Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 961
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте , и аз се присъединявам тази седмица към вас Simple Smile . В събота ми слагат ластиците и до сряда всичко ще е сложено , предполагам често ще посещавам темата , защото въпросите сигурно ще са много и оплакванията.Брекетите ми ще са железни , защото съм пушач  и лекарката каза , че естетичните стават жълти и стояло много неприятно . На 29 години съм и само долните зъби ми са криви и то много , но никога не са ми били комплекс , защото не се виждат толкова , но зъболекарят при , който ходя цял живот и му имам голямо доверие ми каза , че много кривите зъби до няколко години ще започнат да падат и трябва да слагам протези и веднага взех решението да сложа брекети на време , защото имам същите зъби като баща ми и неговите взеха да падат на около 40 години .Аз съм от Бургас и по препоръка на зъболекарят ми отидох при д-р Игнатова и досега съм доволна , защото е много земна и приятна жена и случайно разбрах , че моя приятелка е слагала при нея брекети и в момента зъбите и са перфектни - дано и моите станат  Praynig

# 91
  • Пловдив
След днешния преглед имам една добра и една лоша новина  Mr. Green

Добрата е, че сме на финала, чакаме още съвсем малко да се намести един зъб - и ще е напълно готово всичко

Лошата е, че трябва един по един да махна мъдреците, които са под костта и растат хоризонтално... В началото на лечението я бях питала за мъдреците - тя тогава каза, че по-късно ще се вземе решение. Сега вече е ясно, че ще се махат - втресе ме направо

# 92
  • Пловдив
змейковица, не се притеснявай от ваденето на мъдреците. Аз моя го извадих преди да започна лечението. При нея ли ще ги вадиш? Хирургът, с който работи тя е невероятен. Много внимателен и прецизен.

Аз съм вече 10 месеца  с брекетите. Има още какво да се желае от долната редица, но горната е почти на 99% готова. Simple Smile Лятото ми предстои заминаване на бригада и се притеснявам какво ще правя с брекетите. На следващия преглед ще го обсъдя с ОД и се надявам да няма проблеми.  Praynig

# 93
  • Пловдив
elllinore , много благодаря за отзива за хирурга, не го познавам и се чудех при кого. И при теб ли беше в костта мъдреца. Аз се ужасявам от операциите, а и при мен трябва и 4-те така да се вадят  Shocked А колко струваше операцията и горе-долу за колко време се възстанови?
Гледам датите около почивните дни на Великден и после 2 седмици по-късно има пак почивни дни - ако успея тогава да разкарам 2 от тях ще е супер, но ще питам дали 2 седмици между 2 операции е ок.

За бригадата ти - предполагам няма да има проблем - на този етап вече почти няма работа по затягане, само задържане на резултата и носене на ластиците  Peace Аз ходя по-начесто, за да ми сменя уплътненията на естетичните брекети горе, тъй като те от храната лека-полека пожълтяват и е неприятно.

# 94
  • София
И аз идвам при вас, сега ще чета, в понеделник съм на консултация. Ще видим кога ще ги слагам.
  bouquet

# 95
  • Hell
Здравейте! Предварително се извинявам ,ако вече е било отговорено на въпросите ми.
Живея и работя в Русе в началото на темата видях номер и име на ОД.
Какви са отзивите за нея?
Какви са цените?
Колко време трябва да се носят брекетите, за да има резултат?

# 96
Здравейте, на мен преди три дни ми извадиха оперативно мъдрец, който беше в костта. Това ми е втора такава операция на мъдрец. Струваше ми 150 лв, този път беше по-сложно, но имах късмет и на доктора му отне 40 мин, тъй като зъба си беше цял, както и корените. Имам три шева, отока ми спада вече, но още не мога да ям почти нищо. Не ме боля изобщо, нито след това, просто отока е неприятен и това, че не мога да се храня.

