Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 957
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
И на мен ми се струва много, макар че зависи кой е ортодонта, ако е някое светило...

# 76
Много е  Peace
Моето лечение на 2 челюсти, като на горната са естетични сапфирени е общо към 2600
Мерси, но поне знам, че е добър ортодонт. Страх ме е да не отида при някой, който да ме обезобрази. Евтиното доста често излиза по-скъпо...
Сапфирени при моята лекарка сигурно струват поне 4000 на челюст!
Ти при кой ортодонт се лекуваш ?

# 77
И на мен ми се струва много, макар че зависи кой е ортодонта, ако е някое светило...
Чак светило не е, но е доцент, има много опит.
А кои са по-известните светила ?
Четох за д-р Факих хубави отзиви, но едва ли ще ми вземе по-малко.

# 78
  • Пловдив
Аз съм в Пловдив, при доста известен и препоръчан ми ортодонт. Другата седмца става точно 1 г. откакто съм с брекетите и резултатът е впечатляващ. Лекувах дълбока захапка, зъбите ми се изправиха напълно, предполагам до 5-6 месеца ще ги сваля.
Не мисля, че цената е определяща за качеството на услугата

# 79
  • Варна
Би ли споделила име на доктора, може и на лични. Тук във Варна ми искат 4000 за керамични, 3000 за метални. Сапфирени изобщо не ми предложиха Mr. Green

# 80
  • Варна
Като стана дума за пари ми дойде на ум да ви питам като започвате лечението подписвате ли някакъв договор, в който да се фиксира начина на разплащане - първоначална вноска и последващите такива до края на лечението?

# 81
Забравих да вметна, че съм от София и ме интересуват "светилата" тук, защото нямам възможност да пътувам до друг град за брекети.
Ортодонтът, при който аз отидох, (но още не съм започнала лечение) каза, че първоначално се дават половината пари и после всеки месец се изплащат останалите, сигурно щяхме да подпишем и договор.

# 82
  • София
Привет!
Да споделя и аз - цената при мен е 2000лв. - горе керамични, долу - метални.
Договор не съм подписвала, макар че съм си го мислела. Записва в тетрадка при всеки пациент какви плащания и кога е направил. Подписваш се и това е. Ама ако стане нещо и изчезнат/изгорят тези тефтери - какво става, не ми се мисли  Joy

Змейчееееееееееее, какво ползваше за пръстените и беше доволна? От вчера и аз имам два  на 6-тите зъби, и днес така ме дразни езика - не искам да говоря, не искам нищо. Май пак ще се вталя  Mr. Green ако не измисля какво мога да ям  Blush

# 83
Ако знаете кои са най-добрите ортодонти в София, моля ви, пишете ми на лични.     bouquet
Но само ако взимат под 3000лв. за метални брекети на челюст, защото иначе няма смисъл- вече бях на консултация при много добър ортодонт за тази цена.

# 84
  • Пловдив
Привет!
Змейчееееееееееее, какво ползваше за пръстените и беше доволна? От вчера и аз имам два  на 6-тите зъби, и днес така ме дразни езика - не искам да говоря, не искам нищо. Май пак ще се вталя  Mr. Green ако не измисля какво мога да ям  Blush

Калиии,милата,ще мине, ама 2-3 дни ще ти е мъка. Вземи Тантум верде разтвор за жабурене - с него много бързо ми минаха раните и оттогава край  Hug Мислех, че е безнадеждно в началото, но минава

И при мен ОД записва в тефтер - утре като ходя ще си платя последната вноска - на равни вноски от началото съм плащала, не е взимала първоначална сума

# 85
  • София
Змейче, мерси много. Не помнех точно името, а ти няколко пъти го беше писала. Ще си купя, макар че сега не дразни. Дори успях да изям бонбон с ядки  Joy

Ти още ли си с пръстенчетата? Сега с тях ще вкарваме в редичката 5тите зъби. Но промяната е грандиозна. Няма помен от онези криви и полу-скрити зъбчета от преди година Simple Smile е, и изглеждам различно на снимки, и по-скоро не се харесвам, но дано като сваля брекетите стане по-добре положението  Joy

Как бързо минава времето - ти годиняса с брекетите, аз почти една бременност Mr. Green

# 86
  • Пловдив
Да, много бързо ми мина тази 1 година...
Утре ще видим как е положението, миналия месец ми смени за последен път долната дъга и ми се стегна едно хубаво в устата  Mr. Green /разбирай, че 2 дена бях на мека диета  Mr. Green/
Ластиците си нося всяка вечер, пръстените ще си стоят до края при мен - за тях е захваната долната дъга. При мен пръстените ги сложи от самото начало на слагането на долните брекети, защото 6-тите ми зъби са с пломби на външната повърхност и не биваше брекетът да е закачен за пломбата.
Всички са в редичка вече, ОД наблюдава всеки месец и чакаме... Не ми е казала точно кога, не се ангажира с прогноза. Но един мой познат /наша възраст и същия проблем лекуваше/ ги свали брекетите точно след 1 година носене - пак тя го лекуваше.

Аз си мисля за един друг проблем...
При мен ще се наложи да се прави лек бондинг на предните 2 зъба горе. Преди като са били кривички и са се изтъркали с годините накриво, а сега като се изправиха и отдолу се получи една неравност.
Та бондинга ще го направят, това не е проблем, но какъв ще е цветът и кога да направя тази процедура - преди или след избелване  newsm78 Бондингът се прави с фотополимер и съответно трябва да е максимално близо до цвета на зъба. Ама избелените зъби няма да са постоянно снежно бели, а да ходя постоянно на избелване ще ми съсипе емайла  Thinking

# 87
  • Варна
Та бондинга ще го направят, това не е проблем, но какъв ще е цветът и кога да направя тази процедура - преди или след избелване  newsm78

Здравейте, ако ще се изграждат зъбите само на дължина, най-удачния вариант е след свалянето на брекетите да се почисти зъбния камък, да се избелят зъбите и 10-14 дена след избелването да се изградят ръбовете. Така ще се подбере най-точния цвят на композита и ще стане най-незабележимо. Зъбите ще върнат част от цвета си след 3-4 години. Това което можете да направите тогава, е със система за домашно избелване да ги доизбелите.

# 88
malini,
При кой ортодонт се лекувате?

# 89
  • Пловдив
Д-р Аврамов, много благодаря! Да, точно ръбчетата от едната страна трябва да се изградят на дължина с около 1-2 мм може би.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт