На море в Гърция 2014 - I

• 88 107
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
Moharet - до колкото си спомням сте за доста дни. Лошото е че няма кораби всеки ден за този остров. Ако има и един ден вълнение и да не вървят корабите става още по-сложно. Според мен най-добре да не запазвате от сега билети за между островното пътуване.

# 706
  • София
Moharet Тогава излиза, че ASTYPALEA може да обърка работата, това е най-отдалечения остров от идеята ти. Пътували сме до там от NAXOS, беше евтино/под 30 евро на човек без кола, за нея двойно/, но някъде към 3-4 часа, доколкото си спомням. Остави го за друг път с Kos и др. наоколо....
Защо не хванете и Paros, до него е много близо от Naxos ?

# 707
  • София
victorias secret, няма да запазвам билети за ферибот, а за самолет, защото сметнахме, че ще ни е дори по-евтино със самолет и затова трябва да реша кой ще е първия и последния остров скоро. Първия е Санторини на 100%, но за последния още не съм сигурна, но със сигурност трябва да е с летище  Laughing Съветът ти за ветровете е много полезен, не бях мислила в тази посока, та и това ще вземе превес при крайното решение.

Bled, не знам защо, но Кос не ме влече. Някой ден, когато ходим до Бодрум, може да вземем екскурзия до Кос и да си преосмисля мнението, но на този етап не ми е цел. На Парос съм била за малко, но преди много години и не ми се ходи там. Засега съм се спряла на Санторини, защото ми е голяма мечта, Куфониси, защото Таис ме запали и Аморгос, защото Параход ме запали  Laughing От другите острови в близост са ми интересни Наксос, Милос, Иос и Астипалея, и трябва да начертая маршрута скоро.

# 708
  • София
Moharet И аз се изненадах, че ще ходите със самолет. Бях почнала да ти правя график с ферита по маршрута, на базата на нашите пътувания.
Сега се замислих, че идеята е страхотна. Спестените пари от разходите за кола, отиват за самолет и пътуване без кола с фери, супер. Мисля, че се получава баланс, браво. Пусто като не си сваляме зад....те от тези коли.
А Astypalaia си го избрала заради летището, ясно. Сигурно сте коментирали въпроса, но не съм чела. Ти беше питала за полети май преди, аз ти отговорих, но сега не включих.
Между другото, ако ти потрябва, пътували сме между Бодрум и Кос и с фери, и с катамаран...
Желая ти, да нагласиш всичко и да се кефиш безкрай.
Скоро бяхме пак на Санторини, ЗА ТЕБ......
ТУК ОЩЕ

# 709
  • София
А какво е времето на Санторини в началото на май? В смисъл дали е променливо като на повечето места в Европа? Температурите не ме вълнуват, но дъжд и бури не обичам.

# 710
  • София
Ауу, Moharet, обожавам Астипалеа! Едно от най-любимите ми места е!
Добре сте направили със самолета, ние доста се измъчихме да си тръгнем оттам Simple Smile Не че сме искали особено де Simple Smile Имаше много голямо вълнение и 3 дни не дойде кораб, на четвъртия хванахме едно малко корабче до Калимнос, оттам Кос, спахме в Кос, оттам на Родос и оттам със самолета се прибрахме Simple Smile

# 711
Moharet - значи трябва да избереш между Наксос и Астипалеа. Виж полетите как са и дали са в удобни часове. Аз бих избрала най-удобен полет.