# 97
Аз носих брекети две години, сложени от проф. ортодонт Валентин Мутафчиев, гр. София. Наистина лечението ми излезе над 5000 лв., говоря за стария тип брекети(тези металните, грозни Sick) Болка съм усещала само при стягане на ластиците, ОД ме съветваше да ям 1-2 дни предимно студено(сладолед и пр.) тъй като успокоявали и супички(та аз не можех да ям нищо друго и без това Crossing Arms). Зъбите са ми прави вече 6-7 години след свалянето им, с изключение на един - но аз не съм носила шината, през онези два месеца след свалянето. Искам да кажа, че миенето на зъбите е изключително трудно и към днешна дата това остана белег върху моите прави, но проблемни зъби, емайла ми е съсипан(там където са седяли металните брекетчета) и лекувам постоянно кариеси(дори преди два дни ми оправиха 3 и другата седмица пак толкова имам-малки ама са кариеси!). За съжаление нямам снимки  да ви покажа на какво приличаше моя емайл, защото вече е покрит с фотополимер... Просто всеки, който се захваща с това, трябва да знае, че най-важно е устната хигиена и здравото четкане на зъбите.
В общи линии това е, ОД иначе е чудесен.
Ето инфо за него: http://www.valortho.com/pricelist%20fixed%20appliances

# 98
  • Пловдив
Здравейте, на мен преди три дни ми извадиха оперативно мъдрец, който беше в костта. Това ми е втора такава операция на мъдрец. Струваше ми 150 лв, този път беше по-сложно, но имах късмет и на доктора му отне 40 мин, тъй като зъба си беше цял, както и корените. Имам три шева, отока ми спада вече, но още не мога да ям почти нищо. Не ме боля изобщо, нито след това, просто отока е неприятен и това, че не мога да се храня.

Супер, звучи окуражтелно  Hug Дано бързо да мине всичко Praynig Praynig

Здравейте! Предварително се извинявам ,ако вече е било отговорено на въпросите ми.
Живея и работя в Русе в началото на темата видях номер и име на ОД.
Какви са отзивите за нея?
Какви са цените?
Колко време трябва да се носят брекетите, за да има резултат?

За Русе нищо не мога да кажа, а за времето на лечение зависи от много неща - на каква възраст си, какъв е проблемът и какви брекети си избереш  Peace

# 99
Запис засега.
Змейковице, къде ходиш на ОД? Аз преди годиииииииини носих брекети на горна челюст и апарат на Енгел на долна, зъбите за 1 година ми се върнаха, но го отчитам като некомпетентност на "ОД".

# 100
Интересна тема, жалко, че толкова късно я открих. Аз съм вече 2 г. и 2 м. с брекети и наближава момента да ги свалям ( живот и здраве на пролет). Моят ОД се казва Светослава Стефанова и не да й правя реклама, но мисля че е една от най - добрите във Варна дори и в България, печелейки неколкократно професионалния конкурс "Усмивка на годината". Много съм доволна от нея и от екипа. Надявам се и крайният резултат да е "УАУ".  newsm47

Ако имате въпроси за ортодонтското лечение с радост ще споделя моят опит.

# 101
  • Пловдив
Запис засега.
Змейковице, къде ходиш на ОД? Аз преди годиииииииини носих брекети на горна челюст и апарат на Енгел на долна, зъбите за 1 година ми се върнаха, но го отчитам като некомпетентност на "ОД".

В Смирненски, при д-р Сехер Йозгюр.
elllinore тук от темата също е при нея  Peace

Това ми е най-големият кошмар да не се върнат, но ОД ме уверява, че ще вземем всички необходими мерки, за да не стане това

# 102
Ами, да ти кажа, аз ходих при една, която тогава се учеше да слага брекети и след като ми ги махна (още не се бяха подредили хубаво зъбите), не ми слага апаратче. Не знам каква е практиката сега. Би ли споделила колко ти е излезнало досега? Аз съм с най-слабото изкривяване на зъбите, май беше 3-та степен, или пък първа, не си спомням вече, но единият ми кучешки стърчи леко напред и по снимките, когато се усмихвам мн ме дразни.

# 103
  • Пловдив
Сега след носене на брекети се слагат постоянни ритейнъри от вътрешната страна на зъбите - при някои само долу, при други и горе и долу. Подтоянният ритейнър не се вижда, съвсем тънка тел е, която обхваща предните 6 зъба.
Отделно се носи и апаратче нощем - за такива възрастни като мен е доста време

Моята ОД взима 1200-1500 за 1 челюст в зависимост от това какви са - метални или естетични. Други плащания няма - само накрая ритейнъра, но той не е много - към 60 лв или нещо такова

# 104
Ми то мн изгодно. На мен ми излезна 3000 без никакъв ефект преди 15ина години. Ама освен поставянето им за стягане, ластици, пръстени, дъги взимаше от 10 до 50 лева. Ходех на 2 седмици.  И то малко по малко стана 3к.

Общи условия

Активация на акаунт