече не повторих.

# 632
Не, че сега ще тръгна да защитавам All incl., но според мен Lioness искаше дакаже, че качествения  гръцки Al е за предпочитане пред българския такъв. А съм на същото мнение от опита ми с 3-4 гръцки хотела с някакъв вид изхранване. С изключение на един в околностите на Катерини, в който бяхме за 1 ден, в другите храната си беше доста добра. Имаше хубава риба всеки ден, даже е имало и морски дарове. Може да не са били много като разнообразие ястията, но пък повечето от тях са били качествени и пресни. Такива преработки от едно ядене в друго не съм забелязвала и разни кайми с незнаен произход. Да не говорим, че поне аз в гръцки хотел май само веднъж съм се бутала за маси и храна за разлика от България. То вярно, че не ходим в топ сезона в Гърция де... А от единствения ми опит в турски 5* хотел преди много години такива състезания провеждахме с рускините за каквото се сетите, че повече не повторих.

Ако това е искала да каже, да се самоцитирам тогава(от поста преди нейния):

Това което написа Дечи и аз съм напълно съгласна, е че ако се търси ол инклузив като в Турция или в някои български  добри изключения .... да може да се намери, но на значително по високи цени. Това в комбинация с изискванията за добър хотел с добро обслужване,  плажа на 0 метра, задължително пясък и да има къде да се разхожда човек..... Е цената си се качва с всяко едно допълнение. И после се оказва, че има разочаровани.

Иначе на мен и в Сани ми се е налагало да чакам за маса или да има гъчканица на плота с храните.

# 633
  • в града на вечния купон
Момичета, и ние сме се запътили към Евия това лято. В началото на юли, товарим двете деца и багажа и живот и здраве за 10 дни сме там.
Сега обаче ми възникна един въпрос - на бебето ще му трябва паспорт, нали? С каката сме пътували основно със самолет, веднъж с кола до Румъния, тогава май даже не я забелязаха...Та, въпрост е да се засилим ли със съпружеското тяло към паспортна служба?

И за двете деца паспорти. Ако с мъжа ти сте с различни фамилии - и актове за раждане.
и с кола не трябва,но си го бях взела за всеки случай.

# 634
Момичета, и ние сме се запътили към Евия това лято. В началото на юли, товарим двете деца и багажа и живот и здраве за 10 дни сме там.
Сега обаче ми възникна един въпрос - на бебето ще му трябва паспорт, нали? С каката сме пътували основно със самолет, веднъж с кола до Румъния, тогава май даже не я забелязаха...Та, въпрост е да се засилим ли със съпружеското тяло към паспортна служба?

И за двете деца паспорти. Ако с мъжа ти сте с различни фамилии - и актове за раждане.
и с кола не трябва,но си го бях взела за всеки случай.

Ами имала си късмет, което не значи че не се изисква. На мен винаги са ми го искали.
Когато сте с различни фамилии трябва да се докаже, че присъстващата жена е майката. За бащата е ясно.

Ей тук са правилата:

http://www.nsgp.mvr.bg/Guide/tr_persons.htm

Всеки да чете и да взима решение.

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 22:41 от Анонимен

# 635
Нахлувам в темата с молба за съвет, защото виждам, че сте много в час.
Тази година за първи път смятаме да ходим на море в Гърция. Никой от нас досега не е ходил там и въобще не сме наясно. Разглеждам от 3 седмици booking.com и Tripadvisor, но ми се струва, че пропускам нещо.
Това, което ми трябва е студио, апартамент, бунгало или каквото и да е с кухня за двама възрастни и дете за 10 дни в района на Халкидики. Не искам да е нещо супер луксозно, а чисто и близо до плажа. Много държа да е тихо и спокойно, да няма много хора, защото имам отчаяна нужда от тишина. Не държа да има и детски площадки и забавления, хлапето е много страхливо и трудно се дели от нас. Всички оферти, които получих досега са от 40 евро нагоре за нощувка без закуска. Съпругът ми никак не е склонен да даде 800 лв само за спане, затова много моля за идеи и предложения. Има ли такова място?
Благодаря на всички, които ще се отзоват.

# 636
За кои дати?
Ето ти едно - 22 евро за трима до края на юни, 28 през юли.
И едно за 30.
И трето от тоя порядък.
И трите са извън населени места, така че със сигурност няма да е шумно.
А при личен контакт с много от студиата, към които има линкове на 1-ва страница, ще излязат и други добри цени (както и много безобразни предложения, много над написаното от теб). За всеки влак си има пътници Grinning

Това, последното, важи и за дискусията АИ срещу свободно изхранване.

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 22:58 от Параход

# 637
  • София...........
Момичета, имам странен въпрос  Embarassed. Независимо, че ходим вече няколко пъти на Вурвуру сега се сещам и търся координати на едни къщи, но нищо не откривам. Ако някой има идея , става въпрос за къщите от съседния залив до Кариди в посока юг?

# 638
Момичета, писах, писах, писах, постът ми изчезна.
Благодаря на всички за мненията и за линковете, утре ще ги разгледам, че не мога сега да се добера до компа, пиша от тел.а и утре наново ще напиша поста си.

# 639
  • София
Дивна, кой е следващия залив - Фава ли имаш предвид  Thinking

Сега погледнах снимки от Фава, и за първи път се замислих, че там всъщност има къщи?!
Някой ходил ли е в някоя от тях? Определено се заинтересувах..

http://www.halkidiki.com/vourvourou/fava.htm

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 01:57 от Tаис

# 640
divna_ сигурно има предвид залива веднага до Кариди, които е с по-едър пясък. Аз там къщи под наем не съм намирала, нито в нета, нито на място. Предполагам, че са частни вили, поне повечето от тях. Към Фава пък опредлелно са само частни имоти. Там има много хубави еднофамилни къщи с огроооооомни дворове, страхотни стари дървета с дебела сянка и дори тротоари по улиците  Wink.

# 641
Ако може да върна въпросът за зелената карта и ГО. Моята ГО я вадя август,сега я гледах,никъде няма надписи,че важи само за Бг. В такъв случай за лятото ще ми се налага ли да извадя зелана карта, за да ми важи при инцидент застраховката в Гърция,не че няма да ги питам и застрохователите,но да питам и тук.

Зелената карта за Гърция е препоръчителна. Хубаво е да я имате в случай на инцидент, но не е задължителна.

# 642
  • София
Дами в процес съм на резервация на тази къща в Псакудия
http://www.holidays-and-more.de/ham-engl/steinhaus-sokrates-galerie.php
Някой лични впечатления от местоположението и къщите има ли?

# 643
  • София (Възраждане)
Много е хубава по фотоси, каква сума й обявиха?

# 644
  • София
1233 за 7 нощи.

Общи условия

Активация на акаунт