На море в Гърция 2014 - I

• 88 125
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
В Порос и Нафплио е ст рахотно  Heart Eyes, дано да ти хареса!!

Момичета, имам нужда от помощ! Започнах да чета темата, но информацията е тоооолкова обширна, че просто се загубих! Искам да отидем на почивка с приятелско семейство на някой остров в началото на юни. Да е сравнително близо за път с кола, но да не е съвсем от най-близките, за Тасос не знам как е, но не ми се иска да съм обградена с хиляди туристи. По-скоро това, което търсим са красива природа, красиви и чисти плажове и хубаво хотелче с включена храна. Моля да ми препоръчате, ако имате нещо предвид. Разгледах за Скопелос и Скиатос, какво мислите? Ще съм благодарна на всякакви впечетления!

# 691
  • София
На Скиатос и Скопелос туристите в никакъв случай не са по-малко, отколкото на Тасос. Аз съм била съвсем в началото на юни и си имаше много хора. Може да помислиш евентуално за Лимнос. Малко повечко се пътува с ферито до там, но пък е по-евтин билета за ферибот, отколкото до Скиатос и Скопелос. Има хора от темата, които са посещавали острова и доколкото знам там има самотни плажове и красива природа.

# 692
  • София
Захир Благодаря, отдавна сме харесали тези места.
Нямаш голям избор с близък остров. Началото на юни е и наш сезон, не е толкова претъпкано, както след това.
Скиатос и Скопелос са добра идея, освен скъпото фери.
За диво може да огледаш и Самотраки, Амулиани. Не пренебрегвай и Тасос. И миналата година бяхме там първите дни на юни, беше спокойно.
Ако решиш по-далеч да стигнете, питай отново.
Успех.....

# 693
  bouquet Благодаря за отговорите! Ще погледна и Тасос. Иначе сме почивали на Порос, на Закинтос, мислехме и на Лефкада тази година, но ще гледаме да е по-икономично, та затова се спирам на близки дестинации.

# 694
Другите два Спорада - Скопелос и Алонисос няма да са никак пренаселени, особено в началото на юни, това, което Dechy е споделила, важи за Скиатос основно. Но той е и с най-хубавите плажове и най-разнообразните възможности за настаняване.
Като говориш за бюджетна почивка, имай предвид, че фериботният билет за кола и двама души отиване и връщане е около 250 евро. Ако ще пътувате повече хора с една кола, излиза по- на сметка.

Амулиани вече е сериозно превзет от българите, а през уикендите и от солунчани, но м.г. бях около 10 юни там и беше празен, ама празен - нямаше никой, буквално. Той е миниатюрен, с едно само малко градче, но има поне пет-шест красиви, закътани плажа.

Самотраки не е за плажен туризъм изобщо. Тасос също ще е спокоен по тези дати, няма да има хиляди туристи, но и ще е студена водата.

# 695
... пратих меил да попитам собствениците дали са съгласни с MoneyGram. Някой пращал ли е така?
Излиза доста по-евтино от WesternUnion даже. ...
И така съм пращала - никакъв проблем, а и по идея на desivalko_ тая година изпратих чрез Български пощи, защото трябваше да капарирам 65 евро и не си заслужаваше по-голямата такса. Само да предупредя, че трябва да сте по-настоятелни на гишетата, защото служителките не са и чували за такъв превод ooooh! Да се надяваме, че след като се оплаках в централата, вече навсякъде ще искат да ви вземат парите.

# 696
 Embarassed момичета, аз съм една голяма бяла птица!! Жестоко съм се (п)объркала! Отпуската ми е в началото на август, явно вече ми е прегряла главата и си мисля за юни

# 697
  • София
Захир Няма проблем, всички сме така, искаме да дойде лятото. Макар, че ние вече направихме сефте.
Това коренно променя нещата, единственото спасение от суматохата са наистина, малко по диви острови.
Но има места, дори да не са острови където не се усеща наплива и през този месец.