# 712
  • София
Момичета, много ви благодаря за съветите и на Bled за снимките  Hug
И от Наксос и от Астипалеа полетите ни устройват, така че трябва само да решим.

pontes, моля те, разкажи малко повече за Астипалеа. Кога пътувахте, че хванахте такова бурно море? Ако си писала назад в темите и не искаш да се повтаряш, кажи по кое време горе долу и аз ще си прочета  Hug

Тaня67, познати ходиха на Санторини миналата година за Великден и времето е било великолепно. Даже се върнаха със завиден тен  Laughing

# 713
Имаше много голямо вълнение и 3 дни не дойде кораб, на четвъртия хванахме едно малко корабче до Калимнос, оттам Кос, спахме в Кос, оттам на Родос и оттам със самолета се прибрахме Simple Smile
Мохарет, виж как може островите ви да станат 6, вместо 4 по предварителен план  Wink
pontes, сладки мъчения са това  Joy

# 714
  • София
Mur  Joy

Сега ми хрумна друга идея, за да сме по-спокойни от логистична гледна точка - Санторини-Куфониси-Наксос-Астипалеа. При този маршрут, ако се случи нещо и няма ферибот до Астипалеа, ще си останем на Наксос и ще трябва да платим само билетите Наксос-Атина, пък Атина-София ще си ползваме вече закупените билети. Дано само авиокомпаниите да позволяват такова нещо, не съм много наясно с правилата при полети с прекачване.

# 715
  • София
Moharet Аз знам, че това няма да се случи и всичко ще е наред. Но за твое успокоение, първо ще ти кажа, че сме пътували до Астипалеа извън сезона при спокойно море. Второ, полетите с прикачване са с отделни билети и няма проблем да хванеш следващ, без да си ползвал предишния.
Още повече, че това вече ни се е случвало. При полет с тройно прикачване, първият самолет не излетя, заради мъгла, но разликата до тръгването на вторият полет беше повече от 24 часа и ние се придвижихме до вторият, и си излетяхме. Така,че спокойно подреждай маршрута.....

# 716
Mur  Joy
Сега ми хрумна друга идея, за да сме по-спокойни от логистична гледна точка - Санторини-Куфониси-Наксос-Астипалеа. При този маршрут, ако се случи нещо и няма ферибот до Астипалеа, ще си останем на Наксос и ще трябва да платим само билетите Наксос-Атина, пък Атина-София ще си ползваме вече закупените билети. Дано само авиокомпаниите да позволяват такова нещо, не съм много наясно с правилата при полети с прекачване.
Moharet, за да си спокойна, аз бих те посъветвала да попиташ авиокомпанията каква им е политиката.
Защото може да се окаже, че водят полетите като един и ако пропуснеш първия, автоматично ти се канцелират и останалите...

А иначе - приятна почивка!   bouquet
На нас ни остават САМО 6 месеца и 6 дни...  Laughing

# 717
като говорите за студена вода колко градуса имате в предвид

Другите два Спорада - Скопелос и Алонисос няма да са никак пренаселени, особено в началото на юни, това, което Dechy е споделила, важи за Скиатос основно. Но той е и с най-хубавите плажове и най-разнообразните възможности за настаняване.
Като говориш за бюджетна почивка, имай предвид, че фериботният билет за кола и двама души отиване и връщане е около 250 евро. Ако ще пътувате повече хора с една кола, излиза по- на сметка.

Амулиани вече е сериозно превзет от българите, а през уикендите и от солунчани, но м.г. бях около 10 юни там и беше празен, ама празен - нямаше никой, буквално. Той е миниатюрен, с едно само малко градче, но има поне пет-шест красиви, закътани плажа.

Самотраки не е за плажен туризъм изобщо. Тасос също ще е спокоен по тези дати, няма да има хиляди туристи, но и ще е студена водата.

# 718
  • София
yandex73 Няколко пъти засичам колко градуса е водата по всяко време на годината в Гърция. Преди няколко дена на Олимпийска ривиера градусите бяха 13-14.
Миналата година, май месец бяха около 18-19-20 градуса/зависи къде/. Малко по-късно в средата и края на юни на Халкидики вече беше 22-23 градуса. През сезона достигат до 26-27 градуса и после обратно.
Септември е чудесен относно водата, май няма как още да се е стоплила.
Най-топла е водата около остров Крит,Кос,Кипър и др., сега това което казах 13-14 гр., там е близо толкова колкото на Тасос през май.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 10:20 от Bled

# 719
Удачно ли е да се посети Метеора за Великден? Дали няма да бъде много фраш?

Общи условия

Активация на акаунт