Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 775
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 210
Имам въпрос нормално ли е след изкарване на  зъб да имаш 37 гр. температура Simple Smile ???

# 211
Възможно е, все пак си е интервенция, но ако се повиши още или не спада два - три дни потърси зъболекаря си. На мен ми бяха дали антибиотик един ден преди да ми извадят мъдреца и го пих 7 дни. Но го вадиха с операция. При теб как беше?

# 212
Възможно е, все пак си е интервенция, но ако се повиши още или не спада два - три дни потърси зъболекаря си. На мен ми бяха дали антибиотик един ден преди да ми извадят мъдреца и го пих 7 дни. Но го вадиха с операция. При теб как беше?
[/quot

Днес вече нямам температура само леко подут лимфен възел до езика.
При мен мъдреци не са вадили, изкараха ми горен четвърти и долни 5 и 6. Днес съм значително по-добре няма и оток. Останаха ми 2 кариеса и аз слагам брекети Simple Smile

# 213
  • Пловдив
Вчера мина и моята операция на мъдреца
Доста зор видя хирурга, докато излезе това чудо... За мен зорът беше като почна да пуска упойката, все още боли и не съм яла нищо от вчера... Но си е доста голяма рана, имам и шевове...
След месец ме чака същото и за другия долен мъдрец.  Confused
Няма да се налага да вадя горните /освен ако не почнат да създават проблеми/, защото те поне не бутат останалите зъби

syler, при кого избра да слагаш брекетите?

# 214
Аз да питам с риск да бъда поругана  Crazy

Какъв е случая с брекетите и пушенето, и по-специално като ми махнат брекетите ще има ли разлика в цвета на зъбите при мястото където са залепени самите брекети...да се получи един уау ефект на бяло петно с жълто около него...да речем Thinking

# 215
Вчера мина и моята операция на мъдреца
Доста зор видя хирурга, докато излезе това чудо... За мен зорът беше като почна да пуска упойката, все още боли и не съм яла нищо от вчера... Но си е доста голяма рана, имам и шевове...
След месец ме чака същото и за другия долен мъдрец.  Confused
Няма да се налага да вадя горните /освен ако не почнат да създават проблеми/, защото те поне не бутат останалите зъби

syler, при кого избра да слагаш брекетите?

И аз съм с три шева Simple Smile)  Ами първо ще си направя по устата всичко да е готово, за да няма като отида оо ми то нз Simple Smile  След това мисля да посетя вашия ортодонт,  ако се разберем си стискаме ръцете и почваме да действаме Simple Smile

# 216
  • Пловдив
Браво, успех ти желая и чакам да се похвалиш  Peace

Колко време е нормално да продължава болката след вадене на ретинирал мъдрец и много дълбана кост  newsm78 Станаха 3 пълни денонощия, но все още ми се налага 2 до 3 пъти да пия обезболяващи  Confused

# 217
  • Пловдив
змейковица, моя също го вадиха в четвъртък и след това 3-4 дни пиех обезболяващи. Чак към вторник започнах да се храня с нещо различно от кисело мляко и крем супа.

Ходи ли да те види ОД-то след ваденето? Казаха ли ти да правиш промивки със смрадлика?

Дано да мине болката по скоро  Hug

# 218
  • Пловдив
Не, за смрадликата не ми казаха - аз си мия още по-често от преди зъбите и промивам цялата уста с леко разредена вода за уста /че иначе много щипе на раната/ Но ще правя утре и със смрадлика, ще купя, че май нямам
Ще ходя в петък да ми махат конците - надявам се дотогава да мога да си отварям устата достатъчно - сега не мога да зяпна Rolling Eyes
Аз успях да хапвам меки храни днес, не само супи
Значи е нормално да не се ошашквам... Ох, най-лошото е, че след точно 1 месец още 1 път трябва да мина цялата процедура  Confused

Благодаря ти много  Hug

# 219
  • София
При мен болката отшумя на 7-8 ден след операцията, въпреки, че нямаше вадене, но пък доста пилиха костта. През тези дни бях непрекъснато на обезболяващи и имам спомен, че си мислех, че така ще си ме боли вечно, но въпреки болката и дупката в небцето си похапвах добре (много съм лакома и явно и рязането не успя да секне апетита ми).  
newsm55

# 220
  • Пловдив
И за мен най-голямото наказание е да не мога да ям  Embarassed
Хапвам още от втория ден, въпреки болките при преглъщане  Sick
Ей сега ще се приспя с поредната доза Диалгин  Rolling Eyes

# 221
Хайде, от днес и аз съм в кюпа.... Не знам да се радвам ли... да плача ли Grinning
Майтапя се-за момента всичко е търпимо, само дето не знам как да боравя с интерденталната четка и восъка.... Освен че миенето ми отне към час и нещо .... засега май се справям. Сега ще пия един нурофен и лягам Simple Smile
А според вас тази инредентална четка не уврежда ли емайла на зъбите? С това желязното посредата.... мен лично доста ме притеснява.

# 222
  • София
Хм. Моята четка няма метално по средата. Има вдлъбнатина, но са си само косъмчетата на четката...
 newsm12  33uu

# 223
K.Ivanova говореше за интерденталните четки,а ти за нормални Wink
Та интердентални аз лично използвам само за между брекетите и около тях,за междузъбното пространство използвам конци.....

# 224
emma.ly, аз също така- няма как да я вкарам просто между зъбите.... Но пак си мисля, че т'ва желязо е доста гадничко.... Дори на кучето ми знам, че не трябва да се дават каквито и да е играчки с такива телове.... но ще видим...
Иии да попитам още нещо по-вещите от мен  Mr. Green - за восъка, може ли да се спи с него след като си измия зъбите или не е препоръчително от към хигиенна гледна точка? О и още един въпрос-лепилото (с което са залепени брекетите) при мен на повечето зъби е покрило почти цялата площ на зъба-това нормално ли е, ще падне ли или не са си свършили работата както трябва при поставянето им?

Общи условия

Активация на акаунт