# 698
Здравейте!
Аз резервирах във Филипос в Никити от 20 Юни, от темата прочетох добри отзиви, много благодаря. За сефте ще сме на Ситония и мисля, че е добра отправна точка за обиколки и набелязване на места за следващи почивки. За първи път ще сме на подобно настаняване и с 2 бебета незная каква почивка ще видим, но поне ще разнообразим. Дано да ни хареса и така да почиваме занапред.
Преведох капарото (200 Евро ) чрез PayPal и таксата за тази сума ми излезе 7,15 Евро. Супер бързо и удобно. Оказа се, че не е редовна практика така да им плащат, но не ми отказаха, дори се разбрахме, ако не успея да платя разходите по транзакцията, а са за тяхна сметка, при финалното плащане на място да ми ги прибавят, но не се наложи.
Чакам с нетърпение да стане Юни. Дотогава ще чета назад и ще проучвам хубавите плажове, заведения и места в района, за да съм подготвена предварително и да не пропуснем нещо, което си заслужава.
Не спирам да мечтая и за кратка истинска почивка през Септември само с половинката, но дотогава има много време. Миналата година за 5-6 дни в района на Керамоти изкарахме страхотно и още на 3тия ден бяхме отпочинали и презаредени.
За Магда Хаус, понеже следя темата и се споменава няколко пъти, на мен ми казаха, че няма свободни дати за целия сезон, да ги преслушам началото на Март, ако евентуално някой се е отказал.

# 699
Чета , чета , гледам и нищо не откривам в Халкидики! Хем искам да е на плажа, хем да няма улица между плажа и  мястото за спане. Не държа да има храна , но е добре все пак наблизо да има такава опция, т.е. някоя читаво заведение. Искам като си пусна детето да играе да не се притеснявам , че ще излезе на улицата или ще падне в някой басейн. Видях ,че единственото място е на Вурвуру, обаче 80 евро ми се видях доста пари за нощувка в края на юни. Ако някой е открил нещо по нормално моля за помощ. Разбира се Никити ми е с приоритет и дано открия нещо там.

# 700
Здравейте,

Аз днес преведох капарото за Вила Мария на Лефкада:

http://www.villamaria.com.gr/

Вече ми е едно такова лятно и се вълнувам. А и ние тръгваме раничко, още на 31-ви май. Втората ни Гърция също е резервирана началото на юли за Вурвуру. Сега започвам планове за третата, която живот и здраве ще е септември, но още не сме решили къде...

Успех на всички които са в "предизборна" треска и слънчев и усмихнат ден!

# 701
mama merita виж дали вила Деспина в Полихроно отговаря на критериите ти. Има хубав двор за игра, а от поляната се отива на плажа. На плажа има камъчета и сравнително бързо става дълбоко, постепенно, но бързо. В Никити всички къщи са след крайбрежната улица и няма как да намериш такава, която да води директно на плажа. Но не мисля, че тази улица трябва да те притеснява. Тя не е натоварена.

# 702
  • София
Ох, да ви споделя Hug Много съм се влюбила в Астипалея и вече мисля да сменя Наксос. Първоначалния вариант беше Санторини-Аморгос-Куфониси-Наксос, но сега се чудя и за варианта Санторини-Куфониси-Аморгос-Астипалея. Вие какво бихте избрали Praynig
Мъжа ми ще ме изсели, ако скоро не се спра на нещо, защото иска да купуваме билетите вече.
И между другото Астипалея към кои острови спада - Циклади или Додеканези, защото срещам различна информация в нета newsm78

# 703
  • София
Moharet Най-добре така...Санторини-Аморгос-Куфониси-Наксос-Астипалея, нека са пет.......
Острова е последния от Додеканези, в западната част.

# 704
  • София
Bled, и на мен ми се иска да са 5, та даже и повече  Hug
Но се опасявам, че времето няма да ни стигне и ще трябва да се спра на максимум 4 острова  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт