Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 982
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Преди 20-ина г. и аз носех апаратче и оттам ми се изкривиха зъбите... Апаратчето беше, за да се коригира уж захапката...

Сега медицината е страшно напреднала - нито ме е боляло като едно време, а за резултатите да не говорим  Peace

# 106
  • Пловдив
змейковица, Хирурга мисля че се казваше Петко Петров и ако не се бъркам работи в УМБАЛ "Св.Георги". На мен ми вади горен десен мъдрец, защото растеше в костта към 7мия зъб. Струваше ми 140 лева. От сядането ми на стола докато си тръгнах от кабинета не беше минал и час. Имах 3 шева и оток. Конците ми паднаха сами, по един през няколко дни, а отока спадна за 3-4 дни. След една седмица вече си ядях всичко.  Grinning  Аз също много се ужасявах от процедурата, даже си имах и придружител с мен, за да не избягам от кабинета  Mr. Green Предварително бях изчела тонове информация за това и докато ме хвана упойката го затрупах с въпроси, на които той много внимателно ми отговори и ми вдъхна доверие.

Ти след като свалиш брекетите ли ще ги вадиш или преди това?

# 107
  • Пловдив
Ами ОД каза, че планът й бил да е след свалянето, но един от мъдреците напоследък ми създава малко проблеми и напомня за себе си...
Ако устискам ще го направя април месец покрай почивните дни - така ще съм махнала 2 бр. Дотогава със сигурност ще съм все още с брекети
После след месец-два ще махна и другите 2  Rolling Eyes

Много благодаря за инфото, беше ми страшно полезно и успокояващо  Hug

# 108
Здравейте! Предварително се извинявам ,ако вече е било отговорено на въпросите ми.
Живея и работя в Русе в началото на темата видях номер и име на ОД.
Какви са отзивите за нея?
Какви са цените?
Колко време трябва да се носят брекетите, за да има резултат?

Носих две години брекети, сложено от д-р Иванова, която работи заедно с една ортодонтка от Пловдив, не се сещам за името й, основно работа по зъбите ми имаше лекарката от Пловдив, с д-р Иванова съм контактувала за поддърващите дейности между прегледите, като затягане на дъги, подмяна на ластици. Малко е груба като зъболекар, но лично за мен нещата протекоха добре и нямам оплаквания. От годинна и половина съм без брекети, не нося ритейнъри и нищо в устата ми не е мръднало, промениха захапката ми, подредиха всички зъби, макар че не е имало нещо особено изкривено на пръв поглед и се опитаха да поизправят един кътник, което до едно положение се получи. Основно реяенията по това какво да се прави се взимаха от доцентката от Пловдив. Това е като информация, за която се сещам. Брекетите носих две години, като ги свалиха по мое решение, също по мое решение не нося ритейнъри. Цената която аз платих беше 2400.

# 109
Змейковица, не се притеснявай за мъдреците. Аз, преди да сложа брекетите, махнах тамън 4, като само единият беше в костта.  С тези израсналите не съм имала никакъв проблем. Още на следващия ден си бях ОК. Не съм имала отоци, ваденията минаха за минута. За този четвъртия действително хирургът се забави около 10-15минути, защото се наложи и един шев. Пак не съм имала оток, само като ме пусна упойката, пих един аулин, че беше малко гадно, иначе на другия ден вече си ядях, каквото ми падне. Тук е моментът да препоръчам хирурга, защото съм изключително доволна от него. Казва се д-р Петрунов и кабинетът е близо до метрото в Младост. Не помня дали си в София обаче.
Късмет с ваденето! Simple Smile

# 110
  • Пловдив
  bouquet Благодаря, аз съм в Пловдив
При мен и 4-те мъдреца са изцяло в костта, нямат показан дори милиметър навън и ще си е дълбаене, за да ги изкарат  Sick
Ама щом съм стигнала дотук, трябва да се справя  Praynig

# 111
Здравейте, и аз се записвам да следя темата, изчетох всичко от 2012-та насам  Joy Утре ми престои преглед при д-р Стоилов, а другата седмица ще се консултирам и с д-р Джуркова, в Пловдив . Реших и аз да се оборудвам с брекети, дано проблема ми да не е толкова сериозен и  финалните резултати да са добри  Grinning В по-напреднала възраст съм на 28г

# 112
  • Варна

Отделно се носи и апаратче нощем - за такива възрастни като мен е доста време

Какво е това апаратче, което се носи накрая нощем и всеки ли го носи? Аз съм на 28 и скоро ще слагам. Обясниха ми всичко на дълго и широко, но не са споменавали за такова нещо.

# 113
  • Варна

Отделно се носи и апаратче нощем - за такива възрастни като мен е доста време

Какво е това апаратче, което се носи накрая нощем и всеки ли го носи? Аз съм на 28 и скоро ще слагам. Обясниха ми всичко на дълго и широко, но не са споменавали за такова нещо.

Става въпрос за ретайнер. Това е  последния етап от ортодонтското лечение. Той се поставя за задържане на получения резултат. Ретайнерите могат да бъдат: 1. снемаеми ( тип шиничките с които се лекуват децата ) и се носят нощно време, 2. неснемаеми (тънка тел която се залепя от вътрешната страна на предните зъби )

# 114
Много се интересувам от цените при д-р Факих.
Това ще е третият ортодонт, с когото ще се консултирам. Само че въпросните консултации при първите две бяха представяне на ценоразписа им срещу 20/40 лв. най-общо казано. Не ми погледнаха снимките, това щяло да се направи при анализа, който струва цяло състояние. Затова не ми се иска да обикалям всички ортодонти в София.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 20:49 от rozi4kata

# 115
  • София
Аз утре съм на 1ви преглед при д-р Моллова. Препоръча ми я парадонтоложката, която ме лекува. Това, което ме учуди, че е първата ОД, при която прегледът е безплатен. Настроила съм се положително, че това ще бъде моята ОД...

# 116
ще видим и моя утре какво ще ми каже. Дай 200лв за анализ ....

# 117
  • Пловдив
 Rolling Eyes При моята ОД само най-първия преглед беше 10 лв. За анализа нищо не съм плащала, за следващите прегледи също...

# 118
Rolling Eyes При моята ОД само най-първия преглед беше 10 лв. За анализа нищо не съм плащала, за следващите прегледи също...

Вие сте при д-р Йозгюр нали ?

# 119
  • Пловдив
 Peace Да

Общи условия

Активация на акаунт