Хотелите във Велинград - 5

• 90 112
  • 722
  •   1
Отговори
# 375
и ние минаваме  през Септември - има само един участък, който се ремонтира, заобикаля се малко, но иначе пътят е добър

# 376
Ремонта, който правеше АПИ на пътя приключи, но в момента града е разкопан на няколко места заради проект по ВиК мрежата. В началото на април тази година бях във Велинград и минахме през Септември. В самия град има малко обиколки по уличките, но като цяло пътя е много добър след ремонта.
Относно престоя ми във Велинград мога да споделя следното: Бях в хотел Св. Спас. Посещавам го за първи път по служебен ангажимент. Не бих отишла там лично, по следните причини. Малко са му множко звездите. Много високи цени, хотела е буквално в нищото и на края на града. Ако искаш тишина и да гледаш планина срещу теб ок и то ако си в стая от вътрешната страна. В стая от към пътя трудно ще ти се получи и тишината. Единственото място за разходка там е до езерото Клептуза, но за да стигнеш до там вървиш по пътното платно, т.к. няма тротоар.
Спа центъра не е на ниво изобщо. На практика няма малък басейн за възрастни, в който да релаксира човек в по-гореша мин. вода. Има малък детски, в който като се плацикат 3 хлапета и си приключил с релакса. Така нареченото джакузи беше с мръсни ръбове по плочките и изобщо не влязох в него. Детското басейнче също с черни ръбове. Около всички басейни плочките са изключително хлъзгави, можеш да се пребиеш по всяко време излизайки от водата или от душовете. Душ кабините са изключително малки и тесни. Изтърбушени шезлонги -тези които са с мрежа. Скъсани тук-там шалтета върху шезлонгите. Това в никакъв случай не може да е СПА център на хотел 5 *. Била съм в много по-малки хотели с по-малко звезди, еми там дори няма такова нещо. Грижат се хората за хигиената.
От към храна и обслужване в ресторанта нямам никакви забележки. Много голямо разнообразие. Стаите са големи, чисти просторни бани. В стаите има всичко необходимо за престоя.

# 377
  • Резерват "Северозапад"
 fatalina, подкрепям напълно мнението ти за Св. Спас Peace...много са му 5*. Когато е по-топло и се излиза и навън покрай басейна е доста мръсно от нанесени треви и земя Tired.

# 378
Е то на Спас само звездите са му пет. Цените са като за три, най-много четири. Регулярно има евтини ваучери с всевъзможни пакети (HB, FB). На тези цени си е повече от перфектен.

П.С. Отдавна не съм била в СПА - хотел на който басейните или други съоръжения да не са мухлясали. Вкл. и Пирин в Сандански, който си лежи на стара слава и претенции. Също и Макси във Велинград. 

# 379
Е то на Спас само звездите са му пет. Цените са като за три, най-много четири. Регулярно има евтини ваучери с всевъзможни пакети (HB, FB). На тези цени си е повече от перфектен.

П.С. Отдавна не съм била в СПА - хотел на който басейните или други съоръжения да не са мухлясали. Вкл. и Пирин в Сандански, който си лежи на стара слава и претенции. Също и Макси във Велинград. 

Значи за Пирин не знам как е, но за Макси Велинград не съм съгласна. Това са най -добрите басейни с минерална вода за мен, говоря в множествено число защото има детски ,топила и т.н ,хигиената беше перфектна .Говоря за период Нова година-2013

# 380

Значи за Пирин не знам как е, но за Макси Велинград не съм съгласна. Това са най -добрите басейни с минерална вода за мен, говоря в множествено число защото има детски ,топила и т.н ,хигиената беше перфектна .Говоря за период Нова година-2013

Ами ако искаш се съгласявай. Била съм веднъж и няма да повторя. Писала съм пространно мнение някъде  тук.... Няма спор, че е най-обмислената и хубава зона с басейни в БГ, но по наше време двата малки басейна с атракционите бяха с мухлясали фуги и черно-кафява следа на нивото на водата  Sick. И плочките около душовете до тези басейни не бяха мити доста време. Около топилата до бара беше мокро с огромни локви и беше доста рисково да си купиш нещо. Отделно от това смятам, че нивото на услугата в този хотел кореспондира с поне 40% по-ниска цена. Както в и други БГ хотели само претенциите са им големи.

А наситеността от уникално, мега, хипер, огромния КИЧ в този хотел дори няма да я коментирам.

Последна редакция: чт, 17 апр 2014, 13:40 от Анонимен

# 381

Ами ако искаш се съгласявай. Била съм веднъж и няма да повторя. Писала съм пространно мнение някъде  тук.... Няма спор, че е най-обмислената и хубава зона с басейни в БГ, но по наше време двата малки басейна с атракционите бяха с мухлясали фуги и черно-кафява следа на нивото на водата  Sick. И плочките около душовете до тези басейни не бяха мити доста време. Около топилата до бара беше мокро с огромни локви и беше доста рисково да си купиш нещо. Отделно от това смятам, че нивото на услугата в този хотел кореспондира с поне 40% по-ниска цена. Както в и други БГ хотели само претенциите са им големи.

А наситеността от уникално, мега, хипер, огромния КИЧ в този хотел дори няма да я коментирам.

В кой времеви период сте пребивавали там не разбрах.
Това за кича е друга тема. Аз до сега не съм била в спа хотел в БГ ,в който интериора да е стилен и страхотен ,спа-то да е на нивото на цените ,хигиената ,храната и обслужването да са безупречни. Ако някой знае за такъв, моля, да казва бързо да го посетим.

# 382

В кой времеви период сте пребивавали там не разбрах.
Това за кича е друга тема. Аз до сега не съм била в спа хотел в БГ ,в който интериора да е стилен и страхотен ,спа-то да е на нивото на цените ,хигиената ,храната и обслужването да са безупречни. Ако някой знае за такъв, моля, да казва бързо да го посетим.

Какво отношение има в кой времеви период сме били за чистотата на хотела?

По втория въпрос веднага ти отговарям - Пирин в ранния му период. Сега вече не е така, но въпреки това и все пак там продължаваме да се чувстваме най - комфортно.

И действително и аз не се сещам в сегашно време за такъв хотел, което автоматично ме праща към разсъждения за цените на хотелите и дали те отговарят на качеството на предоставяната услуга. Е в Макси супер много са се надценили в това отношение.

# 383
Много ценно време се губи в безсмислен спор. Това за кого какво е комфортно е пак много относително и субективно. Дано всички ,които карат великденска и майска ваканция в хотелите на Велинград да останат доволни от избора си ,че иначе почивката не е истинска.
Светли Великденски празници!

# 384
Много ценно време се губи в безсмислен спор. Това за кого какво е комфортно е пак много относително и субективно. Дано всички ,които карат великденска и майска ваканция в хотелите на Велинград да останат доволни от избора си ,че иначе почивката не е истинска.
Светли Великденски празници!

Ами аз не споря, а изразявах мнението си. След което ти се опита да го оспориш. А че това е безсмислено е абсолютния факт. И затова ти се чудя....
Разбира се че комфорта е строго индивидуално усещане, но това не пречи да го споделя, при това в отговор на твой въпрос/разсъждение.

Не ходим в БГ хотели по празници защото:

1. Хотелиерите точно в тези периоди си мислят, че ден година храни;
2. Хотелите са фрашкани и това е хипер, мега неприятно. Не можеш по никакъв начин да си починеш. Вечно някой някъде крещи, тича, не се съобразява с правилата за СПА и т.н.
3. Качеството на услугата пада значително поради навалица.

# 385
Bliss , подкрепям мнението ти за празниците. Мразя да ми ходят по главата.

# 386
Не ходим в БГ хотели по празници защото:
1. Хотелиерите точно в тези периоди си мислят, че ден година храни;
2. Хотелите са фрашкани и това е хипер, мега неприятно. Не можеш по никакъв начин да си починеш. Вечно някой някъде крещи, тича, не се съобразява с правилата за СПА и т.н.
3. Качеството на услугата пада значително поради навалица.

Peace
 напълно подкрепям 

# 387
  • Пловдив / София
Да взема отношение и аз. Mr. Green
Значи в Макси съм ходила на фирмен банкет декември 2012. Наистина не съм видяла да е мръсно в СПА-то и т.н.
На мен ми хареса хотелът. Иначе, да, кичозен е.

Във Велина съм ходила. Там пък обзавеждането доста стилно ми се стори. Но това беше 2008г. От тогава може да се е променило.

Всъщност и от двата хотела, макар и по различни поводи да съм ги посещавала, съм доволна.
Като че ли във Велина ми беше една идея по-уютно, някак си.

# 388

Всъщност и от двата хотела, макар и по различни поводи да съм ги посещавала, съм доволна.
Като че ли във Велина ми беше една идея по-уютно, някак си.

Велина ми е най-първата любов в това отношение. Беше ни любим много дълго време преди години. Не го посещаваме вече по други причини.

А за Макси - бях направила снимки с телефона. До такава степен се бях издразнила. Ще взема да потърся дали още ги пазя.  Grinning За мен хотела не е лош в сравнение със средното ниво в България и поради това изпъква. Но всъщност си е смесица от кич, космически цени и обслужване несъответстващо на цените му. Като пример за сървис и добра храна мога да дам Кемпински Гранд Арена Банско, но пък там СПА-то не е чак толкова незабравимо (което е нормално за ски хотел всъщност).

# 389
За мен от хотелите, които съм посещавала пример за постигнат баланс качество на услугата - цена в СПА хотел е само Гранд хотел Поморие.  Но и там района около хотела вече е унищожен с прекомерно строителство,а плажната ивица е много малка за да обслужва такъв голям хотел.

Общи условия

Активация на акаунт